PDA

Επιστροφή στο Forum : Και άλλος αρχάριος ….

kalaitzakis
19-04-11, 14:36
Γεια σας γράφω για πρώτη φορά στο Forum αίτια τα φώτα σας για
Κατασκευή λιμνούλας στην αυλή μου.
Έχω κάποια εμπειρία από ενυδρεία αλλά πριν αρκετά χρόνια 15 και βαλε .
Λοιπόν η σκέψη μου είναι να γίνει με μπετόν και πέτρες επένδυση ,
Δεν μου αρέσει το λάινερ αισθητικά .
Επίσης δεν θέλω να φαίνονται γλάστρες μέσα στην λίμνη
Για αυτό σκέπτομαι να φτιάξω περιμετρικά σε κάποια σημεία πέτρινες ζαρντινιέρες
Το μέγεθος είναι περίπου 4,5 επί 2 και βάθος είναι τώρα
80 πόντους θα ( προσπαθήσω περισσότερο αλλά βρήκα βράχο ).
Θα έχω πρόβλημα να τοποθετήσω χαλίκια και πέτρες στο βυθό?
Σκέπτομαι για 2 bottom drain ( λόγο σχήματος ) είναι πρόβλημα ?
Όσο για φίλτρα σκέπτομαι για diy κατασκευή με 2 βαρέλια 50 λίτρων
Θα είναι πίσω από τον κατάρατη αλλά πάνω από την επιφάνεια
Του νερού πιστεύω να μην έχω πρόβλημα .
Τι άλλο να προσέχω τώρα στη αρχή ?
Βάζω Φώτο από το σκάψιμο αν και ακόμα δεν έχει τελειώσει .

Ήθελα να φτιάξω κάτι πιο απλό αλλά ψάχνοντας βρήκα το Forum σας και έπαθα πλάκα με τις κατασκευές σας συγχαρητήρια…

lucy
19-04-11, 18:22
Καλή αρχή και καλή επιτυχία! :p

Εγώ λέω να ανοίξεις όλο το παραλληλόγραμμο παρτέρι, κι όχι μόνο αυτό το σχήμα που βλέπω. Μετά μπορείς με πέτρες, πλάκες και με σανίδια να διαμορφώσεις το σχήμα. Το λέω γιατί σίγουρα μετά θα θες να την μεγαλώσεις, όλοι από την ίδια "ασθένεια" πάσχουμε: "βρε πως δεν την έκανα μεγαλύτερη αφού είχα χώρο"! :smt045 Και τα ψάρια θα έχουν αρκετό χώρο και πιο εύκολη θα είναι η ισορροπία του μικρού οικοσυστήματος που θα φτιάξεις.

Συμφωνώ με το μπετό και τα χτιστά παρτέρια και λέω όχι στο λάινερ (παθούσα).

Τα υπόλοιπα θα σου τα πουν οι ... μεγάλοι της λίμνης. :)

in the pond
19-04-11, 18:38
Λοιπόν η σκέψη μου είναι να γίνει με μπετόν και πέτρες επένδυση , Δεν μου αρέσει το λάινερ αισθητικά.
Πρώτα-πρώτα, θα ήθελα να σε καλώσορίσω στην όμορφη κατηγορία των λιμνών.:p
Είτε με μπετόν, είτε με λάινερ, το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά από λίγες κιόλας μέρες δεν θα φαίνεται καμία απολύτως επιφάνεια γιατί θα τα καλύψει όλα μια λεπτή στρώση άλγης. Δική σου πάντως είναι η απόφαση.;)

Επίσης δεν θέλω να φαίνονται γλάστρες μέσα στην λίμνη Για αυτό σκέπτομαι να φτιάξω περιμετρικά σε κάποια σημεία πέτρινες ζαρντινιέρες Μπορεί να φτιάξεις ζαρντινιέρες, αλλά μπορείς ανάλογα να φτιάξεις αβαθή περιμετρική σημεία με κυλώματα στο χώμα όπου θα φυτέψεις εκεί τα φυτά που σου αρέσουν.

Το μέγεθος είναι περίπου 4,5 επί 2 και βάθος είναι τώρα 80 πόντους θα ( προσπαθήσω περισσότερο αλλά βρήκα βράχο ). Θα έχω πρόβλημα να τοποθετήσω χαλίκια και πέτρες στο βυθό? Είναι αρκετά μεγάλο το κύκλωμα σου. Για ποιά ψάρια το προορίζεις? πέτρες-χαλίκια όχι στον πυθμένα, καθότι θα κάνουν το έργο της καθαριότητας δύσκολο.[/QUOTE]
Σκέπτομαι για 2 bottom drain ( λόγο σχήματος ) είναι πρόβλημα ? Ένα μονάχα θα σε καλύψει απόλυτα γιατί είναι λίγα τα λίτρα σου. Επειδή το σύστημα σου είναι μακρόστενο, θα το τοποθετήσεις κάπου στο τέλος του μήκους, ενώ η επιστροφή θα γίνεται ακριβώς απένταντι στην άλλη πλευρά.
Όσο για φίλτρα σκέπτομαι για diy κατασκευή με 2 βαρέλια 50 λίτρων. Θα είναι πίσω από τον κατάρατη αλλά πάνω από την επιφάνεια. Του νερού πιστεύω να μην έχω πρόβλημα. Δώσε πληροφορίες σχετικές με την κατασκευή-υλικά που θα χρησιμοποιήσεις στα βαρέλια/φίλτρα.
Τι άλλο να προσέχω τώρα στη αρχή ? Οξυγόνωση πώς θα την πετυχαίνεις? Με προβληματίζει το φιλτράρισμα σου!

Βάζω Φώτο από το σκάψιμο αν και ακόμα δεν έχει τελειώσει . Καλά πας...;)

kalaitzakis
22-04-11, 14:15
Είμαι σε πολλές σκέψεις με τι τελικά θα γίνει .
Μάλλον θα το σκάψω όλο και οι διαστάσεις
Που βγαίνουν καθαρές είναι 2 χ5 και βαθος 1 εως 1,20
Κάτι παραπάνω από 20000 λίτρα .
Τώρα τα ψάρια που θέλω να προσπαθήσω είναι τα κοι .
Τι διαφορές ? έχουν τα κοι που έχουν τα μαγαζιά εδώ στο ηράκλειο
( εκτός το μέγεθος )
Κόστος 10 έως 25 ευρώ από κάποιας φάρμας κοι ? .
Φίλε ( in the pond ) μου αρέσει πάρα πολύ το στήσιμο
Που έχεις κάνεις,
Το ( EAZY POT ) σε τι ύψος μπορεί ? να δουλέψει.
Μπορείς να μας κάνεις κάποια παρουσίαση
Με ενδιαφέρει η αγορά του
Ευχαριστώ..

in the pond
22-04-11, 15:23
Είμαι σε πολλές σκέψεις με τι τελικά θα γίνει .
Μάλλον θα το σκάψω όλο και οι διαστάσεις
Που βγαίνουν καθαρές είναι 2 χ5 και βαθος 1 εως 1,20
Κάτι παραπάνω από 20000 λίτρα .
Τώρα τα ψάρια που θέλω να προσπαθήσω είναι τα κοι .
Τι διαφορές ? έχουν τα κοι που έχουν τα μαγαζιά εδώ στο ηράκλειο
( εκτός το μέγεθος )
Κόστος 10 έως 25 ευρώ από κάποιας φάρμας κοι ? .
Φίλε ( in the pond ) μου αρέσει πάρα πολύ το στήσιμο
Που έχεις κάνεις,
Το ( EAZY POT ) σε τι ύψος μπορεί ? να δουλέψει.
Μπορείς να μας κάνεις κάποια παρουσίαση
Με ενδιαφέρει η αγορά του
Ευχαριστώ..

Το έργο που θα φτιάξεις(για κοι) είναι αρκετά μεγάλο, ιδανικότατο θα' λεγα, οπότε αν πας σε DIY επιλογές πολύ εύκολα μπορεί να πέσεις έξω στη φίλτρανση (μηχανική-βιολογική). Ορθά έχεις σκεφτεί για αγορά έτοιμου του συγκεκριμένου. Το καλό είναι ότι μπορώ να σε βοηθήσω με την εφαρμογή του.;)

Οι διαστάσεις που δίνεις είναι λίγο πιο πάνω από 10,000 λίτρα και όχι 20,000. Αν πας σε 20,000 λίτρα, τότε το κόστος να τρέξεις σωστά ένα τέτοιο κύκλωμα εκτοξεύονται πολύ. Πάντως, για τα 10,000 λίτρα 1 μόνο eazy pot είναι αρκετό. Βέβαια να έχεις υπόψην σου από τώρα ότι δεν πρέπει να υπερβείς τον αριθμό των 10-11 κοι για να τους δωθούν οι συνθήκες εκείνες που απαιτούν να τα δείς πολύ σύντομα γίγαντες.

Για την κυκλοφορία του νερού θα χρειαστείς αντλία οικονομική έστω και άν το αρχικό της κόστος είναι πιο ψηλό. Για 10,000 λίτρα και με ένα μόνο eazy pot μια 15 άρα είναι καλή, αν και θα σου σύστηνα ακόμα μεγαλύτερη των 20,000 λίτρων την ώρα. Λόγω του ότι το φίλτρο είναι μικρότερης ροής θα χρειαστείς ένα σκιμεράκι επιφανείας να συνδεθεί απ' ευθείας στην αντλία ώστε να μοιράζεται η ροή και παράλληλα να σου καθαρίζει την επιφάνεια της δεξαμενής σου.

Το Eazypot τοποθετείται σε τέτοιο σημείο ώστε να βρίσκεται λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια του νερού της δεξαμένης με το σωλήνα υπερχείλισης του φίλτρου. Σήμερα τελείωσε η μέρα. Αν θέλεις θα προσπαθήσω να ανεβάσω φώτο τις επόμενες μέρες.

