φυσαλίδες και ξεκούραση
Καλησπέρα,
ένα από τα χρυσόψαρά μου την τελευταία εβδομάδα ξεκουράζεται συχνά σε ένα συγκεκριμένο σημείο του ενυδρείου (μέσα στην μέση, όχι κρυμένο) και πρόσεξα ότι βγάζει σχετικά συχνά φυσαλίδες αέρα από το στόμα του. Επειδή έχει κοντόχοντρο κορμό από την φύση του δεν παρατηρώ να έχει φούσκωμα αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στην φωτιά. Το ενυδρείο είναι 240λτ, λειτουργεί ήδη ένα χρόνο και περιέχει τέσσερα χρυσόψαρα κόμον, έναν ανκίστρους, πέντε σαλιγκάρια διαφόρων ειδών. Έχει εσωτερικό και εξωτερικό φίλτρο καθώς και αρκετά φυτά (κάμποσες βαλισνέριες γιγάντιες, ανούμπιες μεγάλες, μεσαίες και νάνο καθώς και πολλές πιστίες). Αλλάζω περίπου 40% νερό κάθε 15ημέρες και οι ενδείξεις του νερού είναι καλές κι η αμμωνία μηδενική. Ξεκίνησα χθες μια θεραπεία με Pimafix για να προλάβω το κακό αλλά μέχρι σήμερα δεν βλέπω κάποια βελτίωση. Επίσης χθες και σήμερα έδωσα αρακά. Τι μπορεί να έχει το ψαράκι μου; |
Καλησπερα!
Τα ψαρια συχνα "καταπινουν" αερα ωστε να γεμισουν τη νηκτική τους κυστη ωστε να μπορουν να πλεουν σωστα μεσα στο νερο και οχι αναποδα η με το κεφαλι να κοιταει προς τα πανω η προς τα κατω ... Λογικα ρυθμιζει τη ποσοτητα του αερα αποβάλλοντας τον κατι που μπορει να ειναι κατι φυσιολογικο η να κρυβει καποια δυσλειτουργία στην νηκτικη κυστη του.. Παράθεση:
Παράθεση:
|
Ζήτησα από το πετ σοπ ένα ευρέως φάσματος ήπιο φάρμακο μιας και δεν ήξερα τι ακριβώς πρέπει να θεραπεύσω. Μου έδωσαν αυτό. :(
Πάντως σήμερα τρίτη μέρα Pimafix το βλέπω το ψαράκι πιο δραστήριο, κάθεται λιγότερο στον πάτο. Τυχαίο; Εν τω μεταξύ πρόσεξα ότι προχθές πήγαινε συνέχεια στην επιφάνεια του νερού και έτσι γέμιζε αέρα και έκανε φυσαλίδες. Ανέβαινε έπαιρνε αέρα και μετά από λίγο έκανε φυσαλίδες. Ότι συμβουλή έχεις να μου δώσεις, ευπρόσδεκτες Υ.Γ. Επειδή το σπίτι μας έιναι γενικώς ζεστό δεν έχω μεγάλες διακυμάνσεις στην θερμοκρασία τον χειμώνα (25-29 είναι οι ετήσιες διακυμάνσεις). Ο ανκίστρους φαίνεται να είναι πολύ χαρούμενος και κάνει τον νταή στα χρυσόψαρα που γενικώς στην αρχή ήταν ντροπαλός και κρυψίνους. |
Το πιμαφιξ ειναι για μύκητες και τετοιου ειδους ασθενειες πραγμα που δεν εχει σχεση με αυτο που περιγραφεις! Δεν ειναι ευρέως φάσματος (και δεν υπαρχει κατι τετοιο - ειναι σαν τους ανθρωπους - η καλυτερη προληψη ειναι η σωστη διατροφη, το σωστο περιβαλλον και η ελαχιστοποιηση του στρες!).
Δεν εχει καποια διαφορα με τους ανθρωπους πχ αν εχεις προβλημα καπου συγκεκριμενα δεν παιρνεις ενα φαρμακο που ειναι για αλλο σκοπο!! Τωρα στη περιπτωση σου δε ξερω αν υπαρχει προβλημα με τον αστερισκο μηπως δεν λειτουργει σωστα η νυκτικη του κυστη οποτε παρατηρησε το μηπως παρουσιασει προβλημα στη κολυμβηση η τη "σωστη" πλευση! |
Παράθεση:
Τον βλέπω σήμερα σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν κάθεται καθόλου κάτω, δεν βγάζει φυσαλίδες, κολυμπάει και λίγο πιο αβίαστα μου φαίνεται. Εάν δεν βοήθησε το pimafix τότε μήπως βοήθησε ο αρακάς. |
| Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:56. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2025 Greek Aquarists Board