Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ερωτηση για diy co2

gleboukas
22-08-06, 22:06
αφου φτιαξουμε το μιγμα το σολινακι μεχρι τι μηκος μπορει να εχει?
το μπουκαλι μπορει να ειναι κατω απο το ενυδρειο η πρεπει να ειναι σε ενα συγκεκρημενω υψος?

george
22-08-06, 22:08
http://www.tsamisaquarium.com/Selides/Themata/CO2.htm

caverman
23-08-06, 08:50
Με δεδομένο ότι έχεις διαβάσει το άρθρο το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι ανάλογα με την κατασκευή θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να δημιουργηθεί αρκετή πίεση στην μπουκάλα ικανή να ξεπεράσει το πίεση στήλης του νερού. Δηλαδή ίσως χρειαστεί να περιμένεις έως και 2-3 ώρες μέχρι να δείς φυσαλίδες. Λίγη προσοχή στην τοποθέτηση της αντεπίστροφης και κάνε δοκιμές σε κουβά πριν το βάλεις στο ενυδρείο για να είσαι σίγουρος.

lasal
23-08-06, 09:06
και κάνε δοκιμές σε κουβά πριν το βάλεις στο ενυδρείο για να είσαι σίγουρος.
Συμπληρώνω
Για να μην εχει απώλειες co2 απο τις εννώσεις

tsikis
23-08-06, 15:27
Στο άρθρο που παραθέσατε δεν διακρίνω να αναφέρετε πουθενά εάν παίζει ρόλο το που θα τοποθετηθεί η μπουκάλα (κάτω από το ενυδρείο η σε συγκεκριμένο ύψος πάνω από αυτό) χωρίς να υπάρξει πρόβλημα.
Ούτε επίσης για το επιθυμητό μήκος (εάν παίζει ρόλο) στο σωληνάκι.

Συγκεκριμένα ερωτήματα τα οποία έθεσε ο φίλος gleboukas και από το αρθρο δεν διακρίνω απάντηση.

Εάν κάνω λάθος ζητώ συγνώμη.

Φιλικά πάντα....:) :) :)

PascM
23-08-06, 15:31
Δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία που θα τοποθετηθεί! Αν όλα γίνουν σωστά όπως λέει το άρθρο δηλαδή! Δεν θα έχεις προβλημα.

caverman
23-08-06, 15:33
Μπορεί άνετα να βάλει την φιάλη κάτω ή πλάι από το ενυδρείο. (ψηλότερα δεν το συνειστώ) Το μήκος από το σωλινάκι δεν παίζει ρόλο. (μέχρι 3 μέτρα που το έχω δοκιμάσει δεν είχα πρόβλημα)
Θεώρησα ότι τις ερωτήσεις αυτές τις έκανε επειδή δεν είδε αμέσως φυσαλίδες στην έξοδο.

tsikis
23-08-06, 15:34
Δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία που θα τοποθετηθεί! Αν όλα γίνουν σωστά όπως λέει το άρθρο δηλαδή! Δεν θα έχεις προβλημα.

Ευχαριστώ πολύ για την άμμεση απάντηση.... :D :D :D

tsikis
23-08-06, 15:37
Μπορεί άνετα να βάλει την φιάλη κάτω ή πλάι από το ενυδρείο. (ψηλότερα δεν το συνειστώ) Το μήκος από το σωλινάκι δεν παίζει ρόλο. (μέχρι 3 μέτρα που το έχω δοκιμάσει δεν είχα πρόβλημα)
Θεώρησα ότι τις ερωτήσεις αυτές τις έκανε επειδή δεν είδε αμέσως φυσαλίδες στην έξοδο.

Και πάλι many many many thaaaaanks για την απάντηση.

Βλέπεις σε λίγες ημέρες ενεργοποιείται το νέο μου ενυδρείο και όπως καταλαβαίνεις με ενδιαφέρουν τέτοιου είδους ερωτήματα..

Άλλωστε το λέω και στην υπογραφή μου..... -+13 -+13 -+13

gleboukas
23-08-06, 15:38
οχι απλα την τελευταια φορα που το εβαλα το ειχα διπλα στο ενυδρειο με σωληνα 1-1,30 μετρο ενω τωρα θα ειναι απο κατω και περιπου 4 μετρα

PascM
23-08-06, 15:42
4 μέτρα? Που θα την έχεις σε άλλο όροφο? :confused: Πιστεύω βέβαια οτι και πάλι θα παίξει αλλά δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά δεν το έχω δοκιμάσει. Ειδικά σε DYI.

GP250381
23-08-06, 21:48
4 μετρα γιατι???ποσο υψος εχει η βαση μαζι με το ενυδρειο??

caverman
24-08-06, 09:12
Προφανώς θα θέλει να το κρύψει σε κανένα μακρινό ντουλάπι.
Δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα αλλά θα αργεί να ξεκινήσει λίγο κάθε φορά που θα αλάζεις το μίγμα. Πάντως με τόσο μήκος θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι δεν υπάρχει πουθενά διαρροή και ότι δεν τσακίζει η κάνει κύκλους το σωλινάκι :smt030 .