Επιστροφή στο Forum : galaher
γεια σε ολους! πηρα ενα καινουριο ενυδρειο 120 λιτρα, κ σκεφτομαι να του βαλω μεσα εναν καρχαρια galaher. μπορειτε να μου πειτε τι αλλο μπορω να βαλω μεσα σε ψαρικο κ γενικοτερα πως θα πρεπει να το στησω; δεν αναφερομαι στο στρωσιμο αλλα στο θεμα της διακοσμησης. στο στρωσιμο εχω εμπειρια. λεμε τωρα..;)
ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ.
εχεις καμμια ιδεα ποσο γινεται....?
http://images.google.gr/images?svnum=10&um=1&hl=el&q=galaher&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
Δεν έχω εμπειρία σε αυτά, αλλα μου φαινετε οτι ψιλομεγαλώνει πολυ το ψαράκι.
τι ειναι τουτο καλε;;;;:smt103 αθτο που ειδα εγω ρε παιδια ηταν πολυ πολυ μικροτερο!!! υπαρχει καποιο καρχαριοειδη αγριο,γιατι θελω να φτιαξω ενυδρειο με αγρια ψαρια που δεν μεγαλωνει τοσο; τι αλλα αγρια ψαρακια μπορω να βαλω που να μην αλληλοφαγωθουν;;
giagligian
12-01-08, 13:48
Για σκέψου λίγο αυτό που λες..... Σοβαρά σκέψου το όμως :D:D:D
τι σου φαινεται περιεργο απ αυτο που λεω; δηλ αν φτιαξεις ενυδρειο με αγρια ψαρια πρεπει να βαλεις μεσα μονο ενα ψαρι; η εστω ενα ειδος;
!! υπαρχει καποιο καρχαριοειδη αγριο,γιατι θελω να φτιαξω ενυδρειο με αγρια ψαρια που δεν μεγαλωνει τοσο; τι αλλα αγρια ψαρακια μπορω να βαλω που να μην αλληλοφαγωθουν;;τα θελεις πολυ αγριαααα,εε....?τοτε πες τον πετσοπα,να στα χτυπησει ν'αγριεψουν λιγο πριν τα παρεις....-+10
ας σοβαρετουμε λιγο.
αν ψαχνεις τετοια πλασματα,που λες δεν κανουν για ενυδρειο ,και πολυ περισσοτερο για μια χουφτα νερο...
ειναι πλασματα για να ζουνε ΜΟΝΟ στο φυσικο τους περιβαλλον.
μισο λεπτο ρε παιδια που πεσατε να με φατε. υπαρχουν και αλλοι πολυ μεσα σε αυτο το forum που εχουν ενυδρεια με αγρια ψαρια. και δεν αντιμετωπιζουν και κανενα προβλημα. ακομη υπαρχει κ μια πολυ γνωστη καφετερια η οποια διατηρει εδω και αρκετα χρονια ενυδρειο με καρχαριοειδη κ τους βλεπω μια χαρουλα. με αυτη την λογικη (klaz) δεν θα επρεπε να εχουμε και ενυδρεια με ηρεμα ψαρακια γιατι το φυσικο τους περιβαλλον δεν εχει καμια σχεση με τα ενυδεια που τα κραταμε εμεις.αλλα ας μην το τραβηξουμε εκει το θεμα...
αθτο που ειδα εγω ρε παιδια ηταν πολυ πολυ μικροτερο!!! υπαρχει καποιο καρχαριοειδη αγριο,γιατι θελω να φτιαξω ενυδρειο με αγρια ψαρια που δεν μεγαλωνει τοσο
Αυτό που είδες εσύ μόλις είχς βγεί απτ'αυγό, μωρό δηλαδή.Και επειδή είναι καρχαριοειδές δε σημαίνει πως είναι και άγριο, φοβάται μέχρι και τη σκιά του, απλά δεν είναι φυτοφάγο αλλά παμφάγο και τρώει ότι χωράει το στόμα του....
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=16974&page=3.
Φαντάσου τα δικά μου (66 πόστ), τα έχω 2 χρόνια σε 400 λίτρα και αυτή τη στιγμή ψάχνω να τα δώσω γιατί δε χωράνε άλλο....Σκέψου το πολύ αν θες τόσο να το πάρεις....
Το γκαλαχερ παρ' ολο το απαγορευτικο μεγεθος του δεν ειναι "αγριο", δεν θα πειραξει άλλα ψαρια ιδιου μεγεθους.
Τα silver shark, παρ' ολο που μοιαζουν (λεμε τωρα) με καρχαριακια, θελουν παρα πολλα λιτρα και κοπαδι, τα 120 λιτρα σου δεν αρκουν.
