Επιστροφή στο Forum : θελω μπουρμπουλιθρες!!
καλημερα και παλι!:)
το ενυδρειο μου ειναι το jewel 60 και το φιλτρο του λειτουργει ως εξης:
μπαινει το νερο στα σφουγκαρια, κατεβαινει, το παιρνει η αντλια, μεσω ενως σωληνα βγαινει στην επιφανεια. [περιγραφικοτατο]
Αυτο δημιουργει μια αναταραξη στην επιφανεια του νερου που μ αρεσει....αλλα θα ηθελα να εχω και αυτες τις ωραιες μπουρμπουλιθρες που εχω δει σε αλλα ενυδρεια...:D
μπορω να κανω κατι γιαυτο? υπαρχει κατι που μπορω να συνδεσω η ανικουν ολα στη σφαιρα της φαντασιας μου? :smt082 :smt101
:p !!!!!
μηπως υπαρχει καποιο λινκ γιαυτο?
μπαινει εξωτερικα στο ενυδρειο?
αυτο θα πει ταχυτητα!:smt023
ευχαριστω πολυ για τις αμεσες απαντησεις!+-3
Μην το παρακάνεις όμως με τις φουσκάλες, μπορεί να τα στρεσάρεις ή να τους κόψεις ζωτικό χώρο. Εξαρτάται από τα λίτρα σου, τα ψάρια που έχεις, τα φυτά και το επίπεδο του CO2 και άλλους πολλές παραμέτρους. Εάν δεν μπορείς να τα σταθμίσεις όλα αυτά και θέλεις να βάλεις φουσκάλες θα σου πρότεινα αερόπετρα βυθισμένη στο υπόστρωμα σου και ρυθμιστή ώστε να έχεις πολύ αργή ροή αέρα, 1-2 φυσαλίδες το δευτερόλεπτο.
Μην το παρακάνεις όμως με τις φουσκάλες, μπορεί να τα στρεσάρεις ή να τους κόψεις ζωτικό χώρο. Εξαρτάται από τα λίτρα σου, τα ψάρια που έχεις, τα φυτά και το επίπεδο του CO2 και άλλους πολλές παραμέτρους. Εάν δεν μπορείς να τα σταθμίσεις όλα αυτά και θέλεις να βάλεις φουσκάλες θα σου πρότεινα αερόπετρα βυθισμένη στο υπόστρωμα σου και ρυθμιστή ώστε να έχεις πολύ αργή ροή αέρα, 1-2 φυσαλίδες το δευτερόλεπτο.
αυτα ακριβως σκεφτομουν κ εγω !!!:smt041
μου αρεσει αυτη η ιδεα της αεροπετρας πολυ!
κανονικα στα πετσοπ θα την βρω?
απλα την τοποθετω στ βυθο? πως λειτουργει?
Θα σου εξηγήσουν άλωστε και στο πετ αλλά ουσιαστικά είναι αεραντλία - σωληνάκι αέρα - αερόπετρα (μπλουμ στο ενυδρείο η αερόπετρα) και στην πρίζα η αεραντλία!
Προσοχή καλό είναι αν η αεραντλία τοποθετηθεί κάτω από την στάθμη του νερού να χρησιμοποιήσεις και μια ανεπίστροφη βαλβίδα διότι σε περίπτωση που κοπεί το ρεύμα είναι πιθανόν να βγουν νερά από το σωληνάκι και να έχεις άσχημες συνέπειες.
καταλαβα...
μια χαζη ερωτηση τωρα...:smt120
επειδη υπαρχει ενα θεμα χωρου κ δεν γινεται να κρυφτουν τα καλωδια [το ενυδρειο ειναι διπλης οψης] , κυκλοφορει αυτη η συσκευη με μπαταρια???:grin:
Ναι υπάρχει και με μπαταρία!!!
Τώρα βέβαια αν σε συμφέρει η χρήση της είναι άλλο θέμα!
:grin: !!!!!
ειναι πιο ακριβη απ την κανονικη η απο θεμα ενεργειας?
θα μπορεσω να την κρυψω τελειως μεσα στ ενυδρειο?
αν και αεραντλιες με την μπαταρια
κανουν τρομερο θορυβο
μια που ειχα την πεταξα
:grin: !!!!!
