Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ενυδρειο με Ιπποκαμπους

Titefika
03-08-08, 15:53
δεν έχω εμπειρία,είμαι κανούργιο μέλος.θέλω να αγοράσω ενυδρείο και ιππόκαμπους.βοήθεια όλοι λένε ότι είναι πολύ δύσκολο κάποιες αρχικές απλές συμβουλές για το θαλασσινό νερό και κάποιες συνήθειες του ιππόκαμπου?

Raven
04-08-08, 02:49
Καλως ηρθες στην παρεα ! Θα ελεγα να μην το κανεις. Οι ιπποκαμποι ειναι πολυ ευαισθητοι οργανισμοι και προυποθετουν αρκετη εμπειρια. Αν σε ενδιαφερει το θαλασσινο ενυδρειο μπορεις να ξεκινησεις διαβαζοντας εδω στο Forum σχετικα με το στησιμο και τις απαιτησεις ενος θαλασσινου ενυδρειου.

accnt
04-08-08, 07:23
Θα συμφωνήσω...
Ακόμα και η «απλή» ενασχόληση με θαλασσινό ενυδρείο είναι δύσκολη, εφόσον δεν υπάρχει σχετική εμπειρία, πόσο μάλλον ενυδρείο με ιππόκαμπους.

Θα σου πρότεινα και εγώ να ξεκινήσεις με ένα σχετικά απλό θαλασσινό ενυδρείο και βλέπεις μετά….

Θανάσης
04-08-08, 13:17
Χαίρετε!!:D

Εγώ θα πρότεινα να ξεκινήσει σιγά σιγά να φτιάχνει το ενυδρείο , όπως χρειάζεται για τους ιπποκάμπους, να το τρέξει κανένα 6μηνο -χρόνο ώστε να αποκτήσει εμπειρία με κανένα μικρό ψαράκι και έπειτα από πολύ διάβασμα και σχεδιασμό να προχωρήσει.;)

Να πω και γω την "αμαρτία" μου με άλλα ενυδρεία γλυκού νερού ή θαλασσινού δεν είχα εμπειρία , έπεσα αμέσως στα βαθιά ( αυτό δεν το λέω ως παράδειγμα προς μίμηση) αλλά το διάβασμα καθώς και η επικοινωνία μέσω των fora πραγματικά με βοήθησε ;):p

accnt
04-08-08, 14:07
Εσύ Θανάση, ήσουν υπόδειγμα νέου χομπίστα…. ;)

Titefika
12-08-08, 14:24
Καλησπέρα. Το αγόρασα το ενυδρείο. Και τώρα φτιάχνω το νερό,την αλατότητα τη έκανα και βάζω βακτήρια,σήμερα θα πάω να πάρω το βράχο και τη Πέμπτη ένα ψαράκι για αρχή,δεν θυμάμαι πως μου το ονόμασε.Θέλω πολύ να πάρω ιππόκαμπο και έχω σκοπό να ασχοληθώ το μόνο που με προβματίζει πως θα είμαι σίγουρη ότι είναι εκτροφείου.Πουλάνε συγκεκριμμένα μαγαζιά?

glazar
12-08-08, 14:40
Το ενυδρειο και ειδικα το θαλασσινο θελει υπομονη.
Το να το φτιαξεις και να βαλεις σε 3-4 μερες ψαρι μεσα χωρις να εχει στρωσει καθολου το ενυδρειο δεν θεωρω οτι ειναι και η καλυτερη αρχη.Διαβασε προσεκτικα τα ποστς των παιδιων.Δεν ειναι τυχαιο οτι ολοι περιμενουν αρκετες μερες μεχρι να βαλουν καποιο ψαρι.Δεν ειναι οπως το γλυκο που λενε ,ελα μωρε βαλε ενα χρυσοψαρο μεσα να στο στρωσει το ενυδρειο.
Σκεψου τι θα γινει αν θελεις να το βγαλεις το πρωτο σου ψαρι (ειμαι σιγουρος οτι το μαγαζι σου προτεινε να βαλεις κανενα Νταμσελ για αρχη).Ή δεν θα μπορεσεις να το πιασεις ή μπορει επειδη δεν ειναι στρωμενο το ενυδρειο να μην ζησει.Και το 2ο ειανι οτι χειροτερο για ξεκινημα.
Κανε υπομονη και οχι βιαστικες κινησεις.
Εφοδιασου με τα καταλληλα τεστς και διαβασμα.