Ο ορισμος του "αγριου" ψαριου στην περιπτωση μας, ποιος ειναι?
giagligian
12-01-08, 14:24
ακομη υπαρχει κ μια πολυ γνωστη καφετερια η οποια διατηρει εδω και αρκετα χρονια ενυδρειο με καρχαριοειδη κ τους βλεπω μια χαρουλα
το ότι δείχνουν μια χαρούλα δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας.... και επίσης, αν βασιστούμε σε αυτό που λες, ας πάρει ο καθένας από έναν πίθηκο και ας τον βάλει μέσα στο σπίτι του. Ο πίθηκος όμως έχει στόμα να βγάλει κραυγή, και χέρια και όγκο να κάνει ζημιά... Τότε θα δεις πόσο "μια χαρούλα" ζουν έτσι τα ζώα. Δεν ήθελα να γίνω κακός και να παρεξηγηθούμε, σε παρακαλώ όμως ξανασκέψου το αυτό που λες....
εγω δεν ειπα οτι δεν υπαρχουν.
εγω δεν ειπα οτι ειναι ολα ροδινα..
δεν ειπα επισης οτι πρεπει να παιρνουμε λαθος παραδειγματα (βλεπε καφετερια..)
καλο ειναι ΠΡΙΝ παρουμε καποιο ζωο,να μαθουμε γιαυτο, και να διαβασουμε για τις αναγκες του...
αν κανουμε το παραπανω,νομιζω οτι στο μελλον δεν θα υπαρχουν διαλογοι σαν τον συγκεκριμενο.
οταν λεω αγρια ψαρια αυτο εννοω οτι τρωνε τα παντα κ δεν ταιριαζουν με τα ηρεμα γιατι θα τα φανε. δεν εννοω τιποτα παραπανω. για ψαρια δυο ετων οντως εχουν γινει θρεφταρια. τα οσκαρ που θεωρουνται αγρια ψαρια και αυτα τοσο πολυ μεγαλωνουν; γιατι εχω 2 οσκαρ. σε ενα ενυδρειο αλλα θελω να βαλω και τιποτα αλλο μεσα.
μαξιμουμ 2 οσκαρ ζευγαρι(και μονο αυτα) για 400 λιτρα...μαξιμουμ..!!!
Αν εννοεις οτι τα εχεις στα 120 λιτρα, οχι μονο δεν χωραει τιποτα αλλο, αλλά πρεπει ή να τους παρεις πολυ μεγαλυτερο ενυδρειο (τουλαχιστον 500 λιτρα) ή να τα δωσεις.Τα Οσκαρ ειναι απο τις πιο ημερες μεγαλες κιχλίδες...
Και μεγαλωνουν πολυ.
Καπου ταχεις μπερδεψει...
καταρχην δεν υπαρχει θεμα παρεξηγησης. απλα ρωταω και μαθαινω.
(καλο ειναι ΠΡΙΝ παρουμε καποιο ζωο,να μαθουμε γιαυτο, και να διαβασουμε για τις αναγκες του...
αν κανουμε το παραπανω,νομιζω οτι στο μελλον δεν θα υπαρχουν διαλογοι σαν τον συγκεκριμενο.) αυτο προσπαθω να κανω.
λοιπον , ανακεφαλαιωνοντας καταληγω στο συμπερασμα οτι μου προτεινετε να μην φτιαξω ενυδρειο με "αγρια" ψαρια. καταλαβα καλα;
για να μην μακρυγορουμε καλη μου φιλη,διαβασε εδω με προσοχη,δες προφιλ ψαριων και αποφασισε χωρις βιασυνη,τι σου αρεσει,και τι μπορεις να βαλεις στο ενυδρειο σου...
με την ησυχια σου.
http://www.tsamisaquarium.gr/periechomena.htm
υπαρχουν και αλλοι πολυ μεσα σε αυτο το forum που εχουν ενυδρεια με αγρια ψαρια. και δεν αντιμετωπιζουν και κανενα προβλημα.Αν μπορεις να βρεις κανενα παραδειγμα θα μας βοηθουσες να καταλαβουμε πως εννοεις τα "αγρια" ψαρια...
αν λεω καλα αγρια εννοεις τισ κιχλιδες εεεε?
Αλλος που ταχει μπερδεψει...
Αλλος που ταχει μπερδεψει...αυτος ειναι εκτος συναγωνισμου...:D:D
αυτος ειναι εκτος συναγωνισμου...:D:D
τι εννοεις:confused:
τι εννοεις:confused:δεν μπορω να σου πω γιατι φοβαμαι μη με δαγκωσεις.....:smt029:smt118
μαλλον θηρευτες ψαχνεις κοιτα στην αναλογη κατηγορια αλλα γενικα θες αρκετα λιτρα για να κανεις μια αρχη<200-300> και σχετικο διαβασμα ακομα τα περισσοτερα απο αυτα τα ψαρια ειναι δυσευρετα και σχετικα ακριβα και τις περισσοτερες πληροφοριες θα τις βρεις σε ξενα φορουμ η site
πες μωρε....plz!
