Επιστροφή στο Forum : Ζουμιά και skimmer
:smt030 Όταν ρίχνουμε τα γνωστά ζουμιά σε ένα reef aquarium, το skimmer πρέπει να είναι σε λειτουργία ?
Φιλε καλημερα ,
Καταρχην συγχαρητηρια για το nickname ΗUMU ...χαιρομαι να βλεπω trigger-οπαδους:D:D
Αν με τα ζουμια εννοεις ασβεστιο/αλκαλινιτι/μαγνησιο/ιωδιο κλπ , τοτε οχι ,δεν κλεινουμε το σκιμερ
Καλημέρα φίλε μου
Το ρωτάω αυτό γιατί ενώ καθάριζα χθές το ποτήρι του skimmer, μου έδωσε την εντύπωση ότι μύριζε ιώδιο.
H αληθεια ειναι οτι το σκιμερ μαζευει το ιωδιο απο το νερο ... μηπως ριχνεις πολυ ?
Tricky, ρίχνω λίγω παραπάνω.
Πρότεινε μου ένα καλό test για ιώδιο
Της salifert ειναι καλο αλλα θα σου ελεγα να μην μπλεξεις με αυτο το τεστ.
Γενικα οι μετρησεις ιωδιου δεν ειναι οι ακριβεστερες...
Τι ενυδρειο εχεις ? Ποσα λιτρα και με τι κατοικους ?
Πολλοι χομπιστες θεωρουν οτι οι γενναιες προσθηκες ιωδιου κανουν μονο καλο στο ενυδρειο ενω δεν ειναι καθολου ετσι.
ΙΜΟ , αναλογα με το σκευασμα που χρησιμοποιεις (αληθεια , ποιο ειναι?) ακολουθα ακριβως τη προτεινομενη δοσολογια εχοντας υποψη σου οτι ειναι καλυτερη η μικρη ποσοτητα σε τακτικες δοσεις παρα μια μεγαλη καθε εβδομαδα .
Πολλοι χομπιστες προσθετουν ιωδιο μονο μεσα απο τις αλλαγες νερου και δεν ριχνουν προσθετα
Ενυδρείο 380lt με 45kg LR.
Αρκετά μανιτάρια, σαρκόφυτο, και μέλλον.......
Ψάρια: 4 αγγελόψαρα, 1 Humu, 1 Lion Volitan, 1 dr wrasse και μάλλον είμαι κομπλέ.
Το ιώδιο που χρησιμοποιώ είναι της KENT, αλλά αυτή τη στιγμή δεν τό'χω μπροστά μου για να σου πω τον τύπο. Πάντως ρίχνω 2 με 3 καπάκια δύο φορές την εβδομάδα.
Φίλε μου μάλλον ρίχνεις πολύ:rolleyes:Αν έχεις αυτό το προϊον http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/06d7b0516b45f661d9aa8f8e9eac1325/cl/details/anid/s-322020/Kent%20Super%20Iodine//listtype/search/searchparam/-/searchvendor/manufac.590
η δοσολογια για τα λιτρα σου είναι περιπου 10 ml μια φορά την εβδομάδα και εσύ ρίχνεις 10-15 ml δυο φορές την εβδομάδα.Εχε υπόψη σου πως η ιωδίνη σε μεγάλες ποσότητες είναι τοξική για τους οργανισμούς;)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.