Titefika
12-08-08, 15:57
Μουν είπαν από το μαγαζί να βάλω μετά από 2 βδομάδες ένα ψάρι για να βοηθήσει να γίνει το νερό.¨΄Εχουν περάσει οι 2 βδομάδες δεν το πήρα χθες-προχθές.

Θανάσης
12-08-08, 16:22
Δεν θα κάνεις το στρώσιμο με ψάρι!( αυτή η πρακτική θεωρείται πλέον ακατάλληλη)

Θα το κάνεις είτε με αμμωνία είτε με τροφή ;)

Βέβαια δεν ξέρω αν έχει βάλει Ζ βράχο ή αραγωνίτη

Titefika
12-08-08, 16:43
Δεν θα κάνεις το στρώσιμο με ψάρι!( αυτή η πρακτική θεωρείται πλέον ακατάλληλη)

Θα το κάνεις είτε με αμμωνία είτε με τροφή ;)

Βέβαια δεν ξέρω αν έχει βάλει Ζ βράχο ή αραγωνίτη

Σήμερα θα πάρω τον βράχο να πάρω ζωντανό?Τι είναι καλύτερο?

accnt
12-08-08, 23:39
Χριστίνα, δεν χρειάζονται βιασύνες. :D

Το σωστό είναι να βάλεις τον βράχο και το υπόστρωμα (αραγωνίτη), κυκλοφορητές, skimmer κλπ κλπ και να το αφήσεις για αρκετές μέρες.

Ο βράχος θα είναι το ζωντανό σου φίλτρο και δεν χρειάζεται να ρίχνεις βακτηρίδια. Όχι ότι κάνουν κακό βέβαια. Στην παρούσα φάση θα πρέπει να έχεις υπομονή έτσι ώστε να περάσεις τις "παιδικές ασθένειες" ενός νεοσύστατου θαλασσινού ενυδρείου.

Επίσης να "διπλοτσεκάρεις" όλες τις συμβουλές και πληροφορίες που δέχεσαι....;) (πριν τις πραγματοποιήσεις....)

Titefika
13-08-08, 10:44
Έχω μπερδευτεί.Άλλα μου λέει ο ένας και άλλα ο άλλος και άλλα από το μαγαζί.Λοιπόν αυτή τη στιγμή το ενυδρείο τ αγόρασα τη προηγούμενη Τρίτη,μια βδομάδα.Δεν αγόρασα εξτρα εξοπλισμό,το φίλτρο που είχε μέσα.Έφτιαξα την αλατότητα,αυτή τη στιγμή είναι 1.022,καλά δεν είναι???Και ξεκίνησα βακτήρια stress zyme της api,4 καπάκια ανα 3 μέρες.Στο μαγαζί μου είπαν να τελειώσει το μπουκάλι με τα βακτήρια και μετά να βάλω βράχο.Αυτή τη στιγμή τι να κάνω?Α και κάτω έχει άμμο νομίζω μου την είπε από το μαγαζί aqua coral δεν το θυμάμαι ακριβώς.Βοήθειαααααα

PascM
13-08-08, 10:50
Τα βακτήρια να κάνουν τι? Σε τι? Περιέγραψε λίγο το φίλτρο γιατί από ότι κατάλαβα υπάρχει φίλτρο.
Επίσης την αλατότητα με τι την μετράς?

