Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Η λίμνη μου στην Λευκωσία (Κύπρος)

Σελίδες : 1 2 [3]

yiannossavva
21-06-10, 08:28
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc09551.jpg

prospathw
21-06-10, 08:37
:smt041:smt041:smt041

shadow
22-06-10, 15:55
εγω θα εβαζα ασφαλτικο κεραμιδι . Ελαφρυ και γρηγορο στην τοποθετηση ,και με μεγαλη ποικιλια χρωματων κ σχηματων .
Πολυ καλη δουλεια ,ευγε ....για ολα
Αληθεια τις κολονες πως τις στερεωσες στο πλακακι ? το εσπασες,τρυπα κ τσιμεντο βλεπω ?

yiannossavva
22-06-10, 21:26
Ναι έβγαλα τρύπες και έκανα μπετόν. Σίγουρα πράγματα!

Το κεραμίδι σχεδόν τελείωσε έμειναν οι λεπτομέρειες.

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc03484.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc03486.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc03488.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc03491.jpg

lucy
23-06-10, 07:33
Υπέροχα!!! :smt041

apostolis veroia
23-06-10, 09:25
τελειο!!!!! :smt041:smt041:smt041

yiannossavva
23-06-10, 12:38
Μετά από αυτό το ποστ του Andros

Γιαννο τα κοι σου υποφερουν ειτε το καταλαβαινεις αυτο ειτε οχι....
Εχουν μεινει νανοι, και οχι μονο αυτο.....που ξανα ακουστηκε με το που πλησιαζεις μια λιμνη με κοι ισως το πιο κοινωνικο ειδος,με το που σε βλεπουν να φευγουν σαν σφαιρες....φουλ στρεσαρισμενα δηλαδη. Αν σε ενδιαφερουν περισσοτερο τα λαχανα.τα σελλινα, ο μαιντανος και αλλα χορτα που ομολογουμενος δειχνουν ωραια μεσα στην λιμνη σου, αστα.....τα κοι ομως δεν σου φταινε σε τιποτα γιατι και να θελεις να δωσεις το κατι παραπανω...π.χ να αερισεις την λιμνη οπως ειναι τωρα με ολα αυτα τα χορτα...δεν θα μπορεις γιατι ειδικα τα νουφαρα......εχετε για βρυσουλλες

Ανέβαζω ένα βίντεο που τράβηξα σήμερα…..

http://www.youtube.com/watch?v=APE7KuMQ-AI

alex
23-06-10, 12:49
θελω να βαλεις τηγανι διπλα να τα δω να πηδανε μεσα και υστερα θα σε πιστεψω...:D

_antonis_
23-06-10, 14:06
Μετά την αγαπημένη μου παραλία που είναι ο παράδεισός μου, νομίζω αυτός είναι άλλος ένας μικρός παράδεισος. Μπράβο!!! Θα χρειάζονται πολλά κιλά τροφή καθημερινά, ε; :grin: :grin: :grin:

Ηλίας
23-06-10, 15:20
Γιαννο το οτι τρωνε σαν τρελα δεν σημαινει οτι δεν ειναι και στρεσαρισμενα...

yiannossavva
23-06-10, 17:48
θελω να βαλεις τηγανι διπλα να τα δω να πηδανε μεσα και υστερα θα σε πιστεψω...:D

:D:D:D
-------------------------
Μετά την αγαπημένη μου παραλία που είναι ο παράδεισός μου, νομίζω αυτός είναι άλλος ένας μικρός παράδεισος. Μπράβο!!! Θα χρειάζονται πολλά κιλά τροφή καθημερινά, ε; :grin: :grin: :grin:

Περίπου 3 μονόχειρα την μέρα.
Γιαννο το οτι τρωνε σαν τρελα δεν σημαινει οτι δεν ειναι και στρεσαρισμενα...

Το ψάρι που δεν περνάει καλά δεν τρώει και τελικά πεθαίνει.

Δεν ξέρω αν είδατε στο βίντεο όταν πήγα κοντά στα ψάρια να έφυγαν σαν σφαίρα………

SOCRATIS
24-06-10, 10:16
[QUOTE=yiannossavva;458901
Το ψάρι που δεν περνάει καλά δεν τρώει και τελικά πεθαίνει. [/QUOTE]

Εγώ ήξερα ότι δεν τρώνε τα βαριά άρρωστα ψάρια .Και ότι το στρες είναι ένας
κρίσιμος παράγοντας για την βιωσιμότητα τους ,που μπορεί να οδηγήσει σε αρρώστια και τέλος στο θάνατο. Αυτό που γράφεις δεν το ήξερα.

yiannossavva
24-06-10, 10:19
Εγώ ήξερα ότι δεν τρώνε τα βαριά άρρωστα ψάρια .Και ότι το στρες είναι ένας
κρίσιμος παράγοντας για την βιωσιμότητα τους ,που μπορεί να οδηγήσει σε αρρώστια και τέλος στο θάνατο. Αυτό που γράφεις δεν το ήξερα.

Τώρα ξέρεις και αυτό. ;)

SOCRATIS
24-06-10, 10:32
Αφου επιμενεις στην τοποθέτηση σου αυτή δεν μας την αναλύεις να την εμπεδώσουμε κίολας;

yiannossavva
24-06-10, 10:39
Αφου επιμενεις στην τοποθέτηση σου αυτή δεν μας την αναλύεις να την εμπεδώσουμε κίολας;

Αυτή είναι η άποψη μου που δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να πιστέψει.
Την άποψη σου την σέβομαι άσχετα αν την πιστεύω η όχι. Διακρίνω μια προσπάθεια από μέρους σας να με πολεμήσετε αλλά δεν μασάω!
Εδώ είμαι.

SOCRATIS
24-06-10, 10:53
Δεν απάντας αλλά δεν θα επιμείνω.Σκοπός μου δεν ούτε να στην πώ ,ούτε να το παιξω έξυπνοτερος .Αλλά, η υποτιμηση της νοημοσύνης, δεν είναι στον καθένα ανεχτή.

Υ.Γ.Δεν υποκινούμε απο κανέναν.Ουτε αποτελώ συνωμότης. Ετσι για να μην πλανωνται ίδεες περι πολεμικής...

yiannossavva
24-06-10, 11:23
Δεν απάντας αλλά δεν θα επιμείνω.Σκοπός μου δεν ούτε να στην πώ ,ούτε να το παιξω έξυπνοτερος .Αλλά, η υποτιμηση της νοημοσύνης, δεν είναι στον καθένα ανεχτή.

Υ.Γ.Δεν υποκινούμε απο κανέναν.Ουτε αποτελώ συνωμότης. Ετσι για να μην πλανωνται ίδεες περι πολεμικής...

Την απάντηση μου την έδωσα και την λέω ξανά. Ψάρι που είναι στρεσαρισμένο δεν τρώει, και αν συνεχίσει να στρεσάρετε το αποτέλεσμα είναι ο θάνατος. Αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με την άποψη σου περί αρρώστιας στην οποία συμφωνώ ότι συμβαίνει ΚΑΙ αυτό.
Το αν υπόκεισαι σε κάποιους, η αν είσαι συνωμότης, είναι στην κρίση του κάθε ενός.

Απλά διέκρινα κάποια ειρωνεία εκ μέρους σου………μπορεί να έχω λάθος.
Δεν επιμένω όμως γιατί ο γραπτός λόγος εύκολα παρεξηγείτε.

SOCRATIS
24-06-10, 18:00
. Ψάρι που είναι στρεσαρισμένο δεν τρώει, και αν συνεχίσει να στρεσάρετε το αποτέλεσμα είναι ο θάνατος.

Στρεσαρισμένο ψάρι είναι αυτό που βρίσκεται κάτω απο δυσμενεις,γι αυτό
συνθήκες.Η βασικότερη ανάγκη των ζωων για επιβίωση ,η βρωση , διακόπτεται από τα ίδια μόνο σε ακραίες συνήθως πολύ σοβαρές καταστάσεις.Από την άλλη ,το ότι ενα ψάρι τρώει ,δεν σημαινει και ότι βρισκεται σε καλές συνθήκες.Π.χ τα ψάρια αποκτούν ick (λευκά στίγματα ) όταν βρεθούν κάτω απο κατάσταση στρες.Συνηθως εκδηλώνεται μετά από απότομες αλλαγές θερμοκρασίας.Τα ψάρια συνεχίζουν πριν και μετά της προσβολής αυτή ,να τρεφονται κανονικα.Η διακοπή της τροφής και εν συνεχεία ο θάνατος μπορεί να συμβεί στα προσβεβλημένα ψάρια μετά από αναστρέψιμη βακτηριαδική προσβολή ζωτικών οργάνων τους.Στην περίπτωση αυτή ούτε το στρες τα σκότωσε ούτε το ick.
Εν κατακλείδη, η γενική τοποθέτηση σου,ότι στρες σημαινει και ανορεξία ειναι λάθος.

Krisos
24-06-10, 18:05
Μπραβο Γιαννο μαστορα! :)

yiannossavva
24-06-10, 18:30
Στρεσαρισμένο ψάρι είναι αυτό που βρίσκεται κάτω απο δυσμενεις,γι αυτό
συνθήκες.Η βασικότερη ανάγκη των ζωων για επιβίωση ,η βρωση , διακόπτεται από τα ίδια μόνο σε ακραίες συνήθως πολύ σοβαρές καταστάσεις.Από την άλλη ,το ότι ενα ψάρι τρώει ,δεν σημαινει και ότι βρισκεται σε καλές συνθήκες.Π.χ τα ψάρια αποκτούν ick (λευκά στίγματα ) όταν βρεθούν κάτω απο κατάσταση στρες.Συνηθως εκδηλώνεται μετά από απότομες αλλαγές θερμοκρασίας.Τα ψάρια συνεχίζουν πριν και μετά της προσβολής αυτή ,να τρεφονται κανονικα.Η διακοπή της τροφής και εν συνεχεία ο θάνατος μπορεί να συμβεί στα προσβεβλημένα ψάρια μετά από αναστρέψιμη βακτηριαδική προσβολή ζωτικών οργάνων τους.Στην περίπτωση αυτή ούτε το στρες τα σκότωσε ούτε το ick.
Εν κατακλείδη, η γενική τοποθέτηση σου,ότι στρες σημαινει και ανορεξία ειναι λάθος.

Συμφωνώ με την ποιο πάνω τοποθέτηση σου. Η διαφωνία μας είναι στο τη θεωρεί ο κάθε ένας μας στρες. Θα το πω αλλιώς. Τα ψάρια μου με τόσο πολλή όρεξη για φαγητό δεν είναι στρεσαρισμένα………… και προπαντός όταν με βλέπουν δεν φεύγουν σαν σφαίρες, κάτι που είπε ο Άντρος. Για αυτό ανέβασα το βίντεο

Όπως βλέπετε δεν κωλώνω να αναφερθώ σε ονόματα όπως έκανε και ο Άντρος φωτογραφίζοντας με.
Μπραβο Γιαννο μαστορα! :)

Ευχαριστώ πολύ.

SOCRATIS
24-06-10, 19:06
Συμφωνώ με την ποιο πάνω τοποθέτηση σου. Η διαφωνία μας είναι στο τη θεωρεί ο κάθε ένας μας στρες.

Μας τα μπερδεύεις .Δεν ενδιαφέρει αν συμφωνούμε ,ούτε δική μου ανακάλυψη είναι .Ειναι τόσο επιστημονικες όσο και εμπειρικες διαπιστώσεις.

POURITANOS
25-06-10, 00:15
Στρες για μένα είναι ότι αν τα ψαριά παρουσιάσουν ick η ανορεξία μπορεί να οφείλετε στο φόβο (φόβος ως προς το περιβάλλον που ζουν -Προσαρμοστικότητα - επισκεψιμοτητα της λίμνης από αλλά ζώα κτλ).

Σε περίπτωση που τα ψαριά δεν έρχονται προς τα εμάς κρύβονται αλλά είναι υγειές.
Ίσως σημαίνει ότι έχουν εγκλιματιστεί στο νέο περιβάλλον τους και έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν μια νέα, για αυτά συμπεριφορά,της επιβίωσης. Που με των καιρό αν δεν τα παρενοχλούμε, εμείς συχνά, θα φτάσουν σε σημείο να συμπεριφέροντε όπως όλα τα ψαριά του κόσμου. (αγρια ψαρια)

Αυτό δεν σημαίνει για εμένα σε καμιά περίπτωση στρες. Απλά είναι τρόπος ζωής. Το να έχουν επίγνωση το ότι πρέπει να κρύβονται από φυσικούς εχθρούς.

Ανησυχητική συμπεριφορά είναι αυτή που σίγουρα θα παρουσίαση αρρώστιες.

Είναι λίγο βαριά η λέξη στρές και ίσως λίγο δύσκολο για να την βάλουμε σε ένα καλούπι

Από προσωπική εμπειρία που έχω 2 χρυσόψαρα σε μια μικρή λίμνη (ακατάλληλη από όλες τις απόψεις:D) έχουν μάθει τα ψαριά να κρύβονται όταν πλησιάσει το παραμικρό στην λίμνη. Υπόψη πίνουν νερο πολλά πουλιά και γάτες. Οπότε ναι θεωρώ ότι τα ψαριά αυτά είναι στρεσαρισμένα εν μέρη με την επισκεψημοτητα. Αλλά παρόλα αυτά έχουν φτάσει σε τριπλάσιο μέγεθος.

Οπότε το ερώτημα εν μέρη για μένα τίθεται υπάρχει φόβος να πεθάνουν?
Να αρρωστησουν?
Η δε θα συμβεί τίποτα από αυτά μια και έχουν εγκλιματιστεί με το περιβάλλον.?
(τα ψαριά θα φύγουν οπότε δεν τίθεται θέμα να μεγαλώσουν και να μην μπορούν να κρυφτούν)

Την απάντηση σε όσα έως τώρα βλέπω εγώ να συμβαίνουν είναι: Oτι τα ψαριά μια και μπήκαν σε πολύ μικρή ηλικία και μικρό μέγεθος. Μετά το στάδιο προσαρμογής τους έχουν γίνει ποιο προσεκτικά και ποιο επιφυλακτικά.
Που για κάποιους μπορεί να σημαίνει ότι τα ψαριά αυτά έχουν μόνιμα στρες.
Αλλά για κάποιους άλλους ότι τα ψαριά αυτά έχουν αντίληψη και ζουν όπως όλα τα ψαριά του κόσμου, που πρέπει να προστατεύσουν την ζωή τους.

Άλλη εκδοχή.
Αν ένα ψάρι δεν τρέχει να κρυφτή όταν μας βλέπει θα είναι ευάλωτο και από ενδεχόμενες επισκέψεις γλαρών-γάτες κτλ. Αν πάλη είναι άγριο (δεν θεωρώ σωστή την έγνοια στρεσαρισμένο) δε θα το βλέπουμε συχνά αλλά θα καταφέρει να επιβίωση μια χαρά.

Την μια λεμέ ποιο φυσικές συνθήκες στα ψαριά στην λίμνη.:smt084 Και από την άλλη γιατί δεν συμπεριφέρεται σαν τα αποβλακωμένα ψαριά που ζουν μέσα στα ενυδρεία.:rolleyes:

Νομίζω ότι εν μέρη σκοπός της λίμνης είναι η ζωή να αναπτύσσετε όσο γίνετε ποιο σωστά. Το να μην δώσουμε στα ψαριά σωστές Συνθήκες ώστε να αναπτύξουν αμυντικές συμπεριφορές. Είναι σαν na έχουμε ψαριά όπως είναι αυτά που ζουν μέσα στα ενυδρεία. Κάτι που θεωρώ ότι αρκετοί δε το θέλουν.

Γενικά είναι πως το βλέπει κανείς το θέμα. Τα πράματα είναι γκρίζα ούτε άσπρο ούτε μαύρο.

Πάνος
25-06-10, 00:30
Την μια λεμέ ποιο φυσικές συνθήκες στα ψαριά στην λίμνη.:smt084 Και από την άλλη γιατί δεν συμπεριφέρεται σαν τα αποβλακωμένα ψαριά που ζουν μέσα στα ενυδρεία.:rolleyes:.
στα της λιμνης δε θα παρω θεση μιας και δεν εχω ιδια πειρα...αλλα στα των ενυδρειων περνω και παραπερνω....οταν τα ψαρια (και στο ενυδρειο και στη λιμνη) βασιζουν το μεγαλυτερο μερος της διατροφης τους στα χερια μας (μπορει στις λιμνες να βρισκουν και εντομα και αλγες αλλα τρωνε σε μεγαλο μερος την τροφη που ΕΜΕΙΣ τους δινουμε) μονο αποβλακωμενα δε μπορεις να τα πεις.
ισα ισα ειναι δειγμε ευφυιας το γεγονος οτι αντιλαμβανονται πως εμεις τα ταιζουμε και τρεχουν σε μας γιατι μας εχουν συνδυασει με το φαγητο...
εχουν μνημη και νοηση και ξερουν οτι θα τους δωσουμε να φανε....
αυτο προς διευκρινηση απλα. ψαρια που μεγαλωνουν με φροντιδα σε ενυδρεια και εξυπνα ειναι και πολυ δραστηρια.
σαφως και το οτι ερχονται σε μας να ζητησουν φαγητο δε σημαινει οτι ειναι αποβλακωμενα σε σχεση με τα "εξυπνα" κοι που κρυβονται. εξαλλου στα βιντεο βλεπω πως και τα κοι των λιμνων ερχονται στα χερια των αφεντικων τους για να φανε...οπως εδω http://www.youtube.com/watch?v=8StVeHrhm9c&feature=fvw

POURITANOS
25-06-10, 00:47
Το στρες πάει πακέτο με τα ψαριά κύριος ενυδρείων.
Στην λίμνη ο φόβος τους στρες υπάρχει κύριος ως προς το στάδιο προσαρμογής ενός νέου ψαριού όταν θα μπει μέσα σε μια λίμνη κύριος αν είναι και το πρώτο ψαρί.
Ένα ψαρί λίμνης. Πιστεύω ότι καταλαβαινόμαστε ότι μιλάμε για ψαριά που ζουν σε κρύο νερό, τις ιδίας οικογένειας κυπρίνων άσχετος αν είναι άλλη ράτσα. Δεν θα νιώσει φόβο από τα αλλά ψαριά σε θέματα επιθετικότητας και κυριαρχίας.

Οπότε στρες σε λίμνη δεν υφίσταται για μένα. (υπάρχει αυτό που λεμέ σωστή προσαρμογή) στρες θα δημιουργηθεί μονό αν κάποιος η κάποιο ζώο παρενοχλεί συνεχεία τα νερά της λίμνης.

στα της λιμνης δε θα παρω θεση μιας και δεν εχω ιδια πειρα...αλλα στα των ενυδρειων περνω και παραπερνω....οταν τα ψαρια (και στο ενυδρειο και στη λιμνη) βασιζουν το μεγαλυτερο μερος της διατροφης τους στα χερια μας (μπορει στις λιμνες να βρισκουν και εντομα και αλγες αλλα τρωνε σε μεγαλο μερος την τροφη που ΕΜΕΙΣ τους δινουμε) μονο αποβλακωμενα δε μπορεις να τα πεις.
ισα ισα ειναι δειγμε ευφυιας το γεγονος οτι αντιλαμβανονται πως εμεις τα ταιζουμε και τρεχουν σε μας γιατι μας εχουν συνδυασει με το φαγητο...
εχουν μνημη και νοηση και ξερουν οτι θα τους δωσουμε να φανε....
αυτο προς διευκρινηση απλα. ψαρια που μεγαλωνουν με φροντιδα σε ενυδρεια και εξυπνα ειναι και πολυ δραστηρια.
σαφως και το οτι ερχονται σε μας να ζητησουν φαγητο δε σημαινει οτι ειναι αποβλακωμενα σε σχεση με τα "εξυπνα" κοι που κρυβονται. εξαλλου στα βιντεο βλεπω πως και τα κοι των λιμνων ερχονται στα χερια των αφεντικων τους για να φανε...οπως εδω http://www.youtube.com/watch?v=8StVeHrhm9c&feature=fvw
Το αποβλακωμένα έρχεται στο ότι τα ψαριά του ενυδρείου κάποια στιγμή το περνούν απόφαση το ότι και να κάνουν εμείς θα μπορούμε να τα δούμε και να τα πιάσουμε.
Δεν τους δίνετε καν η δυνατότητα να αναπτύξουν αμυντικές συμπεριφορές ώστε να μπορέσουν να κρυφτούν.

Κοιτά για μένα δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Άλλος τα θέλει έτσι και άλλος αλλιώς.

Εγώ ρίχνω τροφή και φεύγω μακριά . ο λόγος είναι ότι δεν θέλω να συνηθίσουν την παρουσία μου μια και με αυτό των τρόπο προσπαθώ να τα προφυλάξω και από της γάτες. Όταν με το καλό πάνε σε περιβάλλον που θα πλήρη καλύτερες συνθήκες προστασίας δεν θα έχω πρόβλημα να με πλησιάσουν.

Δεν έχω τρελά με τα το τάϊσμα από τα χεριά .
Είμαι λίγο της απόψεις τα ψαριά είναι ψαριά. Δεν μπορέσω να τα θεωρήσω κατοικίδια σαν των σκύλο. (είναι σαν να υποβαθμίζω των σκύλο)
Απλά προσπαθώ να σέβομαι τα ζωντανά που έχω. Αν και η κίνηση μου να έχω τα 2 αυτά χρυσόψαρα έρχεται σε τελείως αντίθεση με τα πιστεύω μου.
Λάθη κάνουμε δύστυχος. …….

in the pond
25-06-10, 06:04
Επειδή δεν πιστεύω αυτά που ακούω, θα ήθελα να ξαναεμπλακώ. Έχω και εγώ ένα σκυλάκι, που με τα λεγόμενα σας είναι πλήρως αποβλακωμένο, δηλαδή, κάνει ότι του πω, με ακολουθεί, εξαρτάται από εμένα και βεβαίως απέχει μακράν από την δράση των προγόνων του... Τί θα πω για τη γάτα στο χωριό που καμία απωλύτως σχέση δεν έχει με τις αγριόγατες...ξέρετε, αποβλακωμένη και αυτή. Όπως και να το κάνουμε, εδώ μιλήστε για οποιοδήποτε άλλο ψάρι, εκτός από τα κοι. Τα κοι είναι Πετς, όπως τα σκυλιά και τις γάτες.

Είναι καιρός να καταλάβετε, ότι μιλώντας για κοι και μόνο, μιλούμε για ένα ζώο που εξοικιώθηκε με τον άνθρωπο αιώνες τώρα. Ναι, είναι μακράν το ποιο κοινωνικό ψάρι, ο άνθρωπος μπορεί να το αγγίζει, να τρώει από το χέρι του χωρίς φόβο και βεβαίως είναι σε θέση να ξωχωρίσει εχθρούς του, όπως τις γάτες και τις σφύκες που τυχόν να πέσουν στο νερό.

Φιλικότητα για τα κοι θα πει να τρώνε σπό το χέρι σου και να μην τους το πετάς από τα δύο μέτρα. Αν δεν πιστεύεις Γιάννο, μίλησε με τον Μιχάλη που ήρθε χθες και είδε την συμπεριφορά των κοι μου. Αν τα καταφέρω μπορώ να τραβίξω και εγώ ένα βίντεο για να δεις την πραγματική συμπεριφορά, έστω και αν τα δικά μου ζουν σε μια μικρή λίμνη πρόχειρα.

Για να αποδείξεις Γιάννο ότι τα κοι σου δεν βρίσκονται σε στρες, (και επειδή όλοι εμείς εδώ, εκτός από εσένα είμαστε πολύ λίγοι σε γνώσεις) σε προκαλώ να περιγράψεις τον εξοπλισμό σου και την ποσότητα των κοι σου ανά τα λίτρα σου, σε όποιο φόρουμ του εξωτερικού μπορείς και εσύ επιθυμείς, για να μην σου προτείνω εγώ και πεις διάφορα...

Ναι, τα κοι στη λίμνη σου βρίσκονται σε κατάσταση στρες και αυτό θα εντείνεται κάθε χρόνο και περισσότερο μέχρι να τα χάσεις. Και μεταξύ μας, όταν τότε έχεις απώλεια, ποτέ δε θα μιλάμε για ένα ψάρι, αλλά για μαζική. Τα κοι απαιτόυν οξυγόνο όσο κανένα αλλο ψάρι. Τα ταλαιπωρείς με τον καταρράκτη μαϊμου που έχεις. Όταν μιλάμε για καταρράκτες λίμνης που θέλουμε να συμβάλουν στην αύξηση του οξυγόνου, τους κατασκευάζουμε εντελώς κάθετους με ακανόνιστο σχήμα (πέτρες έξω και μέσα) για να αναγκάσουμε το νερό να πέφτει ώστε να μεταφέρει μαζί του και πολλές φυσαλίδες αέρα) και όχι απλά να κυλάει. Και πάλι όμως, οποιοσδήποτε καταρράκτης στην περίπτωση σου είναι ανίκανος να δώσει όσο οξυγόνο χρειάζονται τα ψάρια σου. Θέλεις τεχνική υποστήριξη Γιάννο, μην τυρανάς άλλο τα ψάρια σου!

Φίλε Βασίλη, αν είσουν συντονιστής τί θα έλεγες σε έναν αρχάριο, όταν παρουσίαζε ένα 150άρη ενυδρείο με ένα κοι?

yiannossavva
25-06-10, 07:16
Για να αποφύγω αυτές της συζητήσεις διαχώρισα της λίμνες στα 2 παρόλο που υπάρχουν πολλές.

Λίμνη που να δουλεύει με όσο ποιο λίγο εξοπλισμό μπορούμε και να πλησιάζει το φυσικό περιβάλλον, με πολλά φυτά.
Λίμνη (που για εμένα θα την ονόμαζα ενυδρείο στην αυλή) με όλον αυτό τον σύγχρονο εξοπλισμό, botton aeration drain χωρίς φυτά.