Τώρα τα nishikigoi (η σωστή ονομασία των κοι) είναι μια πολύ μεγάλη κουβέντα. Τόσο μεγάλη, που ενώ τα μελετώ χρόνια τώρα ακόμα βρίσκομαι κατά ένα περίεργο λόγο στην αρχή... Ίσως εδώ να βρίσκεται βέβαιαη μαγεία τους. Ένα σου λέω όμως! ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥΣ!!! Ένα κοι σε καλές συνθήκες θα το βρούν προίκα τα εγγόνια σου.;) Επομένως μην γεμίσεις τη δεξαμένη στου εξ΄ αρχής μη αφίνοντας το περιθόριο να βάλεις κάτι το εντυπωσιακό αργότερα. Προσωπικά έχω χώρο για ακόμα 4 αρίστης ποιότητας nishikigoi.

apostolis veroia
29-04-11, 22:27
δε ξερω τι να πω; μου αρεσει που παρα πολυ κανουν λιμνες!!!! δεν εχω κατι να σου γραψω γιατι ειμαι απειρος σχετικα με τα αλλα παιδια :D γραφω ποιο πολυ για να ειμαι σε επαφη και να βλεπω την εξελιξη της καθε λιμνης :D:D:D

kalaitzakis
08-05-11, 21:46
Σήμερα με την βοήθεια του αλβανού
Και δικια μου (δεύτερος αλβανός)
Προχώρησα στο σκάψιμο ακόμα λίγο .
Μένει ακόμα ένα μετρό και το μέρος που θα μπουν τα φίλτρα και υπόλοιπα
,
Το βάθος με προβληματίζει γιατί
Βρήκα βράχο ,τώρα είναι περίπου 80 -90 πόντος
42066

apostolis veroia
09-05-11, 00:22
θα γινει φανταστικη;) το βαθος πιστευω ειναι καλο!!! ημουν κρητη 10 χρονια και ειναι μια χαρα απο θερμοκρασιες! αν μπορουσες σε ενα μικρο μερος να το κατεβαζες αλους 10 ποντους θα ηταν ακομα καλυτερα! και αυτο οχι οτι θα εχεις προβλημα αλλα ο καιρος μας εχει μπερδεψει ολλους:D:D:D:D το καλο ειναι οτι ειναι σε καλο μερος και εχει καποια προφυλαξη απο τους αεριδες. επιπεδα δε θα κανεις;

in the pond
09-05-11, 06:28
Σήμερα με την βοήθεια του αλβανού
Και δικια μου (δεύτερος αλβανός)
Προχώρησα στο σκάψιμο ακόμα λίγο .
Μένει ακόμα ένα μετρό και το μέρος που θα μπουν τα φίλτρα και υπόλοιπα
,
Το βάθος με προβληματίζει γιατί
Βρήκα βράχο ,τώρα είναι περίπου 80 -90 πόντος
42066

Μη σε στεναχωρεί το γεγονός του ότι έχεις βρει σκληρή επιφάνεια πιο πάνω από το επιθυμητό βάθος. Μπορείς όντως να συνεχίσεις το σκάψημο σε χώρο της δεξαμενής σου όπου δεν υπάρχει αυτός ο φυσικός φραγμός.

Θα βάλεις τα φίλτρα σου υπόγεια τελικά? Έχεις σκεφτεί κάποια πράγματα σχετικά με τον τρόπο και τον εξοπλισμό του κυκλώματος σου?

kalaitzakis
12-05-11, 22:00
Σήμερα προχώρησα ακόμα λίγο στο σκάψιμο ,αυτή την φορά μεγάλωσα
Κατά πλάτος και μάκρος
(συνεχές αλλαγές )
Η διαστάσεις τώρα είναι
6 χ 2.2 μέτρα ξεκίνα , και τελειώνει 1,90.
φίλε Βασίλη στο τέλος της λίμνης
θα κάνω δίπλα ένα χώρο κάτι σαν Γ
2 χ1,50 για τα φίλτρα .
Το EAZY POT μου φαίνεται μικρό , μάλλον το Nexus Eazy 210 είναι προτιμότερο για την Περίπτωση μου, αλλά το κόστος ανεβαίνει πολλή,
Για αυτό τον λόγο προτίμησες ?
2 EAZY POT αντί 1 Nexus Eazy 210.
Μάλλον θα πάω σε κατασκευή vortex filter με 4/5 στάδια .
Περιμένω τα πρώτα υλικά (Skimmer επιφανειας & και 2 Aerated Bottom Drain
Από Κύπρο (http://www.cypruskoi.com/)
Έπεται συνέχεια ..

kalaitzakis
13-05-11, 18:11
Και μια Φώτο με το τελευταίο στάδιο.
Ψάχνω τρόπο να προσαρμόσω χώρο για φυτά χωρίς να τα πειράζουν τα κοι , αν και έχω ακόμα αρκετή δουλειά ακόμα αλλά θέλω να έχω μια εικόνα για το τελικό σχέδιο στο μυαλό μου ,ένα είναι σίγουρο θα κάνω κάποιες εσοχές , έξοχες για να σπάσω αυτό το μακρόστενο σχήμα της λίμνης μου..
42215

in the pond
13-05-11, 21:26
Το EAZY POT μου φαίνεται μικρό , μάλλον το Nexus Eazy 210 είναι προτιμότερο για την Περίπτωση μου, αλλά το κόστος ανεβαίνει πολλή,
Για αυτό τον λόγο προτίμησες ?
2 EAZY POT αντί 1 Nexus Eazy 210. Nα σου πω τη διαφορά. Τα 210 και 310 συνεχίζουν να έχουν διαφορά με το eazypod και η διαφορά τους είναι η κινούμενη βιολογία, διαφορετικά moving bed. Σταθερή αρχικά και ακολούθως κινούμενη αφού το νερό περάσει ήδη από μηχανική φίλτρανση. Μπορείς να προσαρμώσεις 2 eazy pods και μπορείς να φτιάξεις μια diy κατασκευή moving bed.

Μάλλον θα πάω σε κατασκευή vortex filter με 4/5 στάδια ./QUOTE]
Φίλτρο τύπου Βόρτεχ με 4-5 στάδια θα χρειαστείς αρκετά μέτρα διάδρομο να τα συνδέσεις..:D:D:D 3 μονάχα είναι αρκετά. Από που θα τα προμηθευτείς? Τα υλικά τους?

[QUOTE=kalaitzakis;589240]Περιμένω τα πρώτα υλικά (Skimmer επιφανειας & και 2 Aerated Bottom Drain
Αυτά είναι τα σημαντικά για την ώρα γιατί είναι και τα πρώτα που θα εφαρμωστούν στο μπετόν. Ο υπόλοιπος εξοπλισμός μπορεί να παριμένει αρκετό καιρό ακόμα, γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα να γίνουν. Άρα από φίλτρο μπορείς να σκέφτεσαι...Σωλήνες και λάστιχο για το σκίμμερ βρήκες?

Και μια Φώτο με το τελευταίο στάδιο.
Ψάχνω τρόπο να προσαρμόσω χώρο για φυτά χωρίς να τα πειράζουν τα κοι , αν και έχω ακόμα αρκετή δουλειά ακόμα αλλά θέλω να έχω μια εικόνα για το τελικό σχέδιο στο μυαλό μου ,ένα είναι σίγουρο θα κάνω κάποιες εσοχές , έξοχες για να σπάσω αυτό το μακρόστενο σχήμα της λίμνης μου..
42215

Με όλο αυτό το σκάψημο, να΄ξερες πόσο μου θυμίζεις τα δικά μου...
Χώρο για φυτά μπορείς να φτιάξεις μια μικρότερη, χωρίς μεγάλο βάθος υπερυψωμένη και υπερχειλιζόμενη προς την κυρίως δεξαμενή σου. Κάτι ανάλογο πρόκειται να κάνω κι εγώ αυτό το διάστημα, μόλις φτιάξει βέβαια ο καιρός...

Μπορείς από τώρα και σε συμβουλεύω να το κάνεις, να σκέφτεσαι σχετικά με τη περεταίρω διακόσμηση του χώρου σου. Κάποια πράγματα από τη στιγμή που θα πέσουν τα μπετά δεν αλλάζουν. Μια γεφυρούλα θα ανεβάσει κατά πολύ την εικόνα. Μπορείς π.χ. να την φτιάξεις ανάμεσα στην υπερυψωμένη δεξαμενούλα με τα φυτά, να πέφτει το νερό σαν μικρός καταρράκτης από την υπερχείλιση και ακολούθως να ρέει κάτω από τη γέφυρα προς την κυρίως δεξαμενή σου.

Η μαεστρία της λίμνης είναι να καταφέρεις να την εντάξεις και να της συνδέσεις με τον υπόλοιπο σου κήπο. Και σε αυτό μπορώ να βοηθήσω.

Μην ντραπείς για τίποτα. Μπορώ να σε βοηθήσω όσο μπορώ.

kalaitzakis
14-05-11, 22:17
Βασίλη έχω αριστερά από την λίμνη 2 χ3,50 μέτρα (κάτω από το μπαλκονάκι )
Είμαι σε σκέψη να φτιάξω σταθερά (από μπετόν 3 / 4 διαμερίσματα 50χ50χ70 εως 90 βαθος
Και ένα πρώτο στάδιο για τα χοντρά με ανοξείδωτη σήτα (δεν ξέρω ακριβώς τη ονομασία τις)
300 η 200 Mikron
Όσο για βιολογικά υλικά (MATALA , Bio Balls, CERAMIC BIO RINGS , Japanmatte και άλλα υπάρχουν κατά πληθωρα στο ebay , δεν είναι οικονομικότερη λύση αλλά πιστεύω καλύτερη
Βέβαια οι σωστή επιλογή υλικών είναι ένα θέμα ,
Για αυτό περιμένω τις απόψεις σας προτάσεις .( δεν είναι το τελικό σχέδιο αλλά θέλω αν τα
Καταφέρω να προλάβω τώρα στη αρχή κάποια πράγματα .

Σωλήνες ,λάστιχα για το Skimmer ?
Όχι δεν έχω βρει περιμένω πρώτα να έρθουν και μετά τα ψάχνω, αλλά μια πρόχειρη ματιά σε καταστήματα που έχουν υλικά για πισίνες μου είπαν ότι υπάρχουν όλα . πιστεύω ναι μην έχω πρόβλημα

in the pond
14-05-11, 23:47
Βασίλη έχω αριστερά από την λίμνη 2 χ3,50 μέτρα (κάτω από το μπαλκονάκι )
Είμαι σε σκέψη να φτιάξω σταθερά (από μπετόν 3 / 4 διαμερίσματα 50χ50χ70 εως 90 βαθος Αν μπορείς περιέγραψε καλύτερα τον τρόπο και την διαδικασία καθαρισμού, όπως την σκέφτεσαι.

Όσο για βιολογικά υλικά (MATALA , Bio Balls, CERAMIC BIO RINGS , Japanmatte και άλλα υπάρχουν κατά πληθωρα στο ebay , δεν είναι οικονομικότερη λύση αλλά πιστεύω καλύτερη
Βέβαια οι σωστή επιλογή υλικών είναι ένα θέμα ,
Για αυτό περιμένω τις απόψεις σας προτάσεις .( δεν είναι το τελικό σχέδιο αλλά θέλω αν τα
Καταφέρω να προλάβω τώρα στη αρχή κάποια πράγματα.
Τα πράγματα με το βιολογικό υλικό είναι πολύ απλά. Στα τόσα λίτρα, πόση επιφάνεια βιολογικού υλικού υπάρχει? Απότώρα θα σου έλεγα ότι οι προτάσεις βιομπάλες και κεραμικά υλικά δεν μπορούν να σε καλύψουν σε αυτό που φτιάχνεις. Το Japanese matting συναντάται και είναι καλό υλικό. Η τιμή του όμως είναι αρκετά υψηλή. Άλλη πρόταση είναι τα Κ1 που έχουν την περισσότερη επιφάνεια, είναι εύκολο να τα καθαρίσεις και δεν είναι ακριβή επιλογή.

