Επιστροφή στο Forum : Προετοιμασια νερου για αλλαγες
Επιτελους εστρωσε το ενυδρειο οπως φενεται.Αυτες τις μερες θα μπουν και οι πρωτοι κατοικοι.Τωρα η απορια ειναι η εξης:Το χειμωνα που εχει κρυο πως προετοιμαζεται οι πιο εμπειροι το νερο της αλλαγης, ωστε να μην εχει μεγαλη διαφορα με την θερμοκρασια του ενυδρειου?Να τονισω οτι η λυση που σκεφτηκα για αγορα βαρελιου 200λιτ αποριφθηκε,λογω ελειψης χωρου+οτι δεν μενω μονος στο σπιτι.Καμια πρακτικη λυση?
Τι ψάρια θα φιλοξενήσεις στο ενυδρείο σου ;
Εγώ σε όλα μου τα ενυδρεία ... λάστιχο στη βρύση ... ανάμιξη ζεστού-κρύου και μέσα ... προσθέτοντας αντιχλώριο.
Μια "τραβηγμένη" περίπτωση εδώ :
http://www.malawicichlidhomepage.com/greek/articlesgreek/water_change1_greek.html
για πόσα λίτρα ενυδρείο μιλάμε?
το ενυδρειο ειναι 400 λιτρα και θα μπουν κιχλιδες.Τωρα για την αναμειξη ζεστου κρυου πως το κανεις?Τραβας λαστιχο απο το μπανιο?
Από την βρύση της κουζίνας !!!!
Εκτός από την πολύ καλή λύση που έδωσε ο Γιώργος (george), την οποία προτιμώ, μπορείς επίσης να γεμίζεις με πολύ αργή ροή το ενυδρείο επιτρέποντας έτσι τους θερμαντήρες να προλαβαίνουν να ζεσταίνουν το νερό.
Moνο που στην δικια μας κουζινα δεν εχει ζεστο νερο δυστυχως...+οτι το ζεστο νερο στο μπανιο προερχετε απο δεξαμενη στο παταρι.
εχετε αλλαξει ποτε την αντισταση του θερμοσιφωνα να δειτε ποσα αλατα και βρομα περιεχεται μεσα στο δοχειο?
εγω εχω αγορασει 25νταρια μπιτονια μαζευω το νερο εκει και η το αφηνω μια μερα να παρει θερμοκρασια δωματιου και μετα κανω αλλαγη η σε πολυ τραβηγμενη περιπτωση που εχει πολυ κρυο βαζω ενα θερμοστατη μεσα στο μπιτονι και ....ετοιμο το νερακι........δεν απαιτουν και πολυ χωρο....
Αν ρίχνουμε νερό απευθείας απο την βρύση ακριβώς δίπλα απο τον θερμοστάτη με σκοπο να το ζεσταίνει άμμεσα δεν υπάρχει κίνδυνος να σπάσει ο θερμοστάτης απο την τόσο μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας ? γιατι για βαρυχειμωνιά μιλάμε όχι για Σεπτέμβρη - Οκτώβρη .....:confused: :confused: :confused:
Και στα μέσα χειμώνα το νερό του δικτύου είναι κρύσταλλο !!
.....δεν υπάρχει κίνδυνος να σπάσει ο θερμοστάτης απο την τόσο μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας ?
Όχι, επειδή το κρύο νερό κατά την είσοδό του στο ενυδρείο αναμιγνύεται αμέσως με το νερό του ενυδρείου που είναι πιο θερμό (κάνοντας έτσι τη διαφορά θερμοκρασίας μηδαμινή). Ούτως ή άλλως, το κρύο νερό δεν πηγαίνει κατευθείαν προς μια κατεύθυνση (και σε ευθεία γραμμή) προς τον θερμοστάτη. Το νερό που εισάγεται διαχέεται προς όλες τις κατευθύνσεις.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.