Και επειδή το έχουμε κουράσει το είπα πολλές φορές και το λέω ξανά.
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΑΝΤΉΘΕΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΞΟΠΛΗΣΜΟ.
Επίσης έχω πει ότι η επιλογή του 1 η του 2 εξαρτάτε από τα γούστα μας.
Έχω ρωτήσει πολλές φορές ποια η διαφορά μιας λίμνης 15,000 λίτρων χωρίς φυτά και μίας λίμνης 20,000 λίτρων που τα 5,000 λίτρα καλύπτονται από φυτά.
Κανείς από αυτούς που δεν θέλουν φυτά στην λίμνη δεν απάντησε και ούτε θα απαντήσει ποτέ για τον απλούστατο λόγο ότι η απάντηση δεν βολεύει αυτά που θέλουν σώνει και καλά να υποστηρίξουν. Και επειδή δεν μου αρέσει να φωτογραφίζω μιλάω για τον in the pond και τον Άντρο.
in the pond & Άντρο ξέρετε πόσο οξυγόνο έχω στην λίμνη μου?
Το ότι τα φυτά την ημέρα απελευθερώνουν οξυγόνο το ξέρετε.
Το ότι έχω πολλά ψάρια στην λίμνη μου ΤΟ ΞΕΡΩ. Ίδη έχω αφαιρέσει σχεδόν όλα τα χρυσόψαρα και σταδιακά θα αφήσω τα ΚΟΙ που μου αρέσουν.
Έχετε δοκιμάσει ποτέ να θέλετε να πιάσετε κάποια ψάρια από την λίμνη σας?
Ξέρετε πόσο εύκολο η δύσκολο είναι?
Πετύχατε ποτέ να πιάσετε τα ψάρια που θέλετε?
Και ερχόμαστε τώρα στο θέμα μας. Μετά από αυτές της προσπάθειες να πιάσετε τα ψάρια ποια η συμπεριφορά τον υπολοίπων ψαριών στην λίμνη σας για κάποιες μέρες τουλάχιστον?

Η δικιά μου εμπορία λέει ότι τα ψάρια χρειάζονται και πάλι τον χρόνο τους να φάνε από το χέρι σου. Τώρα αυτό αν θέλετε ονομάστε το στρες η φόβο η ότι δίποτε άλλο.
Σημασία έχει ότι το ψάρι περνάει μια διαδικασία που δεν ήτανε συνηθισμένο και φυσιολογικά χρειάζεται τον χρόνο του να επανέλθει.

Τα γραφώμενα του Άντρου ότι τα ψάρια μου υποφέρουν, και το ότι με βλέπουν και φεύγουν σαν σφαίρες από ότι βλέπετε από το βίντεο δεν ισχύουν. Αντρο αν θες (να μου την πεις) βρες κάτι άλλο που ισχύει γιατί αυτοί που μας διαβάζουν εδώ δεν είναι βλάκες!

Και ξεχωρίστε κάτι επιτέλους ρε παιδιά. Το πόσα ψάρια έχουμε στην λίμνη μας εξαρτάτε και από το μέγεθος τους. Αν σκεφτόμαστε πάντα το τελικό τους μέγεθος τότε θα έπρεπε να είχαμε 5-6 ψάρια ο καθένας μας. Το ότι συνδεόμαστε μαζί τους και δύσκολα τα δίνουμε είναι γεγονός αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Υ/Γ
Δεν έχουμε λίμνη απλά για να το λέμε. Έχουμε λίμνη για να την απολαμβάνουμε. Προσωπικά ειδικά τώρα το καλοκαίρι την χαίρομαι με την καρδιά μου. Ψες ας πούμε με το σουβλάκι και τις μπύρες μας κάτω από την πέργολα με αναμμένα κεριά περιμετρικά, με θέα την λίμνη, ακούγοντας το νερό να κυλάει στον καταρράκτη τέλεια ήτανε!!!!!!!!!!!
Για αυτό την έφτιαξα………….για την πάρτη μου και μόνο

in the pond
25-06-10, 08:09
Γιάννο, επειδή όντως κουράσαμε αρκετά το θέμα των ειδών λίμνης, θα το πω για τελευταία φορά. Το δικό σου σύστημα λέγεται κλειστό κύκλωμα, το δικό του Άντρου λέγεται επίσης κλειστό κύκλωμα και το δικό μου που φτιάχνω λέγεται επίσης κλειστό κύκλωμα. Οι ξένοι ονομάζουν πολύ εύστοχα όλα τα πιο πάνω PONDS δηλαδή στα ελληνικά Δεξαμένες. Δεν έχουν να κάνουν τίποτε απολύτως με τις φυσικές λίμνες και είναι καλύτερα απ' εδώ και μπρός να εκφραζόμαστε και εμείς με αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Έχω ρωτήσει πολλές φορές ποια η διαφορά μιας λίμνης 15,000 λίτρων χωρίς φυτά και μίας λίμνης 20,000 λίτρων που τα 5,000 λίτρα καλύπτονται από φυτά. Κανείς από αυτούς που δεν θέλουν φυτά στην λίμνη δεν απάντησε και ούτε θα απαντήσει ποτέ για τον απλούστατο λόγο ότι η απάντηση δεν βολεύει αυτά που θέλουν σώνει και καλά να υποστηρίξουν. Και επειδή δεν μου αρέσει να φωτογραφίζω μιλάω για τον in the pond και τον Άντρο.

Ε, ναι! Γιατί άραγε? Και επειδή είμαστε και οι δύο αρχάριοι και βαβαίως-βεβαίως χωρίς τη δική σου πείρα, πες μας εσύ να μορφωθούμε....πες μας τη διαφορά.... Όπως επίσης θα ήθελα να ακούσω την διαφορά της δικής σου περίπτωσης με την περίπτωση του Άντρου με ξεχωριστή παρακείμενη λίμνη μόνο για φυτά. Ανέπτυξε το θέμα, γιατί με ενδιαφέρει πολύ..

Μεταξύ μας, εγώ θα βάλω κάποια φυτά στην κυρίως λίμνη μου, οπότε μην με αναφέρεις χωρίς να έχω εκφραστεί... Προσωπικά όμως συμφωνώ ότι ο Άντρος έχει την καλύτερη σκέψη για το εν λόγω θέμα (Δεξαμένη με ΚΟΙ).

in the pond & Άντρο ξέρετε πόσο οξυγόνο έχω στην λίμνη μου?

Το μέτρησες πριν ή μετά από την αντλία που είχες βάλει στον πυθμένα (αυτή που έχει αναφέρει ο Άντρος).

Το ότι τα φυτά την ημέρα απελευθερώνουν οξυγόνο το ξέρετε.
Όπως βέβαια απελευθερώνουν ανάλογα CΟ2 το βράδυ...

Το ότι έχω πολλά ψάρια στην λίμνη μου ΤΟ ΞΕΡΩ. Ίδη έχω αφαιρέσει σχεδόν όλα τα χρυσόψαρα και σταδιακά θα αφήσω τα ΚΟΙ που μου αρέσουν.
Πολύ καλώς και μπράβο;) Αλλά και πάλι μόνο με 8 κοι θα πρέπει να μείνεις...

Έχετε δοκιμάσει ποτέ να θέλετε να πιάσετε κάποια ψάρια από την λίμνη σας? Ξέρετε πόσο εύκολο η δύσκολο είναι?
Πετύχατε ποτέ να πιάσετε τα ψάρια που θέλετε?
Και ερχόμαστε τώρα στο θέμα μας. Μετά από αυτές της προσπάθειες να πιάσετε τα ψάρια ποια η συμπεριφορά τον υπολοίπων ψαριών στην λίμνη σας για κάποιες μέρες τουλάχιστον?

Στρεσάρισμα έχουν τα ψάρια αυτά που μπαίνουν σε μια καινούρια λίμνη και είναι λογικό...σε αυτό συμφωνώ. Θέλουν κάποιες μέρες να εγκλιματιστούν. Όταν προυπάρχουν βέβαια άλλα ψάρια, τότε ο εγκλιματισμός αυτός γίνεται τις περισσότερες φορές πολύ γρήγορα, μπορεί και την ίδια μέρα.

Η δικιά μου εμπορία λέει ότι τα ψάρια χρειάζονται και πάλι τον χρόνο τους να φάνε από το χέρι σου. Τώρα αυτό αν θέλετε ονομάστε το στρες η φόβο η ότι δίποτε άλλο.
Σημασία έχει ότι το ψάρι περνάει μια διαδικασία που δεν ήτανε συνηθισμένο και φυσιολογικά χρειάζεται τον χρόνο του να επανέλθει.

Η δικιά μου εμπειρία δεν λέει αυτό. Έχω αφαιρέσει πολλές φορές ψάρια από την παλιά μου λίμνη και την ίδια κιόλας μέρα τα τάισα από το χέρι μου. Αυτά που έφυγαν θα είναι δύσπιστα και απόμακρα.

Τα γραφώμενα του Άντρου ότι τα ψάρια μου υποφέρουν, και το ότι με βλέπουν και φεύγουν σαν σφαίρες από ότι βλέπετε από το βίντεο δεν ισχύουν. Αντρο αν θες (να μου την πεις) βρες κάτι άλλο που ισχύει γιατί αυτοί που μας διαβάζουν εδώ δεν είναι βλάκες!
Γιάννο, θα ήθελα σήμερα βίντεο που να τρώνε από το χέρι σου και να τα χαϊδεύεις. Τότε θα σε πιστέψω.

Και ξεχωρίστε κάτι επιτέλους ρε παιδιά. Το πόσα ψάρια έχουμε στην λίμνη μας εξαρτάτε και από το μέγεθος τους. Αν σκεφτόμαστε πάντα το τελικό τους μέγεθος τότε θα έπρεπε να είχαμε 5-6 ψάρια ο καθένας μας. Το ότι συνδεόμαστε μαζί τους και δύσκολα τα δίνουμε είναι γεγονός αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Έχουμε την επιλογή να πάρουμε εξ' αρχής όσα ψάρια μπορεί να αντέξει το σύστημα μας. Προσωπικά, 12,500 τόσα λίτρα που θα είναι η δική μου δεξαμένη, το πολύ να βάλω 13 ψάρια.;)

Υ/Γ
Δεν έχουμε λίμνη απλά για να το λέμε. Έχουμε λίμνη για να την απολαμβάνουμε. Προσωπικά ειδικά τώρα το καλοκαίρι την χαίρομαι με την καρδιά μου. Ψες ας πούμε με το σουβλάκι και τις μπύρες μας κάτω από την πέργολα με αναμμένα κεριά περιμετρικά, με θέα την λίμνη, ακούγοντας το νερό να κυλάει στον καταρράκτη τέλεια ήτανε!!!!!!!!!!!
Για αυτό την έφτιαξα………….για την πάρτη μου και μόνο

Να' σαι καλά και να την χαίρεσαι...

lucy
25-06-10, 08:10
... τη τανί το ταν, και τη καπακι τ΄απάν και τη βουτυρί τ' απές ... :smt120

in the pond
25-06-10, 08:24
Και επειδή το έχουμε κουράσει το είπα πολλές φορές και το λέω ξανά.
ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΑΝΤΉΘΕΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΞΟΠΛΗΣΜΟ.

Γιάννο, σου μεταφέρω ένα απόσπασμα μιας τοποθέτησης σου για τον μοντέρνο εξοπλισμό πριν μόλις 2 μήνες.

bottomaerationdrain
Μειονεκτήματα του συστήματος αυτού είναι τα εξής.
Τα φύλλα μένουν, λιώνουν και κατακάθονται στον πυθμένα της λίμνης.

Συχνό μπούκωμα του σωλήνα από την λίμνη στο φίλτρο.
Το φίλτρο πρέπει να τοποθετηθεί κάτω από την στάθμη του νερού της λίμνης για να μπορεί να υπάρχει ροΐ στο νερό.
Δεν μένει λάσπη στο κάτω μέρος της λίμνης που θεωρώ απαραίτητη.
Ακριβότερος εξοπλισμός.

Αυτά για την ώρα με την εξέλιξη της συζήτησης αυτής θα θυμηθώ και άλλα……….

Μήπως αυτή η απάντηση συνάδει με την γραμμή με τα κεφαλαία σου γράμματα? Μπορείς να καταλάβεις πόσο πίσω παίρνουμε τα πράγματα λέγοντας αυτά της δεύτερης σου δημοσίευσης? Απορώ και εγώ δηλαδή πολλές φορές αν εννοείς κάτι ή το λες για αστείο, χαρητολογόντας.

Αυτό και αυτό, φοβούμαι να παρατηρήσω οτι αναλώνουμε το χρόνο μας σε θέματα δεξαμενών νηπιακής ηλικίας και δε λέμε να ξεφύγουμε από αυτήν. Προσπαθούμε να φέρουμε ανθρώπους που είναι χρόνια στο χώρο αυτό και οι εγωισμοί μας απλά τους κρατούν μακρυά. (εσένα φωτογραφίζω Γιάννο). Και πίστεψέ με κανένας με πείρα δεν θα εμπλακεί σε ένα φόρουμ, στο οποίο πολύ απλά θα χάνει το χρόνο του. Θα προτιμήσει ένα άλλο που οι απόψεις θα ταυτίζονται και θα εμβαθύνει περισσότερο τις γνώσεις του.

Ηλίας
25-06-10, 09:32
Πρωσοπικα πιστευω οτι στρες δεν ειναι κατι που αποκτουν ευκολα ψαρια που ειναι "ανετα" στην λιμνη..
Παραδειγματος χαρη, σε εμενα ολη μερα περνουν και πινουν πουλια νυχτεριδες και γατες και σκυλοι νερο.. δεν εχω παρατηρείσει ουτε ενα σημάδι στρες.. ουτε καποια αλλαγη στο τάισμα..
Τωρα με τις εργασιες τα ποδια μου ειναι μεσα στην λιμνη και τα ψαρια ειναι διπλα μου και κανουν βολτες μεχρι που με τσιμπολογανε ολη την ωρα..(ΚΟΙ, Χρυσ/αρα)
Αρα τα ψαρια δεν ειναι αποβλακωμένα αλλα εξημερωμενα..

Και εδω θα σημφωνησω με τον in the pond για την οξυγωνση που ειναι πραγματι αναγκαια..
Θα σας ενα δικο μου περιστατικο που εγινε πρωχτες την μερα που αδειασε η λιμνη..
Αφου τελειωσαν οι εργασιες το βραδι(ειχαμε κλεισει την αντλια, για μην ερχεται νερο και ενοχλει)ειπαμε ασε, την μεχρι αυριο που θα εχει στεγνωσει το μπετο και δεν θα μπει μεσα στο νερο..zw
Την αλλη μερα ο πατερας μου, που το πρωτος τα ειδε τρελαθηκε, ειχαν πεθανει τα 10 τουλαχιστον κοι μας... ΑΠΟ ΕΛΛΗΨΗ ΟΞΥΓΩΝΟΥ!...:smt086

Τουλαχιστον αναψε την αντλια και σωθηκαν 3 περιπου κοι... τα χρυσοψαρα δεν επαθαν τιποτα..:smt120

Γι' αυτο καλητερα παρτε την πιο σοβαρα την οξυγόνωση..

in the pond
25-06-10, 09:48
Πρωσοπικα πιστευω οτι στρες δεν ειναι κατι που αποκτουν ευκολα ψαρια που ειναι "ανετα" στην λιμνη..
Παραδειγματος χαρη, σε εμενα ολη μερα περνουν και πινουν πουλια νυχτεριδες και γατες και σκυλοι νερο.. δεν εχω παρατηρείσει ουτε ενα σημάδι στρες.. ουτε καποια αλλαγη στο τάισμα..
Τωρα με τις εργασιες τα ποδια μου ειναι μεσα στην λιμνη και τα ψαρια ειναι διπλα μου και κανουν βολτες μεχρι που με τσιμπολογανε ολη την ωρα..(ΚΟΙ, Χρυσ/αρα)

Και εδω θα σημφωνησω με τον in the pond για την οξυγωνση που ειναι πραγματι αναγκαια..
Θα σας ενα δικο μου περιστατικο που εγινε πρωχτες την μερα που αδειασε η λιμνη..
Αφου τελειωσαν οι εργασιες το βραδι(ειχαμε κλεισει την αντλια, για μην ερχεται νερο και ενοχλει)ειπαμε ασε, την μεχρι αυριο που θα εχει στεγνωσει το μπετο και δεν θα μπει μεσα στο νερο..zw
Την αλλη μερα ο πατερας μου, που το πρωτος τα ειδε τρελαθηκε, ειχαν πεθανει τα 10 τουλαχιστον κοι μας... ΑΠΟ ΕΛΛΗΨΗ ΟΞΥΓΩΝΟΥ!...:smt086

Τουλαχιστον αναψε την αντλια και σωθηκαν 3 περιπου κοι... τα χρυσοψαρα δεν επαθαν τιποτα..:smt120

Να' σαι καλά Ηλία μου. Προσπάθησα να το προλάβω λίγες μέρες πριν... Καλό κουράγιο και δώστε στα καινούρια ΚΟΙ ότι είναι δυνατόν για να ευημερίσουν στο μέλλον. Πόσο ήταν το μέγεθος τους Ηλία?

Λυπούμαι όμως για τα κοι σου που σίγουρα θα είχατε ήδη συνδεθεί μαζί τους. Είναι τραγικό να χάνεις ΚΟΙ γιατί είναι τα πετ σου όπως το σκυλάκι και τη γάτα σου. Είχα ενυδρεία, έχω χάσει ψάρια στο παρελθόν, αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ να χάσω το μεγάλο μου κοι. Θα κλαίω μια εβδομάδα και ας μην είναι επιλεκτικής παραγωγής ή πρωταθλητής.

Εδώ θέλω να τονίσω σε όλους τους φίλους που έχουν δεξαμένες με υπερχύλιση, να πάρουν μέτρα, προσθέτοντας και τεχνητή υποστήριξη προς τα κοι τους. Αντλία βυθού και air diffuser. Μεγαλώνοντας τα κοι οι απαιτήσεις τους είναι τρομερές. ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΕΣΤΕ!!! Όταν χάσετε μια ομάδα π.χ. τρίχρονων ΚΟΙ ή και πιο μεγάλων, τα ψυχικά σας αποθέματα θα καταρρεύσουν.

POURITANOS
25-06-10, 10:20
Σίγουρα ενα εξημερωμένο ζώο είναι ότι καλύτερο για των άνθρωπο .
Αρκεί να μην κινδυνεύει από φυσικούς εχθρούς.
Δε νομίζω να μην θέλει κανείς τα ψαριά του να έρχονται όταν μας βλέπουν.

Από το στρες πηγαμε στον εξοπλισμό!!!!!! Άντε μια από τα ιδία.:D

Να πω ότι κάποια πράγματα δεν με αρέσουν ως προς το πώς αντιμετωπίζετε ο Γιάννος. Ενώ μέχρι χτες είχε μια ωραία λίμνη .
Σήμερα κατηγορείτε για :
Οχι σωστό φιλτράρισμα.
Υπερβολικά φυτά .
Ελλειψη οξυγόνου.
Κακό σύστημα οξυγονώσεις.
Κακή συμπεριφορά των ψαριών του και ένα σωρό αλλά………
(κοινός για τα πάντα):smt120

Εγώ τουλάχιστον από όσα έχω δει μέσα στο φόρουμ έως τώρα. Είναι να βλέπω ότι έχει καταφέρει γέννες. Τα ψαριά του όταν μας τα παρουσίασε μέσα στο ενυδρείο φαινόταν τελείως υγειές και αρκετά μεγαλούτσικα σε μέγεθος. Δεν έχω ακούσει για απώλειες ψαριών και αρρώστιες.

Δεν λέω ότι σε όλα έχει δίκιο αλλά μην ισοπεδώνουμε τα πάντα.
Στο κάτω μας παρουσιάζει πολλά πράγματα που αρκετή δεν θα έμπαιναν στων κόπο να παρουσιάσουν ούτε τα μισά.

Όλες οι λίμνες που υπάρχουν στης αυλές μας είναι κλειστά και ελεγχόμενα συστήματα. Άσχετα αν έχουν μια απόχρωση φυσικότητας σε ότι αφορά το αισθητικό κομμάτι.

Εμένα δεν με αρέσει να πειράζουμε τα ψαριά.
Πιστεύω ότι από την στιγμή που θα μπουν τα ψαριά μέσα στην λίμνη δεν πρέπει να βγουν ποτέ. Παρά μονό αν τεθεί λόγος θεραπείας.

Το ότι κάποιοι έχουν καλύτερο εξοπλισμό από κάποιους άλλους. Δε σημαίνει, ότι οι άλλοι ξαφνικά δεν έχουν τίποτα. Μην υπέρ εκτιμάτε των ακριβό εξοπλισμό σε μια λίμνη . Μια και πολλές φορές είναι περιττός.
Υπάρχουν και οι εξωτερικοί παράγοντες που θα καθορίζουν της ανάγκες μιας λίμνης.

Σε έναν αρχάριο θα πρότεινα πλέων να εμπιστευτεί ότι βλέπουν τα “ματιά” του και συμφωνούν με την λογική του. (δυστυχώς υπάρχει και το ενδεχόμενο κάποιος να βγάλει το 90% νερού από την λίμνη του και να το αντικαταστήσει με καθαρό μονό και μονό για να φανεί η λίμνη του στης φωτογραφίες ότι έχει καθαρό νερό.)

Συζήτηση κάνουμε πάνω από όλα και καλό θα ήταν να μην φωτογραφίζουμε ο ένας των άλλων σε τέτοιο βαθμό που κουράζει και προβληματίζει, όσους διαβάζουν τα θέματα.

Γι' αυτο καλητερα παρτε την πιο σοβαρα την οξυγόνωση.. .

Για να διαχωρίσουμε λίγο τα πράγματα.
Δεν είπα ότι τα ψαριά μέσα σε μια λίμνη είναι αποβλακωμένα.
Είπα ότι τα ψαριά μέσα στο ενυδρείο είναι.

Τα ψαριά μέσα σε μια λίμνη μπορεί να είναι εξημερωμένα η σε ποιο αγρία κατάσταση. Κάτι που δεν συντρέχει για μένα θέμα στρες.

Ο λόγος που έχασες τα ψαριά για μένα θεωρό ότι σχετίζετε με έλλειψη σκιάς και επιβαρυμένο νερό. Και όχι τόσο στην οξυγόνωση της λίμνης.

Αν υποθέσουμε ότι το σύστημα οξυγονώσεις του νερού ήταν αυτό που κρατούσε στην ζωή τα ψαριά σου τότε σημαινει ότι τα ψαριά σου ζούσαν στο όριο της επιβιώσεις.
Κάτι που το σύστημα σου κρέμεται σε μια κλωστή. Δηλαδή αν θα έχεις στο μέλλον μια διακοπή ρεύματος θα τα χάσεις όλα!!!

Καλό είναι να προσφέρουμε σκίαση όταν η λίμνη είναι ρηχία. Είναι η σπουδαιότερη δικλίδα ασφαλείας στο να μην χάσουμε ψαριά.

Το οξυγόνο βοηθά τα ψαριά. Αλλά πρέπει να έχουν δροσερό νερό αλλιώς δεν…..
Οπότε ποιο βασικό θεωρό το δροσερό νερό παρά το οξυγονωμένο νερό.
Αν θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε κάτι ποιο αναγκαίο από το άλλο.

in the pond
25-06-10, 10:30
Από το στρες πηγαμε στον εξοπλισμό!!!!!! Άντε μια από τα ιδία.:D
Για τα ΚΟΙ, στρες και εξοπλισμός είναι αλληλένδετα, είτε μας αρέσει είτε όχι. Αν θέλετε να αποφύγετε τον εξοπλισμό, κάνετε παρεμβολή του Πηνειού να έρχεται από το σύστημα σας και να φεύγει ακολούθως προς τη θάλασσα.

Ενώ μέχρι χτες είχε μια ωραία λίμνη .
Σήμερα κατηγορείτε για :
Οχι σωστό φιλτράρισμα.
Υπερβολικά φυτά .
Ελλειψη οξυγόνου.
Πάντα εκφραζόμουνα θετικά για τη λίμνη του Γιάννου, κάνε μια αναδρομή στις τοποθετήσεις μου. Η μοναδική μου κάθετη διαφωνία ήταν πάντα τα κοι στο σύστημα του, πράγμα που ούτε σήμερα αλλάζει με τον τρόπο που το χειρίζεται...

Εγώ τουλάχιστον από όσα έχω δει μέσα στο φόρουμ έως τώρα. Είναι να βλέπω ότι έχει καταφέρει γέννες. Τα ψαριά του όταν μας τα παρουσίασε μέσα στο ενυδρείο φαινόταν τελείως υγειές και αρκετά μεγαλούτσικα σε μέγεθος. Δεν έχω ακούσει για απώλειες ψαριών και αρρώστιες.
Κάθε χρόνο γεννούν τα θηλυκά Βασίλη, είτε πάρουμε μέτρα είτε όχι. Οπότε δεν τείθεται ζήτημα για την ομολογουμένως καλή προσπάθεια του Γιάννου για αναπαραγωγή. Αν δεις όμως, εκεί είμουν και πάλι για βοήθεια...;)

Στο κάτω μας παρουσιάζει πολλά πράγματα που αρκετή δεν θα έμπαιναν στων κόπο να παρουσιάσουν ούτε τα μισά. Ουδέν σχόλιο.

Όλες οι λίμνες που υπάρχουν στης αυλές μας είναι κλειστά και ελεγχόμενα συστήματα. Άσχετα αν έχουν μια απόχρωση φυσικότητας σε ότι αφορά το αισθητικό κομμάτι. Καιρός να το εμπαιδώνουμε σιγά-σιγά.

Το ότι κάποιοι έχουν καλύτερο εξοπλισμό από κάποιους άλλους. Δε σημαίνει, ότι οι άλλοι ξαφνικά δεν έχουν τίποτα. Μην υπέρ εκτιμάτε των ακριβό εξοπλισμό σε μια λίμνη . Μια και πολλές φορές είναι περιττός.
Δεν υπερεκτιμούμε καθόλου τον ακριβό εξοπλισμό. Υπάρχουν τεχνολογίες που είναι πολύ ακριβές και σίγουρα δεν "παράγουν" όσα και η τιμή τους. Υπάρχουν βέβαια κάποια άλλα συστήματα, τα οποία έχουν δουλευτεί κατά δεκάδες χιλιάδες και μόνο εσείς οι δύο (POURITANOS και YIANNOSSAVVA) τους κολλήσατε και πινακίδες ανικανότητας.

Υπάρχουν και οι εξωτερικοί παράγοντες που θα καθορίζουν της ανάγκες μιας λίμνης. Όπως?

Σε έναν αρχάριο θα πρότεινα πλέων να εμπιστευτεί ότι βλέπουν τα “ματιά” του και συμφωνούν με την λογική του. (δυστυχώς υπάρχει και το ενδεχόμενο κάποιος να βγάλει το 90% νερού από την λίμνη του και να το αντικαταστήσει με καθαρό μονό και μονό για να φανεί η λίμνη του στης φωτογραφίες ότι έχει καθαρό νερό.)