Μπορείς να κατασκευάσεις 3 συγκοινωνούντα φρεάτια. Στο πρώτο θα ήταν καλό να τοποθετήσεις σταθερή μάζα βιολογικού υλικού, έτσι που να σου δουλεύει το μηχανικό φιλτράρισμα. Η είσοδος του νερό στο πρώτο φρεάτιο θα είναι καλύτερα να διοχετεύεται σε ένα χαμηλό σημείο, πιο κάτω από τη βιολογία, έτσι ώστε τα χοντρά και στεραιά να παραμένουν στα χαμηλά σημεία του φίλτρου. Από κάτω, θα πρέπει να σκεφτείς κάτι ώστε να μπορείς να κάνεις εύκολο πλύσημο του φρεατίου αυτού, ίσως με τη χρήση αέρα, όπως γίνεται και με τα eazypots. πιο χαμηλά, χώρος εξαγωγής του ακάθαρτου νερού.

Το δεύτερο φρεάτιο, μπορείς να το διαμορφώσεις με ακόμα μια σειρά ακίνητης βιολογίας. Το νερό αυτή τη φορά θα έρχεται από ψηλά ενώ θα φεύγει από τα χαμηλά προς το τρίτο φρεάτιο.

Στο τρίτο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κινούμενη βιολογία, κάτι όπως το moving bed με την παροχή αέρα. Υπόψην ότι όλα τα φρεάτια ξεχωριστά, θα πρέπει να απομονώνονται, αλλά θα πρέπει παράλληλα να υπάρχει χαμηλά έξοδος του νερού με βαλβίδα ασφαλείας.

Αν τα καταφέρω, θα προσπαθήσω να σου ανεβάσω ένα απλό σχέδιο της σκέψης μου τις επόμενες 2-3 μέρες.

[QUOTE=kalaitzakis;589858]Σωλήνες ,λάστιχα για το Skimmer ?
Όχι δεν έχω βρει περιμένω πρώτα να έρθουν και μετά τα ψάχνω, αλλά μια πρόχειρη ματιά σε καταστήματα που έχουν υλικά για πισίνες μου είπαν ότι υπάρχουν όλα . πιστεύω ναι μην έχω πρόβλημα Ψάξε το θέμα εκεί και μιλάμε όταν πλησιάσει η ώρα της αγοράς τους.

kalaitzakis
13-07-11, 16:01
Σήμερα παρέλαβα το φίλτρο αντλία αεραντλία UV και πριν μέρες τις σωλήνες 16 bar Και τις βάνες , μένον ακόμα κάτι ψιλά που περιμένω
( μουφες Τ και συστολές )
και πιστεύω έχω τελειώσει με τα χοντρά για τις πρώτες αγορές, μένει το τελικό σκάψιμο και το μπετό, έχω ακόμα αρκετή δουλειά αλλά βλέποντας τα υλικά γίνομαι ανυπόμονος να τελειώσω πιο γρήγορα
43828

in the pond
13-07-11, 17:06
Σήμερα παρέλαβα το φίλτρο αντλία αεραντλία UV και πριν μέρες τις σωλήνες 16 bar Και τις βάνες , μένον ακόμα κάτι ψιλά που περιμένω
( μουφες Τ και συστολές )
και πιστεύω έχω τελειώσει με τα χοντρά για τις πρώτες αγορές, μένει το τελικό σκάψιμο και το μπετό, έχω ακόμα αρκετή δουλειά αλλά βλέποντας τα υλικά γίνομαι ανυπόμονος να τελειώσω πιο γρήγορα
43828

Nα κάνεις υπομονή. Ένα-ένα τα πράγματα με τον καιρό τους. Μην βιαστείς, γιατί σε περίπτωση λάθους, πληρώνεις ακριβά!

Σε καταλαβαίνω απόλυτα όμως. Πέρασα κι εγώ αυτό το στάδιο και ξέρω από ανυπομονησία...

kalaitzakis
14-07-11, 07:47
Βασίλη μήπως η EvoUV 110W είναι μεγάλη για τα λίτρα μου?
Την δίνουν για περισσότερο από 60>70.000 λίτρα
( Αυτά ισχύουν για την Βρετάνια με περιορισμένη ηλιοφάνεια )
Βέβαια Μπορώ να χρησιμοποιήσω μόνο τα 55w η μερικές ώρες την ημέρα
Στο δικό σου στήσιμο πως την δουλεύεις ??

in the pond
14-07-11, 13:59
Βασίλη μήπως η EvoUV 110W είναι μεγάλη για τα λίτρα μου?
Την δίνουν για περισσότερο από 60>70.000 λίτρα
( Αυτά ισχύουν για την Βρετάνια με περιορισμένη ηλιοφάνεια )
Βέβαια Μπορώ να χρησιμοποιήσω μόνο τα 55w η μερικές ώρες την ημέρα
Στο δικό σου στήσιμο πως την δουλεύεις ??

Και εγώ με δύο 55άρες δουλεύω το σύστημα και είμαι καλυμμένος μια χαρά. Όταν πριν λίγες μέρες είχα διακόψει κατά λάθος τον ηλεκτρισμό προς τη UV, είδα μέσα σε 4 μέρες να αρχίζει το νερό να χάνει τη διαύγειά του.

Η αλήθεια όμως είναι ότι άλλο Μ. Βρεττανία και άλλο Μεσόγειος!
1. Δυνατή ηλιοφάνεια
2. Περισσότερες ώρες την ημέρα
3. Υψηλότερες θερμοκρασίες
4. Ατμοσφαιρική σκόνη και σκόνη στεγνού εδάφους λόγο μη υπάρξεως βροχής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μπορείς να δικιμάσεις τη μια 55άρα αν θέλεις, αλλά έχω την πεποίθηση ότι δεν θα σε καλύψει απόλυτα.

kalaitzakis
17-08-11, 19:49
Μετά από αρκετό διάστημα αδράνειας
Προχώρησα ακόμα λίγο στο σκάψιμο
Περίπου 20-30 πόντους αρκετά δύσκολα ,

8 ώρες Με κομπρεσέρ με αέρα ( δεν έχω πρόσβαση για σφύρα ) έχει μείνει
Το μέρος για τα φίλτρα είναι ευκολότερο το σκάψιμο ( είναι μπάζωμα )
και κάποια ισιώματα για τις σωληνώσεις και τα bottom drain

44240

kalaitzakis
03-05-16, 23:02
Μετά από αρκετά χρόνια αδράνειας 5 και βάλε , λόγο διαφορών προβλημάτων κυρίως
Σκαψίματος ξανά προχωρώ .. με περισσότερη επιμονή να δω αν καταφέρω να την τελειώσω φέτος ..
Έχω τώρα 4 μέρες πάλι κομπρεσέρ για να κατέβω στο επιθυμητό ύψος. Έχω κατέβει στο 120 και έχει τελειώσει τα 3/4 περίπου. Έκανα και ένα βοηθητικό χώρο 2χ1,5 για τα φίλτρα στο τέλος της λίμνης ( κάτω από το μπαλκόνι ) η όποια είναι τελικά 6,4χ2,1
Θεού θέλοντας σε 2 ακόμα μέρες τελειώνουν με το σκάψιμο το οποίο μέχρι τώρα μου έχει κοστίσει αρκετά χρήματα ..
Θα πέσει ενιαίο μπετό και θα ακολουθήσω το το παράδειγμα του Βασίλη ( in the pond )
Έπεται συνέχεια ( ελπίζω χάχα )

79097 79098 79099 79102 79103

Bill-Samos
03-05-16, 23:47
Αυτο ειναι που λενε ''Αργα και σταθερα'' :D:D Με το καλο να την τελειωσεις..εχεις και ωραιο περιβαλλοντα χωρο να καθεσαι να απολαμβανεις..

Artemisia
04-05-16, 08:18
Με το καλό να την τελειώσεις και να την χαρείς :D

kalaitzakis
04-05-16, 20:41
Προχωρήσαμε αρκετά σήμερα ( για τα δικά μου δεδομένα ) με κάποιες απώλειες,
Έσπασε ένα βελόνι του κομπρεσέρ
Αυτό το είδος πέτρας είναι ότι χειρότερο για σκάψιμο καρφώνει και κάνει μόνο τρύπες και στο τέλος βγαίνουν μικρές φλούδες , για αυτό έχω μείνει τόσο πίσω από την μια απογοήτευση και από την άλλη δεν ήθελα να μείνω στους 60/70 πόντους,
Έχει μείνει Κανά τετραγωνικό , αύριο σε Κανά 2ωρο τελειώνει
Θα φύγουν τα μπάζα τα όποια είναι αρκετά για 30 πόντους κατέβασμα και κάποια Ισώματα θα γεμίσω ένα φορτηγό
Την δευτέρα ξεκινώ το καλούπι το οποίο θα χρειαστεί περίπου 8 κυβικά
Αν πάνε όλα καλά τέλος εβδομάδας θα έχω τελειώσει

79123 79124 79127 79125 79126

kostas66
04-05-16, 20:50
Προχωρήσαμε αρκετά σήμερα ( για τα δικά μου δεδομένα ) με κάποιες απώλειες,
Έσπασε ένα βελόνι του κομπρεσέρ
Αυτό το είδος πέτρας είναι ότι χειρότερο για σκάψιμο καρφώνει και κάνει μόνο τρύπες και στο τέλος βγαίνουν μικρές φλούδες , για αυτό έχω μείνει τόσο πίσω από την μια απογοήτευση και από την άλλη δεν ήθελα να μείνω στους 60/70 πόντους,
Έχει μείνει Κανά τετραγωνικό , αύριο σε Κανά 2ωρο τελειώνει
Θα φύγουν τα μπάζα τα όποια είναι αρκετά για 30 πόντους κατέβασμα και κάποια Ισώματα θα γεμίσω ένα φορτηγό
Την δευτέρα ξεκινώ το καλούπι το οποίο θα χρειαστεί περίπου 8 κυβικά
Αν πάνε όλα καλά τέλος εβδομάδας θα έχω τελειώσει

Φίλε όπως το πας με το βάθος, στο τέλος προβλέπω να βρεις τίποτε αρχαία... :D:D:D

kalaitzakis
04-05-16, 20:58
χάχα :) ναι έχω βρει αρκετά απολιθώματα από θάλασσα, έχω βάλει ένα αχινό ντεκόρ στο ξύλο φούρνο κάποια στιγμή θα το ανεβάσω

stanisalus18
05-05-16, 12:19
Με το καλό η συνεχεία :D Υπομονή και άπλα απόλαυσε την όλη φάση τώρα. Και θα το χαρείς στο τέλος, το πιστεύω.

kalaitzakis
06-05-16, 08:11
Τέλειωσε επιτέλους το σκάψιμο και σήμερα μετρούμε για τα υλικά σίδερα ξύλα κτλ..
Δευτέρα ξεκινάμε κανονικά
:)

Artemisia
06-05-16, 08:13
Με το καλό :D Καλή ευκολία :D

kalaitzakis
07-05-16, 18:51
σήμερα ξεκίνησαν τοποθέτησαν τα πρώτα σίδερα και την δεύτερα ξεκινά το καλούπι
79188 ..

