PDA

Επιστροφή στο Forum : Σφουγγάρι άνθρακα.

skourkou
04-04-09, 19:26
Καλησπερα!
Αγορασα ένα καινουριο ενυδρειο και τοποθετησα για τις πρωτες μερες πριν τοποθετησω τα ψαρακια μου το μαυρο σφουγγαρι (το φιλτρο είναι στρωμενο με υλικα από το προηγούμενο). Η ερωτηση ισως και να είναι λιγο χαζη αλλα αντιχλωριο ξανατοποθετουμε πριν ριξουμε τα ψαρια? Η ερωτηση μου δηλαδη είναι εάν ο ανθρακας απορροφά το αντιχλωριο.
Ευχαριστω!

gregog7
04-04-09, 20:22
Όχι,δεν το απορροφά.Αντιχλώριο με καθε αλλαγή.
Και προληπτικα μερικές σταγόνες μέσα στο σακουλλάκι όταν κάνεις προσαρμογή στα ψάρια.
,για τυχόν τραυματισμούς κατά τη σύλληψη.

skourkou
04-04-09, 20:28
Ευχαριστώ!

Γιώργος Κ
04-04-09, 20:33
Καλησπερα!!:p
Τον ανθρακα (σφουγγαρι η χυμα) δεν τον χρειαζεσαι!!!ον χρησιμοποιουμε μετα απο καποια θεραπεια με φαρμακο ωστε να το απομακρυνουμε απο το νερο)
ριχνεις καθημερινα λιγη τροφη ωστε να διατηρηθει η "βιολογια" του φιλτρου σου τωρα που ειναι αδειο?:confused:
Φυσικα εχεις γεμισει το ενυδρειο σου με νερο ΜΕ αντιχλωριο ετσι?

skourkou
04-04-09, 20:37
Φυσικα και εχω βαλει αντιχλωριο. Τον ανθρακα τον εβαλα μεσα λογο καινουριου ενυδρειου, πετρες, αμμο κτλ. Ετσι για μια απολυμανση….

stav
06-04-09, 11:55
Φυσικα και εχω βαλει αντιχλωριο. Τον ανθρακα τον εβαλα μεσα λογο καινουριου ενυδρειου, πετρες, αμμο κτλ. Ετσι για μια απολυμανση….

Αφησε τον τρεις-τεσσερεις ημερες και μετα βγαλτον.

netblues
06-04-09, 13:55
Και για να ειμαστε ακριβεις, ο φρεσκος ανθρακας, φυσικα και ΑΠΟΡΡΟΦΑ το χλωριο (και οχι το αντιχλωριο βεβαια)..
Απλως απο συνηθεια, και για να ειμαστε σιγουροι 100%, βαζουμε παντα αντιχλωριο.. (οταν χρησιμοποιουμε νερο βρυσης.)