Αν μπω και εγώ στη λογική σας, τώρα "φωτογραφίζεις" τον Άντρο π.χ.?

in the pond
25-06-10, 10:37
Ο λόγος που έχασες τα ψαριά για μένα θεωρό ότι σχετίζετε με έλλειψη σκιάς και επιβαρυμένο νερό. Και όχι τόσο στην οξυγόνωση της λίμνης.

Φίλε Βασίλη, Αναφέρει πολύ καθαρά ότι τα ψάρια του τα έχασε κατά την διάρκεια της νύκτας, οπότε δεν τείθεται ζήτημα σκιάς. Μήπως να κατέβηκαν οι αλεπούδες από τα βουνά? Δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω...παραιτούμαι...!:(

Αν υποθέσουμε ότι το σύστημα οξυγονώσεις του νερού ήταν αυτό που κρατούσε στην ζωή τα ψαριά σου τότε σημαινει ότι τα ψαριά σου ζούσαν στο όριο της επιβιώσεις.
Κάτι που το σύστημα σου κρέμεται σε μια κλωστή. Δηλαδή αν θα έχεις στο μέλλον μια διακοπή ρεύματος θα τα χάσεις όλα!!!
Άρα θέλεις να πεις ότι μόνο με την υπερχύλιση μόνο αυτό μπορούμε να πάθουμε... Ευτυχώς υπάρχει και η λογική που πριτανεύει κάποιες φορές... Ναι!!!! είσαι ΠΑΝΤΑ στα όρια μιας τέτοιας καταστροφής, γιατί το κακό θα ξεκινήσει από τα βάθη της λίμνης σου, εκεί που κρύβεται η λάσπη που βρομάει πολύ...

yiannossavva
25-06-10, 10:52
Θα απαντήσω ογρότερα. Προς το παρόν διαβάστε προσεκτικά ένα άρθρο του Βασίλη Χατζημιλτή (in the pond).

http://www.forum4fish.com/forums/index.php?showtopic=256

in the pond
25-06-10, 11:14
Θα απαντήσω ογρότερα. Προς το παρόν διαβάστε προσεκτικά ένα άρθρο του Βασίλη Χατζημιλτή (in the pond).

http://www.forum4fish.com/forums/index.php?showtopic=256

Τότε Γιάννο, τριν 3 ολόκληρα χρόνια... και με τη μόνη διαφορά Γιάννο, ότι εγώ δεν έμεινα μόνο εκεί. Αγνοείς ότι είχα μια μικρή λίμνη μοναχά για χρυσόψαρα. Λιγάκι πιο πριν, αγόρασα και το πρώτο μου κοι. Απ' εκεί και μπρος το έριξα "πολύ κακώς για εσένα" στο διάβασμα και το googling. Βρήκα συνδέσμους, αγόρασα βιβλία, γνώρισα φίλους.

Το ξανάπα και θα το ξαναπω ότι δεν είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που αγόρασα τότε το κοι μου. Πράγμα που δεν έπρεπε να κάνω, πρώτα-πρώτα από τα λίτρα που είχα. Θύμησε όμως τον κόσμο, όταν σου έλεγα για τη λίμνη των 25,000 λίτρων που θα έκανα τότε δίπλα στο περιβόλι. Αν δεν το κάνεις εσύ, θα παρακαλούσα τον Άντρο να το αναφέρει. Ή μάλλον καλύτερα, κάπου το έχω σημειώσει εδώ...θα το βρω και θα σας το παραθέσω...!;)

Βλέπω ότι ξανανέστησες το φόρουμ σου σήμερα, για να προσπαθήσεις να με εκθέσεις. Εδώ και λίγους μήνες ήταν απενεργοποιημένο....σε λυπάμαι πραγματικά...!

yiannossavva
25-06-10, 11:24
Τότε Γιάννο, τριν 3 ολόκληρα χρόνια... και με τη μόνη διαφορά Γιάννο, ότι εγώ δεν έμεινα μόνο εκεί. Αγνοείς ότι είχα μια μικρή λίμνη μοναχά για χρυσόψαρα. Λιγάκι πιο πριν, αγόρασα και το πρώτο μου κοι. Απ' εκεί και μπρος το έριξα "πολύ κακώς για εσένα" στο διάβασμα και το googling. Βρήκα συνδέσμους, αγόρασα βιβλία, γνώρισα φίλους.

Το ξανάπα και θα το ξαναπω ότι δεν είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που αγόρασα τότε το κοι μου. Πράγμα που δεν έπρεπε να κάνω, πρώτα-πρώτα από τα λίτρα που είχα. Θύμησε όμως τον κόσμο, όταν σου έλεγα για τη λίμνη των 25,000 λίτρων που θα έκανα τότε δίπλα στο περιβόλι. Αν δεν το κάνεις εσύ, θα παρακαλούσα τον Άντρο να το αναφέρει. Ή μάλλον καλύτερα, κάπου το έχω σημειώσει εδώ...θα το βρω και θα σας το παραθέσω...!;)

Βλέπω ότι ξανανέστησες το φόρουμ σου σήμερα, για να προσπαθήσεις να με εκθέσεις. Εδώ και λίγους μήνες ήταν απενεργοποιημένο....σε λυπάμαι πραγματικά...!

Μην λες ότι θες. Το φόρουμ είναι εδώ και 2 χρόνια στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Τίποτα δεν έστησα ξανά και ούτε έχω σκοπό ποτέ να κάνω ότι δήποτε.

Ναι θυμάμαι όταν έλεγες τότε για μια λίμνη 25,000 λίτρων που δεν είδαμε ποτέ.

in the pond
25-06-10, 11:30
Ναι θυμάμαι όταν έλεγες τότε για μια λίμνη 25,000 λίτρων που δεν είδαμε ποτέ.

Γνωρίζεις τους λόγους που δεν έγινε αυτό...

yiannossavva
25-06-10, 11:32
Γνωρίζεις τους λόγους που δεν έγινε αυτό...

Ναι..........

in the pond
25-06-10, 11:38
Ναι..........

Άρα? Θες μήπως να μπούμε και στα προσωπικά μου? Δυστυχώς μόνο αυτό έμεινε...

yiannossavva
25-06-10, 12:37
Άρα? Θες μήπως να μπούμε και στα προσωπικά μου? Δυστυχώς μόνο αυτό έμεινε...

Όχι βέβαια.
Γιάννο, επειδή όντως κουράσαμε αρκετά το θέμα των ειδών λίμνης, θα το πω για τελευταία φορά. Το δικό σου σύστημα λέγεται κλειστό κύκλωμα, το δικό του Άντρου λέγεται επίσης κλειστό κύκλωμα και το δικό μου που φτιάχνω λέγεται επίσης κλειστό κύκλωμα. Οι ξένοι ονομάζουν πολύ εύστοχα όλα τα πιο πάνω PONDS δηλαδή στα ελληνικά Δεξαμένες. Δεν έχουν να κάνουν τίποτε απολύτως με τις φυσικές λίμνες και είναι καλύτερα απ' εδώ και μπρός να εκφραζόμαστε και εμείς με αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Όλα είναι κλειστά συστήματα όπως και το δικό μου, με την διαφορά ότι κάνω το πάν να δουλεύει όσο ποιο φυσικά γίνεται.

Ε, ναι! Γιατί άραγε? Και επειδή είμαστε και οι δύο αρχάριοι και βαβαίως-βεβαίως χωρίς τη δική σου πείρα, πες μας εσύ να μορφωθούμε....πες μας τη διαφορά.... Όπως επίσης θα ήθελα να ακούσω την διαφορά της δικής σου περίπτωσης με την περίπτωση του Άντρου με ξεχωριστή παρακείμενη λίμνη μόνο για φυτά. Ανέπτυξε το θέμα, γιατί με ενδιαφέρει πολύ..

Μεταξύ μας, εγώ θα βάλω κάποια φυτά στην κυρίως λίμνη μου, οπότε μην με αναφέρεις χωρίς να έχω εκφραστεί... Προσωπικά όμως συμφωνώ ότι ο Άντρος έχει την καλύτερη σκέψη για το εν λόγω θέμα (Δεξαμένη με ΚΟΙ).

Όταν μιλάμε για την λίμνη του Άντρου μιλάμε για την λίμνη που έχει σήμερα! Που βεβαίως δεν έχει ξεχωριστή παρακείμενοι λίμνη μόνο με φυτά. Ακόμη και τώρα εξακολουθείς να μην απαντάς…………και ούτε πρόκειται για τους λόγους που ανέφερα ποιο πάνω.

Το μέτρησες πριν ή μετά από την αντλία που είχες βάλει στον πυθμένα (αυτή που έχει αναφέρει ο Άντρος).

Την αντλία την έβαλα για δοκιμή για 1 μέρα. Τώρα αν σας βολεύει να το (πιπιλάτε) είναι δικό σας θέμα. Βρείτε κάτι άλλο να πείτε ρε παιδιά…………

Όπως βέβαια απελευθερώνουν ανάλογα CΟ2 το βράδυ...

Εσύ έχεις μετρήσει ποτέ το οξυγόνο και το διοξείδιο του άνθρακα μέρα και νύχτα στην λίμνη σου?

Πολύ καλώς και μπράβοfile:///C:/Users/Tuch/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif Αλλά και πάλι μόνο με 8 κοι θα πρέπει να μείνεις...

Όταν και αν θα γίνουν 90 εκατοστά μπορεί να μείνω και με 4!
Συμφωνάμε και σε κάτι!!!!! Μέχρι τότε δεν θέλω άδεια την λίμνη μου.

Η δικιά μου εμπειρία δεν λέει αυτό. Έχω αφαιρέσει πολλές φορές ψάρια από την παλιά μου λίμνη και την ίδια κιόλας μέρα τα τάισα από το χέρι μου. Αυτά που έφυγαν θα είναι δύσπιστα και απόμακρα.

Με την διαφορά ότι έπιασες τα ψάρια σου από μια (λίμνη) 300 λίτρων που μπορεί να το πέτυχες με την 1!. Όταν θα έχεις να πιάσεις στην καινούργια σου τότε θα ξαναμιλήσουμε.

Γιάννο, θα ήθελα σήμερα βίντεο που να τρώνε από το χέρι σου και να τα χαϊδεύεις. Τότε θα σε πιστέψω.

Σήμερα δεν τρώνε από τα χέρια μου για τους λόγους που εξήγησα ποιο πάνω. Που είναι πολύ φυσιολογική.

Έχουμε την επιλογή να πάρουμε εξ' αρχής όσα ψάρια μπορεί να αντέξει το σύστημα μας. Προσωπικά, 12,500 τόσα λίτρα που θα είναι η δική μου δεξαμένη, το πολύ να βάλω 13 ψάρια.file:///C:/Users/Tuch/AppData/Local/Temp/msohtml1/01/clip_image001.gif

Το αναλύσαμε ποιο πάνω.

Να' σαι καλά και να την χαίρεσαι...

Πραγματικά την χαίρομαι………….. το ίδιο εύχομαι και σε εσένα με την δικιά σου λίμνη.
Γιάννο, σου μεταφέρω ένα απόσπασμα μιας τοποθέτησης σου για τον μοντέρνο εξοπλισμό πριν μόλις 2 μήνες.

Μήπως αυτή η απάντηση συνάδει με την γραμμή με τα κεφαλαία σου γράμματα? Μπορείς να καταλάβεις πόσο πίσω παίρνουμε τα πράγματα λέγοντας αυτά της δεύτερης σου δημοσίευσης? Απορώ και εγώ δηλαδή πολλές φορές αν εννοείς κάτι ή το λες για αστείο, χαρητολογόντας.

Αυτό και αυτό, φοβούμαι να παρατηρήσω οτι αναλώνουμε το χρόνο μας σε θέματα δεξαμενών νηπιακής ηλικίας και δε λέμε να ξεφύγουμε από αυτήν. Προσπαθούμε να φέρουμε ανθρώπους που είναι χρόνια στο χώρο αυτό και οι εγωισμοί μας απλά τους κρατούν μακρυά. (εσένα φωτογραφίζω Γιάννο). Και πίστεψέ με κανένας με πείρα δεν θα εμπλακεί σε ένα φόρουμ, στο οποίο πολύ απλά θα χάνει το χρόνο του. Θα προτιμήσει ένα άλλο που οι απόψεις θα ταυτίζονται και θα εμβαθύνει περισσότερο τις γνώσεις του.

Δεν άλλαξε τίποτα από αυτή μου την τοποθέτηση. Αν ψάξεις καλά θα βρεις και ότι είπα ότι κάποτε θα φτιάξω και εγώ ενυδρείο στην αυλή μου με αυτό τον εξοπλισμό.

Το αν μπουκώνει η όχι τότε θα είμαι σε θέση να το πω με βεβαιότητα και όχι με googling. Ξέρεις κάτι Βασίλη. Ίσος είμαι από τους λίγους εδώ μέσα που μοιράσθηκα τα παθήματα που μου έγιναν παθήματα. Αν κάνεις μια αναδρομή στην εξέλιξη της λίμνης μου θα δεις τα πολλά κακά που έπαθα και τα γράφω για να προλάβω τους υπόλοιπους από τα λάθη αυτά.

Όσο για τους έμπυρους που λες εδώ ήμαστε να μοιραστούν μαζί μας της εμπειρίες τους. Με αποδείξεις όμως. ΟΧΙ με λόγια.

Να πω ότι κάποια πράγματα δεν με αρέσουν ως προς το πώς αντιμετωπίζετε ο Γιάννος. Ενώ μέχρι χτες είχε μια ωραία λίμνη .
Σήμερα κατηγορείτε για :
Οχι σωστό φιλτράρισμα.
Υπερβολικά φυτά .
Ελλειψη οξυγόνου.

.

Ναι ναι είδες!!!!
Με όλα αυτά τα κακά τα ψάρια μου εξακολουθούν να ζουν!
Ίσος θα έπρεπε να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες!!!!

Πως μπορείς να είσαι βέβαιος σε αυτά που λες? Μέτρησες καθόλου αμμωνία?
Εγώ λέω ότι όλα έπαιξαν τον ρόλο τους για την απώλεια που είχες. Λυπάμαι για τα ψάρια σου.

Δεν υπερεκτιμούμε καθόλου τον ακριβό εξοπλισμό. Υπάρχουν τεχνολογίες που είναι πολύ ακριβές και σίγουρα δεν "παράγουν" όσα και η τιμή τους. Υπάρχουν βέβαια κάποια άλλα συστήματα, τα οποία έχουν δουλευτεί κατά δεκάδες χιλιάδες και μόνο εσείς οι δύο (POURITANOS και YIANNOSSAVVA) τους κολλήσατε και πινακίδες ανικανότητας.

Ποια είναι αυτά τα μηχανήματα?

in the pond
25-06-10, 12:45
Ποια είναι αυτά τα μηχανήματα?

Αφού δεν κάνεις googling, δεν ξέρεις... Θα μιλούσαμε γι' αυτά αργότερα, αλλά έχω κουραστεί πολύ...:(

Έβαλες τον εξοπλισμό σου σε ένα ξένο φόρουμ?

yiannossavva
25-06-10, 12:46
Αφού δεν κάνεις googling, δεν ξέρεις... Θα μιλούσαμε γι' αυτά αργότερα, αλλά έχω κουραστεί πολύ...:(

Βασίλη σε προκαλώ δημόσια. Όταν θα τελειώσεις την λίμνη σου θα έρθεις στην δικιά μου και θα καταστρέψεις η θα θέσης εκτός λειτουργίας ότι θέλεις έξω από την λίμνη (σωλήνα, αντλία φίλτρο) και θα περιμένουμε μια μέρα.
Το ίδιο θα κάνουμε και με την δικιά σου την επομένη. Και θα βγούμε να πούμε δημόσια τα αποτελέσματα.

Ηλίας
25-06-10, 12:58
Καταρχην το κακο εγινε την νυχτα...
..δευτερον το νερο ηταν και λιγο "βρομικο"..
Η υπερχειληση ειχε γινει καταραχτης με τον αντιστροφο τροπο που λειτουργουσαν πρην... το βραδυ που ηταν κλιστη η αντλια δεν ειχε οξυγόνο...:smt120
Ειναι καθαρα θεμα οξυγωνου... γιατι ηταν ολα στην επιφανεια του νερου, και με το που ανοιξε ο πατερας μου την αντλια ξαναγυρησαν πισω στα βαθια

Τα ΚΌΙ ηταν 12 και απο το ποιο ομορφα(καποια A Grade)... Το μεγαλητερο ηταν γυρο στα 35 εκατοστα χρυσαφενιο κιτρινο..:smt010
Ευτιχος το δευτερο μεγαλητερο ζει μαζι με αλλα δυο....

in the pond
25-06-10, 13:06
Βασίλη σε προκαλώ δημόσια. Όταν θα τελειώσεις την λίμνη σου θα έρθεις στην δικιά μου και θα καταστρέψεις η θα θέσης εκτός λειτουργίας ότι θέλεις έξω από την λίμνη (σωλήνα, αντλία φίλτρο) και θα περιμένουμε μια μέρα.
Το ίδιο θα κάνουμε και με την δικιά σου την επομένη. Και θα βγούμε να πούμε δημόσια τα αποτελέσματα.

Θα κλείσεις και την αυτόματη σου αναπλήρωση που σου προσθέτει φρέσκο νερό κάθε 20 λεπτά έτσι? Σκέφτηκες ότι μπορεί και αυτό να επηρεάζει το ενδεχόμενο μη ύπαρξης άλγης?

Δεν τα λες όλα, βάζεις μόνο αυτά που θες...

...και φυσικά, δεν πρόκειται να υποβάλω τα ψαράκια μου σε αυτό το μαρτύριο για να πείσω τον Γιάννο και κάθε "άπιστο Θωμά". Είναι βέβαιο όμως ότι είναι πολύ διαφορετικό να έχεις 13 κοι σε 12,500 λίτρα, παρά 30 σε 5000 λίτρα.

Αν θες εισηγήσεις από ειδικούς, να βάλουμε και οι δύο τις λίμνες μας ταυτόχρονα στο ΚΟΙΒΙΤΟ (το απόλυτο φόρουμ για κοι) και θα δουν όλοι εδώ μέσα ποιος τους εμπαίζει και ποιος όχι... ΔΕΧΕΣΑΙ?

alex
25-06-10, 13:14
ααα ωραια, για μια ακομη φορα το τρυπακι του "να τις μετρησουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη"

in the pond
25-06-10, 13:17
ααα ωραια, για μια ακομη φορα το τρυπακι του "να τις μετρησουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη"

Μα δεν πρόκειται για μεγέθη Αλέξη, είτε στα 6000 λίτρα είτε στα 20000 η ίδια ακριβώς λογική επικρατεί. Δεν υπάρχει διαφωνία στα μεγέθη λίμνης.

Γιάννο, ο Ηλίας λέει 35 εκατοστά κοι. Έχεις χρόνο μέχρι τότε...να το σκεφτείς.

Δεν μου απαντάς...δέχεσαι την πρόταση για το ΚΟΙΒΙΤΟ?

in the pond
25-06-10, 13:30
Γιάννο, περιμένω μια απάντηση... τόσο δύσκολο σου είναι?

yiannossavva
25-06-10, 13:33
Θα κλείσεις και την αυτόματη σου αναπλήρωση που σου προσθέτει φρέσκο νερό κάθε 20 λεπτά έτσι? Σκέφτηκες ότι μπορεί και αυτό να επηρεάζει το ενδεχόμενο μη ύπαρξης άλγης?

Δεν τα λες όλα, βάζεις μόνο αυτά που θες...

Όταν λέω θα μπορείς να απενεργοποίησης ότι θέλεις μιλάω και για το σύστημα αυτόματης αναπληρώσεις. Ότι δήποτε θες έξω από την λίμνη.

Δεν θα το κάνεις Βασίλη γιατί απλά ξέρεις το αποτέλεσμα απλά δεν θες να το παραδεκτής.

Όσο για το απόλυτο φόρουμ που αναφέρεις, ούτε κατά διάνυα δεν μπαίνω σε μια τέτοια διαδικασία. ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ.

in the pond
25-06-10, 13:35
Όσο για το απόλυτο φόρουμ που αναφέρεις, ούτε κατά διάνυα δεν μπαίνω σε μια τέτοια διαδικασία. ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ.

Αν θέλεις, την διαδικασία την κάνω εγώ και για εσένα...τί λες?

yiannossavva
25-06-10, 13:41
Αν θέλεις, την διαδικασία την κάνω εγώ και για εσένα...τί λες?

Και θα μιλάς εσύ για εμένα???????????????
Για την δικιά μου λίμνη? Που δεν έχεις δει ΠΟΤΕ?????????????

Αλήθεια για το πείραμα γιατί δεν απαντάς?

alex
25-06-10, 13:55
Μα δεν πρόκειται για μεγέθη Αλέξη, είτε στα 6000 λίτρα είτε στα 20000 η ίδια ακριβώς λογική επικρατεί. Δεν υπάρχει διαφωνία στα μεγέθη λίμνης.

Γιάννο, ο Ηλίας λέει 35 εκατοστά κοι. Έχεις χρόνο μέχρι τότε...να το σκεφτείς.

Δεν μου απαντάς...δέχεσαι την πρόταση για το ΚΟΙΒΙΤΟ?

δεν μιλαγα για μεγεθη λιμνης, ηταν αλληγορικη η εκφραση...:D
ηρεμια ρε παιδες, μην χαλατε τη ζαχαρενια σας, ο καθενας με τον τροπο του...

MIXALIS CYPRUS
25-06-10, 14:00
Κύριοι οσο ενδιαφέρον και αν ειναι για εμας που κοιτάμε απο την κλειδαρότρυπα (λεμε τωρα) τη συζήτηση νομίζω καλυτερα είναι να βρεθείτε μαζί σε ενα ωραιο κέντρο ,cafe ,ταβέρνα να τα μιλήσετε ,να τα πιείτε και θα δείτε οτι έχετε πιο πολλά κοινά απο οσα φαντάζεστε .

Σιγουρα θα λύσετε κάθε ζήτημα που σας απασχολει ομορφα και ωραια :cool:

in the pond
25-06-10, 14:41
Και θα μιλάς εσύ για εμένα???????????????
Για την δικιά μου λίμνη? Που δεν έχεις δει ΠΟΤΕ?????????????
Κάνε το εσύ....φοβάσαι το αποτέλεσμα, γι' αυτό...

Αλήθεια για το πείραμα γιατί δεν απαντάς?
Γιατί έχω περάσει από τα "πειράματα" στην πραγματικότητα, γι΄ αυτό. Αν είσουν όμως συνειδητοποιημένος χομπίστας, ούτε που θα σκεφτόσουν αυτό το πείραμα, να εκθέσεις τα ψάρια σου με ελαφρά καρδίαν. Συγχαρητήρια.

Ηλίας
25-06-10, 15:23
Βασιλη για το κιτρινο, μιλαμε για περιπτωση...
Ηταν με διαφορα μεγαλητερο απο τα αλλα..
Οταν εριχνα τροφη το 40% το ετρωγε αυτος...:smt120
..Σαν μολις τον ειδα εξω απο το νερο ηταν σαν λαβρακι...:(

yiannossavva
25-06-10, 15:35
Κάνε το εσύ....φοβάσαι το αποτέλεσμα, γι' αυτό...

Γιατί έχω περάσει από τα "πειράματα" στην πραγματικότητα, γι΄ αυτό. Αν είσουν όμως συνειδητοποιημένος χομπίστας, ούτε που θα σκεφτόσουν αυτό το πείραμα, να εκθέσεις τα ψάρια σου με ελαφρά καρδίαν. Συγχαρητήρια.

Μα εγώ είμαι σίγουρος πως τα δικά μου ψάρια δεν θα έχουν πρόβλημα………………ενώ εσύ………….
Βασιλη για το κιτρινο, μιλαμε για περιπτωση...
Ηταν με διαφορα μεγαλητερο απο τα αλλα..
Οταν εριχνα τροφη το 40% το ετρωγε αυτος...:smt120
..Σαν μολις τον ειδα εξω απο το νερο ηταν σαν λαβρακι...:(

Δώσε μας σε παρακαλώ λεπτομέρειες για τα ψάρια σου. Πότε τα πήρες τη μέγεθος είχαν και τη μέγεθος είναι τώρα. Είναι καιρός κάνω κάποιες ερωτήσεις στον Βασίλη που είναι ιδικός στα μεγάλα ΚΟΙ…………..παρόλο που δεν είχε ποτέ.

in the pond
25-06-10, 17:36
Μα εγώ είμαι σίγουρος πως τα δικά μου ψάρια δεν θα έχουν πρόβλημα………………ενώ εσύ…………. Eνώ εγώ θα έχω πρόβλημα, γιατί δεν θα θα έχω τα ευεργετικά πλεονεκτήματα της λάσπης που μυρίζει άσχημα...

Δώσε μας σε παρακαλώ λεπτομέρειες για τα ψάρια σου. Πότε τα πήρες τη μέγεθος είχαν και τη μέγεθος είναι τώρα. Είναι καιρός κάνω κάποιες ερωτήσεις στον Βασίλη που είναι ιδικός στα μεγάλα ΚΟΙ…………..παρόλο που δεν είχε ποτέ.

Γιάννο, ακόμα τα το καταλάβεις ότι ο Ηλίας έχει χάσει τα μεγάλα του κοι ακολουθώντας τις υποδείξεις σου?

Γιάννο, έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο του ΚΟΙΒΙΤΟ η φοβάσαι?

yiannossavva
25-06-10, 19:03
Eνώ εγώ θα έχω πρόβλημα, γιατί δεν θα θα έχω τα ευεργετικά πλεονεκτήματα της λάσπης που μυρίζει άσχημα...

Γιάννο, ακόμα τα το καταλάβεις ότι ο Ηλίας έχει χάσει τα μεγάλα του κοι ακολουθώντας τις υποδείξεις σου?

Είσαι σοβαρός??????????????????????????????????????????? ????

