Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ΕΝΥΔΡΕΙΑΚΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ !!!

COSTAS21
28-08-07, 00:05
Και παλι καλησπερα εχω γεμισει ολες τις σελιδες του forum αλλα δεν ντρεπομαι καθολου γιατι <<χειροτερο της αμαθειας η ημημαθεια!!!>> στο στρωσιμο λοιπον το ενυδρειο μου και φτανει ο καιρος σιγα σιγα για να βαλω ψαρακια:) (σε 1-1/5 εβδομαδα :D) ελα ομως που δεν πεφτει η θερμοκρασια με τιποτα:(τα 2 θερμομετρα JBL δειχνουν το 1 37οC και το αλλο 39οC σκεφτομαι την λυση με τα ανεμιστηρακια απο PC ποια ειναι η γνωμη σας???το ενυδρειο ειναι το juwel rio 300L και αν συμφωνειτε και ξερετε πειτε μου μια λυση επαρκη για το προβλημα μου!!!!please!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
Φιλικα Κωστας

DJK
28-08-07, 00:21
1. Αν δεν έχεις φυτά μείωσε την ένταση/χρόνο του φωτισμού
2. Ασε το πίσω καπάκι ανοιχτό λίγο 1-2 cm
3. Ανεμιστηράκια
4. Βγάλε το θερμοστάτη ή ρυθμισέ τον σε χαμηλή θερμοκρασία, κάνε πειράματα σε κουβά μέχρι να βρεις την ρύθμιση αν δεν έχει ένδειξη

marba
28-08-07, 00:27
Αν δεν κάνω λάθος, ο θερμοστάτης το καλοκαίρι δεν χρειάζεται.Εγώ τουλάχιστων τους έχω βγάλει από τα ενυδρεία.Βάλε προς το παρόν ένα μεγάλο ανεμιστήρα να ''χτυπάει'' πάνω στην επιφάνεια του νερού, βγάλε το καπάκι κ το σημείο του φίλτρου που βγάζει το νερό να είναι έξω από την επιφάνεια για να γίνεται ανατάραξη του νερού. Εγώ αυτά έκανα κ βοήθησαν.

Nik25
28-08-07, 00:33
Kαταρχην με 39 βαθμους δεν νομιζω να ζει καποιο φυτο.Αυτες ειναι θερμοκρασιες που πλενουν τα πλυντηρια.:smt120
Η λυση ειναι σχεδον μονοδρομος φιλε μου.
Οικονομικη λυση:

Τουλαχιστον 4-5 ανεμηστηρακια 12V 9cm με controller θερμοκρασιας.
Συνολικο κοστος μαζι με καλωδια ~ 100ευρω
(Αυτα τα χρησιμοποιω ολο το καλοκαιρι και στους πολυ καυσωνες 40+ εφτασα με τα βιας 27 στο ενυδρειο)
Ακριβη λυση:

Chiller! απο 300 ευρω και πανω (και βαλε...)
Επιλεγεις και περνεις