PDA

Επιστροφή στο Forum : Βατραχακια σε ενυδρεια

Apollwnas
05-04-08, 10:04
Εχει κανεις υποψιν του κατι βατραχακια που κυκλοφορουν στο εμποριο σε διαφορα χρωματα(πρασινο κοκκινο πορτοκαλι) καταλληλα για ενυδρεια?Γιατι θελει να βαλει η κοπελα μου στο 60 λιτρο που εχουμε μαζι με νεον και κορυ.Δεν πιστευω να υπαρχει προβλημα απο θεμα ψαριων και στις θερμοκρασιες ειναι συμβατα αφου μας ειπαν οτι θελουν 25 βαθμους.Τι λετε ταιριαζουν οι θα γινουν μεζες??:grin:

Πάνος
05-04-08, 10:49
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=17919&highlight=%E2%E1%F4%F1%E1%F7%E1%EA%E9%E1
κανε κι εσυ μια αναζητηση..καλημερα..

lucy
05-04-08, 10:56
Εδώ στην Δράμα, είχαμε δει μια φορά ένα μπλε- μαυρο (αν θυμάμαι καλά)βατραχάκι, και θέλησα να το πάρω. Μου είπε ότι για τροφή θα το ταίζω έντομα τα οποία πρέπει να τα πιάνω εγώ :confused:
Φυσικά δεν το πήρα κι ας ήταν γλυκούλης βατραχάκος!

Apollwnas
05-04-08, 11:05
Ελα ρε πανο δεν μου ανοιγει το ποστ!!!Νομιζω οτι αυτα τρωνε οτι και οι bottom feders.Καμια ταμπλετουλα κανα κοκκο που βουλιαζει.Αν προλαβαινουν βεβαια.

Τσιόνογλου Σταύρος
05-04-08, 11:14
Aυτά τα βατραχάκια τα μπλέ ,κόκκινα, κίτρινα όσο φανταχτερά χρώματα έχουν και αθώα φαίνονται τοσο πιο πολύ τοξικά είναι ,όταν στρεσσάρονται οι νιώσουν ότι κινδυνέυουν εκκρίνουν απο το δέρμα τους κάποια τοξίνη η οποία είναι πάρα πολύ ισχυρή,κάνουν μόνο για τεράριουμ με κατάλληλες συνθήκες (πολύ υγρασία φυτά και ξύλα) όλα αυτά με την προυπόθεση ότι μιλάμε για το ίδιο πράγμα κάτι γλυκούλικα μικρα βατραχάκια αλλά πολύ επικινδυνα.

Apollwnas
05-04-08, 11:23
Οπα αυτο ειναι σοβαρο γιατι παραλιγο να παιρναμε στο λαιμο μας και τα αλλα ψαρια.σε ενα 15 λιτρο 2 απο δαυτα θα ειναι οκ?

lucy
05-04-08, 11:40
Aυτά τα βατραχάκια τα μπλέ ,κόκκινα, κίτρινα ... αλλά πολύ επικινδυνα.
:smt107 πρέπει να προσέχουμε τι μας "σερβίρουν"!!!

madfdg
05-04-08, 11:45
Έχω την εντύπωση πως κάνουν μόνο για paludarium :roll:
δείτε μερικά : http://www.aquariumdesigngroup.com/#a=0&at=0&mi=2&pt=1π=10000&s=0&p=6 (http://www.aquariumdesigngroup.com/#a=0&at=0&mi=2&pt=1&pi=10000&s=0&p=6)

fishme1
05-04-08, 11:52
απο οτι καταλαβα εννοειταο dart frogs που ειναι μεν απο τα πιο τοξικα πλασματα του πλανητη αλλα πολυ σπανια ερχονται στην ελληνικη αγορα ομως καλο θα ειναι να ψαχνετε πριν αποφασισετε να παρετε βατραχακι ποσο μαλλον επειδη ειναι γλυκουλι κτλπ

mikele
05-04-08, 12:59
τα εντονα χρωματα τους δηλωνουν και την τοξικοτητα τους κατι σαν προειδοποιηση ...ασε που δεν κανουν για ενυδρειο ψαριων .....

Πάνος
05-04-08, 13:04
δείτε μερικά : http://www.aquariumdesigngroup.com/#a=0&at=0&mi=2&pt=1π=10000&s=0&p=6

εκπληκτικες συνθεσεις!!!!!!!!!!!!!!!!:o οι ορχιδεες μου εκει θα ταιριαζαν τελεια....ωχ..αρχισαν να μου μπαινουν ιδεες....

madfdg
05-04-08, 13:14
:grin::grin::grin:

lucy
05-04-08, 13:53
....ωχ..αρχισαν να μου μπαινουν ιδεες....
εμένα μου μπήκαν από καιρό κι έκανα μια πρώτη προσπάθεια αλλά μιλάμε για "βρεφικό" επίπεδο και μέγεθος :D

