Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Κάτι παράξενο στο ενυδρείο μου...

Elanir
04-10-07, 01:17
Λοιπόν παρατήρησα σήμερα το εξής πάνω στο τζάμι του ενυδρείου μου, και σε 2-3 μερη πάνω στην μαύρη βάση των φιλτρων...

μικρές γλοιώδες φυσαλίδες με κάτι σαν άμμο μέσα... μιλάμε για χιλιοστά μεγέθους τωρα... η ουσία αυτή ειναι διαφανής και φαίνεται μεσα ένας κοκκός... μοίαζει με αυγό μέσα σε τηγάνι...

δυστυχώς καμία φωογραφία που τράβηξα δεν είναι καθαρή για να ποστάρω... και πλέον νιώθω ο μεγαλύτερος γκαντέμης κάτοχος ενυδρείου ever...

έχει τύχει σε κανέναν? μπορεί να καταλάβει κανείς απ την περιγραφή τι μπορρεί να είναι?

ευχαριστώ! (και πάλι)

steady
04-10-07, 02:36
αυγα σαλιγκαριων η νεογεννητα σαλιγκαρακια?

aafent
04-10-07, 07:38
http://www.aquaspace.gr/aafent/photo/posts/eggs02.jpg

Εάν είδες κάτι τέτοιο είναι αβγά από σαλιγκάρια Rams' Horn (Planorbis corneus), έχεις τέτοια στο ενυδρείο σου ;

lucy
04-10-07, 08:29
Γενικά αυτό που περιγράφεις είναι αυγά! Τώρα από τι είναι... τι ζωντανά έχεις στο ενυδρείο;

Elanir
04-10-07, 09:35
ναι ναι ετσι ειναι όπως η φωτογραφία... μετα την αρρώστια που μου ξεκληρισε το ενυδρείο έχω μείνει με 3 τιγρακια και 1 ινδιανάκι...

εδω και αρκετό καιρό υπάρχει ενα σαλιγκάρι στο ενυδρείο μου... δεν ξέρω πως δημιουργήθηκε...

δλδ τωρα θα γεμίσω σαλιγκάρια?

Tolis
04-10-07, 12:13
Ναι...

aafent
04-10-07, 14:58
Αλλά δεν είναι και τόσο κακό αυτό .....

Elanir
04-10-07, 18:45
βασικα αποσο καταλαβα και απο το διαβασμα που εκανα στα διαφορα ποστ εδω τα σαλιγκαρια δημιουργηθηκανε ή εμφανιστήκανε λόγω των ζωντανών φυτών που είχα βαλει... σωστά?

εφόσον και αν αυγατίσουνε :P τώρα υπάρχει πρόβλημα με τα ψάρια? τα σαλιγκάρια εξυπηρετούν κάποιο σκοπό?

τα φυτά πλέον δεν υπάρχουν... τα έβγαλα όταν άρχισανε να αρρωσταίνουν τα ψάρακια μου μιας και δεν μου φαινόντουσαν (τα φυτά) και πολυ υγιή απο ένα σημείο και μετά.

stav
05-10-07, 07:52
Ναι απο τα φυτα ειναι.Τα σαλιγκαρια δεν θα κανουν τιποτα τα ψαρια σου.

Dinos-
07-02-08, 09:03
Τι εγινε τελικα με τα σαλιγκαρια; Πηρες αλλα ψαρακια ;