Τάκης
07-05-16, 20:37
Πήρες φόρα τώρα :)
Μπράβο, άντε με το καλό να τη τελειώσεις τη λίμνη σου

kalaitzakis
08-05-16, 20:01
Σήμερα έβαλα μερικές σωληνώσεις, 3 επιστροφές 1 SKIMER 2 αναμονές για μελλοντική χρήση για καταρράκτη Η ότι προκύψει , έμειναν τα bottom drain τα βάλω στο τέλος όταν τελειώσουν το καλούπι για να μην τα πατούν

79228

Artemisia
08-05-16, 20:10
Πολύ καλή δουλειά ;) Αξιοζήλευτη , άξιζε ο χρόνος και ο κόπος .

Στάλθηκε από το SM-G800F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

kalaitzakis
09-05-16, 06:02
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Αρτεμισία ( ωραίο όνομα ),
Όσο προχωρεί το η λίμνη γίνομαι ανυπόμονος, αλλά προσέχω
Μην κάνω κάποιο λάθος Η παράλειψη .

Παρατηρώ στον εαυτό μου μια τάση όπως τον μικρό μαθητή
Που θέλει να πάρει το μπράβο από τον δάσκαλο του και να
Μοιραστεί την χαρά του
(Λες να έχω πρόβλημα ) :):)

Artemisia
09-05-16, 07:10
Με τίποτα δεν θα έχεις πρόβλημα :) Τα έχεις προβλέψει όλα και με το παραπάνω :) Συγχαρητήρια και πάλι για την μελέτη και κατασκευή ώς τώρα , εύχομαι να πάνε όλα καλά και να την χαρείς :D:D

odin79
09-05-16, 20:38
το ποσο ζηλευω δεν θες να ξερεις.πολλα μπραβο

kalaitzakis
09-05-16, 22:25
Τώρα σταμάτησα ,ξεχάστηκα και πήγε αργά,
Σχεδόν έχουν τελειώσει τα καλούπια μένει να βάλουν πιασίματα και κόντρες.
Έβαλα τα 2 bottom drain και σωλήνες (σπιράλ) DUROFLEX για φώτα και διάφορα ηλεκτρονικά
Αν πάνε όλα καλά τετάρτη μεσημέρι τελειώνουν

79235 79236

Artemisia
09-05-16, 22:44
Πολλά μπράβο :smt041:smt041:smt041σούπερ δουλειά :D:D

kalaitzakis
10-05-16, 16:00
Προχωρήσαμε και σήμερα , μάλλον αύριο κατ τις 12 τελειώνουν
μεθαύριο πέφτουν το μπετό ( επιτέλους )
Μετά μένει να γίνουν περιμετρικά ζαρντινιέρες με μπετό
Και Περιμετρικά ισώματα δαπέδου

Artemisia
10-05-16, 16:59
Με το καλό πανέμορφη θα γίνει ;)

Στάλθηκε από το SM-G800F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

kalaitzakis
12-05-16, 17:34
Έπεσαν και τα μπετα σήμερα το πρωί με ένα μικρό ατύχημα , έσπασε λίγο στην άκρη το bottom drain θα το κολλήσω μετά στην μόνωση,
και από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τώρα την καταβρέχω συνέχεια ,
Αύριο ξεκαλουπώνουν και θα κάνουμε τις πρωτες διαμορφώσεις περιμετρικά.
Εχουμαι συνέχεα ,αφαίρεση του μπετου που περισσεύει και τα πρώτα στοκαρίσματα για να ετοιμάζομαι την επιφάνεια για το τελικό χέρι μόνωσης ,
Το οποίο είμαι ανάμεσα σε fiberglass Η Πολυουρία
Θα εξαρτηθεί από το κόστος , εδώ στην Κρήτη υπάρχει εταιρεία που κάνει εφαρμογές Πολυουρίας θα δούμε όταν φτάσω σε αυτό το στάδιο

7931079311
7931279313

mpampis varytimos
12-05-16, 19:18
φίλε καλή δύναμη ,ούτε οικοδομή να σήκωνες ,πανέμορφα .

asteriosb
12-05-16, 20:42
Απλά θα γίνει μια τέλεια λίμνη εύχομαι τα καλύτερα.
Το πόσο ζηλεύω δεν λέγετε :)

Τάκης
12-05-16, 20:43
Μπράβο βρε φίλε, πολύ δουλειά αλλά καλή δουλειά

demati7
12-05-16, 21:48
Εγώ που την έχω δει από κοντά είναι φοβερή.τέλεια δουλειά μπράβο ρέ Γιώργο :)

Artemisia
13-05-16, 00:02
Γιώργο να την χαρείς πραγματικά το αξίζεις :D:D για όλο τον κόπο και τον χρόνο που αφιέρωσες ;) Ποτέ δεν περίμενα να δώ λίμνη μέσα στο Ηράκλειο , έχω μείνει και ξέρω πώς είναι η πόλη για τα καλά :grin: Μπράβο σου !!

kalaitzakis
14-05-16, 15:50
Χθες και σήμερα ξεκαλούπωσαν και μετά καλούπωσαν ένα μικρό (μπαλκονάκι ) που θα γίνει στην άκρη , επίσης στην άκρη μεταξύ πέτρας και τοιχίου θα γίνει ζαρντινιέρα με μπετό η όπια θα φιλοξενήσει τα φυτά , θα έχει υπερχείλιση που θα πέφτει με νεροκουρτίνα στην λίμνη .(αν δεν αλλάξω σχέδιο θα δω )
Θέλει αρκετή δουλεία στο μπετό επιδιόρθωση και στοκάρισμα
Αλλά τώρα που έχει γίνει Η αρχή προχωρεί με άλλους ρυθμούς
79372 79373

aliens-
16-05-16, 09:35
... επίσης στην άκρη μεταξύ πέτρας και τοιχίου θα γίνει ζαρντινιέρα με μπετό η όπια θα φιλοξενήσει τα φυτά , θα έχει υπερχείλιση που θα πέφτει με νεροκουρτίνα στην λίμνη .(αν δεν αλλάξω σχέδιο θα δω )...

Συγχαρητήρια για την κατασκευή σου μέχρι τώρα. Φαίνεται ότι θα κάνεις κάτι πολύ όμορφο.

Το μόνο που με προβλημάτισε είναι η ζαρντινιέρα . Αν την κάνεις μεταξύ πέτρα και τοίχου δεν θα σου κλείσει όλο τον χώρο σε αυτό το σημείο? Θα έχεις πρόσβαση για να μπορείς να επέμβεις αν χρειαστεί και να μπορείς να κάνεις κάποια συντήρηση ?

Επίσης πόσο μεγάλα είναι τα bottom drain ? 4" ? Είναι με αέρα ?

kalaitzakis
16-05-16, 18:45
Στην ζαρτιέρα όντος θα κλείσει ο χώρος εκεί αλά έτσι που έχει μείνει με βολεύει,
Όσο για την πρόσβαση θα έχω από το περβάζι το οποίο είναι 20 πόντους πλάτος,
Τα bottom drain ναι έχουν αέρα και έχουν το κάθε ένα μια φ63 και μια φ40
4σαρι πρέπει να είναι δεν είμαι σίγουρος
Από το φ 40 θα περάσω το σωληνάκι του αέρα και σύγχρονος θα παίρνω και από εκεί νερό για δεύτερο φίλτρο μελλοντικά

kalaitzakis
23-05-16, 10:26
Έφυγαν και τα τελευταία καλούπια:D και αύριο ξεκινάμε στοκάρισμα και τρίψιμο
79590 79591 79592

tsala
23-05-16, 15:05
Τι εχεις κανει ρε θηριο;;;:D
Μπραβο, θα γινει σουπερ!:smt023

Τάκης
23-05-16, 20:37
Ωραίος :)

GIANNHS KOI
24-05-16, 11:55
Καταπληκτική δαυλιά μπράβο σου .Σου εύχομαι καλά τελειώματα και να έχεις υγεία να την χαρείς.....

kalaitzakis
03-06-16, 06:57
Συνέχεια στο έργο καθάρισμα πρώτα στα χοντρά με κάποιο εργαλείο που είχα όταν έχτιζα την πέτρα ( ΡΑΠΙΝΑ ) έκανε πολύ καλή δουλεία στην περίπτωση μου .
Συνέχεια τρίψιμο με τροχό για να ισώσουν οι επιφάνειες , ενισχυμένος σοβάς
για να στρογγυλέψω τις γωνίες και σπατουλάρισμα με επισκευαστικό τσιμέντο για να καλύψω τις τρύπες.
Έκοψα το μπετό με τροχό για την υπερχείλιση από το διπλανό διαμέρισμα όπου θα μπουν τα φυτά
Και μεγάλωσα το skimmer γιατί μου έπεσε χαμηλά (λάθος ελπίζω να Μέιν συναντήσω άλλο )
Δεν θα πιστέψετε πόσο πολύ χρόνο μου πήρε να το κάνο.
Συνέχεια έχει στο ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΑ ΜΕ ΥΑΛΟΥΦΑΣΜΑ και Gel Coats αν και ήθελα να την κάνω με πολυουρία (polyurea)
Δεν τα κατάφερα , ρώτησα σε όλους εδώ στην Κρήτη που κάνουν εφαρμογές πολυουριας και πρέπει να έχουν περίσσεμα από κάποια άλλη δουλεία
Και Μαύρη που θέλω εγώ ( συνήθως δουλεύουν άσπρη η γκρι ), στα τετραγωνικά μου περίπου 35 δεν μπορεί να γίνει τόσο μικρή ποσότητα παραγγελία
Έψαξα και κάποια άλλα υλικά από την κορυφαία εταιρεία μονωτικών (Ceresit) άλλα είναι εξίσου ακριβά και δεν θα έχω το φινίρισμα που μου δίνει το
Fiberglass.
Ψάχνω στην αγορά για καλύτερη τιμή γιατί λίγο πολύ θα πλησιάσει στα 1000 ευρώ
Έπεται συνέχεια
79842 79843