Titefika
13-08-08, 11:00
Την αλατότητα έχω πάρει ένα πυκνόμετρο-θερμόμετρο.Λοιπόν έχει φίλτρο,όπως ανοίγεις το καπάκι έχει ένα κουτί το οποίο μέσα έχει μια αντλία,σφουγγάρι και από κατώ βιολογικό υλικό κάτι άσπρες πετρούλες,έτσι μου τις είπαν από το μαγαζί.Μέσα στο ενυδρείο καταλήγει μια αντλία δεν ξέρω αν σε βοήθησα.Δεν ξέρω αν συμπεριλαμβάνεται και skimmer και κυκλοφορητής.

PascM
13-08-08, 11:12
Για πες μας πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο? Ή τις διαστάσεις του (μήκος - πλάτος - ύψος).
Επίσης δες τα λίτρα που αναγράφουν επάνω οι κυκλοφορητές.
Η άμμος που σου έδωσε το κατάστημα ξέρεις αν ήταν ζωντανή?

Titefika
13-08-08, 11:29
Το φίλτρο είναι heto aquarum tank,60 λίτρα.Πάνω στο φίλτρο γράφει τα εξής Wp 600
Voltage 220-240v
Watt 8,5w
Frequency 50Hz
Max output 600l/h
Max height 0,72 m

PascM
13-08-08, 11:32
Sorry αλλά σε αυτά τα λίτρα και χωρίς εμπειρία να θες να κάνεις θαλασσινό και μάλιστα με Ιπποκαμπους....:(

Titefika
13-08-08, 12:03
Από το μαγαζί σε 2 μάλιστα που ρώτησα μου είπαν ότι είναι εντάξει το ενυδρείο και είναι για ιππόκαμπους...Είμαι στην αρχή ξεκίνησα με κάτι μικρό

PascM
13-08-08, 12:08
Προτείνω να περιμένεις γνώμες ανθρώπων που διατηρούν αυτά τα πανέμορφα ζωντανά διότι ίσως και να κάνω λάθος.

Titefika
13-08-08, 12:11
Απλά και γω δεν ξέρω και προσπαθώ να μάθω...και ο καθένας μου λεει διαφορετικά μπερδεύτηκα

PascM
13-08-08, 12:22
Αυτό που θα σου πω είναι το εξής!
Σε τόσα λίγα λίτρα είναι πολύ δύσκολο να διατηρείς τις συνθήκες σταθερές και γενικά τα ψάρια του αλμυρού είναι λιγότερο ανεκτικά στις μεταβολές συνθηκών σε σχέση με τα γλυκού.
Για να μην ακούς λοιπόν γνώμες από εδώ και από εκεί, καλό είναι να περιμένεις γνώμες από εδώ ανθρώπων που έχουν στην κατοχή τους αυτά τα πανέμορφα ζώα και μπορούν να σου πουν τις δικιές τους εμπειρίες.

accnt
13-08-08, 12:25
Aν θυμάμαι καλά, είχαμε πει να το ξεκινήσεις σαν απλό θαλασσινό και μετά από καιρό (αρκετό) να βάλεις ιππόκαμπους.
Το θέμα είναι ότι δεν ξέρεις καθόλου από ενυδρεία, τι χρειάζεται κλπ και ο καθένας από μας (και περισσότερο οι μαγαζάτορες) λέμε το μακρύ και το κοντό μας....

Αυτό που χρειάζεσαι είναι πολύ διάβασμα σχετικά με το θαλασσινό ενυδρείο αλλά και γενικότερα, γιατί από αυτά που διαβάζω δεν έχεις πολλές γνώσεις.

Η γνώμη μου είναι να διαβάσεις (έχεις δει τα υπομνήματα στις επι μέρους κατηγορίες στο θαλασσινό?) και να αφήσεις το ενυδρείο με τον βράχο και την άμμο. Την λάμπα για αρχή θα την ανάβεις λίγες ώρες (π.χ. δύο) και κάθε βδομάδα θα προσθέτεις μισή με μια ώρα. Με αυτό τον τρόπο ίσωςνα μην μπλέξεις με άλγες κλπ και βέβαια θα σου δωθεί πολύ χρόνος για το διάβασμα που λέμε.

