|
|
|||
|
|||
|
Γεια χαρά σε όλους,
Έχω ένα ενυδρείο 30 lt, 1 μονομάχος, 3 γατόψαρα, 7 αρλεκίνοι, φυτεμένο με βυθό από άμμο. Είναι το πρώτο μου ενυδρείο. Πάω σήμερα να ταΐσω και βλέπω τον μονομάχο να κάθεται στον βυθό κατακόρυφα με το στόμα προς τα κάτω και να έχει χάσει το χρώμα του! (κανονικά ειναι full κόκκινος). Επισυνάπτω εδώ φωτογραφία και βίντεο στο https://www.dropbox.com/scl/fi/qja0t...9weyx65sj&dl=0 Πήγα να τον κουνήσω, κολύμπησε ως αντίδραση σε άλλο σημείο αλλά τελείως περίεργα, σαν να μην ελέγχει το σώμα του και να τον παίρνει το νερό προς τα πάνω. Και μετά κάθισε σε άλλο σημείο του βυθού πάλι έτσι! Αυτό που έκανα άμεσα είναι να πάρω μετρήσεις με το Api Freshwater Master Test Kit (Αμμωνία=0, Νιτρώδη=0, Νιτρικά=10 ή 20, δεν είμαι σίγουρος ποιο πορτοκαλί ειναι) με σκοπό να αλλάξω νερό, αλλά με αυτές τις μετρήσεις δεν βλέπω να έχει νόημα (κανονικά ειναι να αλλάξω αύριο). Μπορεί παρακαλώ κάποιος να βοηθήσει σχετικά με το τι έχει και τι να κάνω; Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ που τον βλέπω έτσι. Περισσότερες πληροφορίες (αν βοηθάνε): - Ηλικία: τον έχω περίπου 1 χρόνο, δεν έχει εμφανίσει ποτέ κάποιο θέμα μέχρι σήμερα - Φαγητό: Tetra Phyll Flakes, 1 φορά/ημέρα, 1 ημέρα/εβδομάδα χωρίς φαγητό. Έχω δοκιμάσει 2-3 φορές να του δώσω βρασμένο και αποφλοιωμένο αρακά που είχα διαβάσει εδώ στο GAB ότι κάνει καλό αλλά δεν τον έτρωγε καθόλου (ακόμη και όταν τον έβαζα σε οδοντογλυφίδα και τον πήγαινα μπροστά στο στόμα του, πήγαινε κοντά αλλά δεν τον έτρωγε) - Αλλαγές νερού: Εβδομαδιαία 1/3 με αντιχλώριο και προσθήκη βακτηρίων για την νέα ποσότητα νερού. Μετρήσεις κάθε φορά με υγρά τεστ (Api Freshwater Master Test Kit), αμμωνία και νιτρώδη ήταν 0 και νιτρικά συνήθως 20 - Καθάρισμα: 1/εβδομάδα το εσωτερικό φίλτρο (μισό σφουγγάρι μισό βιολογικό υλικό) στο νερό του ενυδρείου. Σκούπα 2 φορές/μήνα καθάρισμα του βυθού (πάνω-πάνω την άμμο χωρίς όσο μπορώ να την ανακατεύω). |
| Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα
|
||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Βοήθεια για μονομάχο | Seagull | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 08-01-17 11:29 |
| Ξαφνικό πρόβλημα με guppy-molly | geovar17 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 23-11-11 12:38 |
| ΣΟΣ βοήθεια με μονομάχο | ΚΑΛΥΜΝΟΣ | Bettas | 14 | 29-12-09 04:25 |
| Ξαφνικό πρόβλημα με φίλτρο... | Antonisjk | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 28-05-09 20:21 |
| μονομάχος, βοήθεια | κωνσταντίνα | Αρχάριοι γλυκού νερού | 19 | 18-01-09 14:38 |