Ηλία δώσε λεπτομέρειες του συμβάντος.

shadow
25-06-10, 19:31
Ειχα καθημερινα μια περιεργεια να δω τις εξελιξεις στις λιμνες σας
να μαθω και κατι ,να θαυμασω κατι που εγω λογο χωρου δεν μπορω να επιχειρησω
αλλα νομιζω οτι για εμενα και καθε εναν που ενδιαφερετε το θεμα εχει γινει κατι παραπανω απο κουραστικο.Αναλωνεστε σε προσωπικες διαφορες και αδιαφορειτε στις παραινεσεις των υπολοιπων να σταματησει αυτο πραγμα που για μενα δηλωνει σνομπισμο (?) οπως θελει ας το πει ο καθενας.Βασικα δεν υπαρχουμε .Απο την εμπειρια μου σε αλλα forum αυτο θα ειχε κοπει καιρο τωρα αλλα στο εδω συνεχιζεται απο τον ιδιο τον mod της κατηγοριας !
Για μενα απλα ανεπιτρεπτο

υπαρχουν οι ταβερνες οπως ειπε κ ενας φιλος παραπανω
Υπαρχει μια φανταστικη εφευρεση που λεγετε τηλεφωνο

Γιώργος Κ
25-06-10, 19:45
αλλα νομιζω οτι για εμενα και καθε εναν που ενδιαφερετε το θεμα εχει γινει κατι παραπανω απο κουραστικο.Αναλωνεστε σε προσωπικες διαφορες και αδιαφορειτε στις παραινεσεις των υπολοιπων να σταματησει αυτο πραγμα που για μενα δηλωνει σνομπισμο (?) οπως θελει ας το πει ο καθενας.Βασικα δεν υπαρχουμε .Απο την εμπειρια μου σε αλλα forum αυτο θα ειχε κοπει καιρο τωρα αλλα στο εδω συνεχιζεται απο τον ιδιο τον mod της κατηγοριας !

Να πω την αληθεια ειναι πολυ κουραστικο! Δεν ειναι προσωπικες αντιπαραθεσεις ... αλλα 2 διαφορετικες "σχολες" ... ειναι πολυ ενδιαφερον αν καταληξουμε επιτελους σε καποιο συμπερασμα ωστε ο νεος λιμνοφιλος να εχει την σωστη βοηθεια και οχι 2 (και οχι μονο) διαφορετικες αποψεις να συγκρουονται! :smt084
Επειδη μιλαμε για ζωες το κανει ακομα πιο σημαντικο το θεμα και ενα λαθος μπορει να προκαλεσει θανατους που ειναι λυπηροι για ολους!!

Θα παρακαλουσα να γινει μια παραγωγικη συζητηση χωρις χαρακτηρισμους - υπονοουμενα και ειρωνιες!!

Γιαννο μη τα παιρνεις ολα σαν προσωπικες επιθεσεις! Διευρυνε τους οριζοντες σου και θα καταληξουμε σιγουρα σε κατι σωστο ... :p

in the pond
25-06-10, 19:46

Φίλε Shadow, υπάρχει η λύση να υποβάλουμε λίμνες και εξοπλισμό σε εξειδικευμένα φόρουμ για να διαφανεί η αλήθεια και να τελειώνουμε μια για πάντα από τους άμεσα ειδικούς των κοι. Θα είναι και για όλους εσάς μια καλή και αξιόποστη πηγή. Αφού εμείς δεν συμφωνούμε...τί λες?

Ηλίας
25-06-10, 20:09
Για να ξεκαθαριζουμε στο θεμα μου στο ποστ 150(29-01-10, 18:21)...
..αναφερω οτι πηρα κοι..
Τοτε ηταν γυρο στα 10 εκατοστα ολα..
Σιγα σιγα τα ποιο θαρραλέα αρχισαν να τρωνε και αποκτησανε διαφορετικα μεγεθη..
Αυτα που εμειναν Ειναι απο 15-22 εκατοστα χοντρικα..

Τωρα για το ποιος φταιει.. :p
Σημερα μετα απο καθαρισμο της λιμνης... βρομαγε βοθρηλα..:D και την αδειασαμε τελείως..
Γυρο στα 3-5 εκατοστα "λασπη" ειχε..

Mπορει και αυτη να εφτεγε για την ελληψη οξυγονου σε μικρη ποσοτητα νερου χωρις κοιλκοφορια.. Ουτε 12 ωρες δεν περασαν.. πως προλαβε να τελειωσει το οξυγονο..:smt120
..τελος παντον ελπιζω να μας μεινει το μαθημα..:rolleyes:

POURITANOS
25-06-10, 20:47
Για τα ΚΟΙ, στρες και εξοπλισμός είναι αλληλένδετα, είτε μας αρέσει είτε όχι. Αν θέλετε να αποφύγετε τον εξοπλισμό, κάνετε παρεμβολή του Πηνειού να έρχεται από το σύστημα σας και να φεύγει ακολούθως προς τη θάλασσα.

Πάντα εκφραζόμουνα θετικά για τη λίμνη του Γιάννου, κάνε μια αναδρομή στις τοποθετήσεις μου. Η μοναδική μου κάθετη διαφωνία ήταν πάντα τα κοι στο σύστημα του, πράγμα που ούτε σήμερα αλλάζει με τον τρόπο που το χειρίζεται...

Κάθε χρόνο γεννούν τα θηλυκά Βασίλη, είτε πάρουμε μέτρα είτε όχι. Οπότε δεν τείθεται ζήτημα για την ομολογουμένως καλή προσπάθεια του Γιάννου για αναπαραγωγή. Αν δεις όμως, εκεί είμουν και πάλι για βοήθεια...;)

Ουδέν σχόλιο.

Καιρός να το εμπαιδώνουμε σιγά-σιγά.

Όπως?

Αν μπω και εγώ στη λογική σας, τώρα "φωτογραφίζεις" τον Άντρο π.χ.?

Όλα για σένα είναι αλληλένδετα ακόμα και αν ο εξοπλισμός δεν είναι αυτός που θεωρείς Εσύ σωστός. Θα οφείλετε το στρες των ψαριών. Τι άλλο θα ακούσω ακόμα.
Καλά το σχόλιο περί ποταμού Πηνειού είναι όλα τα λεφτά.

Γιατί δεν μας λες ποτέ για των εξοπλισμό που έχεις εσύ???
Όχι για αυτών που θα βάλεις στην νέα λίμνη αλλά για την λίμνη που είδη έχεις???

Εμένα μου κάνει, ότι τώρα που έκανες ξαφνικά μεγάλη λίμνη. Ξεχνάς και σνομπάρεις τα ιδία σου τα φίλτρα που έως και εχτές τα πρότεινες ως πλήρως ικανοποιητικά. (είσαι πάντως για πολλά κιλά κράξιμο) Έχεις κοι εδώ και χρονιά και τα ρίχνεις νερό από ένα σύστημα φιλτραρίσματος. Ότι νάνε με περιορισμένη οξυγόνωση και τολμάς να μιλάς για τρελές ποσότητες οξυγονώσεις που χιάζονται τα κοι. Μιλάς για μεγάλες λίμνες και κοι και μέχρι εχτές τα είχες μέσα σε ένα μεγάλο κουβά και θα μας την λες και από πάνω.

Καλό θα ήταν να μας δείξεις όλα αυτά που τα έχεις εφαρμόσει έως τώρα στης λιμνες σου. Και μετά να κανείς κυρηγμα για στους αλλους.

Μπαίνεις σε κόπο και κανείς αναφορές για συστήματα που δεν έχεις στην κατοχή σου. Και δεν μπαίνεις στων κόπο να παρουσιάσεις το φιλτράρισμα που χρησιμοποιείς εδώ και χρονιά. Γιατί???
Το στρες οφείλετε δηλαδή στην έλλειψη συγκεκριμένων εξοπλισμών?.
Tο ότι αν όλοι δεν έχουν σούπερ εξοπλισμό.
Δεν σημαίνει ότι δεν έχουν και τίποτα.
Το αν κάποιος εξοπλισμός είναι ανεπαρκές φαίνεται από το αποτέλεσμα.

Εγώ σχολίασα την ποιότητα των ψαριών του Γιάννου και όχι την προσπάθεια του για πετυχημένες αναπαραγωγές.

Σε ότι αφορά στα νέα συστήματα που υπάρχουν δεν είπα ποτέ και ούτε κόλλησα καμιά πινακίδα ανικανότητας
Ανικανότητα είναι να μην μπορείς να καταλάβεις τι ανάγκες έχει μια λίμνη.
Κοιτά βάζεις λόγια που εγώ ποτέ δεν εξέφρασα. Δεν είπα ποτέ ότι κάποια συστήματα είναι ανίκανα ούτε και θα το πω ποτέ. Απλά έχω πει ότι μπορεί κάποια από αυτά να μην τα χρειάζεται κάποια λίμνη. (είσαι πάντως για πολλά κιλά κράξιμο)

Κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες που θα επηρεάσουν την λίμνη είναι
Ήλιος
Φύλλα
Κλιματολογικές συνθήκες και μπορεί να γραφώ και μερικές σελίδες.

Η αναφορά που κανείς ότι φωτογραφίζω τον Άντρο από πού προκύπτει?
Δεν μπορώ να καταλάβω πως σου ήρθε αυτό?
Αν θυμάμαι καλά έχει Κανά 2 μέρες που ο Άνδρος τόλμησε να παρουσίαση την λίμνη του με θολό νερό με φωτογραφίες. Και μετά πάλι με φωτογραφίες καθαρό νερό και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.
Ο Άνδρος ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ που θα φωτογράφιζα ποτέ σε θέματα λίμνης.
Το πολύ πολύ να των τσιγκλώ για τα καταπληκτικά βατράχια του. :D

Γιώργος Κ
25-06-10, 20:57
Όλα για σένα είναι αλληλένδετα ακόμα και αν ο εξοπλισμός δεν είναι αυτός που θεωρείς Εσύ σωστός. Θα οφείλετε το στρες των ψαριών. Τι άλλο θα ακούσω ακόμα.
Καλά το σχόλιο περί ποταμού Πηνειού είναι όλα τα λεφτά.

Γιατί δεν μας λες ποτέ για των εξοπλισμό που έχεις εσύ???
Όχι για αυτών που θα βάλεις στην νέα λίμνη αλλά για την λίμνη που είδη έχεις???

Εμένα μου κάνει, ότι τώρα που έκανες ξαφνικά μεγάλη λίμνη. Ξεχνάς και σνομπάρεις τα ιδία σου τα φίλτρα που έως και εχτές τα πρότεινες ως πλήρως ικανοποιητικά. (είσαι πάντως για πολλά κιλά κράξιμο) Έχεις κοι εδώ και χρονιά και τα ρίχνεις νερό από ένα σύστημα φιλτραρίσματος. Ότι νάνε με περιορισμένη οξυγόνωση και τολμάς να μιλάς για τρελές ποσότητες οξυγονώσεις που χιάζονται τα κοι. Μιλάς για μεγάλες λίμνες και κοι και μέχρι εχτές τα είχες μέσα σε ένα μεγάλο κουβά και θα μας την λες και από πάνω.

Καλό θα ήταν να μας δείξεις όλα αυτά που τα έχεις εφαρμόσει έως τώρα στης λιμνες σου. Και μετά να κανείς κυρηγμα για στους αλλους.

Μπαίνεις σε κόπο και κανείς αναφορές για συστήματα που δεν έχεις στην κατοχή σου. Και δεν μπαίνεις στων κόπο να παρουσιάσεις το φιλτράρισμα που χρησιμοποιείς εδώ και χρονιά. Γιατί???
Το στρες οφείλετε δηλαδή στην έλλειψη συγκεκριμένων εξοπλισμών?.
Tο ότι αν όλοι δεν έχουν σούπερ εξοπλισμό.
Δεν σημαίνει ότι δεν έχουν και τίποτα.
Το αν κάποιος εξοπλισμός είναι ανεπαρκές φαίνεται από το αποτέλεσμα.

Εγώ σχολίασα την ποιότητα των ψαριών του Γιάννου και όχι την προσπάθεια του για πετυχημένες αναπαραγωγές.

Σε ότι αφορά στα νέα συστήματα που υπάρχουν δεν είπα ποτέ και ούτε κόλλησα καμιά πινακίδα ανικανότητας
Ανικανότητα είναι να μην μπορείς να καταλάβεις τι ανάγκες έχει μια λίμνη.
Κοιτά βάζεις λόγια που εγώ ποτέ δεν εξέφρασα. Δεν είπα ποτέ ότι κάποια συστήματα είναι ανίκανα ούτε και θα το πω ποτέ. Απλά έχω πει ότι μπορεί κάποια από αυτά να μην τα χρειάζεται κάποια λίμνη. (είσαι πάντως για πολλά κιλά κράξιμο)

Κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες που θα επηρεάσουν την λίμνη είναι
Ήλιος
Φύλλα
Κλιματολογικές συνθήκες και μπορεί να γραφώ και μερικές σελίδες.

Η αναφορά που κανείς ότι φωτογραφίζω τον Άντρο από πού προκύπτει?
Δεν μπορώ να καταλάβω πως σου ήρθε αυτό?
Αν θυμάμαι καλά έχει Κανά 2 μέρες που ο Άνδρος τόλμησε να παρουσίαση την λίμνη του με θολό νερό με φωτογραφίες. Και μετά πάλι με φωτογραφίες καθαρό νερό και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.
Ο Άνδρος ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ που θα φωτογράφιζα ποτέ σε θέματα λίμνης.
Το πολύ πολύ να των τσιγκλώ για τα καταπληκτικά βατράχια του. :D
Δε μας λες και τον δικο σου εξοπλισμο?? Μονο απο φωτογραφιες τα εχεις δει η τα εχεις λειτουργησει? Ας σοβαρευτουμε λιγακι ... πατα φρενο!! ;) ασε τους ανθρωπους που εχουν εμπειρια απο ολα τα συστηματα και αφησε κατα μερος τις φιλοσοφιες ... στη παρουσα φαση ποσα χρονια εχεις κοι και μπορεις και εχεις και αποψη?? :o

Οτι να ναι οπως λες αλλα εδω χανονται ζωες ... ας κρατησουμε τη συζητηση σε καποιο επιπεδο!!

MIXALIS CYPRUS
25-06-10, 21:04
Να πω την αληθεια ειναι πολυ κουραστικο! Δεν ειναι προσωπικες αντιπαραθεσεις ... αλλα 2 διαφορετικες "σχολες" ... ειναι πολυ ενδιαφερον αν καταληξουμε επιτελους σε καποιο συμπερασμα ωστε ο νεος λιμνοφιλος να εχει την σωστη βοηθεια και οχι 2 (και οχι μονο) διαφορετικες αποψεις να συγκρουονται! :smt084
Επειδη μιλαμε για ζωες το κανει ακομα πιο σημαντικο το θεμα και ενα λαθος μπορει να προκαλεσει θανατους που ειναι λυπηροι για ολους!

Φιλε καλα τα λες . Διαφωνω μονο στο οτι η αντιπαραθεση ειναι μεταξυ δυο σχολων . Ουτε σχολες ουτε στρατοπεδα ουτε στρατηγοι υπαρχουν .

Είναι άτομα με τρομερή φαντασία και δημιουργικότητα. Εχω επισκεφτεί και τους 2 και πραγματικά εχουν κανει τρομερη δουλειά στο χωρο τους χρησιμοποιοντας μονο τα χερια τους. Ειπα για το τι ειδα στη λιμνη του Γιαννου σε προηγούμενο ποστ . Ο κηπος του Βασιλη είναι χαρμα οφθαλμών (από τους καλυτέρους που ειδα ποτε μου) και ετοιμάζει μια λιμνη που αν και ειδα τα θεμελια της μονο πραγματικα πιστεψτε με θα είναι το κατι άλλο .

Ειναι και οι 2 ανθρωποι που αγαπουν το πρασινο και τη φυση και εχει ο κάθε ενας διαφορετική νοοτροπία σε κάποια θεματα (πολυ λογικο). Οι διαφωνίες τους είναι σε ένα δυο (βασικα )πραγματα μονο και μπορει πραγματι λογο του ότι είναι απρόσωπο το net να εχουμε παρεξηγήσεις .
Νομιζω ότι αν αφαιρέσουμε τα περιττα λογια όπως ειπες φιλε δισκοπαθη μπορουμε να βρουμε μια ακρη .

Καταλαβαίνω και το ρολο που εχει ο Βασιλης του να μην περασουν λανθασμένα μηνύματα προς τους νεους χομπιστες .

Ηδη ο Γιαννος εχει πει οτι :

Το πόσα ψάρια έχουμε στην λίμνη μας εξαρτάτε και από το μέγεθος τους. Αν σκεφτόμαστε πάντα το τελικό τους μέγεθος τότε θα έπρεπε να είχαμε 5-6 ψάρια ο καθένας μας. Το ότι συνδεόμαστε μαζί τους και δύσκολα τα δίνουμε είναι γεγονός αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Αρα νομιζω ότι υπαρχει μια παρα πολυ καλη αφετηρία για να κτίσετε πανω σε αυτο αφου τουλαχιστον συμφωνειτε οτι 6 ανεπτυγμενα κοι μονο χωρανε σε 6 τονους λιμνη .

Εκει νομιζω βρισκεται η ουσια της υποθεσης που εξεταζετε ..

Γιώργος Κ
25-06-10, 21:08
Φιλε καλα τα λες . Διαφωνω μονο στο οτι η αντιπαραθεση ειναι μεταξυ δυο σχολων . Ουτε σχολες ουτε στρατοπεδα ουτε στρατηγοι υπαρχουν .

Είναι άτομα με τρομερή φαντασία και δημιουργικότητα. Εχω επισκεφτεί και τους 2 και πραγματικά εχουν κανει τρομερη δουλειά στο χωρο τους χρησιμοποιοντας μονο τα χερια τους. Ειπα για το τι ειδα στη λιμνη του Γιαννου σε προηγούμενο ποστ . Ο κηπος του Βασιλη είναι χαρμα οφθαλμών (από τους καλυτέρους που ειδα ποτε μου) και ετοιμάζει μια λιμνη που αν και ειδα τα θεμελια της μονο πραγματικα πιστεψτε με θα είναι το κατι άλλο .

Ειναι και οι 2 ανθρωποι που αγαπουν το πρασινο και τη φυση και εχει ο κάθε ενας διαφορετική νοοτροπία σε κάποια θεματα (πολυ λογικο). Οι διαφωνίες τους είναι σε ένα δυο (βασικα )πραγματα μονο και μπορει πραγματι λογο του ότι είναι απρόσωπο το net να εχουμε παρεξηγήσεις .
Νομιζω ότι αν αφαιρέσουμε τα περιττα λογια όπως ειπες φιλε δισκοπαθη μπορουμε να βρουμε μια ακρη .

Καταλαβαίνω και το ρολο που εχει ο Βασιλης του να μην περασουν λανθασμένα μηνύματα προς τους νεους χομπιστες .

Ηδη ο Γιαννος εχει πει οτι :

Το πόσα ψάρια έχουμε στην λίμνη μας εξαρτάτε και από το μέγεθος τους. Αν σκεφτόμαστε πάντα το τελικό τους μέγεθος τότε θα έπρεπε να είχαμε 5-6 ψάρια ο καθένας μας. Το ότι συνδεόμαστε μαζί τους και δύσκολα τα δίνουμε είναι γεγονός αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Αρα νομιζω ότι υπαρχει μια παρα πολυ καλη αφετηρία για να κτίσετε πανω σε αυτο αφου τουλαχιστον συμφωνειτε οτι 6 ανεπτυγμενα κοι μονο χωρανε σε 6 τονους λιμνη .

Εκει νομιζω βρισκεται η ουσια της υποθεσης που εξεταζετε ..
Σωστα και για αυτο ελπιζω οτι θα βρουμε καποια ακρη!!!

ΟΛΟΥΣ μας ενωνει η αγαπη για τα ψαρια μας και τα ενυδρεια - λιμνες!!
:smt052 δεν μας χωριζει τιποτα απολυτως ... ο συνδυασμος γνωσης και αγαπης θα εχουν το καλυτερο αποτελεσμα! :smt020

Andros
25-06-10, 21:16
Για να ξεκαθαριζουμε στο θεμα μου στο ποστ 150(29-01-10, 18:21)...
..αναφερω οτι πηρα κοι..
Τοτε ηταν γυρο στα 10 εκατοστα ολα..
Σιγα σιγα τα ποιο θαρραλέα αρχισαν να τρωνε και αποκτησανε διαφορετικα μεγεθη..
Αυτα που εμειναν Ειναι απο 15-22 εκατοστα χοντρικα..

Τωρα για το ποιος φταιει.. :p
Σημερα μετα απο καθαρισμο της λιμνης... βρομαγε βοθρηλα..:D και την αδειασαμε τελείως..
Γυρο στα 3-5 εκατοστα "λασπη" ειχε..

Διαπιστώσαμε οτι μπορει και αυτη να εφτεγε για την ελληψη οξυγονου σε μικρη ποσοτητα νερου χωρις κοιλκοφορια.. Ουτε 12 ωρες δεν περασαν.. πως προλαβε να τελειωσει το οξυγονο..:smt120
..τελος παντον ελπιζω να μας μεινει το μαθημα..:rolleyes:

Λυπαμαι πολυ Ηλια για τα ψαρακια σου.
Σε καταλαβαινω απολυτα και ξερεις γιατι.

Το οτι βρομαγε βοθριλα η λιμνη σου ειναι αποτελεσμα της ελλειψης αερισμου της λιμνης και ισως την παρουσια υδροθειου δηλητηριο για τα ψαρια.

Αυτη η κατασταση της εντονης μυρωδιας δηλαδη ισως να υπηρχε και πριν να αφαιρεσεις το νερο απο την λιμνη αλλα λογω του οτι η λιμνη ηταν γεματη ισως και να μην ειχες την αισθηση αυτης της βοθριλας αλλα τα ψαρια σιγουρα θα ενιωθαν τη δυσφορια λογο της συψης κατω στο βυθο λογω ελλειψης οπως ειπα και πιο πανω αερισμου και κατ' επεκταση οξυγονου.

Μπορει να εβλεπες τα ψαρια σου να ηταν οκ αλλα πιστεψε με εαν δεν γινοταν αυτο που εγινε τωρα θα γινοταν αργοτερα αφου μεγαλωνοντας τα κοϊ οι απαιτησεις τους σε οξυγονο ειναι τεραστιες επομενως προχωραμε μπροστα βλεπουμε τα πραγματα απο τη σωστη οπτικη γωνια και κανουμε τα εξης:
- Εαν σε ενδιαφερει υπαρχει εξωτερικο bottom drain το οποιο συνδεεται με την υφισταμενη σου αντλια και το βαζεις στο βαθυτερο σου σημειο. Αν οχι ασε την αντλια σου στο βαθυτερο σημειο.
- Εξαιρετικη η κινηση σου να βαλεις αεραντλια αλλα καπως με ξενιζει η αεροπετρα που αν και δεν την εχω δοκιμασει ακουσα απο παρα πολλους οτι μπουκωνει ευκολα και οτι εχει ημερομηνια ληξης.

Εγω θα σου προτεινα air deffuser το οποιο ειναι εξαιρετικα καλο και αξιοπιστο (αυτο εχω εγω) και αποτι μου ειπε ο φιλος Ρωνης ακομα και σε περιπτωση που μπουκωσει αυτο θα ανεβει μονο του στην επιφανεια το παιρνεις πολυ απλα με το χερι σου το καθαριζεις με ενα απλο τριψιμο με το χερι ή με μια βουρτσα και το βαζεις ξανα πισω.

Δυο απλες κινησεις που πιστεψε με θα δεις τεραστια διαφορα ειδικα στη συμπεριφορα των ψαριων.......

Τι αεραντλια εχεις παρει ποσα watt και ποσα λιτρα την ωρα??
Μπορεις να μας πεις ποσα εχεις αγορασει την αεροπετρα??

in the pond
25-06-10, 22:50
Δεν είναι θέμα δύο σχολών. Ακόμα και εκείνοι που ασχολούνται με DIY κατασκευές, κρατούν συγκεκριμένες συντεταγμένες όταν πρόκειται να υποστηρίξουν δεξαμένη με κοι.

Η μεγάλη μας διαφωνία είναι τα κοι από μόνα τους και τίποτε άλλο. Έχω πει πάμπολλες φορές ότι η λίμνη του Γιάννου είναι εξαιρετική, αλλά με τον υπάρχον εξοπλισμό δεν μπορεί να υποστηρίξει ΚΟΙ. Θέλει να αντλεί νερό από τον πυθμένα και θέλει επιπλέον οξυγόνωση. Πού είναι το κακό φίλε Βασίλη γι΄αυτά που είπα?

Εδώ ο Ηλίας χάνει τα ψάρια του και εσείς συνεχίζετε να κοιτάζετε δεξιά-αριστερά να βρείτε τον λόγο, ο οποίος βρίσκεται μπροστά σας.

Όσο για τη λίμνη που έχω τώρα, έχω για υποστήριξη ένα DIY SHOWER. Έχει αρκετή ροη, αντλώ νερό από το βαθύτερο σημείο και το σίγουρο είναι ότι τα ψάρια μου δεν έχουν ξεμείνει από οξυγόνο. Δεν έχει κάτι το παρουσιάσημο να την παρουσιάσω... αν θες όμως, την παρουσίασα στο αρχικό μου ποστ για τη νέα λίμνη που κατασκευάζω.

Εγώ δεν επιμένω ότι έχω λίμνη για την ώρα που μπορεί να φιλοξενεί κοι για πολλά χρόνια, τώρα την κατασκευάζω, με τις σωστές προδιαγραφές. Κανονικά, η λίμνη αυτή θα ήταν ήδη κτισμένη τρία χρόνια πιο πριν. Αλλά θεληματικά, επιμένετε σε αυτό το σημείο, δεν ξέρω γιατί. Αν γνώριζα ότι θα είχα προβλήματα δεν θα αγόραζα το κοι.

Αφού υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, ένας τρόπος υπάρχει για να ξεδιαλύνει το πεδίο. Αυτό της παρουσίασης σε ένα γνωστό φόρουμ για κοι, όπου οι καλύτεροι συντονιστές και ειδικοί στον κόσμο θα πουν κάποια πράγματα. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν σκεφτούμε τα θετικά που θα αποκομήσουμε όλοι μας. Γιατί δεν δέχετε άραγε ο Γιάννος? Για να συνεχίσουμε να πουλάμε όλοι μας πνεύμα εδώ?

Ηλίας
26-06-10, 10:03
Σ'ευχαριστω..
Ειχε αυτην την μυρωδια γιατι ειχε κατεβει πολυ το νερο με μεγαλη ποσοτητα λασπης ηταν λογικο..
Αντρο η αεροαντλια ειναι 4500l/h..
Μαλλον θα ακολουθησουμε την δευτερη λυση με την αντλια στον βυθο..
Οσο για τις αεροπτετρες και air-deffusers θα το ψαξω..;)

Βασιλη μου εξηγεις λιγο τι ειναι το DIY SHOWER?...

in the pond
26-06-10, 10:35
Βασιλη μου εξηγεις λιγο τι ειναι το DIY SHOWER?...