Τάκης
03-06-16, 08:01
Για δες αυτό
http://www.imagina-colours.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=&product_id=582&category_id=91&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=86
είναι για μικρές ποσότητες

vasiliosbill
03-06-16, 14:50
Γιατι δεν το μυστρωνεις με κοσκινισμενη αμμο θαλλασης και τσιμεντο κ μετα να το υ
τρυψεις δλδ υαλωμα οπως ακριβως κανουν τις στερνες?

kalaitzakis
04-06-16, 06:57
Καλημέρα στο στο φόρουμ . φίλε Τάκη το έχω δει (http://www.imagina-colours.gr/index....mart&Itemid=86) είναι μεν για μικρές ποσότητες αλλά το μπιστόλι εφαρμογής κοστίζει 1500 ευρώ + τα φυσίγγια το κόστος ανεβαίνει πάρα πολύ
Τα συνεργεία που κάνουν εφαρμογές εδώ δουλεύουν βαρέλια 200 κιλών όποτε είναι δύσκολο να πάρουν μαύρο 200κιλο και να τους μείνει , το κακό είναι ότι δεν βάφετε για να βάλω ότι έχουν .
Φίλε μου vasiliosbill αυτό το έχω κάνει Ίδη έχω βάλει ρητίνες στο μπετό
Και μετά επισκευαστικό τσιμέντο της Ceresit ct85 και τώρα να το περάσω με μονωτικό
Και μετά βάψιμο δεν θα έχω πρόβλημα .
Θέλω να το κάνω έτσι γιατί πρώτον όταν μπει το νερό θα είναι για πάντα (κυριολεκτικά ) δεν θα μπορώ να κάνω κάποιες εργασίες διορθώσεις μετά ,και δεύτερο όπως έχει πει και ο Βασίλης θέλουμε επιφάνεια λεία για να αποφύγουμε τυχών μικροτραυματισμούς .
Είμαι της φιλοσοφίας πρώτα τα κοι και μετά όλα τα αλλά, περιβάλλων χώρος και φυτά.
Για αυτό έχω προβλέψει 2 ανεξάρτητα συστήματα φίλτρων

stanisalus18
17-06-16, 23:00
Καμία φωτογραφία θα έχουμε σύντομα? :D:D:D

kalaitzakis
22-06-16, 15:33
Συγνώμη για την απουσία μου απλός δεν έχω προχωρήσει και πολύ,
Έφερα τεχνικό για την πολυουρια και μου ζήτησε 45 ευρώ το τετραγωνικό
Βγαίνει σύνολο περίπου 1500 ευρώ , Η μέθοδος με πολυεστέρα fiberglass & Gel Coats περίπου στα 800 ευρώ
Επειτα από πολλή ψάξιμο , κατέληξα στο παρακάτω
http://www.gartentotal.de/Teich-Shop/Teichfolie-Teichvlies/Fluessige-Teichfolie/
Καλλίτερη επιφάνεια από τα παραπάνω και αρκετά φτηνότερο
Αν και δυσκολεύτηκα να βρω κάποιον από Γερμανία για να θέλει να στείλει Ελλάδα
( γενικά υπάρχει ένα κλήμα αβεβαιότητας και περισσότερο από τους Γερμανούς )
Μάλλον δικαιολογημένα
Περιμένω 3 10κιλα είναι για 45 τετραγωνικά τα δικά μου είναι 30 και θα κάνω ένα χέρι παραπάνω για καλλίτερο αποτέλεσμα .
Έφτιαξα το καπάκι για το μηχανοστάσιο και διόρθωσα με έτοιμο σοβά μερικές ατέλειές
Στο μπετό έχει μείνει ένα τελευταίο χέρι με επισκευαστικό τσιμέντου , θα μπει με σπάτουλα για καλύτερη επιφάνεια.
Και μετα αστάρι για να μπει το τελικό χρώμα το οποίο αν και το αναφέρουν χρώμα δεν είναι , είναι στην ουσία ένα ελαστομερες σφραγιστικό με πολλή μεγάλη ελαστικότητα
Άντε να δούμε έχω γίνει ανυπόμονος αλλά πρέπει να γίνουν όλα με υπομονή
80173 8017480175

Artemisia
22-06-16, 15:47
Την ίδια εταιρεία πήρα και εγω μονο που το δικό μου δεν είναι fiberglass.
Δεν φταίνε τα capital control που δεν στέλνουν οι περισσότεροι Γερμανοί αλλά οι μεταφορικές εταιρείες , εδω και χρόνια .... Τα έξοδα αποστολής είναι συνήθως πολλά . Μια χαρά είναι το υλικό
Υ.Γ. Και η Γερμανία έχει capital control απλά είναι στα 4.500 ευρώ (αν δεν κάνω λάθος)

GIANNHS KOI
23-06-16, 11:59
Μπράβο σου ρε φίλε ,επιτέλους να δούμε και μια σοβαρή δαυλιά. RESPECT. :smt023 Σου εύχομαι καλό τελείωμα.

kalaitzakis
23-06-16, 17:56
Ευχαριστώ φίλε Γιάννη για τα καλά σου λόγια .
Όπως αναφέρω και στην αρχή του ποστ είμαι αρχάριος (και θέλω να μείνω ) για αυτό άλλωστε έχουμε το forum για να ανταλλάσουμε πληροφορίες απόψεις προτάσεις για αυτά τα πανέμορφα ζώα τα koi για μένα αυτά έχουν προτεραιότητα . βλέπω ότι αυτό έχεις κάνει εσύ και παίρνω μαθήματα
Ευχαριστώ και πάλι

kalaitzakis
24-06-16, 19:25
80202 80203

aliens-
24-06-16, 20:35
Υπέροχα !!! Πολύ μελετημενες οι κινησεις σου.

Τι δύναμη εχουν οι αεραντλίες?
Αυτά τα στοπ που εχεις σε καθε σωλήνα τα παραγγειλες από έξω ή τα βρήκες σε μαγαζι στην Ελλάδα?

GIANNHS KOI
25-06-16, 00:05
Ευχαριστώ φίλε Γιάννη για τα καλά σου λόγια .
Όπως αναφέρω και στην αρχή του ποστ είμαι αρχάριος (και θέλω να μείνω ) για αυτό άλλωστε έχουμε το forum για να ανταλλάσουμε πληροφορίες απόψεις προτάσεις για αυτά τα πανέμορφα ζώα τα koi για μένα αυτά έχουν προτεραιότητα . βλέπω ότι αυτό έχεις κάνει εσύ και παίρνω μαθήματα
Ευχαριστώ και πάλι

Αυτά που έγραψα είναι πραγματικοτητα δεν είναι ευχολόγια πραγματικά σου αξίζουν συγχαρητήρια γιατί αν και δηλώνεις αρχάριος φαίνεσαι συνειδητοποιημενος και ώριμος για αυτό που ξεκινάς (ένα ιδανικό σπίτι για αυτά τα υπέροχα ζώα) .Τέτοιο ξεκίνημα γίνετε μόνο από έναν έμπυρο χομπηστας η από άνθρωπο που έχει μάθει να είναι δεκτικός (να διαβάζει να ρωτάει και να μαθαίνει) .Και αυτό από μόνο του είναι αξιόλογο. Μακάρι όλοι μας να κάναμε ένα ξεκίνημα σαν το δικό σου θα είχαμε γλυτώσει από πολλές δυσάρεστες περιπέτειες .Το θέμα σου κοσμι πραγματικά το forum.θα το παρακολουθώ γιατί με ενδιαφέρει η εξέλιξη .
Μακάρι να σου φανούμε κάπου και εμείς χρήσιμη για να τελειοποιησης αυτό το παζλ που άρχισες .

Στη διάθεσή σου φίλε μου :smt041

kalaitzakis
25-06-16, 07:43
Να σαι καλά φίλε Γιάννη για τα καλά σου λόγια . Η αλήθεια είναι ότι έχω διαβάσει αρκετά αρθα κυρίως ξένα , αυτοί ασχολούνται με τα koi αρκετά χρόνια ,και έχουν Τεράστια εμπειρία .Δηλώνω αρχάριος γιατί θεωρώ ότι έχω ακόμα πολλά να μάθω αλλά αυτό κάνει να έχει ενδιαφέρον το χόμπι μας.

Φίλε aliens αν εννοείς τις βάνες νερού είναι τύπου VALTERRA αυτές τις βρήκα οικονομικά εδώ
http://aquaclubdesign.com/pvc-βάνες-ανεπίστροφα-θύρες-φρεάτια-el-5/

kalaitzakis
28-06-16, 20:58
Τελικό βάψιμο με μονωτικό νερού στο μηχανοστάσιο και δοκιμαστική τοποθέτηση φίλτρο και uv εν αναμονή για το τελικό χρώμα /μονωτικό για την λίμνη.
Στον χώρο του μηχανοστασίου έμεινε χώρος για το δεύτερο φίλτρο τύπου vortex περίπου 2 επί 0,60 και ύψος 1 μέτρο ,περιμένω από τον σιδερά μου κατασκευή Τραπέζι από σίδερο για να σηκώσω το nexus στο επίπεδο του νερού .. κάνει και φοβερή ζέστη και αν ήταν έτοιμη θα έκανα καμία βουτιά τι να κάνω θα
Περιμένω :)
80326 80327[/ATTACH [ATTACH]80328

NikosGus
28-06-16, 21:20
Ετσι.. Βάζε βάζε φοτο να βλεπουμε και εμείς

aliens-
29-06-16, 08:35
Βαρβάτα εργαλεία !!! Θα είναι παινχιδάκι ο καθαρισμός του Nexus.