Πάντα Φιλικά...

Titefika
13-08-08, 12:38
Αυτά τα κάνω μόνο βράχο δεν έχω πάρει ακόμα...Και αυτός από το μαγαζί που είπε να περιμένω...δεν βιάζομαι να πάρω τα ψάρια και τον ιππόκαμπο απλά θέλω να ξέρω αν τα κάνω όλα σωστά αυτό από το μαγαζί ακούσα ότι μου είπαν από εκεί και περά θεωρώ πως ξέρουν τόσο πια...

Πάνος
13-08-08, 12:58
από το μαγαζί ακούσα ότι μου είπαν από εκεί και περά θεωρώ πως ξέρουν τόσο πια...

χωρις να ξερω τον συγκεκριμενο επαγγελματια και χωρις να θελω να μαθω....μπορω να πω..
ΝΑΙ!!! ΤΟΣΟ ΠΙΑ !! ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!! ΔΕ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΠΟΣΟ!!!;)

Titefika
13-08-08, 13:04
χωρις να ξερω τον συγκεκριμενο επαγγελματια και χωρις να θελω να μαθω....μπορω να πω..
ΝΑΙ!!! ΤΟΣΟ ΠΙΑ !! ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!! ΔΕ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΠΟΣΟ!!!;)
Κατάταλαβα...για να πουλήσουν...και ποιον να εμπιστευτώ???

Πάνος
13-08-08, 13:07
Κατάταλαβα...για να πουλήσουν...και ποιον να εμπιστευτώ???

τα παιδια εδω....τα μελη θα συμφωνησουν οτι με την βοηθεια τους εχουν κανει μικρα θαυματα...!!!;)

Titefika
13-08-08, 13:10
τα παιδια εδω....τα μελη θα συμφωνησουν οτι με την βοηθεια τους εχουν κανει μικρα θαυματα...!!!;)
έχεις δίκιο γι αυτό και γω ρωτάω...σορυ αμά κάνω χαζές ερωτήσεις

Πάνος
13-08-08, 13:12
έχεις δίκιο γι αυτό και γω ρωτάω...σορυ αμά κάνω χαζές ερωτήσεις

καλα...που να ξερεις τι χαζες ερωτησεις εχω κανει εγω και πολλοι αλλοι εδω μεσα...ετσι μαθαινουμε....περιμενε τους γνωστες του θαλασσινου...
συνεχισε να ρωτας!!!

PascM
13-08-08, 13:14
....εεε ξέρετε ? όταν το msg στο οποίο απαντάς ειναι από πάνω ακριβώς δεν χρειάζετε το quote :D:D:D:D

Titefika
13-08-08, 13:15
καλα...που να ξερεις τι χαζες ερωτησεις εχω κανει εγω και πολλοι αλλοι εδω μεσα...ετσι μαθαινουμε....περιμενε τους γνωστες του θαλασσινου...
συνεχισε να ρωτας!!!
συνεχίζω δεν τελειώνουν ποτέ...αν είναι κανείς από θεσσαλονίκη ας μου προτείνει κάποιο καλό και σχετικά εμπιστοσύνης μαγαζί...στο μαγαζί που πάω μου τα έχει παρουσιάσει όλα τόσο εύκολα και χαλαρά...

PascM
13-08-08, 13:28
Και εύκολα είναι και χαλαρά! Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν απαιτήσεις!

Titefika
13-08-08, 13:33
Απλά αν δεν σου εξηγήσει αυτός που ξέρει και δεν στα εξηγήσει καλά δεν είναι εύκολα και χαλαρά...πάντως μου προτείνετε να πάρω βράχο πριν τελείωσω το μπουκάλι με τα βακτήρια?ή μετά όπως μου είπε από το μαγαζί

accnt
13-08-08, 13:38
Τα βακτηρίδια δεν χρειάζονται....

Τι είπαμε για τα υπομνήματα....?

accnt
13-08-08, 13:41
Λοιπόν διάβασε τα παρακάτω links και θα δεις πόσες απορίες θα σου λυθούν....