ειναι πιο ακριβη απ την κανονικη η απο θεμα ενεργειας?
θα μπορεσω να την κρυψω τελειως μεσα στ ενυδρειο?
Μέσα στο ενυδρείο????? Δεν νομίζω! Δεν είναι αδιάβροχες!
Μέσα στο ενυδρείο????? Δεν νομίζω! Δεν είναι αδιάβροχες!
εννοω κατω απ το καπακι η κατι τετοιο....οχι ε?:smt073
Και πάλι λόγω των υδρατμών όχι!
Όσον αφορά το κόστος μιλάω κυρίως για αυτό των μπαταριών μια και δεν αντέχουν πολύ!
μμμ... καταλαβα :(
με περιοριζει πολυ ο χωρος που ειναι τοποθετημενο τ ενυδρειο αλλα δεν μπορω να κανω αλλιως..
ευχαριστω πολυ για την αμεση βοηθεια!+-3
Εγω λεω να τις ξεχασεις τις μπουρμπουληθρες..
Δεν εξυπηρετουν σε κατι...... Ασε που σε κακοχαρακτηριζουν :grin::grin:
:D :D
μαλλον αυτο θα γινει !!
Ναι, συμφωνώ με τον netblues, στην αρχή όλοι θέλουμε μπορμπουλήθρες για να φαίνεται περισσότερο το ενυδρείο, μετά που μετανιώνουμε δεν έχουμε τι να κάνουμε τις αντλίες...εγώ έχω 2 στην άκρη! :rolleyes: Γι'αυτό μήν πραγματοποιήσεις την ιδέα σου καλύτερα...
Υπαρχουν ορισμενα φιλτρα τα οποια πετανε το νερο απο ψηλα και με τον τροπο αυτο προκαλουν και μπουρμπουληθρες! Έχω χρησιμοποιησει 2 απο αυτα: το Resun magi-380, το οποιο δεν μου κρατησε πολυ και ενα της eheim (αυτη τη στιγμη δεν θυμαμαι ακριβως το μοντελο) το οποιο το εχω ως τωρα. Δες αν υπάρχει κατι που να ταιριαζει στα λιτρα σου και...καλες μπουρμπουληθρες!!!;)
Η γνώμη μου είναι αν σου αρέσουν οι μπουρμπουλήθρες να αγοράσεις μία αεραντλία όπως γράφτηκε και παραπάνω. Ηλεκτρική πάντα και επώνυμη που είναι περισσότερο αθόρυβες.
Αυτές οι συσκευές είναι αρκετά μικρές σε όγκο. Το λέω αυτό επειδή έγραψες ότι έχεις πρόβλημα χώρου. Τώρα αν εννοούσες τα καλώδια, αυτά δεν τα γλυτώνεις, φίλτρο, θερμαντήρας, φώτα…
δυστυχως το προβλημα ειναι τα καλωδια και οτιδηποτε πρεπει να μπαινει εξωτερικα....
θερμαντηρα, φως κ φιλτρο τα εχω βολεψει αλλα δε σηκωνει κιαλλο καλωδιο....:(
σας ευχαριστω ολους σας για τις απαντησεις:)
προσωπικά εμένα μου αρέσει αλλά βλέπω και τα ψάρια να τα ευχαριστεί. Πάνε πάνω από την αερόπετρα και αφήνουν την άνωση από τις φυσαλίδες να τις ανεβάζουν και ξανακατεβαίνουν και αυτό γίνεται συνέχεια.
επίσης μπορείς να την βάλεις πάνω σε τηλεχειρισμό και να την ανοίγεις εσύ όποτε επιθυμείς (γίνεται και απλώς βαζοντάς την στην πρίζα, αλλή φάση το τηλεχειριστήριο όμως).
Δες http://www.hydor.it/index_en.htmαυτο αν σου αρεσει απο την Hydor
ωραια ολα αυτα αλλα που δε με παιρνει με τις μπριζες...:smt013 ..δυστυχως..
Αυτο ολο ειναι η αρχη του "εχω ενα παιχνιδι με νερο και μπουρμπουληθρες κι εχω και ψαρια μεσα".
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.