Πάλι καλά που δεν μπαίνουν τα ψάρια μου ίντερνετ γιατί θα τα έβλεπαν όλα αυτά που φτιάχνεις και θα μου έκαναν παράπονα για αναβάθμιση :grin: :grin:

Υ.Γ. Αυτές τις βάνες εννοούσα. Ευχαριστώ για το λινκ.

kalaitzakis
03-07-16, 09:27
συνεχίζομαι το έργο , βάψιμο στο καπάκι του μηχανοστασίου και στην βάση του nexus με χρώμα απομίμηση ξύλου. σε 3/4 μέρες θα έρθει το μονωτικό
έχω αγωνιά πως θα δείχνει ..
80400[/ATTACH[ATTACH]80401[/ATTACH[ATTACH]80402

NikosGus
03-07-16, 20:32
Εδώ έχουμε αγωνία εμείς, δεν θα έχεις εσύ; :)

kalaitzakis
07-07-16, 09:02
χθες απόγεμα μου έφερε Η κουριερ το μονωτικό και σήμερα 7 το πρωί
πέρασα το πρώτο χέρι το βράδυ θα περάσω το δεύτερο ,
το μονωτικό δεν αραιώνεται ,και για αρχή στρώνει καλά και είναι αρκετά σκληρό. Στα επόμενα χέρια και να κάνει καλύτερη επιφάνεια

805348053580536[/ATTACH [ATTACH]80537

Τάκης
07-07-16, 10:38
Κάνεις φοβερή δουλειά φίλε μου,
μπράβο

kalaitzakis
07-07-16, 21:10
τελικά είναι φοβερό υλικό με το δεύτερο πέρασμα έκανε πολύ καλή επιφάνεια
θα ακολουθήσουνε άλλα 2 χέρια και θα καλύψει τυχών ατέλειες.
Έκανα λάθος μπορεί να αραιωθεί με νερό , ο Γερμανός λέει το κάθε χέρι
με τα από μια μέρα άλλα αυτό στην Γερμάνια σε μένα μετά από 8 ώρες είναι αρκετά σκληρό σαν πέτρα
το επόμενο χέρι θα το κάνω αρκετά πρωί κατά τις 6 πριν πάω για δουλειά

80542 80543
80544 80545
80546

GIANNHS KOI
08-07-16, 16:42
Ρε τι αρχάριος είσαι εσύ. Δεν σου λέω άλλα μπράβο γιατί θα μας παρεξηγήσουν οι συνάδελφοι……XAXAXAXA

Πάντως όντως φαίνετε καταπληκτικό υλικό .Δίνει ωραίο φινίρισμα....

kalaitzakis
16-07-16, 13:26
Μέτα από 7 μέρες αναμονή για Να στεγνώσει το μονωτικό άρχισα σήμερα κατά τις 1+30 να βάζω νερό στην λίμνη , έχουν προηγούμενός δοκιμαστεί το φίλτρο και οι σωληνώσεις για τυχών διαρροές,
Έχω βάλει προσωρινά μετρητή νερού για να μετρήσω τα τελικά κυβικά νερού που θα έχω.
προσπαθώ να ανεβάσω φώτο αλά υπάρχει καποιο πρόβλημα μου γράφει τα παρακάτω¨

(Your submission could not be processed because a security token was missing.

If this occurred unexpectedly, please inform the administrator and describe the action you performed before you received this error.)

kalaitzakis
16-07-16, 18:05
80630

kalaitzakis
16-07-16, 18:25
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160716/26b651677c6c13db7407e8473fa8ca87.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160716/48dface24812ad15d21bd3a65496c6f3.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160716/d1aaa7df91b4eb914f4ad318ef6b8e96.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160716/711cab0cc66f77c6d6ec42e9817cb900.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk
-------------------------
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160716/26b651677c6c13db7407e8473fa8ca87.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160716/48dface24812ad15d21bd3a65496c6f3.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160716/d1aaa7df91b4eb914f4ad318ef6b8e96.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160716/711cab0cc66f77c6d6ec42e9817cb900.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160716/b029f101f92723b240de5a6714872a2e.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160716/91bd8d0935e541736b562639fd346f33.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160716/1869c943eee262da0c9dcdc7e2be81b7.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160716/2975d5019b0c90443ddcc292c893c545.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160716/d68cfae8b483d35cc6f46e214c75a7d3.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160716/bf2ea5993c6352c752fd911f4c4f3765.jpg

-------------------------
ανέβασα φώτο από το κινητό μου , δεν μου αρέσουν όπως φαίνονται όταν θα καταφέρω θα τις ανεβάσω κανονικά

kalaitzakis
16-07-16, 20:43
80632[/ATTACH[ATTACH]80633[/ATTACH[ATTACH]8063480635[/ATTACH[ATTACH]80636[/ATTACH[ATTACH]80637

kalaitzakis
16-07-16, 20:45
80638

80639

80640

80641

80642

80643

kalaitzakis
16-07-16, 20:47
80644

80645

80646

80647

80648

GIANNHS KOI
16-07-16, 20:49
80632[/ATTACH[ATTACH]80633[/ATTACH[ATTACH]8063480635[/ATTACH[ATTACH]80636[/ATTACH[ATTACH]80637
Άντε καλορίζικο από εδώ και πέρα αρχίζει η γλύκα γουστάρω και ζηλεύω καπάκι.......

kalaitzakis
30-07-16, 19:09
https://www.youtube.com/watch?v=0glxdHtuX2A&feature=youtu.be

kalaitzakis
18-03-18, 07:48
σας παρουσιάζω τα koi μου μετά από ένα χρόνο περίπου, καθώς και μια κατασκευή που έκανα με protein skimmer με ozone generator με προσθήκη
Συμπυκνωτή οξυγόνου

90439

90440

90441

90442

90443

90444

90445

90446

90447

kalaitzakis
18-03-18, 08:09
https://youtu.be/SuCO8M9d6x8

kalaitzakis
18-03-18, 09:02
Μετά από αρκετή σκέψη αποφάσισα να ανεβάσω την λίμνη μου ακόμα 90 πόντους και να προσθέσω τζάμι . ο τελικός όγκος νερού θα ξεπεράσει τους 20 τόνους .
Η πιέσεις στην προσθήκη θα είναι περίπου 8 τόνοι νερού , θα γίνει μια γωνία
με τζάμι triplex 20mm( 2 μέτρα & 2.8 ) και το υπόλοιπο μπετό , έχει γίνει τελάρο όλη η κατασκευή και θα προσθέσω και έχτρα σίδερα με ρητίνες για καλύτερα αποτελέσματα.
στο κομμάτι που θα βλέπει την προ λίμνη θα βάλω και εκεί τζάμι 40 πόντους επί 3 μετρά για να φαίνονται τα φυτά .
Η προ λίμνη θα αποκοπεί από την λίμνη και θα γίνει χωριστό κύκλωμα
Επίσης θα μεγαλώσω το skimer 60χ40χ1 μέτρο για να μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλο καλάθι για τα φύλα μερικά JAPANESE MATTING & αντλία βυθού
90448

90449

90450

90451

90452

90453

90454

90455

90456

Κλεόβουλος
18-03-18, 09:34
Φοβερή δουλειά!!

giorgostriv
18-03-18, 18:19
Μπραβο μπραβο:smt041.φιλε δωσε φωτο στο λαο.καλη δυναμη και κουραγιο με την κατεσκευη σου,ειμαστε μαζι σου,εγω το εχω πει,ποτε μια λιμνη δεν ειναι αρκετα μεγαλη:).

Artemisia
18-03-18, 19:12
Με γειά και πάλι :D με το καλό να τελειώσεις και να την χαρείς !
Εχεις μερικά ψάρια με προβλήματα σοβαρά , είναι ζήτημα χρόνου αν δεν κάνουν θεραπεία .Eίναι πολλά και δεν ξέρω τον λόγο :confused: Γιατι ??
Κάτι δεν πάει καλά . Φαίνεται σαν να έχουν δυστοκία και σε κάποια να έχουν μολυνθεί τα αυγά . Πρωτόζωα και βακτήρια είναι ο λόγος, αλλά πολλές φορές και κακές συνθήκες νερού .

kalaitzakis
19-03-18, 20:40
Ευχαριστώ Αρτεμίσια για το ενδιαφέρων ,
Πες μου σε παρακαλώ τι ?ακριβός βλέπεις στα ψάρια μου.
Τι αρρώστια? βλέπεις και τι θεραπεία χρειάζεται βήμα βήμα για να την αντιμετωπίσω
Επίσης τι? με συμβουλεύεις να κάνω για να αναβαθμίσω την βιολογία στη λίμνη μου
ευχαριστώ εκ των προτέρων

Artemisia
21-03-18, 14:53
Να είσαι καλά :D αρχικά θέλω να σε ρωτήσω αν έχεις κάνει πρόσφατα μετρήσεις και τι λένε ?
Πόσα ψάρια έχεις σε πόσα κυβικά ?
Όταν τα πήρες είχαν πρησμένη κοιλιά ?
Καμια δεξαμενή για καραντίνα υπάρχει ?

kalaitzakis
24-03-18, 09:59
Συνέχειά στο έργο έχει Ο καλουπατζής Ο κυρ Γιώργος, παλιάς κοπής 75 χρονών παρακαλώ :) σταθερή αξία, με το παραδοσιακό μαντήλι στο κεφάλι.
σιδέρωμα κανονικό και κάποιες αναμονές για ρεύμα
Στην προ λίμνη τελικά θα κάνω ένα sub sustem μια και ο χώρος που κερδίζω μετά τις προεκτάσεις είναι παραπάνω από 1,5 κυβικό νερό :-D

90554

90555

90556

90557

90558

90559

90560

kalaitzakis
27-03-18, 09:02
Συνέχεια στο έργο μας με το καλούπωμα να θέλει μερικές λεπτομέρειες για να τελειώσει.
Τα ψάρια είναι μια χαρά έχουν διάθεση παρόλο την φασαρία και τα χτυπήματα έχουν όρεξη, και αρχίζω να του δίνω ένα γεύμα με φουλ πρωτεΐνη μιας και οι θερμοκρασίες εδώ έχουν ανέβει .
Τελικά Αρτεμισία δεν υπάρχει πρόβλημα με τα ψάρια μου.
οι συνθήκες νερού είναι πολύ καλές , εννοείτε ότι γίνονται συχνές μετρήσεις , και τα βιολογικά μου σε καλό επίπεδο , Τα ψάρια μου (παιδιά του Γιάννη koi )περίπου 30 ζώα σε 12 κυβικά νερού τα όποια να ανέβουν σε 20 μετά την αναβάθμιση.
Τώρα μετά την συζήτηση μας επειδή ανησύχησα επικοινώνησα με τον Γιάννη μιας τα τα ψάρια είναι δικά του, ( προσωπικά πιστεύω ότι έχει τεράστιες γνώσεις στα koi) μου ανέφερε ότι απλός είναι Αυγομένα
και δεν βλέπει τίποτα για να ανησυχώ
Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον σου
90594

90595

90596

kalaitzakis
01-04-18, 08:14
Χθες έπεσε και το μπετό , 3 άτομα - 4ωρες μας πήρε να τα ρίξουμε μιας και το μπετό έπεσε με κουβάδες.

Τα ψάρια ταλαιπωρήθηκαν αρκετά μιας και το μπετό ξέφυγε σε μερικά σημεία με αποτέλεσμα το νερό να βρομήσει αρκετά , έγινε ταυτόχρονα αλλαγή νερού με φρέσκο για να αντιμετωπίσω το πρόβλημα.