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=15393 (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=15393)

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=24372 (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=24372)

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14192 (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14192)

Titefika
13-08-08, 14:53
Ανακάλυψα ένα μαγαζί Θεσσαλονίκη και ο άνθρωπος που το έχει μου είπε τα εξής,να πάρω ένα κυκλοφορητή και ένα skimmer βράχο και με την άμμο που ήδη έχω και να το αφήσω να γίνει και να σταματήσω να βάζω τα βακτήρια γιατί λέει είναι χημικά και δεν κάνουν καλό.κ ούτε ψάρι να βάλω
-------------------------
για το instant ocean το αλάτι είναι καλό?τι γνώμη έχετε?

Tolis
13-08-08, 17:16
Οι πιο πανω σου ειπαν τι να κανεις, κατ αρχας διαβασμα και μην ακους τι σου λεει το καθε μαγαζι, και συμβουλες απο εδω.
Κανεις δεν σε υποχρεωνει μεν, αλλά δεν θα κανουμε διαλογο με τα μαγαζια με ενδιαμεσο εσενα...

accnt
13-08-08, 21:18
Ήδη στο έχω πει (δύο φορές?) ότι τα βακτηρίδια δεν χρειάζονται.... Γιατί επιμένεις τόσο με τους μαγαζάτορες? Δεν λέω ότι είναι άσχετοι..... αλλά....

Σχετικά με τα links.... τα είδες καθόλου? Γιατί αν τα είδες και τα διάβασες πάμπολλες απορίες σου θα απαντήθηκαν.

Θα ήθελα να ξέρω, γιατί μάλλον μόνος μου τα γράφω μόνος μου τα διαβάζω. :rolleyes:

Για το ενυδρείο σου και στην παρούσα φάση του, το αλατάκι μια χαρά είναι.

Titefika
14-08-08, 13:21
Μην δαγκώνετε...κάντε υπομονή με μένα την άσχετη που μπλέξατε...θα φάω και ξύλο...τεσπα παρατήρησα ότι άρχισε να εμφανίζεται άλγη πράσινη στο τζάμι χωρίς να κάνω κάτι...να το αφήσω ή θα γεμίσει και θα βρω μπελά μετά

PascM
14-08-08, 13:22
Ξύλο δεν ρίχνουμε μην ανησυχείς!! :D:D:D

Εφόσον δεν έχεις κάτι ζωντανό μέσα σβήσε τα φώτα γιατί μάλλον δεν είναι και στο κατάλληλο φάσμα.

Titefika
14-08-08, 13:25
Τα φώτα φταίνε δηλαδή?Οκ θα τα σβήσω πρέπει να αλλάξω κάτι στα φώτα?

PascM
14-08-08, 13:30
Πρέπει να μας πεις τι λάμπες έχει το ενυδρείο για να πάρεις απάντηση.

Titefika
14-08-08, 13:39
Model HT-400t
220-240v/50hz
PL TUBE:11 w x 1

PascM
14-08-08, 14:03
Μήπως λέει και Kelvin? αν και το PL ... με προβληματίζει.

netblues
14-08-08, 14:07
Το pl σημαινει οτι ειναι μια κοινη λαμπα γραφειου.. Ειτε στα 4000K θα ειναι ειτε στα 6000 (ειδικοτερα αν ειναι κινεζικη...)
Ομως για θαλασσινο απλα δεν...

Titefika
14-08-08, 16:44
και για πείτε μου τι πρέπει να κάνω

accnt
14-08-08, 16:48
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14508

Χριστίνα..... διάβασε λίγο. Δεν κάνει κακό....

Αν βαριέσαι να διαβάσεις και περιμένεις "μασημένη τροφή", πες το μας.....

Πάντα φιλικά!

Titefika
23-08-08, 14:38
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14508

Χριστίνα..... διάβασε λίγο. Δεν κάνει κακό....

Αν βαριέσαι να διαβάσεις και περιμένεις "μασημένη τροφή", πες το μας.....

