PDA

Επιστροφή στο Forum : ΖΕΥΓΑΡΙ CICHLASOMA NIGROFASCIATUM ΣΕ 60 ΛΤΡ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΕΙΔΟΣ?


Pleco
07-12-07, 19:50
Έχω ένα ζευγάρι από τις ζέβρες που αναφέρω στον τίτλο που δάγκωσαν ήδη μέχρι θανάτου ένα γατοψαράκι και ακόμα ένα γατόψαρο δαγκωμένο πολύ λιγότερο και έναν πλεκόστομο. Θα χάσω και τα άλλα δύο ψάρια στο μέλλον ? Με τι συνδυάζονται οι "ζέβρες" και που θα βρω στοιχεία γι αυτές στα ελληνικά?

glazar
07-12-07, 21:18
http://translate.google.com/translate?hl=el&sl=en&u=http://fish.mongabay.com/species/Cichlasoma_nigrofasciatum.html&sa=X&oi=translate&resnum=7&ct=result&prev=/search%3Fq%3DCICHLASOMA%2BNIGROFASCIATUM%26hl%3Del %26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:el:official%26hs%3DEI3

Pleco
07-12-07, 21:32
Ευχαριστώ πολύ! Όμως δεν κατάλαβα καλά :oops: (από πρωτότυπο και από μετάφραση)πρέπει να βάλω κι άλλο θηλυκό για να μην έχει πρόβλημα το ήδη υπάρχον αν δεν ταιριάζει με το αρσενικό ή να μη βάλω , γιατί το αταίριαστο θα θανατωθεί? Επίσης στα 60 λτρ χωράνε κι άλλα πλην του ζευγαριού ή όχι?

glazar
07-12-07, 21:55
Παλιοτερα ειχα 3-4 και μολις βγηκε ζευγαρι χωρισα τα αλλα γιατι τα κυνηγουσαν παρα πολυ.Καλυτερα μονο του το ζευγαρι.Ουτε γλυφτη δεν μπορουσα να βαλω μεσα.Ολα τα κυνηγουσαν.Καλυτερα να αφησεις μονο του το ζευγαρι φιλε μου.

Pleco
07-12-07, 22:09
Μου τα έδωσαν για ζευγάρι -ταιριαστό ή αταίριαστο δεν ξέρω- και για πολύ ανθεκτικά ψάρια. Το ένα σύμφωνα με όσα διάβασα πρέπει όντως να είναι θηλυκό(μικρότερο με πιο έντονο το γκριζόμαυρο και με κίτρινο εκεί που ενώνει η ουρά και λίγο πορτοκαλί στα πλάγια ). Μου χάρισαν όμως μαζί και 2 γατόψαρα και έναν πλεκόστομο (γλύφτη?) . Το ένα γατόψαρο το δάγκωσαν μέχρι θανάτου , το άλλο επιζεί με μικρές απώλειες στην ουρά και ο γλύφτης μοιάζει να μην έχει πρόβλημα...Λες να ζει υπό καθεστώς τρόμου κι αυτός ? Τι ελπίδες έχουν τα άλλα δύο?
-------------------------
Υπάρχει περίπτωση ενώ είναι θηλυκό και αρσενικό να έχουν πρόβλημα και μεταξύ τους? Η αναπαραγωγή είναι το τελευταίο που με νοιάζει... Να μη φάνε το ένα το άλλο είναι το θέμα...
Δεν ξέρω και από που τα πήρε ή αν ήταν δικά του και θα αργήσω να μάθω...

glazar
07-12-07, 22:13
Αν ειναι τα γνωστα corydoras δυστυχως δεν εχουν και πολλες πιθανοτητες. Τωρα οσο αφορα τον πλακοστομο αν ειναι μεγαλος θα αντεξει αλλα και αυτος θα ταλαιπωρηθει πολυ.Και το καλο ειναι οτι επιτίθενται και τα 2 μαζι στα αλλα ψαρια για να προστατευσουν την φωλια τους ή τα μικρα τους.
-----
Αν ταιριαξουν στην αρχη μετα θα ειναι πολυ καλα μαζι και δεν θα εχει προβλημα μεταξυ του το ζευγαρι.Αν ζευγαρωσουν κιολας,τοτε θα ειναι ΟΚ.Το θεμα ειναι να βρουν μια φωλια που να τους αρεσει και να θελουν και τα 2 να ζευγαρωσουν,(αν περασει αυτο το πρωτο σταδιο μετα θα ειναι ολα καλα) και γεννανε σαν κουνελια μετα!!!

Pleco
07-12-07, 22:41
Εν ολίγοις η συμβουλή σου είναι να χαρίσω τον πλακόστομο και το γατοψαράκι και να μείνω με τα άλλα δύο και βλέπουμε... Ακόμα βέβαια δεν μπορώ να καταλάβω αν η θηλυκή αποφεύγει τον αρσενικό , γιατί όπως γράφει και το άρθρο που μου βρήκες έχουν την συνήθεια να κρύβονται. Πέραν τούτου , επειδή βρέθηκα ξαφνικά από την αποτυχημένη προσπάθεια με χρυσόψαρα στις κιχλίδες, αυτά θέλουν ειδική περιποίηση? Πρέπει όντως να τρώνε που και που ζωντανή τροφή και που τη βρίσκεις αυτή ? Εγώ να φανταστείς τους δίνω για λίγες μόνο μέρες νιφάδες και κόκκους που είχα για τα χρυσόψαρα.Θα πάρω βέβαια κάτι σωστότερο αλλά και ζωντανό? Τα δε φυτά μου είναι ανούμπιες 2 , κερατόφυλλο και engeria , θα επιβιώσουν?
-------------------------
Με την άλγη και τα υπολείμματα στο χαλίκι τι γίνεται? Δεν τραβάω κανένα ζόρι να μείνω μόνο με αυτά τα δύο , αν ζήσουν έτσι και δεν διαλύσουν τα φυτάκια μου... Έτσι κι αλλιώς και με τα χρυσόψαρα δεν είχα τύχη για παραπάνω...Νερό και μετρήσεις κάθε πότε έκανες? Το φίλτρο θέλει και μακαρόνι?

