Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ασφαλής μείωση του ph για δίσκους.

celica192tsport
30-12-05, 14:34
Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά.Θέλω την βοήθεια καποιου εξειδικευμένου χομπίστα για την ασφαλή μείωση και διατήρηση του ph σε ενυδρειο με δίσκους. Μετρήσεις νερού στις 29-12-2005
Ph =8.3
Gh = 4
Kh = 4
Nh3,Nh4 = 0
No2 = 0

accnt
30-12-05, 14:43
Οι μετρήσεις σου είναι σίγουρα σωστές? Μου φαίνεται πολύ δύσκολο με Kh 4 να έχεις 8,3 Ph!!!

celica192tsport
30-12-05, 14:48
Οι μετρήσεις σου είναι σίγουρα σωστές? Μου φαίνεται πολύ δύσκολο με Kh4 να έχεις 8,3 Ph!!!

Το Κh συγκεκριμενα το μετρησα χθες 2 φορες με τεστ σταγονας. Για το Ph εχω ηλεκτρονικο μετρητη. Παιζει ρόλο η αεραντλία στην αύξηση του PH ?

klaz
30-12-05, 14:51
πιστευω οτι κατι δεν παει καλα......η αεραντλια,αν δημιουργει εστω και λιγη αναταραξη σου διωχνει και το λιγοστο διοξειδιο που παρεχεις......εισαι σιγουρος οτι οι μετρησεις ...ειδικα του PH ειναι σωστες...???? χρησιμοποιεις αντιστροφη οσμωση...?πως πετυχες να εχεις KH 4..????κατι δε μου παει καλα...........:confused:

celica192tsport
30-12-05, 14:55
πιστευω οτι κατι δεν παει καλα......η αεραντλια,αν δημιουργει εστω και λιγη αναταραξη σου διωχνει και το λιγοστο διοξειδιο που παρεχεις......εισαι σιγουρος οτι οι μετρησεις ...ειδικα του PH ειναι σωστες...???? χρησιμοποιεις αντιστροφη οσμωση...?πως πετυχες να εχεις KH 4..????κατι δε μου παει καλα...........:confused:

Εχω αεροκουρτίνα 1.20 m στην πίσω μερια του ενυδρείου.Σήμερα αγόρασα μηχάνημα R.O και ετοιμάζω 35 λιτρα νερό.Από αλλαγές νερού το Kh. Έχω ηλεκτρονικό Ph μετρο.δεν πιστευω να κάνει λαθος

harris
30-12-05, 15:17
Ίσως το ηλεκτρονικό σου PHμετρο να μην είναι σωστά καλιμπραρισμένο.

Όπως και να’χει όμως αυτό που ψάχνεις είναι το πως μειώνουν το ph.

Θα βρεις πάρα πολλά posts που το εξηγούν αλλά και πάρα πολλά sites (με πρώτο και καλύτερο του takis tsamis).

Εν τάχει να σου πω ότι,

Μειώνεται με

Α. εισαγωγή co2 στην στήλη του νερού μας.
Β. πέρασμα του νερού μας από τύρφη
Γ. Phosphate buffers και άλλα διαλύματα με αυτό τον σκοπό.

Όλοι οι τρόποι έχουν τα υπερ και τα κατά τους (μπορούμε να συνδυάσουμε την τύρφη με το co2), αυτό που εσένα εξυπηρετεί όμως μπορείς να το ανακαλύψεις μόνο ύστερα από προσωπική μελέτη του κάθε τρόπου. Αφού αποφασίσεις τα ξαναλέμε.

celica192tsport
30-12-05, 15:33
Ίσως το ηλεκτρονικό σου PHμετρο να μην είναι σωστά καλιμπραρισμένο.

Όπως και να’χει όμως αυτό που ψάχνεις είναι το πως μειώνουν το ph.

Θα βρεις πάρα πολλά posts που το εξηγούν αλλά και πάρα πολλά sites (με πρώτο και καλύτερο του takis tsamis).

Εν τάχει να σου πω ότι,

Μειώνεται με

Α. εισαγωγή co2 στην στήλη του νερού μας.
Β. πέρασμα του νερού μας από τύρφη
Γ. Phosphate buffers και άλλα διαλύματα με αυτό τον σκοπό.

Όλοι οι τρόποι έχουν τα υπερ και τα κατά τους (μπορούμε να συνδυάσουμε την τύρφη με το co2), αυτό που εσένα εξυπηρετεί όμως μπορείς να το ανακαλύψεις μόνο ύστερα από προσωπική μελέτη του κάθε τρόπου. Αφού αποφασίσεις τα ξαναλέμε.

