Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Πρωτοχρονιάτικα αυγά σαλιγκαριών

karalioman
02-01-06, 22:52
χθες βρήκα κολλημένο πανό από την επιφάνια του νερού ένα τσαμπί ,,,,,,λέω και εγώ. Τη είναι αυτό. Τελικά ανακάλυψα πως είναι αυγά από σαλιγκάρια. Σε πόσες μέρες θα έχω μικρά??? Χρειάζεται κάτι συγκεκριμένο να κάνω??? Δεν θα μου τα φανέ τα ψαριά???

mikenuke
03-01-06, 00:47
επειδη δεν βλεπω να σου απαντανε γρηγορα, το μονο σιγουρο που ξερω ειναι οτι θελει υγρασια οποτε μην ανοιγεις συχνα το καπακι για να το ελεγχεις για θα το ξερανεις.Ελπιζω να σε προλαβα!!
τωρα μπορουν με το πασο τους να απαντησουν αυτοι που ξερουν κι αλλες λεπτομερειες.

netblues
03-01-06, 09:37
Σε 8 με 10 μερες τα apple snails θα τα δεις να κυκλοφορουν στο ενυδρείο.
Τι ψαρια εχεις μεσα? (μηπως τα φανε..)

klaz
03-01-06, 09:40
μηπως κατα τυχη ειναι φουλ φυτεμενο με πολλους κλοουν......????????:smt043 :smt043 :smt043 :smt043 :p

karalioman
03-01-06, 16:26
Καλησπέρα . σε αυτό το ενυδρείο έχω μόνο τα ram kai ta fire mathoy . δεν πιστεύω να γίνουνε μεζεδάκι τα σαλιγκαράκια μου

deMetrIs
03-01-06, 16:32
Μπορει να τα φανε τα fire mouth

karalioman
03-01-06, 16:36
Οχ ….και τη κάνω τώρα....? γίνετε να τα πιάσω και να τα βάλω σε ένα 15 λίτρα που έχω??? Η θα τα χαλάσω ?

deMetrIs
03-01-06, 17:16
νομιζω μπορεις να δοκιμασεις :
εχεις καμια γεννηστρα ? αν σου ειναι ευκολο βελε την κατω απο τα αυγα ετσι οταν εκκολαπτουν να πεσουν μεσα

karalioman
03-01-06, 21:51
Τελικά τα ξεκόλλησα σιγά σιγά και τα έβαλα πανό στην γενίστρα. άρα αν εκκολάπτουνε πιστεύω να πέσουνε μέσα από τις χαραμάδες που έχει το καπάκι
Σήμερα τα είδα ξανά να είναι κολλημένα ……άρα να ξαναπεριμένω γεννητούρια?

mikenuke
04-01-06, 11:03
Χαλαρωσε και ασε τηνφυση να διαλεξει τον δρομο και τον τροπο.

Τα firemouth δεν νομιζω να φανε τα σαλιγκαρια, που το στηριζεις αυτο δημητρη?

deMetrIs
04-01-06, 12:20
αφου γεννηκα οι κιχλιδες δεν κανουν με τα σαλιγγαρια

karalioman
04-01-06, 15:18
Εγώ παντός τα ξεκόλλησα και τα έβαλα πάνω στην γενιστρα. Την επόμενη γεννά δεν θα την πειράξω. Γενικά τα fire mathoy δεν ασχολούνται καθόλου με τα σαλιγκάρια μου

mikenuke
04-01-06, 18:12
Δημητρη πρεπει να σου εχει δημιουργηθει καποια λαθος εντυπωση, ή εγω δεν εχω διαβασει ποτε κατι τετοιο, αν εξαιρεσεις το γεγονος οτι ορισμενες κιχλιδες οπως τα κριμπενσις αρεσκονται να τρωνε σαλιγκαρια, και την πιθανοτητα οτι μπορει καποια σαλιγκαρια να εχουν διαφορετικες αναγκες παραμετρων νερου, δεν υπαρχει προβλημα με τα σαλιγκαρια και τις κιχλιδες.
Εγω εχω firemouth και δεν εχω παρατηρησει ποτε να ασχολουνται με σαλιγκαρια.
Αντιθετα τα κριμπενσις μου και τα παριλους μου τους αρεσει να τα τρωνε.
Το γενικο "αφου γεννηκα οι κιχλιδες δεν κανουν με τα σαλιγγαρια" μονο λαθος εντυπωσεις μπορει να δημιουργησει σε εναν νεο χομπιστα που μαζευει πληροφοριες.
Παντα φιλικα, ετσι?

deMetrIs
04-01-06, 19:21
Ναι Μιχάλη παντα φιλικα....
να σας πω την αληθια αυτο μου το ειπε καποιος ιδιοκτητης pet shop..... οποτε μαλλον μου ειπε......

karalioman
04-01-06, 23:02
Μάλιστα. δεν θέλω να μαλώσουμε για το τίποτα :smt084……πάντα φιλικά συζητάμε και μαθαίνουμε . είπα να μου πείτε γνώμες όχι να σφαχτούμε . Θα τα αφήσω οπός έχουνε. Και με την θέληση του Θεού και της φύσης θα δούμε τα αποτελέσματα...

mikenuke
05-01-06, 00:52
Οχι οχι, δεν μαλωνουμε, αλλα προσπαθουμε να βγαλουμε σωστα συμπερασματα.

Giorgos
05-01-06, 03:36
Οι λάθος πληροφορίες είναι απαραίτητο να διορθώνονται (γι'αυτό υπάρχουν τα φόρουμ), πράγμα που έκανε πολύ σωστά ο Μιχάλης και με ωραίο τρόπο μάλιστα. :smt002 Λόγος για τσακωμό δεν δόθηκε από καμία πλευρά.

karalioman
05-01-06, 23:16
Ok …όλα καλά. Έκανα τις κινήσεις που είπατε…τα αποτελέσματα θα μας δήξουν. Θα έχετε σε 2-3 μέρες τα αποτελέσματα…πιστεύω να είναι θετικά,

PascM
26-01-06, 15:01
Τελικά αποτέλεσμα υπήρξε? έχω και εγώ το ίδιο τσαμπί στο ενυδρείο μου αλλά δεν βλέπω αποτέλεσμα εδώ και δεκα μέρες!