Επιστροφή στο Forum : Ερωτηση για diy co2
αφου φτιαξουμε το μιγμα το σολινακι μεχρι τι μηκος μπορει να εχει?
το μπουκαλι μπορει να ειναι κατω απο το ενυδρειο η πρεπει να ειναι σε ενα συγκεκρημενω υψος?
http://www.tsamisaquarium.com/Selides/Themata/CO2.htm
Με δεδομένο ότι έχεις διαβάσει το άρθρο το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι ανάλογα με την κατασκευή θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να δημιουργηθεί αρκετή πίεση στην μπουκάλα ικανή να ξεπεράσει το πίεση στήλης του νερού. Δηλαδή ίσως χρειαστεί να περιμένεις έως και 2-3 ώρες μέχρι να δείς φυσαλίδες. Λίγη προσοχή στην τοποθέτηση της αντεπίστροφης και κάνε δοκιμές σε κουβά πριν το βάλεις στο ενυδρείο για να είσαι σίγουρος.
και κάνε δοκιμές σε κουβά πριν το βάλεις στο ενυδρείο για να είσαι σίγουρος.
Συμπληρώνω
Για να μην εχει απώλειες co2 απο τις εννώσεις
Στο άρθρο που παραθέσατε δεν διακρίνω να αναφέρετε πουθενά εάν παίζει ρόλο το που θα τοποθετηθεί η μπουκάλα (κάτω από το ενυδρείο η σε συγκεκριμένο ύψος πάνω από αυτό) χωρίς να υπάρξει πρόβλημα.
Ούτε επίσης για το επιθυμητό μήκος (εάν παίζει ρόλο) στο σωληνάκι.
Συγκεκριμένα ερωτήματα τα οποία έθεσε ο φίλος gleboukas και από το αρθρο δεν διακρίνω απάντηση.
Εάν κάνω λάθος ζητώ συγνώμη.
Φιλικά πάντα....:) :) :)
Δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία που θα τοποθετηθεί! Αν όλα γίνουν σωστά όπως λέει το άρθρο δηλαδή! Δεν θα έχεις προβλημα.
Μπορεί άνετα να βάλει την φιάλη κάτω ή πλάι από το ενυδρείο. (ψηλότερα δεν το συνειστώ) Το μήκος από το σωλινάκι δεν παίζει ρόλο. (μέχρι 3 μέτρα που το έχω δοκιμάσει δεν είχα πρόβλημα)
Θεώρησα ότι τις ερωτήσεις αυτές τις έκανε επειδή δεν είδε αμέσως φυσαλίδες στην έξοδο.
Δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία που θα τοποθετηθεί! Αν όλα γίνουν σωστά όπως λέει το άρθρο δηλαδή! Δεν θα έχεις προβλημα.
Ευχαριστώ πολύ για την άμμεση απάντηση.... :D :D :D
Μπορεί άνετα να βάλει την φιάλη κάτω ή πλάι από το ενυδρείο. (ψηλότερα δεν το συνειστώ) Το μήκος από το σωλινάκι δεν παίζει ρόλο. (μέχρι 3 μέτρα που το έχω δοκιμάσει δεν είχα πρόβλημα)
Θεώρησα ότι τις ερωτήσεις αυτές τις έκανε επειδή δεν είδε αμέσως φυσαλίδες στην έξοδο.
Και πάλι many many many thaaaaanks για την απάντηση.
Βλέπεις σε λίγες ημέρες ενεργοποιείται το νέο μου ενυδρείο και όπως καταλαβαίνεις με ενδιαφέρουν τέτοιου είδους ερωτήματα..
Άλλωστε το λέω και στην υπογραφή μου..... -+13 -+13 -+13
οχι απλα την τελευταια φορα που το εβαλα το ειχα διπλα στο ενυδρειο με σωληνα 1-1,30 μετρο ενω τωρα θα ειναι απο κατω και περιπου 4 μετρα
4 μέτρα? Που θα την έχεις σε άλλο όροφο? :confused: Πιστεύω βέβαια οτι και πάλι θα παίξει αλλά δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά δεν το έχω δοκιμάσει. Ειδικά σε DYI.
4 μετρα γιατι???ποσο υψος εχει η βαση μαζι με το ενυδρειο??
Προφανώς θα θέλει να το κρύψει σε κανένα μακρινό ντουλάπι.
Δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα αλλά θα αργεί να ξεκινήσει λίγο κάθε φορά που θα αλάζεις το μίγμα. Πάντως με τόσο μήκος θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι δεν υπάρχει πουθενά διαρροή και ότι δεν τσακίζει η κάνει κύκλους το σωλινάκι :smt030 .
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.