Θεοδωρος
05-04-08, 14:13
Αυτο μου αρεσε πολυ.Ειχα κατι παρομοιο στο μυαλο μου.....Πως θα γινει να το καταφερω;Αυτα τα φυτα ειναι υδροβια ή ζουν εκτος νερου;Ενα ενυδρειο 60λτ. κανει;

gohn1990
05-04-08, 14:41
εγω εχω εναν dwarf african frog albino........τον αγορασα 2,5cm και εχει φτασει τα 5,5cm....καμια τοξικη ουσια δεν εχει εκκριθει μεχρι σημερα......το μονο προβλημα που αντιμετωπισα ειναι οτι μου εξαφανισε μια ολοκληρη γεννα απο guppy....οποτε οχι με μικρα ψαρακια.....παντως εχει πολυ πλακα.....δειτε και δυο φωτο του.....

1394813949

Θεοδωρος
05-04-08, 14:49
Σε τι ενυδρειο τον εχεις;Με τα φυτα δεν εχει προβλημα;Κανενα μαγαζι στην Θεσ/κη υπαρχει που να εχει καποιο ειδος;

gohn1990
05-04-08, 15:05
τον εχω σε ενα 60αρι ομως θα τον μεταφερω στο 120αρι.....οσο για τα φυτα του αρεσουν πολυ......στη Θεσσαλονικη δεν γνωριζω αν πουλανε.....παντως και εγω, μην νομιζεις, τον ειδα και τον λυπηθηκα.......ηταν μονος του, αδυνατος και καχεκτικος σε μια γωνια,ετοιμος να πεθανει......ειχα και την κοπελα μου διπλα ''αχ!!!βατραχακι...κοιτα το το κακομοιρο....παρ'το, παρ'το''.....ε και τελικα το πηρα....παντως δεν μετανιωνω γιατι τα παντα στο ενυδρειο πανε μια χαρα....και γεννες εχω,φυσιολογικα νιτρικα και καθολου stress....το μονο προβλημα ειναι οτι αν υπαρχουν μικρα ψαρακια στο ενυδρειο και πειναει θα τα φαει......

melli
05-04-08, 16:29
εκπληκτικες συνθεσεις!!!!!!!!!!!!!!!!:o οι ορχιδεες μου εκει θα ταιριαζαν τελεια....ωχ..αρχισαν να μου μπαινουν ιδεες....

Αχ! Δεν είσαι ο μόνος... :rolleyes:

mikele
05-04-08, 17:08
δείτε μερικά : http://www.aquariumdesigngroup.com/#a=0&at=0&mi=2&pt=1π=10000&s=0&p=6

φανταστικες συνθεσεις..........τα δυο τελευταια βατραχακια ειναι τοξικα.....οταν κινδυνευουν εκρινουν δηλητηριο

Πάνος
05-04-08, 23:44
φανταστικες συνθεσεις..........τα δυο τελευταια βατραχακια ειναι τοξικα.....οταν κινδυνευουν εκρινουν δηλητηριο

και αν ειδατε την ταινια "apocalypto" του gibson θα ειδατε και μια χρηση τους.....:D

dinos99
06-04-08, 00:06
και αν ειδατε την ταινια "apocalypto" του gibson θα ειδατε και μια χρηση τους.....:Dναι αλλα εδω δεν εχουμε ουτε φυλα μπανανιας ουτε βελονες απο κακτους:D:D:D

Πάνος
06-04-08, 19:21
θεσσαλονικη οχι αλλα κρητη....και απο τα 2!!! σε αφθονια...

Cydox
06-04-08, 21:45

Ρώτησες για τρίτωνες σε προηγούμενο πόστ..εκεί να δεις πως θα ταιριάζουν οι ορχιδέες σου..μαζί με διάφορες moss γίνεται καταπληκτικό το palludarium..

To να λέμε οτι ένα ζώο εκκρίνει δηλητήριο άρα είναι απαγορευμένο για κατοικίδιο είναι λάθος..υπάρχουν πολλά επίπεδα τοξικότητας, πρέπει να το διασταυρώνουμε πριν αγοράσουμε ή πιάσουμε ένα ζώο. Για παράδειγμα η σαλαμάνδρα μου (Salamandra salamandra) ήταν τοξική αλλά ποτέ δεν είχα πρόβλημα είτε με ερεθισμούς είτε με άλλα συμπτώματα γιατί το δηλητήριο της είναι ασθενές και ακίνδυνο προς τον άνθρωπο, το χρησιμοποιεί συνήθως για να σκοτώσει την λεία της (γυμνοσάλιαγκες, έντομα κλπ).

lucy
07-04-08, 08:48
...τρίτωνες ...
:smt055 +-2 :smt049

chemical mac
07-04-08, 09:48
το αγαπημένο μου

http://animals.nationalgeographic.com/animals/amphibians/red-eyed-tree-frog.html?nav=A-Z