Hλία μου, σου υπόσχομαι φωτογραφίες αυτό κιόλας το Σαββατοκυρίακο, γιατί έχω προσαρμώσει και τρίτο στη σειρά (τελευταίο) στο οποίο έχω βάλει τα Κ1 που θα χρησιμοποιήσω σε λίγες μέρες στα eazypod. Aπό τώρα, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες εστίες βακτηριδίων μέχρι τότε.

Το σίγουρο σχετικά με τα Bakki showers είναι ότι εξασφαλίζουν τη λίμνη με το απαραίτητο οξυγόνο, πολυ περισσότερο από οποιονδήποτε καταρράκτη. Μπορεί να το επενδύσεις και να φαίνεται μόνο η έξοδος του νερού... Είναι μια καλή λύση για εσένα, έστω και diy.

Απορροφώντας σοβαρή ποσότητα νερού από τον πυθμένα, αναγκάζεις το οξυγονωμένο νερό να κινείται σε ολόκληρη τη λίμνη.

yiannossavva
26-06-10, 13:33
Θα κάνω μια ανακεφαλαίωση μήπως καταφέρω και ηρεμήσουμε όλοι.

Η βασική μας διαφωνία με τον in the pond είναι.

Η οξυγονώσει
Από πού αντλούμε το νερό προς τα φίλτρα
Τα πόσα ΚΟΙ μπορούμε να βάλουμε σε μια λίμνη
Αν θα υπάρχουν φυτά στην λίμνη μας η όχι.
Τα ψάρια μου υποφέρουν.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να μιλήσουμε για την οξυγόνωση.
Από την στιγμή που το νερό κινείτε σε καταρράκτη η ρυάκι η που δίποτε αλλού έρχεται σε τριβή (και μιλάω αυτό να γίνεται στην επιφάνια όπου ύπαρχοι αέρας, οξυγόνο) δημιουργείτε οξυγόνο. Τώρα αν αυτό το οξυγόνο είναι αρκετό για την αναλογία τον ψαριών μας είναι κάτι που μπορούμε να μετρήσουμε με τεστ.
Προσωπικά επειδή πιστεύω ότι δεν υπάρχει επιστημονικά κάτι που να μιλάει για την σωστή ποσότητα οξυγόνου που χρειάζονται τα ψάρια γενικά προτιμώ να παρατηρώ την συμπεριφορά τους και να πράττω ανάλογα. Ψάρι που έχει έλλειψη οξυγόνου είναι στην επιφάνια και ανοιγοκλείνει το στόμα του προσπαθώντας να αναπνεύσει. Ψάρι που δεν έχει κατάλληλη οξυγόνωση πεθαίνει.
Το πόσο οξυγόνο χρειαζόμαστε σε μια λίμνη εξαρτάτε από πολλούς παράγοντες. Όπως.

Λίτρα λίμνης
πόσα ψάρια έχουμε
πόσο μεγάλα είναι τα ψάρια που έχουμε
Την κυκλοφορία του νερού (όσο ποιο βαθιά είναι η λίμνη μας τόσο ποιο πολλή κυκλοφορία χρειαζόμαστε)
Αν έχουμε φυτά που την μέρα απελευθερώνουν οξυγόνο.

Και πολλά άλλα. Αυτά θεωρώ πως είναι τα σημαντικά. Για αυτούς όλους του λόγους που αναφέρω θεωρώ ότι παρατηρώντας την συμπεριφορά στα ψάρια μας μπορούμε να έχουμε ένα ασφαλή συμπέρασμα.

Από πού αντλούμε νερό προς τα φίλτρα.

Ανάλογα και πάλη από το βάθος που έχουμε πρέπει να δούμε αν το νερό μας μένη καθαρό. Αν το βάθος είναι πολύ τότε η άντληση του νερού από τον πυθμένα θεωρώ πως είναι μονόδρομος. Στην δικά μου περίπτωση το μέγιστο βάθος είναι 90 εκατοστά και ο ροή του νερού μου 14,000 λίτρα / ώρα που δεν χρειάζεται να αντλώ το νερό από τον πυθμένα της λίμνης. Το να αντλείς το νερό από τον πυθμένα έχει και πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα.
Το πλεονέκτημα είναι ότι καθαρότερο πυθμένα.
Τα μειονεκτήματα είναι μπούκωμα της αντλίας αναλόγως φυσικά και του τη έχεις γύρο από την λίμνη. Αν έχεις δέντρα που συχνά ρίχνουν τα φύλλα τους. Αν δεν έχεις δέντρα τότε δεν υπάρχει πρόβλημα μπουκώματος. Το μπούκωμα ώμος είναι και πάλη σχετικό αναλόγως του σχεδιασμού της απορρόφησης. Αν υπάρχει προ φίλτρο πριν την αντλία τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα φύλλα θα καταλήξουν σε αυτό και η φτερωτή στην αντλία μας θα είναι καθαρή. Σε αυτό το προ φίλτρο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επιβιώσει και γόνος που είναι βέβαιον ότι θα απορροφηθεί από το σύστημα αυτό. Το σύστημα αυτό θα το εφαρμόσει ο Άντρας χωρίς προ φίλτρο και είμαι βέβαιος ότι θα μπουκώνει. Άλλο μειονέκτημα χωρίς προ φίλτρο είναι ότι μικρά ψάρια θα γίνονται κιμάς περνώντας από την φτερωτή της αντλίας.
Εγώ προτίμησα την υπερχείλιση όπου στην είσοδο έχω ένα καλαθάκι που μαζεύονται τα φύλλα και κάτω από αυτό έχω τούλι για να μαζεύω της ποιο μικρές ακαθαρσίες. Και να σκεφτείτε ότι κάθε 2-3 μίνες πρέπει να καθαρίσω την φτερωτή από σαλιγκάρια που μου μειώνουν την ροΐ. Όσο και αν ακούγεται απίστευτο τα αυγά τον σαλιγκαριών περνάνε μέσα από το τούλι μεγαλώνουν ναι κάθονται στην είσοδο της φτερωτής με αποτέλεσμα να μειώνεται η ροή του νερού!

Αν θα υπάρχουν φυτά στην λίμνη μας η όχι

Τα φυτά σίγουρα περιορίζουν το διαθέσιμο χώρο στην λίμνη μας. Τα πλεονεκτήματα ώμος είναι πολύ ποιο περισσότερα από αυτό το μειονέκτημα όπως.

Φυσική ομορφιά που μπορεί να σου προφέρει ένα φυτό η ένα λουλούδι από ένα νούφαρο.
Φύλτρανση του νερού μειώνοντας (για να μην πω εξαφανίζοντας τα ΝΟ3)
Κρυψώνες για τους γόνους.

Αλλά και εδώ πάλι είναι θέμα γούστου το πώς θέλει ο κάθε ένας να βλέπει την λίμνη του. Έχω φέρει πολλές φορές το παράδειγμα μιας λίμνης 20,000 λίτρων με 5,000 λίτρα να καλύπτονται από φυτά και μιας λίμνης 15,000 χωρίς φυτά. Και ρώτησα την διαφορά αλλά κανείς δεν απάντησε για τους λόγους που έγραψα σε περασμένες μου δημοσιεύσεις. Και αφού μέχρι τώρα δεν πήρα απάντηση θα πω την δικιά μου.
Πού ποιο καλά η λίμνη με τα φυτά αφού πετυχαίνεις και οξυγονώσει, ομορφιά και κρυψώνες για τους γόνους και ο ελεύθερος χώρος που μένει για τα ψάρια είναι ακριβός ο ίδιος με αυτήν τον 15,000 λίτρων!

Τα ψάρια μου υποφέρουν.

Μια υπερβολική και αβάσιμη τοποθέτηση από τον in the pont. Χωρίς να έχει δει ποτέ την λίμνη μου από κοντά. Το αν τα ψάρια μου υποφέρουν φαίνεται από φωτογραφίες και βίντεο που κατά καιρούς ανεβάζω εδώ. Το ότι έχω πολλά ψάρια δεν ισχύ. Θα ίσχυε αν τα ψάρια ήτανε πολύ ποιο μεγάλα από ότι είναι τώρα.
Αν πάρουμε το τελικό μέγεθος αυτών τον ψαριών όχι είναι πολλά αλλά υπερβολικά!
Είναι σαν να λέμε δεν μπορείς να έχεις 2,000 νεογέννητα σε ένα 500αρι ενυδρείο.
Το είπα και το λέω ξανά και τώρα. Μεγαλώνοντας τα ψάρια μου θα αφαιρώ ανάλογα για να κρατήσω την μέγιστη ποσότητα που μπορώ. Όλα είναι θέμα μεγέθους. Επίσης γνωρίζω ότι συνδεόμαστε και τα ψάρια δύσκολα τα δίνουμε αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή. Δεν μπορώ να φαντασθώ την λίμνη μου με 8 ΚΟΙ με μέγεθος που έχουν τώρα.
Καταλήγουμε ότι όλα είναι σχετικά.
Το τη (τσαντήξει, θυμώνει ο όπως αλλιώς θέλετε πέστε το) από της τοποθετήσεις του in the pond είναι ότι αυτά όλα που λέει είναι εντελώς θεωρητικά, πράγματα που δεν έχει δοκιμάσει ποτέ. Ποια η εμπειρία του, σε όλα αυτά που με νύχια και με δόντια προσπαθεί να πείσει τους υπόλοιπους?

Ααααα και κάτι άλλο.
Θέλω από τον Ηλία να μας πει ποιες είναι οι υποδείξεις οι δικές μου που οδήγησαν τα ψάρια του στον θάνατο.

Ηλίας
26-06-10, 14:22
Γιαννο κατρχην δεν ειπα οτι φταιει κανενας και οι υποδειξεις του για τον θανατο των ψαριων.. Ηταν μια βλακεια μου που τελικα με εκανε να καταλαβω οτι θελουν καλη οξυγόνωση..

Για τον αριθμο θα συμφωνησω μαζι σου. Στην αρχη που ειναι μικρα δεν υπαρχει προβλημα, σταδιακα θα αφαιρεις και ολα καλα..:p
Και πραγματι αμα κρατησει οχτο κοι θα ειναι αχαρη η λιμνη..:rolleyes:
..οταν μεγαλωσουν βλεπεις...

Και για το θεμα των φυτων, δεν μπορω να πω τιποτα.. γουστα ειναι αυτα...
..Πιστευω παντος οτι ο στοχος μας ειναι μια λιμνη που στο μετρο του δυνατου να μιμηθει τις φυσικες λιμνες του περιβαλλοντος μας..

yiannossavva
26-06-10, 14:29

Αυτό είναι το είπε ο in the pont και ήθελα να ξεκαθαρίσει.
Άρα ένα από τα ίδια……….

..Πιστευω παντος οτι ο στοχος μας ειναι μια λιμνη που στο μετρο του δυνατου να μιμηθει τις φυσικες λιμνες του περιβαλλοντος μας..

Αυτός ακριβός είναι και ο δικός μου στόχος!

in the pond
26-06-10, 16:44
Γιάννο, συμφωνώ στο 90% των όσων έχεις γράψει. Σε πολλά από αυτά έχεις κάνει στροφή 180 μοιρών και είναι δείγμα ότι έχεις ενημερωθεί καλώς για κάποια πράγματα.:p Λίγες διαφωνίες συνεχίζουν να υπάρχουν βέβαια, αλλά θα τα βρούμε στη συνέχεια.

Κάτι που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι:
Υπάρχουν πάρα πολλές μελέτες που αναφέρουν τις απαιτήσεις των κοι σε οξυγόνο, όλες συγκλίνουν περίπου σε αυτά τα επίπεδα που έχω αναφέρει στο άρθρο για τα κοι. Δεν είναι υπερβολικά αυτά που έγραψα, γιατί υπάρχουν και πιο ακραίες τοποθετήσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα λίτρα ανά κοι. Οι σοβαρότεροι χομπίστες αυξάνουν τα λίτρα στα 1500 ανά κοι.

Το τη (τσαντήξει, θυμώνει ο όπως αλλιώς θέλετε πέστε το) από της τοποθετήσεις του in the pond είναι ότι αυτά όλα που λέει είναι εντελώς θεωρητικά, πράγματα που δεν έχει δοκιμάσει ποτέ. Ποια η εμπειρία του, σε όλα αυτά που με νύχια και με δόντια προσπαθεί να πείσει τους υπόλοιπους?

Τί έχεις κάνει εσύ τα δύο χρόνια που ασχολείσαι που δεν έχω κάνει εγώ τα 8 τόσα χρόνια που ασχολούμαι? Έτυχε να έχω και φίλτρο ανοικτού τύπου του εμπορίου, κατασκεύασα και δικό μου, έκανα συνδυασμό, πειραματίστηκα αρκετά, ότι κάνεις εσύ σήμερα... Ναι, έχω πολύ περισσότερη εμπειρία από εσένα. Αυτό που έχω εγώ που δεν έχεις εσύ είναι οι γνώσεις. Χωρίς αυτές, επιστήμονας δεν γίνεσαι σε κανέναν κλάδο. Η πρακτική και η εμπειρία έρχεται πολύ αργότερα, όταν αναθεωρήσεις κάποια πράγματα.

Ααααα και κάτι άλλο.
Θέλω από τον Ηλία να μας πει ποιες είναι οι υποδείξεις οι δικές μου που οδήγησαν τα ψάρια του στον θάνατο.

Αφού εσύ μου το ζητάς, να τες αραδιασμένες μια-μια πάρα κάτω:

Σήμερα απάντησες αυτό:
Ανάλογα και πάλη από το βάθος που έχουμε πρέπει να δούμε αν το νερό μας μένη καθαρό. Αν το βάθος είναι πολύ τότε η άντληση του νερού από τον πυθμένα θεωρώ πως είναι μονόδρομος.

και πριν λίγους μήνες αυτά:
Εισηγούμαι τα εξής.
Η αντλία να είναι 20,000 λίτρα.
Η σειρά να είναι αντλία εξωτερική, φίλτρο,U.V.
Να αρχίζει από το ένα τμήμα και να πηγαίνει στα υπόλοιπα.
bottomaerationdrainageδεν σου το προτείνω
Προτείνω σύστημα υπερχείλισης

Η κατανάλωση της είναι πάρα πολύ. Είναι 1100 βατ!
Κάνει και για βρόμικα νερά. Δεν την χρειάζεσαι όμως.
Αν σκέπτεσαι για να καθαρίζεις τον βυθό πιστεύω ότι είναι λάθος..
Αυτό που θα μαζευτεί στον βυθό της λίμνης θα είναι ένα μέρος του φίλτρου σου.

Βασίλη είναι γνωστό από όλους εδώ ότι είμαι υποστηρικτής του συστήματος υπερχείλισης και όχι του Bottom drainage aeration.
Και οι λόγοι είναι οι εξής.

Δεν έχω δει ποτέ φυσική λίμνη να δουλεύει με αυτό το σύστημα.
Οξυγόνο δημιουργείτε άφθονο και από τον καταρράκτη και από την υπερχείλιση στην περίπτωση του συστήματος υπερχείλισης.
Δεν μπορεί να μαζέψει φύλλα που κατά καιρούς έχουμε όλοι στης λίμνες μας.
Σε περίπτωση που μπουκώσει θα πρέπει οι συντήρηση να γίνει με βατραχοπέδιλα και μάσκα.
Ακαθαρσίες εκτός από λάσπη θα καταλήγουν στην αντλία με αποτέλεσμα να μπουκώνει πολύ συχνά και με τον κίνδυνο καταστροφής της φτερωτής.
Ας μην ξεχνάμε ότι οι εταιρίες ψάχνουν 1002 τρόπους πώς θα μας τα πάρουν!!!

Βασίλη
Από την στιγμή που το νερό θα ανακυκλώνετε κανονικά με μια σωστή ροΐ νερού δεν υπάρχει περίπτωση έλλειψης οξυγόνου στα κατώτερα στρώματα. Αυτό που λες ισχύει μόνο σε περιπτώσεις που η ροή του νερού είναι ελάχιστη. Ο φίλος μας εδώ είναι διαθέσιμος να δημιουργήσει σωστή ροή στην λίμνη του.

Ηλία ούτε το δεύτερο φίλτρο θα είναι αρκετό.
Μίλα ρε Αντρο εσύ που έχεις κάτι παρόμοιο και πες στον φίλο μας κάθε πόσο έπρεπε να καθαρίζεις το φίλτρο.

Όσο για την αεραντλία γιατί την πήρες?
Δεν θα έχεις κάπου να πέφτει το νερό στην λίμνη?

Αυτά, δεν τα έχω παρουσιάσει εδώ για να έχουμε άλλη μια σημερινή κόντρα. Διάβασε τα καλά Γιάννο, πήγαινε στο θέμα του Ηλία και δες τα όλα μαζεμένα εκεί. Πες μου τι δεν έχει ακολουθήσει από τις υποδείξεις σου? Είναι δε σαφέστατο ότι τα ψάρια του τα έχει χάσει με ακρίβεια με τον τρόπο που μίλησε ψες ο Άντρος. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό σε λιμνόφιλο στα ξένα φόρα. (Αν κάνατε googling) θα το διαπιστώνατε και εσείς, άρα θα γνωρίζατε και εσείς αυτόν τον κίνδυνο.

Όπως και να έχει ότι έγινε έγινε. Ο Ηλίας να βάλει άλλη μία αντλία στον πυθμένα για άντληση νερού από εκεί κάτω και παράλληλα να εγκαταστήσει μια αεραντλία, κατά προτίμηση Air deffuser, γιατί είναι πολύ πιο πρακτική σαν συσκευή.

Φίλε Ηλία, αύριο θα έχεις και τις φώτο για το shower. Αν το συνδυάσεις αμέσως μετά τα φίλτρα πιέσεως που έχεις ώστε να αποφύγεις την οργανική ύλη, θα έχεις σπουδαία αποτελέσματα στην οξυγόνωση των άνω στρωμάτων της λίμνης σου.

yiannossavva
26-06-10, 17:11
Γιάννο, συμφωνώ στο 90% των όσων έχεις γράψει. Σε πολλά από αυτά έχεις κάνει στροφή 180 μοιρών και είναι δείγμα ότι έχεις ενημερωθεί καλώς για κάποια πράγματα.:p Λίγες διαφωνίες συνεχίζουν να υπάρχουν βέβαια, αλλά θα τα βρούμε στη συνέχεια.

Κάτι που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι:
Υπάρχουν πάρα πολλές μελέτες που αναφέρουν τις απαιτήσεις των κοι σε οξυγόνο, όλες συγκλίνουν περίπου σε αυτά τα επίπεδα που έχω αναφέρει στο άρθρο για τα κοι. Δεν είναι υπερβολικά αυτά που έγραψα, γιατί υπάρχουν και πιο ακραίες τοποθετήσεις. Το ίδιο ισχύει και για τα λίτρα ανά κοι. Οι σοβαρότεροι χομπίστες αυξάνουν τα λίτρα στα 1500 ανά κοι.

Τί έχεις κάνει εσύ τα δύο χρόνια που ασχολείσαι που δεν έχω κάνει εγώ τα 8 τόσα χρόνια που ασχολούμαι? Έτυχε να έχω και φίλτρο ανοικτού τύπου του εμπορίου, κατασκεύασα και δικό μου, έκανα συνδυασμό, πειραματίστηκα αρκετά, ότι κάνεις εσύ σήμερα... Ναι, έχω πολύ περισσότερη εμπειρία από εσένα. Αυτό που έχω εγώ που δεν έχεις εσύ είναι οι γνώσεις. Χωρίς αυτές, επιστήμονας δεν γίνεσαι σε κανέναν κλάδο. Η πρακτική και η εμπειρία έρχεται πολύ αργότερα, όταν αναθεωρήσεις κάποια πράγματα.

Αφού εσύ μου το ζητάς, να τες αραδιασμένες μια-μια πάρα κάτω:

Σήμερα απάντησες αυτό:

και πριν λίγους μήνες αυτά:

Αυτά, δεν τα έχω παρουσιάσει εδώ για να έχουμε άλλη μια σημερινή κόντρα. Διάβασε τα καλά Γιάννο, πήγαινε στο θέμα του Ηλία και δες τα όλα μαζεμένα εκεί. Πες μου τι δεν έχει ακολουθήσει από τις υποδείξεις σου? Είναι δε σαφέστατο ότι τα ψάρια του τα έχει χάσει με ακρίβεια με τον τρόπο που μίλησε ψες ο Άντρος. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό σε λιμνόφιλο στα ξένα φόρα. (Αν κάνατε googling) θα το διαπιστώνατε και εσείς, άρα θα γνωρίζατε και εσείς αυτόν τον κίνδυνο.

Όπως και να έχει ότι έγινε έγινε. Ο Ηλίας να βάλει άλλη μία αντλία στον πυθμένα για άντληση νερού από εκεί κάτω και παράλληλα να εγκαταστήσει μια αεραντλία, κατά προτίμηση Air deffuser, γιατί είναι πολύ πιο πρακτική σαν συσκευή.

Φίλε Ηλία, αύριο θα έχεις και τις φώτο για το shower. Αν το συνδυάσεις αμέσως μετά τα φίλτρα πιέσεως που έχεις ώστε να αποφύγεις την οργανική ύλη, θα έχεις σπουδαία αποτελέσματα στην οξυγόνωση των άνω στρωμάτων της λίμνης σου.

Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι όσο το τραβάς εκτίθεσαι. Δεν μπορείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Θέλω να μου πεις που γράφω ότι τα φίλτρα που έχει βάλει ο Ηλίας είναι ικανοποιητικά και προπαντός που έχω πει στον Ηλία ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ 12 ΟΡΕΣ ΤΑ ΦΥΛΤΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΝΕΡΟ.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι εξαφανιστείς

fotis_k
26-06-10, 17:32
Ρε παιδια ηρεμηστε λιγο.Εισαστε δυο ατομα που το κατεχετε στο θεμα της λιμνης και τρωγεστε σαν τα κορακια.:smt084Συμφωνω με τον Γιωργο οτι ειναι πολυ ενδιαφερον συζητηση απο την αποψη οτι θα βγει καποια στιγμη ενα ασφαλες συμπερασμα που θα αφορα τα κοι και γενικα τα ψαρια της λιμνης αλλα απο την αλλη χαλατε ενα θεμα που εμπεριειχε ενα πολυ καλο φωτογραφικο υλικο και ειναι κουραστικο για τους αναγνωστες που θελουν να μαθουν 2 πραγματα να διαβαζουν συνεχεια τα ιδια και τα ιδια.Κι εγω πιστευω οτι θα επρεπε να συναντηθειτε να τα πειτε απο κοντα να πιειτε και μια φραπεδια και μετα να βγει ενας απο τους δυο σας να μας πει τι συμπερασμα βγαλατε και ληγει εδω το θεμα ομορφα κι ωραια:smt020

yiannossavva
26-06-10, 18:18
Ρε παιδια ηρεμηστε λιγο.Εισαστε δυο ατομα που το κατεχετε στο θεμα της λιμνης και τρωγεστε σαν τα κορακια.:smt084Συμφωνω με τον Γιωργο οτι ειναι πολυ ενδιαφερον συζητηση απο την αποψη οτι θα βγει καποια στιγμη ενα ασφαλες συμπερασμα που θα αφορα τα κοι και γενικα τα ψαρια της λιμνης αλλα απο την αλλη χαλατε ενα θεμα που εμπεριειχε ενα πολυ καλο φωτογραφικο υλικο και ειναι κουραστικο για τους αναγνωστες που θελουν να μαθουν 2 πραγματα να διαβαζουν συνεχεια τα ιδια και τα ιδια.Κι εγω πιστευω οτι θα επρεπε να συναντηθειτε να τα πειτε απο κοντα να πιειτε και μια φραπεδια και μετα να βγει ενας απο τους δυο σας να μας πει τι συμπερασμα βγαλατε και ληγει εδω το θεμα ομορφα κι ωραια:smt020

Δίκιο έχεις. Έστειλα πριν 10 μέρες περίπου μήνυμα στο κινητό του Βασίλη και του είπα να πάμε μαζί με τον Άντρο να δούμε την λίμνη του και να τα πούμε………..ακόμη περιμένω απάντηση!

in the pond
26-06-10, 19:52

Φίλε Φώτη επειδή υπάρχει μια σοβαρή διαφορά στις απόψεις μας, πρότεινα την προόθηση των δύο "σχολών" (αν μπορούμε να το πούμε έτσι) σε ένα καθ' όλα αρμόδιο φόρουμ για κοι και λίμνες και να ακούσουμε τους πραγματικά ειδικούς να μιλήσουν. Ο Γιάννος το αποφεύγει, διερωτήθηκες γιατί?

Γιάννο, οι απαντήσεις σου στον Ηλία είναι καθαρές και ξάστερες. Δηλαδή μας λες ότι όποιου η λίμνη του είναι σαν του Ηλία, έχει ακαθαρσίες και δεν έχει παροχή ηλεκτρισμού για 12 ώρες θα συμβεί το ίδιο. Μπράβο σχολή...επαναστατική!

Υ.Γ. Το υδρόθειο έκανε τη ζημιά, από την "λάσπη που βρωμάει" που τους προτείνεις να αφήνουν στη λίμνη τους και τη λύση μοναχά της υπερχειλισης. Απλά τώρα θερίζεις ότι έσπειρες.

Andros
26-06-10, 20:28
Αστο Γιαννο.....αστο καλυτερα...

Επιτελους ηρεμηστε για να δει και αυτη η ταλαιπωρη κατηγορια ασπρη μερα.

yiannossavva
26-06-10, 23:09
Αστο Γιαννο.....αστο καλυτερα...

Επιτελους ηρεμηστε για να δει και αυτη η ταλαιπωρη κατηγορια ασπρη μερα.

Όταν λες……………….???????????????
Φίλε Φώτη επειδή υπάρχει μια σοβαρή διαφορά στις απόψεις μας, πρότεινα την προόθηση των δύο "σχολών" (αν μπορούμε να το πούμε έτσι) σε ένα καθ' όλα αρμόδιο φόρουμ για κοι και λίμνες και να ακούσουμε τους πραγματικά ειδικούς να μιλήσουν. Ο Γιάννος το αποφεύγει, διερωτήθηκες γιατί?