glazar
07-12-07, 22:49
Ναι φιλε μου αυτο προτεινω.
Οσο αφορα για τα φυτα.Γνωμη μου ειναι οτι οι ανουμβιες δεν θα εχουν προβλημα οσο βεβαια ειναι μακρυα απο την φωλια τους και ειναι καλα πιασμενες σε βραχο.Για τα αλλα 2 φυτα δεν γνωριζω(ισως να τα ξηλωσουν.).Σαν φωλια ειχα ενα μικρο πήλινο γλαστρακι οπυ γεννουσαν και επισης μια πλατια πετρα απο θάλασσα που ειχα βρει.Αυτα τα 2 ηταν τα αγαπημενα τους σημεια.Απο τροφη ειχα cichlids sticks της τετρα και της σερα τα οποια τα ετρωγαν με ευχαρίστηση και με αυτες επισης ταιζαν και τα μικρα τους καθως τα εβγαζαν λες και ηταν Μπλεντερ απο τα βραγχια τους σχεδον σε σκονη.

Pleco
07-12-07, 23:03
Την άνοιξη υποθέτω θα είναι η εποχή αναπαραγωγής....
Εγώ έβαλα προς το παρόν μισή καρύδα , θα την έχεις δει, και μπήκαν αμέσως , όχι όμως και τα δύο μαζί. Χωρίς να θέλω να γίνω ενοχλητική θα σε ξαναρωτήσω για τις αλλαγές νερού. Κάθε μία εβδομάδα το 30% είναι καλά?
-------------------------
να τολμήσω να ρωτήσω , γιατί δεν τα έχεις πια ή γίνομαι αδιάκριτη?

Giorgos
07-12-07, 23:27
Όταν κρατάμε ψάρια σε ενυδρείο, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη εποχή που να θεωρείται εποχή ζευγαρώματος... ειδικά στα συγκεκριμένα ψάρια τα οποία γεννάνε σαν κουνέλια! Με λίγη υπομονή, σύντομα θα δεις γεννητούρια.

Τουλάχιστον το 30% κάθε εβδομάδα είναι μια χαρά.

Pleco
07-12-07, 23:47
Το άρθρο που μου έδειξε ο φίλος glazar , σαν πρώτα συμβατά αναφέρει τους πλακόστομους... Όπως καταλαβαίνετε προσπαθώ να κρατήσω τα ψαράκι , το οποίο μοιάζει πραγματικά να μην έχει πρόβλημα. Όσο για το να εναπομείναν γατοψαράκι αυτό υποθέτω έχει πρόβλημα και που είναι μόνο του ή όχι?Μου κάνει δε εντύπωση ο συνδυασμός που διάλεξε , γιατί ο φίλος που μου τα χάρισε και "εξαφανίστηκε" (είναι εξωτερικό) έχει χρόνια ενυδρεία....

asourtzo
08-12-07, 14:23
Το γατοψαρακι που λες (εφοσων προκειται για corydoras ) θα επρεπε να ζει σε κοπαδακι 5 ατομων , οποτε καλυτερα θα ηταν να του βαλεις παρεα (δυσκολο λογο των convict ,θα εχουν πολυ κυνηγι και μονη σου ειδες ηδη ποια μπορει να ειναι τα αποτελεσματα:smt059 ) η ,πιο σωστο θα ηταν κατα την αποψη μου να του βρεις καινουργιο σπιτι;)

glazar
08-12-07, 17:14
Να ξερεις οτι οι κιχλιδες γενικα οταν ζευγαρωνουν και ειδικα οταν εχουν μικρα οι περισσότερες εξ αυτων βγαζουν επιθετικότητα προς τα αλλα ψαρια και ας μην τα ανοχλουν.Σε μενα οταν ειχα το ζευγαρι ο πλακοστομος ηταν αρκετα μεγαλος οποτε δεν τον κανανε ζημια περα απο το ραχιαιο πτερυγιο το οποιο ηταν μονιμως δαγκωμενο.Το ζευγαρι το εδωσα οπως και πολλα αλλα γιατι ηθελα να δοκιμαζω και αλλα ψαρια και ειδικα γεννες τους.(θα δεις και εσυ σιγα-σιγα οσο μαθαινεις απο ενυδρειακα και ψαρια θα θελεις να δοκιμαζεις και αλλα πραγματα.)Ετσι ειναι το χομπυ.Καλως ηρθες.!!! :)

Pleco
08-12-07, 19:23
Σ' ευχαριστώ για την άμεση βοήθεια και όλες τις συμβουλές. Δεν έχω προς το παρόν να δώσω κάπου το γατοψαράκι που έμεινε και μόνο του , αλλά θα το προσπαθήσω. Προς το παρόν δεν το πειράζουν....Τον πλακόστομο από την αρχή τον έχουν αφήσει ήσυχο. Όσο για την αλλαγή , είμαι τόσο ενθουσιασμένη μετά τις απανωτές αποτυχίες με τα χρυσόψαρα -τρελαμένη εντελώς - που οι αλλαγές που σκέφτομαι έχουν να κάνουν μόνο με τα λίτρα του ενυδρείου...Αλλά για να το λες εσύ κάτι θα ξέρεις!!!