PDA

Επιστροφή στο Forum : Προετοιμασια νερου για αλλαγες

Nik25
24-10-06, 21:25
Επιτελους εστρωσε το ενυδρειο οπως φενεται.Αυτες τις μερες θα μπουν και οι πρωτοι κατοικοι.Τωρα η απορια ειναι η εξης:Το χειμωνα που εχει κρυο πως προετοιμαζεται οι πιο εμπειροι το νερο της αλλαγης, ωστε να μην εχει μεγαλη διαφορα με την θερμοκρασια του ενυδρειου?Να τονισω οτι η λυση που σκεφτηκα για αγορα βαρελιου 200λιτ αποριφθηκε,λογω ελειψης χωρου+οτι δεν μενω μονος στο σπιτι.Καμια πρακτικη λυση?

george
24-10-06, 21:48
Τι ψάρια θα φιλοξενήσεις στο ενυδρείο σου ;

Εγώ σε όλα μου τα ενυδρεία ... λάστιχο στη βρύση ... ανάμιξη ζεστού-κρύου και μέσα ... προσθέτοντας αντιχλώριο.

Μια "τραβηγμένη" περίπτωση εδώ :
http://www.malawicichlidhomepage.com/greek/articlesgreek/water_change1_greek.html

Strahos
24-10-06, 21:51
για πόσα λίτρα ενυδρείο μιλάμε?

Nik25
24-10-06, 22:45
το ενυδρειο ειναι 400 λιτρα και θα μπουν κιχλιδες.Τωρα για την αναμειξη ζεστου κρυου πως το κανεις?Τραβας λαστιχο απο το μπανιο?

george
24-10-06, 23:08
Από την βρύση της κουζίνας !!!!

Giorgos
25-10-06, 00:04
Εκτός από την πολύ καλή λύση που έδωσε ο Γιώργος (george), την οποία προτιμώ, μπορείς επίσης να γεμίζεις με πολύ αργή ροή το ενυδρείο επιτρέποντας έτσι τους θερμαντήρες να προλαβαίνουν να ζεσταίνουν το νερό.

Nik25
26-10-06, 14:00
Moνο που στην δικια μας κουζινα δεν εχει ζεστο νερο δυστυχως...+οτι το ζεστο νερο στο μπανιο προερχετε απο δεξαμενη στο παταρι.

nikitasp
26-10-06, 15:32
εχετε αλλαξει ποτε την αντισταση του θερμοσιφωνα να δειτε ποσα αλατα και βρομα περιεχεται μεσα στο δοχειο?

mikele
26-10-06, 16:43
εγω εχω αγορασει 25νταρια μπιτονια μαζευω το νερο εκει και η το αφηνω μια μερα να παρει θερμοκρασια δωματιου και μετα κανω αλλαγη η σε πολυ τραβηγμενη περιπτωση που εχει πολυ κρυο βαζω ενα θερμοστατη μεσα στο μπιτονι και ....ετοιμο το νερακι........δεν απαιτουν και πολυ χωρο....

crazyio
26-10-06, 16:50
Αν ρίχνουμε νερό απευθείας απο την βρύση ακριβώς δίπλα απο τον θερμοστάτη με σκοπο να το ζεσταίνει άμμεσα δεν υπάρχει κίνδυνος να σπάσει ο θερμοστάτης απο την τόσο μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας ? γιατι για βαρυχειμωνιά μιλάμε όχι για Σεπτέμβρη - Οκτώβρη .....:confused: :confused: :confused:
Και στα μέσα χειμώνα το νερό του δικτύου είναι κρύσταλλο !!

Giorgos
26-10-06, 22:21
.....δεν υπάρχει κίνδυνος να σπάσει ο θερμοστάτης απο την τόσο μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας ?
Όχι, επειδή το κρύο νερό κατά την είσοδό του στο ενυδρείο αναμιγνύεται αμέσως με το νερό του ενυδρείου που είναι πιο θερμό (κάνοντας έτσι τη διαφορά θερμοκρασίας μηδαμινή). Ούτως ή άλλως, το κρύο νερό δεν πηγαίνει κατευθείαν προς μια κατεύθυνση (και σε ευθεία γραμμή) προς τον θερμοστάτη. Το νερό που εισάγεται διαχέεται προς όλες τις κατευθύνσεις.