Γιάννο, οι απαντήσεις σου στον Ηλία είναι καθαρές και ξάστερες. Δηλαδή μας λες ότι όποιου η λίμνη του είναι σαν του Ηλία, έχει ακαθαρσίες και δεν έχει παροχή ηλεκτρισμού για 12 ώρες θα συμβεί το ίδιο. Μπράβο σχολή...επαναστατική!

Υ.Γ. Το υδρόθειο έκανε τη ζημιά, από την "λάσπη που βρωμάει" που τους προτείνεις να αφήνουν στη λίμνη τους και τη λύση μοναχά της υπερχειλισης. Απλά τώρα θερίζεις ότι έσπειρες.

Βασίλη.

Όλα είναι γραμμένα εδώ και ο κάθε ένας που μας διαβάζει έχει βγάλει τα συμπεράσματα του. Ότι και να πούμε από εδώ και πέρα το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να κουράζουμε τους αναγνώστες. Η λίμνη μου είναι εδώ και τρέχει 2 χρόνια χωρίς απώλειες. Εσύ την θεωρείς ακατάλληλη για ΚΟΙ και είναι δικαίωμα σου.

Ας το αφήσουμε μέχρι εδώ.
Καλή επιτυχία στη λίμνη σου.
Η λίμνη μου σήμερα.

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc03506.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc03510.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc03511.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc03512.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc03509.jpg

POURITANOS
26-06-10, 23:23
Ως προς το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Ηλίας. Να πω ότι πιστεύω ότι δεν τίθεται θέμα οξυγόνωσης . το πρόβλημα είναι ότι δηλητηριάστηκε το νερό από το ανακάτεμα του πυθμένα. Η οξυγόνωση βοήθησε ώστε να απεγκλωβιστούν τα παγιδευμένα αέρια από το νερό. Άρα το πρόβλημα ήταν δηλητηρίαση και όχι οξυγόνωση.

Είναι μερικοί κανόνες που πρέπει να τηρούνε αν δεν τηρούνε θα έρθουν τα προβλήματα

Όπως σε ένα ενυδρείο όταν θελήσουμε να αλλάξουμε το υπόστρωμα αφαιρουμε τα ψαριά. Μετά το νερό και στο τέλος κάνουμε ότι θέλουμε. Έτσι πρέπει να κάνουμε και στην λίμνη.

Ως προς το θέμα του πυθμένα για το αν πρέπει να μαζεύετε η όχι η βρωμιά. Καλό είναι να προσπαθήσουμε γενικά να ασχοληθούμε και με των περιβάλλοντα χώρο ώστε να μην ρυπαίνετε το νερό από χώμα και σκουπίδια.

Δεν είναι μονόδρομος τα φίλτρα που καθαρίζουν την λίμνη από τα πάντα.
Έτσι πως το πάτε εσείς κάντε ένα υπόμνημα που να λέει αν δεν ρίξεις 3000 ευρώ μονό για εξοπλισμό δεν μπορείς να κανείς λίμνη.

Υπάρχει και η λύση του έχω το κεφάλι μου ήσυχο χωρίς περίεργα φίλτρα. απλά κάθε 5-7 χρονιά θα αναγκαστώ να βάλω τα ψαράκια μου σε μια πρόχειρη λίμνη ( καλή λύση είναι παιδικές πισινές πολύ μικρό κόστος ) για μισή μέρα μέχρι να αφαιρέσω όλη την βρωμιά. Από των πυθμένα της λίμνης.

Μην τρομοκρατείτε των κόσμο ότι αν δεν έχει φίλτρα βυθού θα χάνει ψαριά.
Υπάρχουν τόσοι και τόσοι με λίμνες που δεν έχουν καν αντλίες και τα ψαριά ζουν και βασιλεύουν. Υπάρχουν παραδείγματα ακόμα και μέσα στο gab.

Καλό θα είναι αν κάποιου τα ψαριά πάνε μια χαρά ως προς την υγειά και την ανάπτυξη να μην του την μπαίνουμε για κανένα λόγο.

Και τέλος να πω ότι η αλήθεια είναι πικρή για όλους μας.
Ο Ηλίας και ο Άνδρος έχασαν ψαριά
Ο Γιάννος παρενοχλεί και στρεσάρει τα ψαριά του (για κάποιους)
Ο in the pond έχει τα κοι σε περιορισμένο χώρο
Εγώ δεν έχω κοι.
Οπότε αν κάποιος κάτσει σοβαρά και δει ποιοι μιλάνε για κοι θα πει όλοι τους έχουν λόγω. Και άποψη. Χωρίς κανείς να έχει τεραστία κοι. Που να δείχνει ότι ναι όντος ξερόυν πώς να φτάσουν τα κοι τους σε σωστό επίπεδο .

Οπότε ας παραδεχτούμε κάποια στιγμή ότι όλοι ψαχνόμαστε. Άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Και καλό είναι να σταματήσουν οι οποιαδήποτε αψιμαχίες.

Πάνος
26-06-10, 23:32
Ως προς το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Ηλίας. Να πω ότι πιστεύω ότι δεν τίθεται θέμα οξυγόνωσης . το πρόβλημα είναι ότι δηλητηριάστηκε το νερό από το ανακάτεμα του πυθμένα. Η οξυγόνωση βοήθησε ώστε να απεγκλωβιστούν τα παγιδευμένα αέρια από το νερό. Άρα το πρόβλημα ήταν δηλητηρίαση και όχι οξυγόνωση.
:confused::confused::confused:

Andros
26-06-10, 23:41
Θα κάνω μια ανακεφαλαίωση μήπως καταφέρω και ηρεμήσουμε όλοι.

Η βασική μας διαφωνία με τον in the pond είναι.

Η οξυγονώσει
Από πού αντλούμε το νερό προς τα φίλτρα
Τα πόσα ΚΟΙ μπορούμε να βάλουμε σε μια λίμνη
Αν θα υπάρχουν φυτά στην λίμνη μας η όχι.
Τα ψάρια μου υποφέρουν.
Δεν ειναι μεταξυ εσενα και του in the pond αλλα εσενα και εκατομμυριων χομπιστων.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να μιλήσουμε για την οξυγόνωση.
Από την στιγμή που το νερό κινείτε σε καταρράκτη η ρυάκι η που δίποτε αλλού έρχεται σε τριβή (και μιλάω αυτό να γίνεται στην επιφάνια όπου ύπαρχοι αέρας, οξυγόνο) δημιουργείτε οξυγόνο. Τώρα αν αυτό το οξυγόνο είναι αρκετό για την αναλογία τον ψαριών μας είναι κάτι που μπορούμε να μετρήσουμε με τεστ.
Προσωπικά επειδή πιστεύω ότι δεν υπάρχει επιστημονικά κάτι που να μιλάει για την σωστή ποσότητα οξυγόνου που χρειάζονται τα ψάρι

Δεν υπαρχει επιστημονικα κατι....τι?????????????????????????????
Κατσε διαβασε γιατι θα μας τρελλανεις........:D

γενικά προτιμώ να παρατηρώ την συμπεριφορά τους και να πράττω ανάλογα. Ψάρι που έχει έλλειψη οξυγόνου είναι στην επιφάνια και ανοιγοκλείνει το στόμα του προσπαθώντας να αναπνεύσει. Ψάρι που δεν έχει κατάλληλη οξυγόνωση πεθαίνει.
Το πόσο οξυγόνο χρειαζόμαστε σε μια λίμνη εξαρτάτε από πολλούς παράγοντες. Όπως.

Λίτρα λίμνης
πόσα ψάρια έχουμε
πόσο μεγάλα είναι τα ψάρια που έχουμε
Την κυκλοφορία του νερού (όσο ποιο βαθιά είναι η λίμνη μας τόσο ποιο πολλή κυκλοφορία χρειαζόμαστε)
Αν έχουμε φυτά που την μέρα απελευθερώνουν οξυγόνο.
Και πολλά άλλα. Αυτά θεωρώ πως είναι τα σημαντικά. Για αυτούς όλους του λόγους που αναφέρω θεωρώ ότι παρατηρώντας την συμπεριφορά στα ψάρια μας μπορούμε να έχουμε ένα ασφαλή συμπέρασμα.

Ανάλογα και πάλη από το βάθος που έχουμε πρέπει να δούμε αν το νερό μας μένη καθαρό. Αν το βάθος είναι πολύ τότε η άντληση του νερού από τον πυθμένα θεωρώ πως είναι μονόδρομος. Στην δικά μου περίπτωση το μέγιστο βάθος είναι 90 εκατοστά και ο ροή του νερού μου 14,000 λίτρα / ώρα που δεν χρειάζεται να αντλώ το νερό από τον πυθμένα της λίμνης. Το να αντλείς το νερό από τον πυθμένα έχει και πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα.
Το πλεονέκτημα είναι ότι καθαρότερο πυθμένα.
Τα μειονεκτήματα είναι μπούκωμα της αντλίας αναλόγως φυσικά και του τη έχεις γύρο από την λίμνη. Αν έχεις δέντρα που συχνά ρίχνουν τα φύλλα τους. Αν δεν έχεις δέντρα τότε δεν υπάρχει πρόβλημα μπουκώματος. Το μπούκωμα ώμος είναι και πάλη σχετικό αναλόγως του σχεδιασμού της απορρόφησης. Αν υπάρχει προ φίλτρο πριν την αντλία τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα φύλλα θα καταλήξουν σε αυτό και η φτερωτή στην αντλία μας θα είναι καθαρή. Σε αυτό το προ φίλτρο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επιβιώσει και γόνος που είναι βέβαιον ότι θα απορροφηθεί από το σύστημα αυτό. Το σύστημα αυτό θα το εφαρμόσει ο Άντρας χωρίς προ φίλτρο και είμαι βέβαιος ότι θα μπουκώνει. Άλλο μειονέκτημα χωρίς προ φίλτρο είναι ότι μικρά ψάρια θα γίνονται κιμάς περνώντας από την φτερωτή της αντλίας.
Εγώ προτίμησα την υπερχείλιση όπου στην είσοδο έχω ένα καλαθάκι που μαζεύονται τα φύλλα και κάτω από αυτό έχω τούλι για να μαζεύω της ποιο μικρές ακαθαρσίες. Και να σκεφτείτε ότι κάθε 2-3 μίνες πρέπει να καθαρίσω την φτερωτή από σαλιγκάρια που μου μειώνουν την ροΐ. Όσο και αν ακούγεται απίστευτο τα αυγά τον σαλιγκαριών περνάνε μέσα από το τούλι μεγαλώνουν ναι κάθονται στην είσοδο της φτερωτής με αποτέλεσμα να μειώνεται η ροή του νερού!

Αν θα υπάρχουν φυτά στην λίμνη μας η όχι

Τα φυτά σίγουρα περιορίζουν το διαθέσιμο χώρο στην λίμνη μας. Τα πλεονεκτήματα ώμος είναι πολύ ποιο περισσότερα από αυτό το μειονέκτημα όπως.

Φυσική ομορφιά που μπορεί να σου προφέρει ένα φυτό η ένα λουλούδι από ένα νούφαρο.
Φύλτρανση του νερού μειώνοντας (για να μην πω εξαφανίζοντας τα ΝΟ3)
Κρυψώνες για τους γόνους.
Αλλά και εδώ πάλι είναι θέμα γούστου το πώς θέλει ο κάθε ένας να βλέπει την λίμνη του. Έχω φέρει πολλές φορές το παράδειγμα μιας λίμνης 20,000 λίτρων με 5,000 λίτρα να καλύπτονται από φυτά και μιας λίμνης 15,000 χωρίς φυτά. Και ρώτησα την διαφορά αλλά κανείς δεν απάντησε για τους λόγους που έγραψα σε περασμένες μου δημοσιεύσεις. Και αφού μέχρι τώρα δεν πήρα απάντηση θα πω την δικιά μου.
Πού ποιο καλά η λίμνη με τα φυτά αφού πετυχαίνεις και οξυγονώσει, ομορφιά και κρυψώνες για τους γόνους και ο ελεύθερος χώρος που μένει για τα ψάρια είναι ακριβός ο ίδιος με αυτήν τον 15,000 λίτρων!

Τα ψάρια μου υποφέρουν.

Μια υπερβολική και αβάσιμη τοποθέτηση από τον in the pont. Χωρίς να έχει δει ποτέ την λίμνη μου από κοντά. Το αν τα ψάρια μου υποφέρουν φαίνεται από φωτογραφίες και βίντεο που κατά καιρούς ανεβάζω εδώ. Το ότι έχω πολλά ψάρια δεν ισχύ. Θα ίσχυε αν τα ψάρια ήτανε πολύ ποιο μεγάλα από ότι είναι τώρα.
Αν πάρουμε το τελικό μέγεθος αυτών τον ψαριών όχι είναι πολλά αλλά υπερβολικά!
Είναι σαν να λέμε δεν μπορείς να έχεις 2,000 νεογέννητα σε ένα 500αρι ενυδρείο.
Το είπα και το λέω ξανά και τώρα. Μεγαλώνοντας τα ψάρια μου θα αφαιρώ ανάλογα για να κρατήσω την μέγιστη ποσότητα που μπορώ. Όλα είναι θέμα μεγέθους. Επίσης γνωρίζω ότι συνδεόμαστε και τα ψάρια δύσκολα τα δίνουμε αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή. Δεν μπορώ να φαντασθώ την λίμνη μου με 8 ΚΟΙ με μέγεθος που έχουν τώρα.
Καταλήγουμε ότι όλα είναι σχετικά.

Ααααα και κάτι άλλο.

Αν και τα εχεις κανει αχταρμα στα πιο πανω εντουτοις συμφωνω σε ολα παρα το γεγονος οτι μιλας και για GARDEN POND και για KOI POND.
Δυο σε ενα δηλαδη.........:D

Θεμα γουστου φυσικα αλλα, τι ειναι για σενα φυσικο.......
Τα νουφαρα, η τα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΙ ????????? :D

Γιατι αμα εχω κοι και δεν τα βλεπω οπως πρεπει.........αστα να πανε....
Θεμα γουστου ειπαμε......

Γιατι απο τη στιγμη που ξερουμε οτι τα κοι χρειαζονται περισσοτερο οξυγονο απο οποιοδηποτε αλλο ψαρι λιμνης και εμεις ειμαστε ευχαριστημενοι με ενα απλο καταρρακτη και με μια απλη υπερχυλιση και νομιζουμε οτι αφου τα ψαρια δεν βγαινουν στην επιφανεια "προς το παρον" ειναι ολα οκ.....αστα να πανε.........
Θεμα γουστου ειπαμε...

Το ξερεις οτι η αντλια που θα βαλω εχει προφιλτρο???????????? :D
Που να ξερεις....διαβασες για να ξερεις???? :D

Αλλα το κυριοτερο για μενα σαν λατρης των κοι εαν Γιαννο αυτη τη στιγμη ησουν mod θα σε εκραζα γιατι κατα βαθος ξερεις τι χρειαζονται τα κοι οχι επειδη διαβασες κατι, αλλα απο διαφορους ασχετους και μη ασχετους.....

Το δυστηχημα ομως ειναι οτι ακους τους ασχετους......κανεις δηλαδη και γραφεις αυτα που σου λενε οι ασχετοι.......
Θεμα γουστου ειπαμε........
Σιγα, σιγα ομως....σιγα, σιγα ερχεσαι στην πραγματικοτητα.......

Θα ηταν ομως ενδιαφερον (μιας και σου αρεσουν τα βιντεο οπως και μας δηλαδη) να ανεβασεις ενα βιντεο χωρις να σε παρουν χαμπαρι τα κοι με τον τροπο που σουλατσαρουν μεσα στη λιμνη....

ΜΗΝ ΡΙΞΕΙΣ ΤΡΟΦΗ ΟΜΩΣ............:D

Μη με παρεξηγησης, οπως τα γραφω εδω στα λεω και μπροστα σου....οποταν ξερεις με πιο υφος τα γραφω......:D

Απλα εαν ησουν mod......λεω εγω τωρα......και ελεγες, για το πως βλεπεις μια λιμνη κοι σε καποιους που κατεχουν το αθλημα.......... θα σε εφκαλλαν πανω στην μουττην του σιηπεττου :D

POURITANOS
26-06-10, 23:43
:confused::confused::confused:

Όταν ξανά μπήκαν τα μηχανήματα σε λειτουργία αφού έγιναν οι εργασίες στην λίμνη και επάνελθε η κυκλοφορία και η οξυγόνωση σιγά σιγά άρχισαν να αποκρίνονται οι αναθυμιάσεις από την σαπίλα που υπήρχε ανακατεμένη στο νερό.

Αυτό:confused: δεν μπορώ να το εξηγήσω περισσότερο. Είναι απλά η άποψη μου. Αν κάποιος έχει κάποια καλύτερη ας την πει.

Yiannis59
26-06-10, 23:56
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=454086&postcount=37

Σε αυτό δεν απάντησε κανένας από τους αγαπητούς συμπατριώτες μου και όμως είναι αλήθεια
Ηρεμήστε παιδιά υπάρχουν πολοι τρόποι για να οδηγηθεί κανείς στο σωστό αποτέλεσμα ειμαι άνθρωπος της τεχνολογίας αλλα η τεχνολογία για την τεχνολογία ειναι λάθος και η φύση έχει πάντα την τελευταία λέξη και απάντηση
οι άνθρωποι που συντηρούσαν κοι απο την αρχαία εποχή πως το έκαναν ;
η φυση ξερει και δινει τες λύσεις
Η τεχνολογία απλα βοηθά (μην το παρα κάνουμε) μην γινόμαστε καταναλωτές για την κατανάλωση.
Δηλώνω άσχετος απο λίμνες αν και εχω μια προς το παρον χωρις ψαρια και υπο δοκιμη :D

yiannossavva
27-06-10, 00:55
Αν και τα εχεις κανει αχταρμα στα πιο πανω εντουτοις συμφωνω σε ολα παρα το γεγονος οτι μιλας και για GARDEN POND και για KOI POND.
Δυο σε ενα δηλαδη.........:D

Θεμα γουστου φυσικα αλλα, τι ειναι για σενα φυσικο.......
Τα νουφαρα, η τα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΙ ????????? :D

Γιατι αμα εχω κοι και δεν τα βλεπω οπως πρεπει.........αστα να πανε....
Θεμα γουστου ειπαμε......

Γιατι απο τη στιγμη που ξερουμε οτι τα κοι χρειαζονται περισσοτερο οξυγονο απο οποιοδηποτε αλλο ψαρι λιμνης και εμεις ειμαστε ευχαριστημενοι με ενα απλο καταρρακτη και με μια απλη υπερχυλιση και νομιζουμε οτι αφου τα ψαρια δεν βγαινουν στην επιφανεια "προς το παρον" ειναι ολα οκ.....αστα να πανε.........
Θεμα γουστου ειπαμε...

Το ξερεις οτι η αντλια που θα βαλω εχει προφιλτρο???????????? :D
Που να ξερεις....διαβασες για να ξερεις???? :D

Αλλα το κυριοτερο για μενα σαν λατρης των κοι εαν Γιαννο αυτη τη στιγμη ησουν mod θα σε εκραζα γιατι κατα βαθος ξερεις τι χρειαζονται τα κοι οχι επειδη διαβασες κατι, αλλα απο διαφορους ασχετους και μη ασχετους.....

Το δυστηχημα ομως ειναι οτι ακους τους ασχετους......κανεις δηλαδη και γραφεις αυτα που σου λενε οι ασχετοι.......
Θεμα γουστου ειπαμε........
Σιγα, σιγα ομως....σιγα, σιγα ερχεσαι στην πραγματικοτητα.......

Θα ηταν ομως ενδιαφερον (μιας και σου αρεσουν τα βιντεο οπως και μας δηλαδη) να ανεβασεις ενα βιντεο χωρις να σε παρουν χαμπαρι τα κοι με τον τροπο που σουλατσαρουν μεσα στη λιμνη....

ΜΗΝ ΡΙΞΕΙΣ ΤΡΟΦΗ ΟΜΩΣ............:D

Μη με παρεξηγησης, οπως τα γραφω εδω στα λεω και μπροστα σου....οποταν ξερεις με πιο υφος τα γραφω......:D

Απλα εαν ησουν mod......λεω εγω τωρα......και ελεγες, για το πως βλεπεις μια λιμνη κοι σε καποιους που κατεχουν το αθλημα.......... θα σε εφκαλλαν πανω στην μουττην του σιηπεττου :D

Άντρο με το να βάζεις της φατσούλες δίπλα από κάθε σου πρόταση δεν σε απαλλάσσει από την ειρωνεία που σε διακατέχει. Ούτε μαζί σου θα ασχοληθώ πλέων.
Μην ξεχάσεις ώμος να αναφέρεις στα μέλη εδώ ότι μόνο για την αντλία θα δώσεις 850 ευρουλάκια παρακαλώ. Αν έχεις την καλοσύνη ανέφερε και τιμές για τον υπόλοιπο εξοπλισμό.

Χορκανέ μεν περιμένεις απάντηση σε τζίνον που ερώτησες. Τα τελευταία χρόνια ήρταν τα ΚΟΙ στην γη. Που τον τζιερόν που ανακαλήφτηκεν το botton aeration drain.

Στα χρόνια τα δικά σου μόνον χρυσόψαρα ισιεν!

Andros
27-06-10, 01:38
Άντρο με το να βάζεις της φατσούλες δίπλα από κάθε σου πρόταση δεν σε απαλλάσσει από την ειρωνεία που σε διακατέχει. Ούτε μαζί σου θα ασχοληθώ πλέων.
Μην ξεχάσεις ώμος να αναφέρεις στα μέλη εδώ ότι μόνο για την αντλία θα δώσεις 850 ευρουλάκια παρακαλώ. Αν έχεις την καλοσύνη ανέφερε και τιμές για τον υπόλοιπο εξοπλισμό.

Χορκανέ μεν περιμένεις απάντηση σε τζίνον που ερώτησες. Τα τελευταία χρόνια ήρταν τα ΚΟΙ στην γη. Που τον τζιερόν που ανακαλήφτηκεν το botton aeration drain.

Στα χρόνια τα δικά σου μόνον χρυσόψαρα ισιεν!

Οχι 850....1700 και 5000 θα μπορουσα να δωσω γιατι ετσι μ'αρεσει :D
Το προβλημα σου πιο ειναι???? Τα λεφτα????
Με εχεις ακουσει καμια φορα να πω στον οποιονδηποτε να κανει αυτο που κανω εγω?????

Για να γινει μια σωστη λιμνη με κοι και να λειτουργουν ολα αψογα για την καλη υγεια των ψαριων.........ναι εχουμε πει καποια πραγματα για τον σωστο εξοπλισμο που πρεπει να μπει.

Ειπα σε κανενα να βαλει την αντλια που θα βαλω εγω????????
Ειπα σε κανενα να βαλει το φιλτρο που θα βαλω εγω?????????
Ειπα σε κανενα να βαλει την αεραντλια που εχω εγω?????????
Ειπα σε κανενα να βαλει την UV που εχω εγω????????

Αρα μην προσπαθεις να παρασυρεις με τις τιμες, ας πουμε εγω ρε αδερφε επειδη μπορει να θελω το καλυτερο θελω να ξοδεψω εχεις προβλημα εσυ με αυτο ή οποιοσδηποτε???????
Σιγουρα υπαρχουν και πιο φθηνα απο αυτα που θελω να βαλω εγω αλλα το βασικο ειναι οτι ειτε ακριβο ειναι ειτε φθηνο ο τροπος φιλτρανσης θα ειναι ο ιδιος........

Σε αντιθεση με σενα (αν ειναι δυνατον) που πρεπει να εισαι ο μοναδικος στον κοσμο που παροτρυνεις το δικο σου τροπο φιλτρανσης και σε νεους χωρις καν να σκεφτεσαι τις συνεπειες που θα μπορουσαν να εχουν στο μελλον........

Το αν θα ασχολεισαι μαζι μου ολιγον με ενδιαφερει, εμενα με ενδιαφερει καποια πραγματα εδω μεσα να λεγονται σωστα για να διαβαζουν οι νεοι, να υλοποιουν αυτα που διαβαζουν, να πετυγχαινουν σε ο,τι κανουν για να νιωθουμε και εμεις καλα με τον εαυτο μας.

Λοιπον ειναι η τελευταια φορα που ασχολουμε με δικα σου θεματα γιατι το παρακαναμε, βγαζουμε και καποιους χαρακτηρες που δεν μας αρμοζουν και επειδη θεωρω το GAB το σοβαροτερο ελληνικο φορουμ θα σεβαστω τον ανθρωπο/ανθρωπους που το διαχειριζονται και μενω ως εδω....

Απλα για να ξεκαθαρισουμε κατι και να τελειωνει αυτο το γραφω και γραφεις λοιπον:
Πες οτι εισαι mod σε αυτο το φορουμ και εγω σαν νεος θελω να φτιαξω μια λιμνη με κοι 10 000 λιτρα....
Και σε ρωτω:
Αγαπητε φιλε τι εξοπλισμο θα χρειαστει να χρησιμοποιησω για αυτα τα λιτρα, τι αντλιες και τι φιλτρα και με ποιο τροπο θα φιλτραρεται το νερο????
Παρακαλω θα ηθελα τις γνωσεις σας :D
Περιμενω απαντηση...οχι εγω, αλλα οι νεοι που θα ηθελαν να φτιαξουν μια λιμνη κοι.....

in the pond
27-06-10, 06:58
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=454086&postcount=37

Σε αυτό δεν απάντησε κανένας από τους αγαπητούς συμπατριώτες μου και όμως είναι αλήθεια
Ηρεμήστε παιδιά υπάρχουν πολοι τρόποι για να οδηγηθεί κανείς στο σωστό αποτέλεσμα ειμαι άνθρωπος της τεχνολογίας αλλα η τεχνολογία για την τεχνολογία ειναι λάθος και η φύση έχει πάντα την τελευταία λέξη και απάντηση
οι άνθρωποι που συντηρούσαν κοι απο την αρχαία εποχή πως το έκαναν ;
η φυση ξερει και δινει τες λύσεις
Η τεχνολογία απλα βοηθά (μην το παρα κάνουμε) μην γινόμαστε καταναλωτές για την κατανάλωση.
Δηλώνω άσχετος απο λίμνες αν και εχω μια προς το παρον χωρις ψαρια και υπο δοκιμη :D

Καλημέρα Γιάννη, θα αναπτύξω μια θεωρία γύρω από το λινκ που έχεις αναφέρει. :p

Πολύ σωστά! Απαντώ λοιπόν με την ίδια ακριβώς λογική. Γιατί εσύ σήμερα προσφέρεις στους δίσκους σου ότι καλύτερο και δεν έχεις μείνει στη λογική του "παλιά"? Υπήρχαν και τότε ενυδρεία, με άλλες τεχνολογίες που με την πάροδο του χρόνου, εγκαταλήφθηκαν, γιατί κυκλοφόρησαν ολοένα νέα πράγματα, πολύ πιο πρακτικά και έδιναν καλύτερα αποτελέσματα στη διατήρηση των ψαριών. Είναι έτσι?

