PDA

Επιστροφή στο Forum : Ανεμωνα αλλαζει το χρωμα...?


the watcher
28-09-08, 16:24
Παιδες εχω μια ανεμωνα και σημερα παρατηρησα οτι αρχιζει και αλλαζει το χρωμα της.Απο ασπρο γινετε μωβ και σε γρηγορο ρυθμο μαλιστα,ταυτοχρονα βγαζει κατι σαν σαλια(συγνωμη για την εκφραση).Ειναι τα τελευταια της?Ειμαι καινουργιος στο θαλασσινο!!

klaz
28-09-08, 16:27
αλλα χαρακτηριστικα στο ενυδρειο σου,μετρησεις,φωτισμο,ποσο καιρο τρεχει,με τι την ταιζεις κλπ....?

the watcher
28-09-08, 16:42
αλλα χαρακτηριστικα στο ενυδρειο σου,μετρησεις,φωτισμο,ποσο καιρο τρεχει,με τι την ταιζεις κλπ....?

Το θαλασσινο τοχω 1,5 μηνα,εχει 2 λαμπες μπλε και μερας,τι ταιζω coraliquid(sera)την εχω 2,5 βδομαδες και σημερα μου κανει τα σκηνικα!!Μετρησεις δεν ξερω αλλα την προηγουμενη βδομαδα ηταν καλες

AΠΟΣΤΟΛΗΣ
28-09-08, 17:26
Μαλλων ειναι ετοιμη να πεθανει αλλα να ξερεις οτι εκτος απο πολλους παραγωντες το ενυδρειο σου θεωρειται καινουργιο για να φιλοξενησει ανεμωνη θελει τουλαχιστον εξι μηνες στρωσιμο και αριστη ποιοτητα νερου συν φωτισμο.Γενικα θελουν πολυ εμπειρια.

klaz
28-09-08, 17:30
παααααρα πολυ νωρις εβαλες ανεμωνη.το ενυδρειο σου ειναι πολυ νεο.
το φως σου επισης ειναι παρα πολυ λιγο για ανεμωνη.κατα πασα πιθανοτητα η ανεμωνμη σου θα πεθανει.
ακομη και φαγητο σωστο δεν της δινεις...
κανονικα την ταιζουμε τουλαχιστον 1 φορα τη βδομαδα καμμια γαριδα κατεψυγμενη κλπ,και οχι ζουμια...
καλη τυχη...

the watcher
28-09-08, 17:50
Τελικα ειναι μονο να σου παιρνουν τα χρηματα...Αν την βγαλει μεχρι αυριο θα του την παω στο μαγαζι να την κοιτανε για να πιανει πελατες!!

vasilakis
28-09-08, 18:30
Τι ανεμωνη ειναι ? Τι μετρησεις μπορεις να μας δωσεις απο το ενυδρειο σου?
Βαλε μπολικο ανθρακα στο και ετοιμαζε νερο για μια αλλαγη για να εισαι προετοιμασμενος.
Τις περισσοτερες φορες δε φταινε οι μαγαζατορες για αυτα που μας πλασαρουν.
Πριν αγορασουμε καποιο ζωντανο ειδικα σε reef ενυδρειο πρεπει να διαβαζουμε για αυτο για να μην εχουμε απροοπτα αλλα και για να του παρεχουμε τις ιδανικες συνθηκες (για να μας ανταμειψει και αυτο με τη σειρα του ) ....
Μακαρι να μη πεθανει γιατι δεν ξερεις τι αλλο θα παρει μαζι της...
Απλα να την παρακολουθεις συνεχεια και αν χειροτερεψει την βγαζεις.

Τσιόνογλου Σταύρος
28-09-08, 18:53
΄Οπως σου είπαν και οι παραπάνω σε ενυδρείο 1,5 μήνα με μη σωστο φωτισμό και άγνωστες μετρήσεις ,ανεμώνη:smt018,να έχεις το νου σου γιατί απότι φαίνεται μάλλον θα :smt051,οπότε η άμεση απομάκρυνσή της είναι απαραίτητη γιατι θα σου αμολύσει τοξικά στο ενυδρείο με όλα τα επακόλουθα,σε περίπτωση που την βγάλεις καλά είναι να το κάνεις με κάποιο γυάλινο δοχείο ωστε να μην πέσουν υπολλείματα μέσα στο ενυδρείο.

Αλεξανδρος Κοντος
28-09-08, 22:13
Τελικα ειναι μονο να σου παιρνουν τα χρηματα...Αν την βγαλει μεχρι αυριο θα του την παω στο μαγαζι να την κοιτανε για να πιανει πελατες!!


Συγνωμη φιλε μου αλλα απο την στιγμη που εισαι στο φορουμ απο τον Ιανουαριο θα επρεπε πρωτα να διαβασεις-ρωτησεις-μαθεις και μετα να κανεις τις κινησεις σου.

Τελος παντων οτι εγινε εγινε, ξεκινα απο εδω και περα βημα βημα.

Φιλικα. Καλη επιτυχια.

nikman
29-09-08, 02:22
Να σου πω κι εγώ μια αισιόδοξη γνώμη: Δε πιστεύω ότι πεθαίνει. Το χρώμα που βλέπεις και αλλάζει μπορεί και νάνε φυσιολογικό (ανέβασε καμία φωτογραφία).
Αυτό το χρώμα έχει η ανεμώνη στη φύση κι όχι το άσπρο που είχε όταν την πήρες από το μαγαζί. Αν δηλαδή ήταν μόνο το χρώμα θα σου έλεγα είναι οκ! Αλλά αυτό που περιγράφεις σαν σάλια δε καταλαβαίνω, τα βγάζει από κάπου ή την έπιασες κι η αίσθηση που σου έδωσε ήταν γλοιώδες; Τι χρώμα έχουν; το στόμα της είναι ανοιχτό συνέχεια και φαίνονται τα σωθηκά της ;
Αν δεν έχεις ακριβά ψάρια στο ενυδρείο μη βιαστείς να την απομακρύνεις.
Θα συμφωνήσω με τα παιδιά που σου είπαν να βάλεις μπόλικο άνθρακα στο χημικό σου φίλτρο (αν δεν έχεις) και φυσικά η τροφή της ανεμώνης στο ενυδρείο μας θα πρέπει να είναι κάποια γαρίδα (όχι καθημερινά).
Αν μπορείς προσάρμοσε κάποια Τ5 λάμπα στο καπάκι του ενυδρείου σου.

accnt
29-09-08, 08:13
Θα συμφωνήσω με το ότι έβαλες ανεμώνη πολύ νωρίς και χωρίς να της έχεις «φτιάξει» τις σωστές συνθήκες. Επίσης στο ότι δεν την ταΐζουμε με υγρές τροφές.

Όμως (ευτυχώς) δεν πεθαίνει έτσι εύκολα. Προτού πεθάνει θα δεις κάποια «σημάδια» και τότε ναι, θα πρέπει να την βγάλεις. Όπως να ξεκολλάει από το σημείο που είναι κολλημένη, να μην μπορεί κρατήσει με τα πλοκάμια της φαγητό, να συρρικνωθεί αρκετά και τέλος να αρχίσει τις επαναλαμβανόμενες περιπλανήσεις στο ενυδρείο.

Παρατήρησέ την καλύτερα προτού κάνεις οποιαδήποτε κίνηση και φτιάξε τις παραμέτρους που χρειάζεται για να ζήσει. Δες και το θέμα του φωτισμού.