Επιστροφή στο Forum : ΕΝΥΔΡΕΙΑΚΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ !!!
Και παλι καλησπερα εχω γεμισει ολες τις σελιδες του forum αλλα δεν ντρεπομαι καθολου γιατι <<χειροτερο της αμαθειας η ημημαθεια!!!>> στο στρωσιμο λοιπον το ενυδρειο μου και φτανει ο καιρος σιγα σιγα για να βαλω ψαρακια:) (σε 1-1/5 εβδομαδα :D) ελα ομως που δεν πεφτει η θερμοκρασια με τιποτα:(τα 2 θερμομετρα JBL δειχνουν το 1 37οC και το αλλο 39οC σκεφτομαι την λυση με τα ανεμιστηρακια απο PC ποια ειναι η γνωμη σας???το ενυδρειο ειναι το juwel rio 300L και αν συμφωνειτε και ξερετε πειτε μου μια λυση επαρκη για το προβλημα μου!!!!please!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
Φιλικα Κωστας
1. Αν δεν έχεις φυτά μείωσε την ένταση/χρόνο του φωτισμού
2. Ασε το πίσω καπάκι ανοιχτό λίγο 1-2 cm
3. Ανεμιστηράκια
4. Βγάλε το θερμοστάτη ή ρυθμισέ τον σε χαμηλή θερμοκρασία, κάνε πειράματα σε κουβά μέχρι να βρεις την ρύθμιση αν δεν έχει ένδειξη
Αν δεν κάνω λάθος, ο θερμοστάτης το καλοκαίρι δεν χρειάζεται.Εγώ τουλάχιστων τους έχω βγάλει από τα ενυδρεία.Βάλε προς το παρόν ένα μεγάλο ανεμιστήρα να ''χτυπάει'' πάνω στην επιφάνεια του νερού, βγάλε το καπάκι κ το σημείο του φίλτρου που βγάζει το νερό να είναι έξω από την επιφάνεια για να γίνεται ανατάραξη του νερού. Εγώ αυτά έκανα κ βοήθησαν.
Kαταρχην με 39 βαθμους δεν νομιζω να ζει καποιο φυτο.Αυτες ειναι θερμοκρασιες που πλενουν τα πλυντηρια.:smt120
Η λυση ειναι σχεδον μονοδρομος φιλε μου.
Οικονομικη λυση:
Τουλαχιστον 4-5 ανεμηστηρακια 12V 9cm με controller θερμοκρασιας.
Συνολικο κοστος μαζι με καλωδια ~ 100ευρω
(Αυτα τα χρησιμοποιω ολο το καλοκαιρι και στους πολυ καυσωνες 40+ εφτασα με τα βιας 27 στο ενυδρειο)
Ακριβη λυση:
Chiller! απο 300 ευρω και πανω (και βαλε...)
Επιλεγεις και περνεις
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.