PDA

Επιστροφή στο Forum : Skimmer APF600


angel1984
19-04-07, 11:37
Χτες μου ήρθε το παραπάνω skimmer από aquaristic και θα ήθελα να μου εξηγήσετε τον τρόπο σύνδεσης του.Επίσης έχει ένα μικρό ράγισμα όπως φαίνεται στην φωτογραφία.Πως θα μπορούσα να το στεγανοποιήσω πλήρως αν και δεν έχω βάλει ακόμα μέσα νερό για να δω αν έχει διαροή.Τι πρέπει να τοποθετήσω στους σωλήνες ποια είναι η έξοδος και ποια η έίσοδος;

accnt
19-04-07, 12:49
Δεν θα το χρησιμοποιούσα αν έχει ράγισμα....
Πρέπει να επικοινωνήσεις με το aquaristic για να στο αλλάξουν.
Θα έρθεις σε επαφή και με την μεταφορική (μάλλον UPS) οι οποίοι θα θελήσουν να δουν την συσκευασία (μην την πετάξεις, ούτε τα χαρτόνια τα εσωτερικά) έτσι ώστε να διαπιστώσουν αν ήταν δικό τους λάθος ή του καταστήματος.
Ένας από τους δυο θα αναλάβει να στο αντικαταστήσει.
Στην δική μου περίπτωση με σπασμένες λάμπες ανέλαβε την ευθύνη η UPS και έδωσε τα χρήματα απ΄ ευθείς στο aquaristic και αυτοί μου έστειλαν νέες λάμπες.

Tricky
19-04-07, 14:41
Συμφωνω με το Γιαννη ...αν και επισκευαζεται η ζημια ευκολα , καλο θα ηταν να εξαντλησεις καθε ενδεχομενο αποζημιωσης/αντικαταστασης αφου πηρες καινουργιο πραγμα ;)

angel1984
19-04-07, 18:20
Επειδή περίμενα πολύ καιρό περίπου ενάμιση μήνα zw για να έρθει το skimmer δεν ξέρω αν θα μπορούσα να περιμένω ακόμα ένα μήνα για όλη αυτή τη διαδικασία.Επιπλέον το ράγισμα είναι μικρό λέτε να ανοίξει;Θα δω τι θα κάνω!Αν τελικά το κρατήσω τι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για να κλείσω το ράγισμα;

Isidoros
19-04-07, 18:32
Εγω θα ελεγα να κανεις υπομονη αν χρειαζεται αλλο ενα μηνα;)Εχεις δωσει καποιο σεβαστο ποσο γι αυτο το μηχανημα και δεν συμφωνω να το κρατησεις σπασμενο και στο σημειο που ειναι.

angel1984
19-04-07, 18:41
Τελικά θα επικοινωνήσω με aquaristic για να δούμε τι θα γίνει.Ευχαριστώ για την καθοδήγηση.

accnt
19-04-07, 19:30
Αν παρόλα αυτά δεν θέλεις να περιμένεις φτιάχνεται εύκολα. Ή με γαζάκι κόλλας εσωτερικά και εξωτερικά ή και με μπαλωματάκι εξωτερικά. Απλά θα φαίνεται λίγο άσχημο....
Η προηγούμενες απόψεις βέβαια είναι καλύτερες αλλά υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο. Και βέβαια προσφέρομαι να το κάνουμε αν το αποφασίσεις...;)

dimitrig
19-04-07, 20:03
Tο καλύτερο για να το κολλήσεις είναι το χλωροφορμιο.
Με προσοχή.
Το υλικό του σωλήνα είναι ακρυλικό.

angel1984
20-04-07, 13:14
Ευχαριστώ accnt έστειλα e-mail και θα σας ενημερώσω τι έγινε.

Μου έστειλε e-mail από το aquaristic και μου είπε ότι θα έρθει η ups να το δει και να κρατήσω τη συσκευασία.

accnt
20-04-07, 13:42
Λοιπόν τι παίζετε τώρα….
Αν η συσκευασία που θα κάνει πραγματογνωμοσύνη η UPS, είναι καλή (καλή θεωρείται αν έχει μέσα χαρτιά και το εξωτερικό είναι σκληρό χαρτί και επίσης αν υπήρχε τπτ άλλο μέσα στην συσκευασία και τι συσκευασία είχε αυτό το άλλο….ψιλομπέρδεμα….) τότε θα παραδεχτεί το λάθος της, θα στείλει χρήματα στο aquaristic και αυτό θα σου ξαναστείλει τον skimmer. Υπάρχει περίπτωση τότε ακόμη και να κρατήσεις το υπάρχον skimmer (μάλλον χωρίς την αντλία).
Αν όμως βγάλει την συσκευασία μη σωστή, τα πράγματα μπερδεύονται. Η UPS δεν θα αναλάβει καμία ευθύνη και θα αναγκαστείς να λύσεις τις διαφορές σου με το aquaristic.
Μάλλον θα σε συνέφερε το πρώτο σενάριο, αλλά θα πρέπει να πεις και πραγματικά τι έφταιγε, αφού μπορείς να το διαπιστώσεις και μόνος σου, έτσι ώστε να πληρώσει ο πραγματικός φταίχτης….

angel1984
20-04-07, 14:09
Mάλλον έφταιγε η μεταφορική γιατί η συσκευασία είχε μέσα πολύ χαρτί ώστε να μην κουνιέται και η συσκευασία του skimmer ήταν γεμάτη με σακουλάκια αέρα στα κενά.