Ευχαριστώ για τις απόψεις σου. Έχω και τύρφη και Co2 αλλά δεν πέφτει με τίποτα.Έκανα και χρήση Ph minus αλλά και πάλι τπτ.Μήπως δημιουργεί το πρόβλημα η αεροκουρτίνα (1.20m) ? Κάτι τετοι διάβασα σε κάποιο θέμα

ΠΕΤΡΟΣ
30-12-05, 16:35
θα συμφωνησω με τουσ παραπανω κατι δεν παει καλα με τισ μετρησεισ σου.για ξανακαντεσ αλλη μια φορα .το θεμα ειναι οτι το νερο σου ειναι τελοιοσ ακαταλληλο για τουσ δισκουσ σου και για να να μειωσεισ το ph απο 8,3 σε 6,5 σταδιακα ειναι ολιγον τι δυσκολο.

netblues
30-12-05, 17:46
Τι δουλεια εχει η αεροκουρτινα σε ενυδρειο με δισκους? (τι στιγμη μαλιστα που υπαρχει και Co2...)
Για πες μας λιγο περισσοτερα για το phmetro..
Τι μαρκα ειναι, αν το καλιμπραρεις..
Μετρα και το νερο της βρυσης και πες μας τι λεει...

Pritanis
30-12-05, 17:52
Φυσικα και παιζει ρολο η αεροκουρτινα αφου προσθετεις διοξειδιο αναιρεις με το οξυγονο την προσθηκη αυτη και οποιο αποτελεσμα εχεις στο Ph . Το διοξειδιο ειναι η καλυτερη λυση για να ριξεις το Ph αλλα καλο ειναι να εχεις και ph κοντρολερ για να μην παθεις καμια ζημια.... Καλιμπραρισε το πεχαμετρο γιατι σιγουρα εχει προβλημα. Αν εχεις βαλει ψαρια μεσα προσεχε την αποτομη πτωση του ph μπορει να τα σκοτωσει.... 0,2 ανα 4 - 5 μερες σταδιακα μεχρι να φτασεις το 6,8....

johnny98130
01-01-06, 19:41
Μετρα ξανα το KH σου. Δεν μπορεί με τοσο μαλακό νερό να μην επηρεάζεται από τυρφη. Εγώ βλέπω Kh γυρω στο 8-10. Δες μην τυχόν και έχουν ληξει τα τεστς

Giorgos
03-01-06, 02:09
Καλησπέρα.
Βλέπω ότι είμαστε γείτονες. Με παραξενεύουν όμως οι μετρήσεις που μας παραθέτεις καθότι το νερό που μας παρέχεται από το δίκτυο έχει περίπου τις εξής τιμές: GH=11-12, KH=8-9 και pH~7.5.
Θα έλεγα για αρχή να κάνεις το εξής:
- Γέμισε ένα δοχείο με αποχλωριωμένο νερό απευθείας από τη βρύση και άφησέ το να "καθίσει" για 24-48 ώρες. Μέτρα το GH, KH και pH αυτού του νερού και παρέθεσέ μας εδώ τις μετρήσεις που πήρες. Θα πρέπει να είναι κοντά σε αυτές που αναφέρω πιο πάνω.
- Φρόντισε το πεχάμετρο να είναι σωστά καλιμπραρισμένο.

Τώρα για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα.
Αναφέρεις ότι έχεις/χρησιμοποιείς τύρφη. Την έχεις τοποθετήσει στο φίλτρο σου; Αν ναι, τι τύπο φίλτρου χρησιμοποιείς (μάρκα - εξωτερικό ή εσωτερικό), πριν πόσο καιρό την έβαλες στο φίλτρο και τι ποσότητα χρησιμοποίησες;
Φαντάζομαι ότι την χρησιμοποιείς στο φίλτρο σου και γι'αυτό παρατηρούνται μειωμένες τιμές σκληρότητας.

Η διάχυση CO2 που κάνεις αναιρείται λόγω της χρήσης αεραντλίας (η οποία σίγουρα επηρεάζει και το pH). Δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος ύπαρξης της αεραντλίας (πλην του οπτικού και κάποιων άλλων σπάνιων εξαιρέσεων). Δοκίμασε να σταματήσεις την χρήση της και να ξαναμετρήσεις μερικές ημέρες αργότερα.

johnny98130
03-01-06, 10:02
Συμφωνω σε όσα είπες Γιώργη απλα η τύρφη πέρα από το μαλάκωμα του νερού κατεβάζει και το pH του νερού(λόγω τανίνων).
Αρα με τοσο χαμηλο KH θα επρεπε το PH να έχει υποστεί καποια σχετική μεταβολή ανεξάρτητα με την λειτουργια η όχι της αεραντλιας που απλά διώχνει το co2.

Άρα είτε "καθίσει" το νερο το δοχείο ειτε όχι θα πρέπει να διωρθώσει τις μετρήσεις του.

lasal
04-01-06, 11:13
0,2 ανα 4 - 5 μερες σταδιακα μεχρι να φτασεις το 6,8....
ανα 5 μέρες ειναι λιγο υπερβολή ;)
0,2 ανα 24ωρο όμως ειναι μια χαρά

Pritanis
10-01-06, 00:43
Γιαννη μου το κατεβασμα του πεχα εινα σαν το σεξ..... Οσο πιο αργα τοσο πιο καλα;) ;) . Πολυχρονος με υγιεια και πολλα ενυδρεια........