Ήταν τότε που η χημεία του νερού δεν προλυενδυέφερε κανέναν και υπήρχαν κάποιοι που κατάφερναν και μεγώλωναν δίσκους για πάρα πολλά χρόνια. Αν τώρα πεταχτεί κάποιος στο φόρουμ σου και σου πει, π.χ. έχω ένα ενυδρείο 100 λίτρων, το ΡΗ μου είναι 8.0 και οι σκληρότητες μου στον ουρανό τί θα του πείτε? Έτσι και εγώ λοιπόν (επειδή δεν μπορώ να κάνω διαχωρισμούς στα ψάρια) προσπαθώ να αλλάξω αυτή τη λογική του "διακοσμητικού στοιχείου" στην αυλή μου.

Έχεις αναφέρει το παράδειγμα της δεξαμένης στο χωριό πριν 50 χρόνια και ο Γιάννος βεβαίως επειδή τον συμφέρει απάντησε. Άθελά του όμως έχει αναφέρθεί στα ΚΟΙ. Γνωρίζετε πότε ήρθαν τα πρώτα κοι στη Κύπρο και που? Αφού ξέρεις Γιάννο, απάντησε σε αυτό που σε ρωτάω. Εσύ πιστεύεις ότιοι γονείς του Γιάννη είχαν κοι? Σήμερα να απαντήσεις, όπως κάνω και εγώ.

Γιάννη, νομίζω σου έχω απαντήσει στο θέμα του λινκ.
Ο κυριότερος λόγος είναι ότι καθημερινά αντλούσατε νερό και τη θέση του έπαιρνε καινούριο, φρέσκο. Αυτή η λογική δεν απεχει και πολύ από τον τρόπο που πολύ συχνά ακολουθούν οι φάρμες Κοι, ακόμα και στην Ιαπωνία.

Μπορεί Γιάννη το νερό να ήταν μαύρο, αλλά μην ξεχνάς ότι η άντληση του νερού γινόταν πάντα από το χαμηλότερο σημείο της δεξαμένης. Άρα μαζί του έπαιρνε καθημερινά και ότι επικίνδυνο υπήρχε. Ξέρεις, και αυτήν ακόμα τη "λάσπη που βρομάει" και τα επακόλουθα της.:D:D:D

Yiannis59
27-06-10, 09:29
Πράγματι μονο χρυσόψαρα ειχε και πράγματι η (άντληση) ποια άντληση δηλαδή ; υπήρχε μια τρυπα στο κατω μερος βουλωμένη με μια πατσαβούρα που την αφαιρούσαν για παει το νερο στα αυλάκια για πότισμα,
Συμπερασμα οπως και στους δισκους την κατάσταση έσωζε η συχνή αλλαγή νερού

Ευχαριστώ για την απάντηση

Ασχετο
Μπορείτε να μου πείτε τροπους προστασίας απο τες γάτες;
Φράκτης δεν μου αρεσει

in the pond
27-06-10, 09:45
Πράγματι μονο χρυσόψαρα ειχε και πράγματι η (άντληση) ποια άντληση δηλαδή ; υπήρχε μια τρυπα στο κατω μερος βουλωμένη με μια πατσαβούρα που την αφαιρούσαν για παει το νερο στα αυλάκια για πότισμα,
Συμπερασμα οπως και στους δισκους την κατάσταση έσωζε η συχνή αλλαγή νερού

Ευχαριστώ για την απάντηση

Ασχετο
Φράκτης δεν μου αρεσει

Γιάννη, σου απαντάω στο δικό σου θέμα, σχετικά με τις γάτες.

apostolis veroia
27-06-10, 11:28
ενας παραδεισος Γιαννο:smt041:smt041:smt041:smt041 μακαρι και η δικια μου λιμνη ννει τοσο πρασινη!

MIXALIS CYPRUS
27-06-10, 11:40
ενας παραδεισος Γιαννο:smt041:smt041:smt041:smt041 μακαρι και η δικια μου λιμνη ννει τοσο πρασινη!

To πρασινη με την καλη ενια φανταζομαι ;)

Tolis
27-06-10, 12:15
Ουτε μαζι σου θα ασχοληθω πλεον... καλα θα κανεις να εξαφανιστεις... και άλλα ωραια. Θαυμαζω την ανεκτικοτητα ορισμενων εδω μεσα, εγω δεν εχω την ιδια. Γιαννο επειδη δεν ειμαι χθεσινος και ξερω που το πας, θα σε παρακαλουσα να επιχειρηματολογεις οπως θες αλλά κοσμια και χωρις προσωπικες επιθεσεις, αλλιως καλα θα κανεις να εξαφανιστεις (χρησιμοποιω τα δικα σου λογια).

japetus
27-06-10, 12:35
Ασχετο
Φράκτης δεν μου αρεσει

Ο καλυτερος τροπος για να μην πλησιαζουν γατες ειναι ενα αυτοματο μπεκ ποτισματος με αισθητηρα κινησης.. Μια φορα να τρομαξει και δεν προκειται να ξαναπατήσει κοντα...
Προσεχε μονο αν εχει σκυλους κοντα.. Το ίδιο ακριβως συστημα, ενας σκυλος θα το θεωρησει παιχνιδι :)

yiannossavva
27-06-10, 15:09
Ουτε μαζι σου θα ασχοληθω πλεον... καλα θα κανεις να εξαφανιστεις... και άλλα ωραια. Θαυμαζω την ανεκτικοτητα ορισμενων εδω μεσα, εγω δεν εχω την ιδια. Γιαννο επειδη δεν ειμαι χθεσινος και ξερω που το πας, θα σε παρακαλουσα να επιχειρηματολογεις οπως θες αλλά κοσμια και χωρις προσωπικες επιθεσεις, αλλιως καλα θα κανεις να εξαφανιστεις (χρησιμοποιω τα δικα σου λογια).

Επειδή δεν ξέρεις τη παίχτηκε στο παρασκήνιο, απλά δεν θα ασχοληθώ αλλo με in the pond & Andro.
Τα ψέματα και οι αποδείξεις είναι εδώ….. Όπως επίσης και η εξέλιξη της λίμνης μου.

Το πού το πάω δεν το κατάλαβα αλλά δεν πειράζει.

Η δικιά σου θα γίνει παράδεισος. Απλά συνέχυσε να την εμπλουτίζεις. ;)

apostolis veroia
27-06-10, 18:00
To πρασινη με την καλη ενια φανταζομαι ;)
γιατι ποια ειναι η κακη:confused:

MIXALIS CYPRUS
27-06-10, 18:50
black hioumor για λιμνες :D

Λες μακάρι η λιμνη μου να γινει πρασινη (τελευταια η αλγη μου εγινε εμμονη ιδεα και οταν ακουω πρασινη λιμνη σκέπτομαι αλγες):D:D

Φυσικα ουτε εσυ ουτε ο Γιαννος εχετε τετιο θεμα στις λιμνες σας αλλα εγω συντομα θα εχω στην δικη μ οπως εχουν ολες οι νεες λιμνες

yiannossavva
27-06-10, 19:59

Λες μακάρι η λιμνη μου να γινει πρασινη (τελευταια η αλγη μου εγινε εμμονη ιδεα και οταν ακουω πρασινη λιμνη σκέπτομαι αλγες):D:D

Φυσικα ουτε εσυ ουτε ο Γιαννος εχετε τετιο θεμα στις λιμνες σας αλλα εγω συντομα θα εχω στην δικη μ οπως εχουν ολες οι νεες λιμνες

Μηχάλη μια U.V για τα λίτρα σου δεν είναι ακριβή. Θα σου πρότεινα να βάλεις τουλάχιστον μέχρι η λίμνη σου να ισορροπήσει. Δεν χρειάζεται να την αφαιρέσεις μετά, απλά την αποσυνδέεις από την πρίζα και την έχεις καλού κακού. Από ότι είδες έτσι την έχω και εγώ άσχετα αν δεν την έχω στην πρίζα.

Καλή επιτυχία
Ο καλυτερος τροπος για να μην πλησιαζουν γατες ειναι ενα αυτοματο μπεκ ποτισματος με αισθητηρα κινησης.. Μια φορα να τρομαξει και δεν προκειται να ξαναπατήσει κοντα...
Προσεχε μονο αν εχει σκυλους κοντα.. Το ίδιο ακριβως συστημα, ενας σκυλος θα το θεωρησει παιχνιδι :)

Πολύ καλό ακούγεται το σύστημα αυτό! Θα το έχω υπόψη μου……αχρείαστο να είναι βέβαια.

apostolis veroia
28-06-10, 01:24

μα εχω αλγη!!!! μια χαρα την βρισκω! για τα φυτα μου ειναι οτι καλυτερο;) ασε και απο βατραχια γινεται χαμος!!! αυτο λιγο ενοχλει αλλα τι να κανω θα το υποστω:D

yiannossavva
06-07-10, 11:05
Δρομολογείται η αφαίρεση των φίλτρων της λίμνης μου. Θα υπάρχουν μόνο Κ1 μέσα στον καταρράκτη. Η πρώτη κίνηση έγινε με την αφαίρεση του ενός φίλτρου. Θα παρακολουθήσω την εξέλιξη και θα πράξω ανάλογα. Η αντλία παραμένει με πολλή ποιο περισσότερη ροή (λόγο αφαίρεσης του φίλτρου).
Το αγαπημένο φυτό της λίμνης μου..

http://www.youtube.com/watch?v=l-w0jef0GgI

lucy
06-07-10, 11:48
Ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω την βλακεία μου! Να έχω 30 σπόρους και τώρα να μην έχω τίποτα! Εύχομαι καλή ανάπτυξη στα φυτά! Πολύ όμορφο και πολύ ... παιχνιδιάρικο!!!:D

yiannossavva
06-07-10, 12:05
Ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω την βλακεία μου! Να έχω 30 σπόρους και τώρα να μην έχω τίποτα! Εύχομαι καλή ανάπτυξη στα φυτά! Πολύ όμορφο και πολύ ... παιχνιδιάρικο!!!:D

Δεν πειράζει. Του χρόνου θα σου στείλω άλλους σπόρους…….και να δώσεις και στους υπόλοιπους εκεί.

lucy
06-07-10, 12:27
:o Γιάννο Σ' ευχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ελπίζω οι σπόροι της πελτάτας να ωριμάσουν και θα σου στείλω κι εγώ :p!!!!!

Ηλίας
06-07-10, 13:27
Πωπω... γιαννο σε ευχαριστω που μας εδειξες την μιμοζα... ειχα παρει σπορους και τωρα εχει γινει τεραστια.. :smt020
..και να φανταστεις οτι πιο πριν το ποτιζα και σκεφτηκα οτι ειναι το πιο ωραιο μου φυτο!!!:D

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-vv220-elias-theo-370bf6b0.jpg

υ.γ. βασικα ειναι μισο-κλεισμενα τα φυλλα.. κανονικα φαινετε...:p

apostolis veroia
06-07-10, 18:45
παιδια ειναι τελειο!!!!!!!!!!!!!!!! ενα παραξενο πραγμα προχτες σε ενα βενζιναδικο ειχε ο βενζινας μια γλαστρα με αυτο το φυτο και μου λεει αγγιξετο, το επιασα και σε μενα δεν εκλεισε τα φυλλα!!!!!!!! ενω σε αυτον εκλεινε:confused:

lucy
06-07-10, 18:53
....το επιασα και σε μενα δεν εκλεισε τα φυλλα!!!!!!!! ενω σε αυτον εκλεινε:confused:
Ωχ! Σοβαρά; Αυτό είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα! Μεταλλάσεσαι σε φυτό και σε αναγνώρισε!!! Άμεση αποτοξίνωση τώρα! Ξύλωσε τα φυτά από την λίμνη και να λες 10 φορές την μέρα "Είμαι άνθρωπος"

:smt043

apostolis veroia
06-07-10, 19:03
ελα βρε loysi με κοροιδευεις ε΄;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; καλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:p:p:p:p:p:p
μου λεγε ο βενζινας δυνατα να το πιανεις κοντευα να το λιωσω αλλα τιποτα! χαχαχαχαχαχα!!!
αχχχχχχ με πηραν χαμπαρει και οι βενζιναδες :smt043:smt043:smt043:smt043

yiannossavva
06-07-10, 20:29
Αποστόλη οι δική σου σπόροι δεν έπιασαν?

apostolis veroia
06-07-10, 21:04
οχι Γιαννο δυστυχως:(:(:( γιατι; τα ειχα και σε θερμοκηπιο!

yiannossavva
06-07-10, 21:25
Πωπω... γιαννο σε ευχαριστω που μας εδειξες την μιμοζα... ειχα παρει σπορους και τωρα εχει γινει τεραστια.. :smt020
..και να φανταστεις οτι πιο πριν το ποτιζα και σκεφτηκα οτι ειναι το πιο ωραιο μου φυτο!!!:D

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-vv220-elias-theo-370bf6b0.jpg

υ.γ. βασικα ειναι μισο-κλεισμενα τα φυλλα.. κανονικα φαινετε...:p

Πολύ ωραίο το φυτό σου!!!

Υπάρχει και είδος που κάνει βουτηγμένο μέσα στο νερό. Είναι αυτό που φαίνεται στο βίντεο και κάνη λουλούδι κίτρινο.

Ααααα βρήκα μια περσινή φωτογραφία.

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc09227.jpg

Ηλίας
07-07-10, 14:46
Αποστολη,
..τους σπορους θα τους μουλιασεις απο το βραδυ και θα τους φυτευψεις σε υγρο χωμα..
Καληψε το με ζελατινα μεχρι να πεταξουν φυλλαρακια...;)

apostolis veroia
08-07-10, 00:55
Αποστολη,
..τους σπορους θα τους μουλιασεις απο το βραδυ και θα τους φυτευψεις σε υγρο χωμα..
Καληψε το με ζελατινα μεχρι να πεταξουν φυλλαρακια...;)
ευχαριστω ηλια μου δε το ξερα! αλλα τωρα που θα τους βρω:(

lucy
08-07-10, 12:57
Εγώ κάποτε που είχα αυτό με το ροζ-μωβ ανθάκι δεν είχα κανένα πρόβλημα με τους σπόρους. Έτσι απλά τα έβαζα στο χώμα και γινόντουσαν θεριά!
... ααααχ πολλά έχασα σ' εκείνη την πυρκαγιά! Μαζί και τους σπόρους!

yiannossavva
09-07-10, 06:08
ευχαριστω ηλια μου δε το ξερα! αλλα τωρα που θα τους βρω:(

Θα κάνεις υπομονή να μαζέψω σπόρους και θα σου στείλω.
Αν περίσσεψαν κάποιοι στον Ηλία μπορείς να τους φυτέψεις και τώρα.
Όσο για την διαδικασία κάπου υπάρχει στο θέμα εδώ.
Ηλία πολύ καλή η διαδικασία που έκανες. Για να φυτρώσουν ποιο γρήγορα εγώ τους βάζω σε βρεγμένο βαμβάκι και στης 3 ημέρες είναι πράσινο! Μετά τους φυτεύω σε χώμα πιτ και αναπτύσσονται.

apostolis veroia
10-07-10, 00:30
Θα κάνεις υπομονή να μαζέψω σπόρους και θα σου στείλω.
Αν περίσσεψαν κάποιοι στον Ηλία μπορείς να τους φυτέψεις και τώρα.
Όσο για την διαδικασία κάπου υπάρχει στο θέμα εδώ.
Ηλία πολύ καλή η διαδικασία που έκανες. Για να φυτρώσουν ποιο γρήγορα εγώ τους βάζω σε βρεγμένο βαμβάκι και στης 3 ημέρες είναι πράσινο! Μετά τους φυτεύω σε χώμα πιτ και αναπτύσσονται.ευχαριστω Γιαννο που θα μου ξαναστειλεις :p και γω με βαμαβακι τους εκανα αλλα τιποτα:(

yiannossavva
17-07-10, 22:46
http://www.youtube.com/watch?v=dM9UxFsSIhA

Γιαννης Μ5
17-07-10, 22:51
Απλα υπεροχη...:smt041:smt041:smt041.

syphon
17-07-10, 23:42
Μπράβο και πάλι μπράβο

MIXALIS CYPRUS
18-07-10, 00:20
Αυτο ειναι αρμονικο περιβαλλον για χαλαρωση και ξεκουραση . . .

Φωτοβολταικα φωτακια ειναι ολα? Βγαλαν και σε πρασινα ?

Ηλίας
18-07-10, 12:14
Ομορφη!..
..παντως θα προτιμουσα κιτρινα..;)

MIXALIS CYPRUS
18-07-10, 15:25
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc09227.jpg

Γιαννο βρηκα το ονομα αυτου του φυτου . Ειναι Neptunia oleracea αλλιως μιμοζα του νερου . Πραγματι μονο αυτη η μιμοζα μπορει να ειναι συνεχεια στο νερο .

yiannossavva
18-07-10, 18:05
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Τα πράσινα φώτα είναι τεχνολογίας LED και η κατανάλωση τους είναι 3Watt το κάθε ένα!…..τίποτα δηλαδή. Δεν είναι συνδεδεμένα σε Φωτοβολταικα. Φωτοβολταικα είμαι στο στάδια που παίρνω προσφορές για κάλυψη όλης της στέγης του σπιτιού. Η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι 8-10 Kw
8,000 – 10,000 Watt σε πλήρη ηλιοφάνεια!

Ηλία τα LED αυτά υπάρχουν σε όλα τα χρώματα.

Μιχάλη ναι δίκιο έχεις ονομάζετε Neptunia oleracea και είναι του νερού. Ψάξε αν μπορέσεις να βρεις σπόρους από αυτό το φυτό. Όπως έχω πει ξανά είναι το μόνο φυτό που δεν μπορώ να δώσω. Ότι άλλα θέλετε από την λίμνη μου στην διάθεσή σας.

MIXALIS CYPRUS
18-07-10, 19:59
Ηδη προχθες κατεβασες απο Λευκωσια σχεδον ολα τα φυτα σου , στη λιμνη μου ! :smt119

Πληροφοριακα στο βρηκα επειδη σε απασχολουσε που το ειδες στη λιστα με τα υδροβια χωρις ονομα

yiannossavva
18-07-10, 20:04
Ηδη προχθες κατεβασες απο Λευκωσια σχεδον ολα τα φυτα σου , στη λιμνη μου ! :smt119

Πληροφοριακα στο βρηκα επειδη σε απασχολουσε που το ειδες στη λιστα με τα υδροβια χωρις ονομα

Το ερώτημα είναι αν υπάρχει για πώληση το συγκεκριμένο φυτό.

MIXALIS CYPRUS
18-07-10, 20:21
Ναι μπορεις ! Ειναι αρκετα διαδεδομενο φυτο λιμνης και μπορεις να κανεις παραγγελια μεσω νετ .Ειναι λιγο πιο ακριβο απο την μιμοζα της στεριας αλλα γενικα ειναι σε πολυ καλες τιμες .

Αν ρωτας για τη λιστα του παραγωγου απο κυπρο θα μαθω αυριο και θα σου πω

yiannossavva
18-07-10, 20:33
Ναι μπορεις ! Ειναι αρκετα διαδεδομενο φυτο λιμνης και μπορεις να κανεις παραγγελια μεσω νετ .Ειναι λιγο πιο ακριβο απο την μιμοζα της στεριας αλλα γενικα ειναι σε πολυ καλες τιμες .

Αν ρωτας για τη λιστα του παραγωγου απο κυπρο θα μαθω αυριο και θα σου πω

Στείλε λινκ αν μπορείς.

MIXALIS CYPRUS
18-07-10, 20:51
Απο νετ αγορες τα πιο κατω

http://www.watergarden.org/s.nl/it.A/id.660/.f;jsessionid=0a0101421f439b2f80a2bb864448be07e464 fad9abc3.e3eSc3iSaN0Le34Pa38Ta38Ta3b0?sc=2&category=52

http://www.pondsplantsandmore.com/Water_Sensitive_Plant_Neptunia_oleracea_p/pft%20sensitive.htm

Εδω λεει οτι στην Ταιλανδη το τρωνε σαν λαχανικο .. Να το δοκιμασουμε ? :D http://www.thai-food-online.co.uk/shopping/shopexd.asp?id=470

lucy
19-07-10, 08:04
Πολλές ομορφιές βλέπω! Τη νύχτα η λίμνη παίρνει διαστάσεις ... εξωπραγματικές ... σαν να περιμένεις να δεις νεράιδες!!! :o

Βρέθηκε λοιπόν κι η Neptunia oleracea!!! Όχι που θα άφηνε τέτοιο φυτό ο άνθρωπος να μην το εμπορευτεί!!!
πάμε αγορά όλοι μαζί;:p

yiannossavva
19-07-10, 12:22
Πολλές ομορφιές βλέπω! Τη νύχτα η λίμνη παίρνει διαστάσεις ... εξωπραγματικές ... σαν να περιμένεις να δεις νεράιδες!!! :o

Βρέθηκε λοιπόν κι η Neptunia oleracea!!! Όχι που θα άφηνε τέτοιο φυτό ο άνθρωπος να μην το εμπορευτεί!!!
πάμε αγορά όλοι μαζί;:p

Άντε κάντε παραγγελία να ησυχάσω και εγώ!

MIXALIS CYPRUS
19-07-10, 21:02
Ασε να ρωτησω ενα προμηθευτή απο Κυπρο Λουση αν φερνει σπορους ετσι ωστε να μπορουν να σταλούν και Ελλαδα .Εμένα μου εδωσε ο Γιαννος τη μιμοζα της στεριας και μετα που θα την μεγαλωσω αυτη θα προχωρήσω στο επόμενο είδος .

Σιγά σιγά :cool:

lucy
20-07-10, 12:10
Ωραία! Περιμένω νέα! :)

yiannossavva
30-07-10, 07:08
Όπως είναι σήμερα.

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc00609.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc00653.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc00651.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc00647.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc00637.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc00636.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc00634.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc00632.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc00631.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc00626.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc00624.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc00623.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc00622.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc00621.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc00620.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc00616.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc00615.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc00614.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc00612.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc00610.jpg

lucy
30-07-10, 08:06
Τελικά κατάφερες κι έκανες την αυλή σου παράδεισο!!! :smt041

Τόσος κόπος νομίζω έχει αμειφθεί και με το παραπάνω!!! :smt041
Το μόνο που μένει τώρα - για μας - είναι να κάνουμε το ταξιδάκι για τον παραλίμνιο καφέ :D

Στην 8η φωτογραφία τι φυτό έχεις στο καλαθάκι; Θυμίζει γλυκοπατάτα! Πέρυσι είχα βάλει κι είχε γίνει πολύ ωραία!

SOCRATIS
30-07-10, 08:07
Αξιος ,να το χαίρεσαι ,πάντα με υγεία.

apostolis veroia
30-07-10, 09:01
ειναι πανεμορφη Γιαννο!!!!!!!! δε πιστευω να υπαρχει καποιο αλο επιπεδο αναβαθμισεις!:)

Ηλίας
30-07-10, 12:11
Παλι τα ιδια θα λεμε!...:p
..γιαννο εχεις μηπως λατινικη ονομασια της "θαλιας που λες?..
Δεν την βρισλβ πουθενα..:smt120

in the pond
30-07-10, 12:22
Παλι τα ιδια θα λεμε!...:p
..γιαννο εχεις μηπως λατινικη ονομασια της "θαλιας που λες?..
Δεν την βρισλβ πουθενα..:smt120

Thalia Dealbata

MIXALIS CYPRUS
31-07-10, 06:46
Ειχε καποτε και μια θαλια εκει μεγαλη κ φουντωτη με 6 κορμους και τωρα ειναι σπιτι μου :p .

Πραγματι ειναι μια ομορφη ζουγκλα εκει !

Στην 8η φωτογραφία τι φυτό έχεις στο καλαθάκι; Θυμίζει γλυκοπατάτα! Πέρυσι είχα βάλει κι είχε γίνει πολύ ωραία!

houttuynia chameleon . (αλλαζουν χρωματα τα φυλλα του αναλογα με το φως και την ηλικια του φυτου)

in the pond
31-07-10, 07:48
houttuynia chameleon . (αλλαζουν χρωματα τα φυλλα του αναλογα με το φως και την ηλικια του φυτου)

...και αναλόγως συνθηκών, θερμοκρασίας, εποχής.;)

lucy
31-07-10, 07:53
Ευχαριστώ Μιχάλη! :) Πολύ ενδιαφέρον φυτό!

yiannossavva
31-07-10, 12:38
Lusi Ναι είναι καιρός να χαρώ την λίμνη μου παρόλο που δεν είμαι σίγουρος αν έχει τελειωμό! Σε περιμένω για πολλά καφεδάκια…..

Αποστόλη μην το λες…………. Κάτι έχω στο μυαλό μου…..

Μιχάλη εύχομαι να πάει καλά η Θάλεια. Που την έβαλες τελικά, πως την στερέωσες?
Ευχαριστώ για τα φυτά που μου έδωσες.

Ευχαριστώ και τους υπόλοιπους για τα καλά τους λόγια.

Εδώ να πω ότι ο φίλτροκαταρράκτης δουλεύει άψογα! Γίνεται αυτόματος καθαρισμός κάθε πρωί στης 6+20. Τώρα θα δω τη μπορό να κάνο και για τον αυτόματο καθαρισμό του πάτου της λίμνης. Τα βόττον τράιν βοηθάνε αρκετά αλλά δεν τα θεωρώ ότι είναι η καλύτεροι λύση. Ίσος κάτι που να ανακατεύει όλο τον βυθώ. Έχω κάποιες ιδέες. Όταν θα προχωρήσω θα σας πω τα αποτελέσματα.

MIXALIS CYPRUS
31-07-10, 14:18
[QUOTE=yiannossavva;467946]Μιχάλη εύχομαι να πάει καλά η Θάλεια. Που την έβαλες τελικά, πως την στερέωσες?

Τελικα ηταν πιο δυσκολο να την μεταφερω παρα να την φυτεψω .Που λες την εβαλα σε μια μεγαλη γλαστρα στην οποια στερεωσα γυρω και πανω απο αυτη μεγαλες πετρες . Ως τωρα παει μια χαρα.Να σε καλα επειδη ειναι πραγματι το πιο εντυπωσιακο φυτο της λιμνης μου .

yiannossavva
31-07-10, 14:21
[QUOTE=yiannossavva;467946]Μιχάλη εύχομαι να πάει καλά η Θάλεια. Που την έβαλες τελικά, πως την στερέωσες?