Δεν ανοιξαν τα σχολεια ακομα?
Αν κατάλαβα καλά, το άγρια που λέει η φίλη μας, είναι ψάρια τύπου tiger barb και χειρότερα οσο αφορά την συγκατοίκηση με άλλα στο ενυδρείο.
Τα τιγράκια πχ είναι "αγρια" όταν συγκατοικούν με ψάρια με μεγάλα πτερύγια.
μερικα πετ σοπ που δεν ξερουν εχουν ψαρακια σαν τα γκαπι,νεον,ξιφοφορους κλπ σαν ημερα ενω γκουραμι,αγγελοψαρα,πλεκο κλπ σαν αγρια..μηπως καπως ετσι τα εχει μπερδευσει και η mary-z?δεν μπορω να καταλαβω ποια ειναι τα αγρια και ποια τα ημερα που θελει να πει.....
μαλλον θα εννοεις θηρευτες ψαρια τα οποια οση γοητεια και να κρυβουν δεν γινεται να τα βαλεις σε 120 λιτρα .
......δυστυχως οχι.
....ναι θα μεγαλωσουν θα ζησουν και ισως και για μεγαλο διαστημα...............αλλα σκεψου ενα παγκασιους ενα καλαχερ ακομα και να σου κρατησει στα 120 λιτρα ενυδρειο θα φτασει σε ενα σημειο που δε θα μπορεσει να στριψει να γυρισει πλευρα.
....σα να εχουνε εσενα μεσα σε ενα κουτι 5*1,5 και να μη μπορεις να γυρισεις πλευρα ...μονο μπρος πισω......
θα σου προτεινω και εγω ενα ενυδρειο 300 λιτρα (λιγοι μπορουμε να εχουμε 400αρια 500αρια και ανω) στο οποιο να βαλεις τα οσκαρ σου να παρουν μια ανασα..;)
λοιπον, για να ξεκαθαρισει λιγο το θεμα. αγρια ψαρια οταν λεω εννοω αυτα που εννοουν και οι πετσοπαδες. αυτοι μου τα ονομασαν ετσι. ειπαν οτι υπαρχουν τρεις κατηγοριες ψαριων και αντοιστιχα ειδων ενυδρειων. τα ηρεμα, τα ημιαγρια και τα αγρια. τωρα αν εσεις τα αγρια τα ονομαζετε θυρευτες δεν διαφωνω. αυτα που σας γραφω μου τα ειπαν πολλοι πετσοπαδες και οχι μονο ενας. ολοι ετσι τις διαχωριζουν τις κατηγοριες των ψαριων και αντοιστιχα των ειδων των ενυδρειων. τωρα αν κολατε στην λεξη τι να πω. θεωρω οτι δεν ειναι και τοσο δυσκολο να καταλαβετε για ποια ψαρια μιλαω και ας μην χρησιμοποιω την σωστη ορολογια. οσο για τα οσκαρ που ρωτατε ,ναι, ειναι στο 120 λιτρο αλλα ειναι πολυ μικρα ακομη. γυρω στα 8 με 10 εκατοστα το πολυ. θα τα βαλω σε 400 λιτρο οταν δω οτι χρειαζεται. προς το παρον δεν το κρινω αναγκαιο. φιλικα παντα.:smt061
λοιπον, για να ξεκαθαρισει λιγο το θεμα. αγρια ψαρια οταν λεω εννοω αυτα που εννοουν και οι πετσοπαδες. αυτοι μου τα ονομασαν ετσι. ειπαν οτι υπαρχουν τρεις κατηγοριες ψαριων και αντοιστιχα ειδων ενυδρειων. τα ηρεμα, τα ημιαγρια και τα αγρια. τωρα αν εσεις τα αγρια τα ονομαζετε θυρευτες δεν διαφωνω. αυτα που σας γραφω μου τα ειπαν πολλοι πετσοπαδες και οχι μονο ενας. ολοι ετσι τις διαχωριζουν τις κατηγοριες των ψαριων και αντοιστιχα των ειδων των ενυδρειων. τωρα αν κολατε στην λεξη τι να πω. θεωρω οτι δεν ειναι και τοσο δυσκολο να καταλαβετε για ποια ψαρια μιλαω και ας μην χρησιμοποιω την σωστη ορολογια. οσο για τα οσκαρ που ρωτατε ,ναι, ειναι στο 120 λιτρο αλλα ειναι πολυ μικρα ακομη. γυρω στα 8 με 10 εκατοστα το πολυ. θα τα βαλω σε 400 λιτρο οταν δω οτι χρειαζεται. προς το παρον δεν το κρινω αναγκαιο. φιλικα παντα.:smt061
Πρωτον ασε τι λενε οι πετσοπαδες. Δευτερον οταν αναφερουμε αγρια ψαρια συνηθως αναφερομαστε σε ψαρια που ειναι πιασμενα στην φυση και οχι εκτροφειου (η σε ψαρια θηρευτες) .Τωρα οτι τα ενυδρεια χωριζονται σε αγρια πιο αγρια και σε πολυ πιο αγρια πρωτη φορα το ακουω.Ριξε ενα διαβασματακι εδω μεσα και θα σου λυθουν ολες οι αποριες.