Πάντα φιλικά!
Το ενδεχόμενο να με βοηθάει περισσότερο στην αρχή να μου πείτε 5,10 πράγματα ξεκάθαρα και να τα καταλάβω από το να διαβάζω άρθρα και σελίδες ολόκληρες που κάποια πράγματα δεν ξέρω καν τι είναι και δεν με βοήθανε το έχετε σκεφτεί?υποτίθεται ότι βοήθατε να μάθουμε και μεις οι ασχέτοι και γι αυτό και γραφόμαστε στο φορουμ το να μιλάτε απότομα και άσχημα δεν καταφέρνετε κάτι...και το πάντα φιλικά δεν το βλέπω συγνώμη αλλά...και ούτε γράφτηκα σε αυτό το φορουμ για να μαλώσω και ούτε για να με προσβάλλουν

chris129
23-08-08, 15:24
καλησπερα πατριωτακη οπως σου ειπαν και οι αλλοι συνχομπιστες θελει καλο διαβασμα κανεις δεν θελει να σε προσβαλει απλα για να γινει σωστα το <<εγω ρωταω εσεις απαντατε>> πρεπει να εχει κανει εστω την αρχη του διαβασματος να εχεις εστω μια ιδεα για να μπορει και ο απεναντη σου να σου μιλησει σε ενυδρειακη γλωσσα.και τελος παντων να δει καποιο ενδιαφερων παραπανω απο εσενα που ξεκινας τωρα.θα δεις οτι μολις περασει λιγο ο καιρος και πανε καλα τα πραγματα θα σου αρεσει πολλη η παρεα μας.αυτα για την ωρα σου ευχομαι τα καλυτερα μιας και δεν μπορω να σε βοηθησω στα θαλλασινα ειμαι του γλυκου νερου εγω :rolleyes:

accnt
24-08-08, 10:09
Μάλιστα….

Θα βρεθούμε και κατηγορούμενοι τώρα…. Απαντάμε απότομα και άσχημα….

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι εφόσον δεν μπορείς καν να καταλάβεις τπτ από τα άρθρα -τα οποία έχουν γραφεί με κόπο-, καλύτερα μην ξεκινήσεις οποιοδήποτε ενυδρείο. Όποιος δεν έχει κατανοήσει βασικότατες αρχές του ενυδρείου (π.χ. κύκλος αζώτου…) καλύτερα να μην κάνει τπτ…. Και δεν θα παιδευτεί και δεν θα ξοδέψει άδικα τα χρήματά του και προ πάντων δεν θα σκοτώσει ζωντανούς οργανισμούς.

Το ότι περιμένεις μασημένη τροφή (δεν νομίζω να σου είπα κάτι άλλο….) δεν είναι προσβολή, είναι η αλήθεια….

Δυστυχώς δεν μπορείς να φτιάξεις ένα θαλασσινό ενυδρείο μόνο με μερικές ερωτοαπαντήσεις από κάποιο forum. Χρειάζεται διάβασμα….

Και μην ξεχνάς ότι για να σου απαντώ στα μηνύματά σου, κάθομαι και τα διαβάζω προσεκτικά και προσπαθώ να απαντώ όσο καλύτερα μπορώ.

Σε ευχαριστώ λοιπόν για τα καλά σου λόγια.

(Χωρίς φιλικά!)

Nem
24-08-08, 21:55
Καλησπερα
Βασικα και εγω αρχαριος ειμαι στο ειδος αλλα εχω μια μικρη βοηθεια απο εναν φιλο...Το μαγαζι που πηγαινω ειμαι στην Μποτζαρη τερμα κατω στην παραλια
το μαγαζι λεγετε azores και πιστευω οτι ειναι καλος

Παντως ειναι καλη φαση και το Θαλασσινο
Εγω εχω ενα γλυκου και τωρα σκεφτομαι να κανω και θαλασσινο αλλα με
Lion fish :D:D:D:D ακομα το ψαχνω το θεμα ομως