Τελικα ηταν πιο δυσκολο να την μεταφερω παρα να την φυτεψω .Που λες την εβαλα σε μια μεγαλη γλαστρα την οποια την στερεωσα γυρω και πανω απο αυτη με μεγαλες πετρες . Ως τωρα παει μια χαρα.Να σε καλα επειδη ειναι πραγματι το πιο εντυπωσιακο φυτο της λιμνης μου .

:smt041

Γιαννης Μ5
31-07-10, 15:34
Πανεμορφος ο χωρος σου.....:smt041:smt041:smt041

mariatito
31-07-10, 19:22
Τελικά κατάφερες κι έκανες την αυλή σου παράδεισο!!! :smt041

Τόσος κόπος νομίζω έχει αμειφθεί και με το παραπάνω!!! :smt041
Το μόνο που μένει τώρα - για μας - είναι να κάνουμε το ταξιδάκι για τον παραλίμνιο καφέ :D

Με κάλυψε η LUCY!

Άξιος Γιάννο!

Γειά στα χέρια σου!!! :smt041

lucy
02-08-10, 12:20
....Σε περιμένω για πολλά καφεδάκια….
... όνειραααααααα :smt015 πουλιά μου ταξιδιάρικαααααααα :smt034
:D

yiannossavva
17-08-10, 22:43
Ανεβάζω ένα πρόχειρο βίντεο με την διαδικασία καθαρισμού του φίλτρου.
Στο βίντεο δεν είναι όλη η διαδικασία αλλά μόλις βρω χρόνο να ανεβάσω ένα λεπτομερές βίντεο. Δώστε προσοχή στο χρώμα του νερού μέσα στο φίλτρο κατά την διαδικασία καθαρισμού για να διαπιστώσετε την απίστευτη δουλεία που κάνει.

http://www.youtube.com/watch?v=g2ZesK3-xs0

mariatito
17-08-10, 23:59
Μόλις είδα το βιντεάκι.
Δεν ξέρω και πολλά από φίλτρα, αλλά φαίνεται να καθαρίζει καλά το νερό, κάνει καλή δουλειά!
Όμως έχω μια απορία.
Κάτι μαύρες μπίλιες που ανακατεύονταν μαζί με το νερό, τι είναι?

yiannossavva
18-08-10, 09:50
Μόλις είδα το βιντεάκι.
Δεν ξέρω και πολλά από φίλτρα, αλλά φαίνεται να καθαρίζει καλά το νερό, κάνει καλή δουλειά!
Όμως έχω μια απορία.
Κάτι μαύρες μπίλιες που ανακατεύονταν μαζί με το νερό, τι είναι?

Bio Balls άλλος βιόμπαλες.
Είναι και αυτό ένα βιολογικό υλικό που απάνω του μαζεύεται βιολογία για το καθάρισμα του νερού.

themosb
19-08-10, 00:08
ετη φωτος μπροστα:smt041
και ο ευρυγωνιος αλλη ατμοσφαιρα
οι γειτονες σου τα παιδακια δε μαζευονται να δουν τη λιμνη?
δε μας γραφεις αν δε σου ειναι κοπος τα φυτα σου ενα ενα με τις φωτο τους γιατι πολλοι εχουμε μεσανυχτα απο χλωριδα?

Krisos
19-08-10, 09:24
Μακραν η καλυτερη που εχω δει ;) ....μην ακους κανεναν ζηλοφθονα! :)

yiannossavva
19-08-10, 22:55
ετη φωτος μπροστα:smt041
και ο ευρυγωνιος αλλη ατμοσφαιρα
οι γειτονες σου τα παιδακια δε μαζευονται να δουν τη λιμνη?
δε μας γραφεις αν δε σου ειναι κοπος τα φυτα σου ενα ενα με τις φωτο τους γιατι πολλοι εχουμε μεσανυχτα απο χλωριδα?

Πολλά από τα παιδάκια έρχονται με τις μαμάδες τους εκεί για να φάνε το φαγητό τους! Τώρα είμαι σε διακοπές αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα παρουσιάσω όλα τα φυτά μου.

Υ/Γ Μου έβαλες ιδέες με τον περιμετρικό τοίχο της λίμνης σου!
mariatito & Lusy Σας περιμένω.
Μακραν η καλυτερη που εχω δει ;) ....μην ακους κανεναν ζηλοφθονα! :)

:smt023:smt023
Μια διευκρίνιση το φίλτρο είναι αυτό

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc00620.jpg

Κάνω σκέψεις πως θα το καλύψω και μάλλον καταλήγω στο να κάνω ένα κομμάτι από τεχνητό βράχο τον οποίο θα μπορώ να μετακινώ.

themosb
19-08-10, 23:27
Υ/Γ Μου έβαλες ιδέες με τον περιμετρικό τοίχο της λίμνης σου!

:smt023:smt023

Σε εχω καταλαβει δεν μπορεις να κατσεις :rolleyes:
να αναπαυτεις βρε αδελφε!!!
σε βλεπω να χτιζεις και πετρα

POURITANOS
20-08-10, 00:37
Κάνω σκέψεις πως θα το καλύψω και μάλλον καταλήγω στο να κάνω ένα κομμάτι από τεχνητό βράχο τον οποίο θα μπορώ να μετακινώ.

Εγώ θα έλεγα να φτιάξεις μια σχάρα με ποδαράκια και να την βάλεις ακριβώς πάνω από της βιοπάλες. Πάνω στην σχάρα θα βάλεις μερικές πέτρες και θεωρώ δεν θα φαίνεται σχεδόν τίποτα.;)

yiannossavva
21-08-10, 14:38
Εγώ θα έλεγα να φτιάξεις μια σχάρα με ποδαράκια και να την βάλεις ακριβώς πάνω από της βιοπάλες. Πάνω στην σχάρα θα βάλεις μερικές πέτρες και θεωρώ δεν θα φαίνεται σχεδόν τίποτα.;)

Πολύ καλή ιδέα!

yiannossavva
30-08-10, 10:01
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc00643.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc00648.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc00655.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc00657.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc00658.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-q405-yiannossavva-dsc00660.jpg

lucy
30-08-10, 10:17
:shock: :smt118 Επιτηδες το κάνεις!!!!!!!!!!
Επίτηδες έβαλες την τέταρτη φωτο για να με σκάσεις! :smt088

Ω πόσο σε μισώ απαίσιο στρουμφάκι! :smt019
...ουπς λάθος αυτό είναι από άλλο έργο! :D

:smt057

yiannossavva
30-08-10, 10:33
:shock: :smt118 Επιτηδες το κάνεις!!!!!!!!!!
Επίτηδες έβαλες την τέταρτη φωτο για να με σκάσεις! :smt088

Ω πόσο σε μισώ απαίσιο στρουμφάκι! :smt019
...ουπς λάθος αυτό είναι από άλλο έργο! :D

:smt057

Όχι Λούση μου δεν το κάνω επίτηδες απλά ήθελα να σας δείξω που πίνουμε τα καφεδάκια μας όλη μέρα. :grin::grin::grin:

Τηλέμαχος
30-08-10, 10:39
Πώπω!!! Υπέροχη!
Τυχέρα τα ΚΟΙ και τα χρυσόψαρα!

lucy
30-08-10, 10:48
Όχι Λούση μου δεν το κάνω επίτηδες απλά ήθελα να σας δείξω που πίνουμε τα καφεδάκια μας όλη μέρα. :grin::grin::grin:
Βρε επίτηδες το κάνεις για να με κάνεις να πω το ναι ... ναι Γιάννο θα έρθω να σας βρω! Αλλά δεν θα το πω! Δεν έχω "μια"! :(

yiannossavva
02-09-10, 09:17
Αφιερωμένο….

http://youtu.be/VcFPD9TRRrw

POURITANOS
03-09-10, 09:39
Πολύ ωραία τα ψαριά σου, μεγάλωσαν αρκετά μπορώ να πω από ότι τα θυμόμουν από παλιότερες φωτογραφίες.

καλά τα χρυσόψαρα τα έδιωξες εντελώς από την λίμνη?????:(:confused:

yiannossavva
03-09-10, 10:56
Πολύ ωραία τα ψαριά σου, μεγάλωσαν αρκετά μπορώ να πω από ότι τα θυμόμουν από παλιότερες φωτογραφίες.

καλά τα χρυσόψαρα τα έδιωξες εντελώς από την λίμνη?????:(:confused:

Ναι δεν έχω καθόλου χρυσόψαρα τα έχω στο ενυδρείο μου. Αφαίρεσα και αρκετά ΚΟΙ.
Το φαγητό κάνει πολύ δουλειά στην ανάπτυξη τον ΚΟΙ….. αλλά την πλερώνεις ακριβά!

MIXALIS CYPRUS
03-09-10, 12:55
Καλα η μιμοζα του νερου μεγαλωσε απιστευτα ! Δεν το πιστευω ακομα οτι δεν βγαζει το χειμωνα αυτο το θηριο !

themosb
03-09-10, 13:52
Φοβερος :smt041:smt041:smt041
αυτος ο κιτρινος ειναι πολυ πειναλας η θαραλεος :)
τι τροφη τους δινεις?

yiannossavva
03-09-10, 16:05
Φοβερος :smt041:smt041:smt041
αυτος ο κιτρινος ειναι πολυ πειναλας η θαραλεος :)
τι τροφη τους δινεις?

Αποξηραμένους μεταξοσκώληκες.
Καλα η μιμοζα του νερου μεγαλωσε απιστευτα ! Δεν το πιστευω ακομα οτι δεν βγαζει το χειμωνα αυτο το θηριο !

Ε τι να κάνουμε?
Πάντως έχω μαζέψει πολλούς σπόρους για του χρόνου.

MIXALIS CYPRUS
04-09-10, 00:54
Εχει κανει κορμο .Δεν εχω εμπειρια αλλα θα στοιχηματιζα οτι μπορει να αντεξει το κρυο τουλαχιστον εκεινο το κοματι . Εγινε μικρο δεντρο ηδη

yiannossavva
04-09-10, 01:05
Εχει κανει κορμο .Δεν εχω εμπειρια αλλα θα στοιχηματιζα οτι μπορει να αντεξει το κρυο τουλαχιστον εκεινο το κοματι . Εγινε μικρο δεντρο ηδη

Στο τέλος του καλοκαιριού να έρθεις να σου το δώσω να δοκιμάσεις να το κρατήσεις ζωντανό.
Η μόνη περίπτωση είναι να το έχεις σε συνεχή θερμαινόμενο χώρο και να του κτυπάει ο Ήλιος

MIXALIS CYPRUS
04-09-10, 01:27
Στο τέλος του καλοκαιριού να έρθεις να σου το δώσω να δοκιμάσεις να το κρατήσεις ζωντανό.
Η μόνη περίπτωση είναι να το έχεις σε συνεχή θερμαινόμενο χώρο και να του κτυπάει ο Ήλιος

Κριμα ειναι μεταφυτευτει κ να σοκαριστει . Αν εχει μια μικρη ελπιδα να ζησει (εκτος του να ετοιμαστει κατι ειδικο οπως λες) ειναι να μεινει στο χωρο που ειχε αυτη τη τρομερη αναπτυξη .

yiannossavva
04-09-10, 01:30
Κριμα ειναι μεταφυτευτει κ να σοκαριστει . Αν εχει μια μικρη ελπιδα να ζησει (εκτος του να ετοιμαστει κατι ειδικο οπως λες) ειναι να μεινει στο χωρο που ειχε αυτη τη τρομερη αναπτυξη .

Αυτό όλο που βλέπεις είναι σε 2 γλάστρες. Θα πάρεις την γλάστρα όπως είναι.

MIXALIS CYPRUS
04-09-10, 01:35
Αυτό όλο που βλέπεις είναι σε 2 γλάστρες. Θα πάρεις την γλάστρα όπως είναι.

Ααα... τελειο ! Υποψιν ομως οτι θα σε σκοτωσει η Λουση:smt096

yiannossavva
04-09-10, 01:41
Ααα... τελειο ! Υποψιν ομως οτι θα σε σκοτωσει η Λουση:smt096

Ρε σι σου λέω δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσει. Δοκιμάστηκε και σε θερμοκήπιο.
Ααααα άσχετο αλλά …..όπου ακουμπάει στο νερό βγάζει ρίζες και μπορείς να κόψεις το κομμάτι και να το μεταφυτέψεις. Δοκιμασμένο.

MIXALIS CYPRUS
04-09-10, 01:49
Ρε σι σου λέω δεν υπάρχει περίπτωση να επιβιώσει. Δοκιμάστηκε και σε θερμοκήπιο.
Ααααα άσχετο αλλά …..όπου ακουμπάει στο νερό βγάζει ρίζες και μπορείς να κόψεις το κομμάτι και να το μεταφυτέψεις. Δοκιμασμένο.

Αν θα μου το δωσεις επειδη νομιζεις πως δεν θα τα καταφερω να επιβιωσει σκεψου το ξανα :D:D

Σε 2 ωρες ευκολα κανω αυτοσχεδιο μινι θερμοκηπιο που θα ειναι ειδικα κατασκευασμενο για αυτο το φυτο (με νερο μεσα κτλ )

yiannossavva
04-09-10, 18:16
Αν θα μου το δωσεις επειδη νομιζεις πως δεν θα τα καταφερω να επιβιωσει σκεψου το ξανα :D:D

Σε 2 ωρες ευκολα κανω αυτοσχεδιο μινι θερμοκηπιο που θα ειναι ειδικα κατασκευασμενο για αυτο το φυτο (με νερο μεσα κτλ )

Έχρισε να προετοιμάζεσαι….;)
Επιτέλους ετοίμασα ένα βίντεο με την διαδικασία αυτόματου καθαρισμού του φίλτρου.

http://www.youtube.com/watch?v=Mp-F4p5EO9c

MIXALIS CYPRUS
04-09-10, 18:29
Κυπριακη παραγωγη :)

Κατοχυρωσε τα πνευματικα δικαιωματα να το πουλησεις σε καμια εταρια να το απλοποιησει και να γινεις πλουσιος .

Μπραβο !

apostolis veroia
12-09-10, 10:18
γεια σου Γιαννο!!!!!!! απο ολα τα κοι το κιτρινο που τρωει απο το χερι σου ειναι πανεμορφο!!!!!!!!!

yiannossavva
16-10-10, 20:52
http://www.youtube.com/watch?v=weoS64gljNc

themosb
16-10-10, 23:00
τωρα καταλαβα πως μπορεις και γραφεις με τις ωρες στο φορουμ
βλεπεις τη λιμνη απ το γραφειο σου:rolleyes:
εχεις φτιαξει ΟΑΣΗ μες στη πολη
να τηχαιρεσαι εσυ και η οικογενεια σου:smt041:smt041

Μίμης
16-10-10, 23:27
μπραβο ρε συ Γιαννο...απιθανη:smt041:smt041
να σου πω...εχεις σκεφτει καθολου να κανεις εκει ενα αναψυκτηριο?
σκεψου το...θα χεστεις στο ταλυρο:D

ilias510
17-10-10, 14:54
yanno απιστευτη....οχι μονο η λιμνη , αλλα και ολος ο γυρω χωρος χιλια μπραβο...

lucy
18-10-10, 09:35
πραγματικά υπέροχη δουλειά!!!!!!!! η μεταμόρφωση του χώρου είναι αξιοθαύμαστη!!!!!!!!!!!!!!!

yiannossavva
02-11-10, 07:43
Σας ευχαριστώ πολύ

yiannossavva
27-01-11, 14:14
http://www.youtube.com/watch?v=xeo0nIboYhk

Sotiris7
27-01-11, 14:16
Σκ**** καιρό στην Κύπρο ε;;;;;;;; :D:D:D

Ωραιότατη η λιμούλα σου φιλαράκι, να κάθεσαι να πίνεις τα φραπεδάκια σου......... ;)

Mod edit: Πιπερι

lucy
28-01-11, 12:27
Ενώ οι δικές μας (βόρεια) ... έχουν γίνει σαν ... εγκαταλειμμένοι τόποι .. όχι ότι δεν είναι, τι να κάνεις στην λίμνη τέτοια εποχή! Τίποτα δεν πρασινίζει (καλά όχι και τίποτα!) τίποτα δεν κινήτε, δεν πρέπει να καθαριστεί από τα σάπια φύλλα ... άσε που κάνει ψοφόκρυο!

Η λίμνη σου Γιάννο παραμένει ένας παράδεισος αλλά αυτή η μανταρινιά; νεραντζιά; είναι αληθινό κόσμημα!!! Μπράβο! εύχομαι πάντα τέτοια!!! :p

yiannossavva
08-02-11, 10:21
http://www.youtube.com/watch?v=bdQKnmoOQio

vaggeliscookman
08-02-11, 19:57
πολλα συγχαρητηρια,πολυ ομορφη η λιμνη σου ... να ερθεις να φτιαξεις κ την δικια μας ετσι,εδω στα Γιαννενα :-)

Παπαδόπουλος Κώστας
08-02-11, 21:35
Ζόρικο το ψάρι.....
πολύ ωραία η λίμνη.

yiannossavva
08-02-11, 21:39
Ζόρικο το ψάρι.....
πολύ ωραία η λίμνη.

Αν εννοείς ότι τα ψάρια είναι πολλά…….. δεν είναι. Απλά όταν πηγαίνω σε εκείνο το σημείο μαζέυοντε όλα εκεί για να με χαιρετήσουν! :D:D:D

Παπαδόπουλος Κώστας
08-02-11, 22:41
Αν εννοείς ότι τα ψάρια είναι πολλά…….. δεν είναι. Απλά όταν πηγαίνω σε εκείνο το σημείο μαζέυοντε όλα εκεί για να με χαιρετήσουν! :D:D:D
Όχι δεν εννοούσα αυτό... :D
Μιλώ για τον ασημί ψαρή που ακολουθείς με την κάμερα..είναι πολύ ζόρικος :D

yiannossavva
08-02-11, 22:49
Όχι δεν εννοούσα αυτό... :D
Μιλώ για τον ασημί ψαρή που ακολουθείς με την κάμερα..είναι πολύ ζόρικος :D

Αυτό τα ψάρι έχει ιστορία. Μεταφέρθηκε από Αθήνα στης αποσκευές μου :smt023

Andros
10-02-11, 21:05
Διάβασε το προσεκτικά:
So you have a venturi and three thousand water falls cascading several hundred metres into your Koi pond that is 600mm deep with 1000 square meters of surface area.

You must have saturated oxygen levels right?

Wrong!

Getting water to dissolve oxygen is hard and difficult. In fact it is a lot of work. We've been saying it for years - your Koi pond can never have too much dissolved oxygen in it.

The Japanese know and understand this. They have been keeping Koi for centuries. And in every single Japanese Koi pond we have seen there is massive amounts of aeration.

Venturis do NOT oxygenate Koi ponds. Waterfalls help, but should not be relied upon for oxygenation purposes.

πηγη: happy koi

Oxygen diffuses into your Koi pond at the surface, where it slowly dissolves across the air/water interface. The operative word here is "slowly". The warmer the water the less oxygen it can carry and the longer it takes to dissolve - yet the more active the Koi are and the more oxygen they require!

The maximum level of dissolved oxygen that water can carry is only theoretical and can perhaps be achieved in a laboratory under controlled conditions. Anyone who tells you that their water in their Koi pond (that actually contains some Koi) is at oxygen saturation is talking utter rubbish plain and simple. Even if their test kit backs them up it serves to prove that the test kit isn't worth its weight in dog turds.

It is physically impossible to achieve oxygen saturation in a Koi pond. The absolute best that you can hope for is to get as close as possible and within 80% would be exceptionally good. Oxygen is used in many processes - all of which have varying demand and hence the strain on the supply of oxygen varies considerably throughout the course of day and night.

So, getting oxygen in via the water/air interface is the area we should be concentrating our efforts on. Water at the bottom of the pond is not going to get any oxygen unless it comes up into contact with the water/air interface.

It is precisely this action that our air pumps deliver. By creating a plume of bubbles at the bottom of the pond, water is pulled up along with the bubbles as they surface, bringing deep water to the surface of the pond. This is called vertical circulation and it is this action that improves dissolved oxygen levels in a pond.

By bringing oxygen poor water from the depths into the air/water interface zone oxygen is given a chance to dissolve into oxygen poor water (which is much easier for the oxygen to do than if the water already contains a fair amount of oxygen).

Compare this with a venturi that basically pushes all the surface water (which is likely to be oxygen rich anyway) around the top of the pond. This achieves the square root of nothing since the oxygen poor water lying underneath remains there -out of the elusive air/water interface zone.

A waterfall does the same thing. Some oxygen rich water hits the pond, but unless the water fall is very steep and amazingly high, this water is unlikely to penetrate to the depths where it is most needed! So you end up with the same problem.

And no, just keeping the surface water well oxygenated is not enough, unless your pond is only 200mm deep... This is because no matter how much oxygen the surface water contains, it will not be enough when all your Koi decide that they need it for whatever reason.

The reality is that the vast majority of ponds run under oxygen poor conditions. It's a very simple test to make. If there are air stones, or aerated bottom domes, or air curtains in a Koi pond it WILL be far, far better aerated and more oxygen rich than any other pond with waterfalls or venturis could ever hope for.

And that folks, is the bottom line. Air into your pond to create vertical circulation within the pond is a critical element to Koi pond success. Do not underestimate it!

πηγη: happy koi

yiannossavva
12-02-11, 18:47
Άντρο

Ότι διαβάζουμε στο διαδίκτυο δεν σημάνει ότι είναι και σωστό.
Εκτός από αυτή την συζήτηση είχαμε και μια άλλη, για το θέμα θερμοκρασίας της λίμνης ανάνογα με το βάθος της. Μου έχεις πει ότι διάβασες ότι κάποιος επιστήμονας (αποκλείετε να είναι επιστήμονας) λέει ότι αν το βάθος της λίμνης είναι 1 μέτρο και η θερμοκρασία είναι 4 βαθμούς, και στα 10 μέτρα να πάμε η θερμοκρασία θα αλλάξει ελάχιστο. Εγώ μπορώ να σου αποδείξω (μπορείς να σε πάω να δεις με τα μάτια σου) ότι η θερμοκρασία στα 10 μέτρα θα είναι 22 βαθμούς!!!!!!!!!!!!!
Για αυτό εγώ εμπιστεύομαι το τη βλέπω…………. Διαβάζω αλλά ποτέ δεν παίρνω δεδομένα τα γραφόμενα.

Γιώργος Κ
14-02-11, 01:35
Θα σας πω τι θα κανουμε ... Θα επικεντρωθουμε στο θεμα ... δηλαδη πως να κραταμε τα ψαρια μας και ολο το συστημα στη καλυτερη κατασταση που μπορουμε!

**** Αναγκαστηκα να σβησω ολα τα ασχετα σχολια ... θα παρακαλεσω ολους οτι εχετε να πειτε και να μην αφορουν τα παραπανω ... να τα πειτε με π.μ. ;)

in the pond
14-02-11, 11:10
Δεν θέλω με κανέναν τρόπο να εισέλθω ξανά σε άγονες συζητήσεις και στην υποβάθμιση του επιπέδου της κατηγορίας. Δεν γνωρίζω πως έπεσε στη συζήτηση το θέμα της θερμοκρασίας του νερού σε σχέση με το βάθος αλλά αφού ανοίχθηκε το θέμα θα έλεγα να το πω με δικά μου απλά λόγια εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=552487#post552487)...

yiannossavva
21-02-11, 11:00
Το νέο μου project αφορά την τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος στην λίμνη και το ενυδρείο μου από ηλιακή ενέργεια. Η κατασκευή ακολουθεί τον ήλιο με ακρίβεια.
Η απόδοση της κατασκευής αυτής θα είναι 40% περισσότερη από τα σταθερά
Φώτο-βολταϊκά.
Σε αυτή την βάση θα τοποθετηθούν 2 Φώτο-βολταικά (και αυτά θα είναι D.I.Y) και η απόδοση τους θα είναι 450W! Το ρεύμα που θα περισσεύει θα αποθηκεύετε σε μπαταρίες οι οποίες θα τροφοδοτούν την λίμνη και το ενυδρείο μου το βράδυ.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε την βάση να βρίσκει την κατεύθυνση του Ήλιου με ακρίβεια.

http://www.youtube.com/watch?v=A1Uazd_Zaxs

MIXALIS CYPRUS
21-02-11, 20:04
καλα εσυ δεν κάθεσαι ήσυχος???? πάμε και με πράσινη ενέργεια !! ενημέρωνε μας! θα μπει στη ταρατσα φαντάζομαι το ρομποτ σ ε?

lucy
22-02-11, 09:55
Σιγά μην ησυχάσει ο Γιάννος!!! Μετά την ηλιακή ενέργεια "βλέπω" και αυτόματη ταΐστρα D.I.Y. και ποιος ξέρει τι άλλο!
Γιάννο ακόμα μια φορά σε παρακολουθούμε να μεγαλουργείς! :p

yiannossavva
08-04-11, 17:50
http://www.youtube.com/watch?v=ozZrMGU8D5w

Όχι όχι δεν είναι χειμερινό βίντεο. Σήμερα το τράβηξα…….

Sotiris7
08-04-11, 17:56
Έπιασαν οι καλοκαιρινές μπόρες από τώρα στην Κύπρο;;;;;;; :D :D :D

lucy
09-04-11, 11:24
Το πιό ωραίο θέαμα!!! Τα ψάρια που "παίζουν" στην επιφάνεια του νερού όταν βρέχει!!!

yiannossavva
19-04-11, 18:02
http://www.youtube.com/watch?v=qVWCXDtc-lI

nikoloutso
26-04-11, 22:47
Για ακομα μια φορα θα επαναλάβω....

Πανεμορφη η λιμνη σου!! Απο κοντα ειναι ακόμα καλυτερη!!!

Σε 2 μηνες με βλω να ξανακατεβαίνω!!

Ετοιμασε φουκου!!! :grin:

Α... ξεχασα!!! Καμια φωτογραφια απο το "βασιλια" της λίμης δε θα ανεβασεις?? :rolleyes:

achisael
26-04-11, 23:58
Απλα εκπληκτικη.. τι να πει κανεις ???
και οχι μονο γαι την λιμνη αλλα και για το ''τριγυρο'' ..
φοβερο.. μπραβο..:p:p