Οσον αφορα τα οσκαρ εσενα μπορει να μην σου φαινετε αναγκαιο αλλα πιστεψε με στα ψαρακια σου μπορει να φαινετε διαφορετικα;)
οπως ειπα και νωριτερα οταν λεμε 2 οσκαρ σε 300 λιτρα συνηθως ενοουμε ζευγαρι σκεψου οτι μπορει να σου βγουν δυο αρσενικα πχ οποτε ουτε τα 300 λιτρα δεν θα τους φτανουν
καλα δεν νομιζω οτι εχει και νοημα να στο λενε 100ατομα δωστα δωστα ειναι κουραστικο και για σενα σε λιγο καιρο θα το καταλαβεις και μονη δυστηχως ομως θα την πληροσουν τα ψαρακια και τοτε θα καταλαβεις γιατι επιμενανε ολοι τοσο...
οσο για αυτα που λενε οι πετσοπαδες δεν το σχολιαζω καν....
πχ τα γκαλαχερ που σου λεγανε παρε παρε κοιτα αλλη μια φοτο
http://www.practicalfishkeeping.co.uk/pfk/images/GiantCatfish-WWF.jpg
ετσι για να καταλαβεις οτι δεν ξερουν τι τους γινεται...
περνε πληροφοριες απο εδω η απο το νετ και στους πετσοπαδες μονο για ψωνια αφου πρωτα αποφασισεις τι θα παρεις....
φιλικα κωστας
ενταξει βασικα καταλαβε τι εννοουμε οποτε δε χρειαζεται να παιζουμε με τις λεξεις..........
οσο για τα οσκαρ δε μπορεις ποτε να πεις "προσωρινα σε 120 και θα δω..." μεγαλωνουν απιστευτα γρηγοραα θα το δεις μονη σου.......
και απαντηση στην ερωτηση για το καλαχερ....οχι μη το/τα παρεις .....
flying_guardian
15-01-08, 12:59
Μαράκι!!!!! Κατ' αρχάς συγνώμη για την οικιότητα, αλλά νοιώθω το προβλημα σου, μιας και ειμαι συμπάσχων!!!!
Και εγς τις ίδιεσ σκέψεισ με εσένα κανω όσον αφορά τα είδη που θα βάλω!!
Αν δεν σου κάνει κόπο, κοίτα στο θέμα για συζήτηση "karxariakia", να δεισ εμένα τι μου είπαν και μετα αποφάσισε τι θα κάνεις!!!
Εμένα πάντωσ με έπεισαν να μην βάλω καρχαριοειδή! και θα καταλάβεισ το γιατι, από μία φωτό που μμε έστειλαν!!! Καλή επιτυχία στην αναζήτηση σου!!!!;) :p
παιδια μετα λυπης μου σας ανακοινωνω οτι τελικα τα πουλησα τα 2 οσκαρ μου διοτι καταλαβα μετα απο την συζητηση που εγινε οτι δεν κανουν για το ενυδρειο μου.:smt089 αλλα αφου ειναι για το καλο των ψαρακιων θα το αντεξω να τα αποχωριστω. τωρα βεβαια εχω ενα αδειο ενυδρειο και πολλες σκεψεις για το τι ψαρακια να βαλω μεσα!! :lol: θα σκεφτω τι θελω και θα επανελθω για συμβουλες. ευχαριστω ολους.
εκανες το καλυτερο.
θα το καταλαβεις εν καιρω,το ποσο καλο εκανες..!!!
Moutralewn
16-01-08, 10:39
παιδια μετα λυπης μου σας ανακοινωνω οτι τελικα τα πουλησα τα 2 οσκαρ μου διοτι καταλαβα μετα απο την συζητηση που εγινε οτι δεν κανουν για το ενυδρειο μου.:smt089 αλλα αφου ειναι για το καλο των ψαρακιων θα το αντεξω να τα αποχωριστω. τωρα βεβαια εχω ενα αδειο ενυδρειο και πολλες σκεψεις για το τι ψαρακια να βαλω μεσα!! :lol: θα σκεφτω τι θελω και θα επανελθω για συμβουλες. ευχαριστω ολους.
Όσο το ενυδρείο μένει άδειο, πρόσεξε να μην χάσεις την βιολογία του φίλτρου.
Ριχνε καθημερινα λιγη τροφη.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.