Σήμερα μετά από 15 ώρες το νερό έχει καθαρίσει αρκετά και αύριο πιστεύω να επανέρθουμε στα κανονικά επίπεδα , προς το παρόν έχω ροή νερού 22.000 λίτρα την ώρα σε 8 κυβικά περίπου νερού .

Αύριο θα ξεκαλουπώσει Ο Κυρ Γιώργος οπότε θα φανεί Η τελική όψη:D

90656

giorgostriv
01-04-18, 13:14
Μπραβο! πολυ ομορφη θα γινει.Αναμεσα στην πισω πλευρα της λιμνης και της μαντρας τι θα φτιαξεις?

Artemisia
01-04-18, 23:10
Χαίρομαι που μιλάς με τον Γιάννη αλλά όταν βλέπω κάτι, ξέρω τι είναι :D δεν το βλέπω πρώτη φορά ;)
Τα ψάρια σου έχουν αυτη την μορφή https://www.pond-life.me.uk/forum/viewtopic.php?t=10759 , τίποτα φυσιολογικό δεν υπάρχει σε αυτή την εικόνα.
Θα με θυμηθείς σε μερικούς μήνες ή σε 1 χρόνο .

Παραθέτω και μια φωτό δικιά σου, για να μου πείς τις διαφορές .

kalaitzakis
02-04-18, 14:39
Ελα ναι Αρτεμισία μου, Μου είπες για αρκετά ψάρια για αυτό ανησύχησα ,
το συγκεκριμένο όντος έχει καπια δυσμορφία Η όπια είναι κατάλοιπο έντονης θεραπείας που είχε περάσει τον χειμώνα , είναι πάντως ευδιάθετο ζωηρό και στα γεύματα Η συμπεριφορά του είναι Φυσιολογική ,Έχει και αρκετά αυγά και δείχνει περίεργα , σε ευχαριστώ για το link θα το ψάξω :rolleyes:

kalaitzakis
02-04-18, 14:41
Σήμερα τέλειωσε και το ξεκαλούπωμα και φάνηκε Η τελική όψη,
Μια ξέφυγε λίγο το skimmer προς τα κάτω αλά θα το διορθώσω μετά
Καθάρισα τα χοντρά και διόρθωσα μερικές λεπτομερείς
Αύριο θα κάνω αλλαγή νερού και καθάρισμα τον φίλτρων και θα περιμένω μερικές μέρες να τραβήξει καλά για να μπορώ να βάλω το μονωτικό και το τελικό μονωτικό-χρώμα
Το οποίο θα είναι το ίδιο που είχα βάλει στην αρχή.
Μετά από 2/3 εβδομάδες θα μπει και το τζάμι 15X2 mm triplex extra clear και σε κανένα μήνα θα αρχίσω να βάζω νερό
Ιδικές σιλικόνες και σφαγιαστικά θα εφαρμοστούν για να αντέξουν την πίεση που θα έχει στα τζάμια ( θα τις παρουσιάσω στην πορεία)
90667

90668

90669

kalaitzakis
02-04-18, 15:12
Μπραβο! πολυ ομορφη θα γινει.Αναμεσα στην πισω πλευρα της λιμνης και της μαντρας τι θα φτιαξεις?

Έλα φίλε μου μάλλον εννοείς στο πλαϊνό της λίμνης , Θα γίνει skimmers, ένα μέρος περίπου 50χ60χ100 το οποίο θα μπει μεγάλο καλάθι για τα φύλα και μερικά βιολογικά σφουγγάρια μαζί με μια αντλία βυθού 10.000 λίτρα ώρα , όποια θα στέλνει νερό στο protein skimmer
Τώρα στο υπόλοιπο τμήμα 3 μέτρα επί 1χ40 θα γίνει ένα sub system με Japanese Matting - Crystal Bio - Bacteria House, θα προσθέσω οξυγόνο και θα ανεβάσω περισσότερο την βιολογία
Στο πίσω μέρος προς το παρόν θα βάλω μερικά φυτά

stanisalus18
02-04-18, 16:30
Με το καλο, με το καλο να ολοκληρωθει :smt041

kalaitzakis
02-04-18, 19:32
Χαίρομαι που μιλάς με τον Γιάννη αλλά όταν βλέπω κάτι, ξέρω τι είναι :D δεν το βλέπω πρώτη φορά ;)
Τα ψάρια σου έχουν αυτη την μορφή https://www.pond-life.me.uk/forum/viewtopic.php?t=10759 , τίποτα φυσιολογικό δεν υπάρχει σε αυτή την εικόνα.
Θα με θυμηθείς σε μερικούς μήνες ή σε 1 χρόνο .

Παραθέτω και μια φωτό δικιά σου, για να μου πείς τις διαφορές .

Αρτεμίσια διάβασα το link αλά δεν κατάλαβα που βλέπεις ομοιότητες με το δικό μου
Όπως είπα παραπάνω όντος έχει έντονο φούσκωμα αλλά έτσι είναι το ψάρι 3μηνες τώρα
Ο Γιάννης επιμένει ότι είναι full αυγομενο, θα ήθελε να παρέμβει αλά δεν μπορεί γιατί είναι Banned.
Τώρα εγώ βλέπω ένα ψάρι 3, 4 μήνες το οποίο είναι ζωηρό έχει όρεξη και γενικά δεν δείχνει σημάδια περίεργης συμπεριφοράς
Αν είχε χαλασμένα αυγά Η κάποιο πρόβλημα με την κύστη Η νεφρά ,συκώτι του δεν θα συμπεριφερόταν διαφορετικά??
Τέλος πάντων επειδή εγώ δεν είμαι ειδικός θα ήθελα να μου πεις τι βλέπεις συγκεκριμένα όχι γενικές υποθέσεις
Και τι θεραπεία να κάνω ,
Σε παρακαλώ πες μου πριν χάσω το ψάρι μου ευχαριστώ

odin79
02-04-18, 20:03
Αρτεμίσια διάβασα το link αλά δεν κατάλαβα που βλέπεις ομοιότητες με το δικό μου

Τέλος πάντων επειδή εγώ δεν είμαι ειδικός θα ήθελα να μου πεις τι βλέπεις συγκεκριμένα όχι γενικές υποθέσεις

Artemisia
Κάτι δεν πάει καλά . Φαίνεται σαν να έχουν δυστοκία και σε κάποια να έχουν μολυνθεί τα αυγά . Πρωτόζωα και βακτήρια είναι ο λόγος, αλλά πολλές φορές και κακές συνθήκες νερού .

Artemisia Να είσαι καλά :grin: αρχικά θέλω να σε ρωτήσω αν έχεις κάνει πρόσφατα μετρήσεις και τι λένε ?

kalaitzakis
02-04-18, 20:38
Artemisia

Artemisia Να είσαι καλά :grin: αρχικά θέλω να σε ρωτήσω αν έχεις κάνει πρόσφατα μετρήσεις και τι λένε ?

Τι δεν κατάλαβα ? στην ερώτηση μου πήρα απάντηση –ερώτηση ? .
Συγκεκριμένα σημαίνει τι βλέπει Η φίλη μας και όχι υποθέσεις, Μόλυνση από αυγά ,βακτριδιακη Η παρασιτική Η κακές συνθήκες νερού ??
Έχει καλύψει όλο το φάσμα από πιθανές αίτιες
θεωρείς ότι αυτό είναι διάγνωση & θεραπεία ??
Ευχαριστώ

Artemisia
02-04-18, 20:46
Συγνώμη κιόλας , αλλά όσα μου λές δεν ισχύουν. ΤΑ ΨΑΡΙΑ , ναι είναι πολλά που πάσχουν, έχουν δυστοκία .
Αφου τα πήρες απο τον Γιάννη ρωτα τον πως να τα κάνεις καλά .
Αυτό δεν έχει καμια σχεση με δυσμορφία .
Όσο για τον Γιαννη δεν έχω να πώ τίποτα .

odin79
02-04-18, 20:54
[/QUOTE]Artemisia πρόσφατα μετρήσεις και τι λένε ?
Καμια δεξαμενή για καραντίνα υπάρχει ?[/QUOTE] σε αυτα θα απαντησεις? τελος εγω προσωπικα θα απεφευγα να γεμισω με τσιμεντο μια λιμνη με ψαρια και να την ποσταρω σε ενυδρειακο φορουμ αλλα μαλλον θα κολυμπανε χαρουμενα:smt020

Kostas G.
02-04-18, 20:54
Το συγκεκριμένο ψάρι και μερικά άλλα σου έχουν δυστοκία. Η αιτία δεν είναι γνωστή στη δυστοκία, όμως συνοδεύεται από υψηλό κίνδυνο να μολυνθούν τα αυγά και να πεθάνει το ψάρι. Οι όχι και τόσο καλες συνθήκες, μπορούν να επιτείνουν το πρόβλημα. Όσο περνάει ο καιρός, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα μόλυνσης.

Με ελλειπή στοιχεία παραμέτρων δεν μπορούμε να προτείνουμε βελτιώσεις. Οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι πληροφόρηση.

kalaitzakis
02-04-18, 22:27
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας .
Κοιτάξτε δεν θέλω να σας αναστατώσω, απλός θέλω να με βοηθείστε για να αντιμετωπίσω το πρόβλημα μου
Παρακάτω σας βάζω 2 ψάρια με περισσότερες λεπτομέρειες για να μου πείτε τι βλέπεται
90677

90678

90679

90680

90681

Artemisia
02-04-18, 22:57
Να σε ρωτησω τωρα ? Τεστ μου κάνεις ? Αυτα τα ψαρια δεν υπάρχουν στην λίμνη σου απο φωτό που έχω δεί .
Το τσιμέντο που χρησιμοποιησες, τι τσιμεντο ήταν (με τα ψάρια πάντα μέσα στην Λίμνη ) ?
Τωρα που θα βάψεις με epoxy φανταζομαι πάλι μεσα θα είναι (ΤΑ ΨΑΡΙΑ )?

Για να εξηγηθώ , δεν τα ξέρω όλα . Αλλά δεν βοηθάω σε φορουμ για διακόσμηση .

kalaitzakis
02-04-18, 23:26
Εννοείτε , τα έβγαλα για να τα πάρω foto ,αλά δε μου απάντησες τι βλέπεις
Τώρα για το τσιμέντο που αναφέρεις το αναφέρω παραπάνω ότι δεν είναι ότι καλύτερο αλά τι να κάνουμε με κάποιο τρόπο έπρεπε να γίνει. αλλάζει τίποτα στην διάγνωση?
Όσο για το μονωτικό έχω πάρει το ίδιο που είχα βάλει στην αρχή
Ιδικό για λίμνες με koi

https://www.hanako-koi.de/teichtechnik/teichfolie/teichfolie-fluessig/tripond-teichfolie-fluessig-schwarz-30-liter-fuer-45m2

odin79
02-04-18, 23:39
ακου αφου η διαγνωση εχει βγει απο τον γκουρου μην σκας τελεια ειναι ολα .Απλα εγω σαν χομπιστας βλεπω μια λιμνη γεματη τσιμεντο και οχι μονο αυτο αλλα σε λιγες μερες θα μπει και εποξικη με τα ψαρια μεσα(μπορει να ειναι καταληλη για ψαρια αλλα μονο οταν στεγνωσει).
και αλλοι εκαναν εργασιες στις λιμνες τους αλλα εβγαζαν τα ψαρια.εμεις ειμαστε εδω για τα ψαρια και εγω προσωπικα λεω μπραβο μονο σε οσους τα σεβονται

alexkotsis
02-04-18, 23:47
Σε αυτό το thread ασχολουμαστε περισσότερο με τα μπετά και λιγότερο με τα ψάρια.
Ενδιαφέρον αν και θα το έκανα υπόμνημα στο mpetaforum.gr.
Τελικά ο Γιάννης είναι μπετατζης ή συγχομπιστας...?
Φίλε μου καλέ λίμνη θα είναι όταν τα ψάρια σου θα είναι υγιή. Αν πεθάνουν όλα θα είναι απλά μια στέρνα με βρωμονερα που λένε και στο χωριό μου.
Κάνε μια παύση στις εργασίες, ασχολησουσου με τα ψάρια και την θεραπεία τούς.
Τα μπετά και το mpetaforum.gr εκεί θα είναι περιμένουν..

kalaitzakis
04-04-18, 10:18
Καλημέρα , μάλλον με έχετε παρεξηγήσει προτεραιότητα μου είναι τα koi και μετά τα υπόλοιπα , για αυτά γίνονται άλλωστε όλα αυτά
Εννοείτε έχουν σταματήσει όλες οι εργασίες μέχρι να επανέρθουν οι φυσιολογικές συνθήκες ξανά
Σημερινές μετρήσεις είναι αρκετά καλές
Ph.. 7,5
ΝΟ2.. 0mg
Νo3 ..14
ORP.. 310 mV σε 18°C.
Το νερό έχει καθαρίσει αρκετά
Έχω κάνει καθαρισμό στα φίλτρα μου τα όποια είχαν μαζέψει αρκετά
4 κυβικά μέτρα Japanese Matting με 150 λιτρα Crystal Bio στο sub sustem kai 200 litra Κ1 με 20 λιτρα biochips στο Nexus 210 με 10.000 λίτρα & 12.000 αντλίες νερού την ώρα
Γυρνάνε όλο το νερό της λίμνης δύο φορές την ώρα
Καραντίνα έχω μια κλασική παλετοδεξαμενη του τόνου και 2 ενυδρεία 250 λίτρα για τις γέννες .
Όταν πήρα τα ψάρια από τον Γιάννη koi πριν ένα χρόνο, μερικά είχαν φούσκωμα και μερικά όχι.
Παρεμπίπτοντος από τον Γιάννη έχω πάρει μόνο τα ψάρια , είναι λάθος και άδικο να τον βάζουμε σε όλη αυτήν την συζήτηση μου αφορά μόνο εμένα

Τώρα στο θέμα μας, αρκετά παιδιά μου είπατε ότι τα ψάρια μου έχουν δυστοκία:( . Εγώ προσωπικά δεν το βλέπω ,
Σας παρακαλώ κάποιος που ξέρει, να μου πει τι βλέπει,
από την αρχή ζητώ να μου πείτε αν και πως αντιμετωπίζεται Η δυστοκία με φαρμακευτική αγωγή
Αυτός ? άλλωστε δεν είναι και Ο σκοπός του forum .
Ευχαριστώ

kalaitzakis
06-04-18, 07:02
Καλημέρα στο forum , περιμένω ακόμα κάποιον που να ξέρει, να με βοηθήσει στο πρόβλημα μου.
Για να αντιμετωπίσω την πάθηση που έχουν τα ψάρια μου:smt009 ,
Θέλετε μήπως περισσότερες πληροφορίες για να έχετε καλύτερη διάγνωση ?
Αρτεμισία σου έχω γράψει αυτά που μου ζήτησες . Τι? Άλο να κάνω :(
Την καλημέρα μου

aliens-
06-04-18, 16:26
Η κυκλοφορία σου ειναι παραπάνω απο μια χαρά. Η φίλτρανση σου και η μηχανική αλλά και η βιολογική ειναι τούμπανο. Από θεμα αεραντλίας δεν θυμάμαι τι εχεις, αλλά δεν νομίζω να ιστερείς. Εχεις και protein filter που χριαζεται αεραντλία και Κ1 στο Nexus που επιβαλεται αεραντλια αλλα και bottom drain με αεραντλια. Σε όλα τα παραπάνω κομμάτια οχι απλώς είσαι καλός. Αντιθέτως, θα έλεγα οτι είσαι υπερβολικός :) Φαντάζομαι οτι και με κλειστή την UV δεν υπάρχει πιθανότητα να εχεις άλγη ακόμα και με φουλ ηλιοφάνεια.

Τώρα στο θέμα με τις αρρώστιες σηκώνω ψηλά τα χέρια γιατί εχω μαύρα μεσάνυχτα. Θα βοηθούσε άραγε να έβαζες βούρτσες για να γεννήσουν τα ψάρια και ξελαφρωσει λίγο η κοιλιά τους ή δεν έχει σχέση?

Καλή συνέχεια. Το κομμάτι με το τζάμι θέλω να δω με λεπτομέρειες :)

kalaitzakis
07-04-18, 12:16
Καλημέρα και καλή ανάσταση .
Αρτεμίσια μου έχεις πει μια διάγνωση, ότι τα ψάρια μου είναι αρρώστα , μου ζήτησες κάποιες πληροφορίες και εγώ στα έδωσα όλα αναλυτικά .
Περιμένω μια απάντηση από σένα δεν θέλεις, Η δεν ξέρεις:confused: να μου απαντήσεις
Ευχαριστώ

Κλεόβουλος
07-04-18, 12:52
Όταν κάποιος δεν θέλει (για οποιοδήποτε λόγο) ή δεν ξέρει, ή δεν πρόλαβε να απαντήσει, κάνουμε υπομονή μέχρι να βρεθεί κάποιος που θέλει, ξέρει και πρόλαβε ;)
Εγώ χωρίς να έχω ασχοληθεί ποτέ με κόι πιστεύω ότι η διάγνωση που έγινε πιο πάνω είναι σωστή και μόνο βλέποντας φωτο ψαριών με το ίδιο πρόβλημα.
Διάβασε αυτό μήπως βοηθήσει http://www.koiquest.co.uk/Dystocia.htm
http://www.lagazzettadellekoi.it/nishikigoi/la-salute-delle-koi/le-malattie/neoplasie/distocia/
Καλή Ανάσταση!

odin79
07-04-18, 13:04
Αφου τα πήρες απο τον Γιάννη ρωτα τον πως να τα κάνεις καλά .
εβαλες φωτογραφιες απο ψαρια που δεν υπαρχουν στην λιμνη σου και οχι απο αυτα που σου ειπε οτι πασχουν και ζητας διαγνωση και θεραπεια,απο τα λεγομενα σου εχεις ξεκαθαρισει ποιους εμπιστευεσαι.....εμεις εδω δεν κανουμε εμποριο ψαριων:confused:

kalaitzakis
07-04-18, 13:44
Όχι Αρτεμισία άσε τον Γιάννη koi δεν είναι αυτό το θέμα μας,
καταρχήν δεν ξέρεις αν τα αγόρασα ,Η μου τα έκανε δώρο .
επεσήμανες κάτι που είδες ,αλά αποφεύγεις να δώσεις μια απάντηση,
έβαλες στην μέση τον Γιάννη Ο όποιος δεν μπορεί να πάρει θέση το θεωρείς σωστό ?
τελικά θα μας απαντήσεις για την διάγνωση ? Η δεν ξέρεις :confused:
Ευχαριστώ

alexkotsis
07-04-18, 17:20
Τελικά εγώ δεν έχω καταλάβει...
Ο Γιάννης ψάρια πουλάει ή φτιάχνει μπετά????

Αγαπητέ φίλε το χόμπι θέλει υπομονή και εσύ μέχρι στιγμής δεν δείχνεις να την έχεις.

Παραπάνω σου απάντησε ο Odin και εσύ απαντάς στην Artemisia.
Το forum δεν ονομάζεται Artemisia.
Αν θέλεις θεραπεία αποκλειστικά από την ίδια μπορείς να στείλεις PM.

Η σύγχυση και ο πανικός είναι κακοί σύμβουλοι ειδικά για τα ψάρια.
Κάνε υπομονή και κάποιος που γνωρίζει την θεραπεία θα σε βοηθήσει (βασικά τα ψάρια).

Καλή Ανάσταση (εκ της διευθύνσεως του mpetaforum.gr)

Artemisia
07-04-18, 20:42
Χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση να έχουμε :D
Την απάντηση την έδωσε ο Κλεόβουλος .
Treatments

In the event you need to intervene you can do one of a couple of things. If no signs of stress are evident, you can simply keep an eye on the female and let her go into the winter and hopefully if food is withheld, she will reabsorb their eggs as a food source. This can take up to two years. Alternatively, Ramp the temperature to 25oc and hold the female at that temperature for at least seven days. Try her every other day to see if she can be hand stripped of her eggs.

In either event egg impaction can lead to bacterial infection and septicaemia, and as well as the above treatments if you suspect infection may need to be supplemented with antibiotic injections.

If these two look an unlikely prospect, you will have to inject with carp pituitary extract. The following three hormones are only available on prescription:

CPE Carp pituitary extract

CPE is obtained from agricultural pharmaceutical companies via your friendly vet. Suppliers, obtain this hormone from the carp pituitary gland situated under the carp brain. It is supplied as a powder that needs reconstituting with sterile water or saline.

Injections are given at the rate of 0.3 mg/kg of body weight. 18 hours after, a second injection is given at 3 mg /kg. 10 hours after the second injection manual spawning can be attempted.

Care must be taken not to apply too much pressure to the abdomen of the koi to strip the eggs, as damage can easily result. If the eggs will come, they will take no effort at all; in fact, just lifting the koi may expel lots of eggs or spawn.

Two other hormones can be used for injections to induce spawning

Προσωπικά εγω θα έκανα τις ενέσεις την άλλη τεχνικη την θεωρώ επικίνδυνη .

Υ.γ. δεν αναφέρθηκα πουθενα για τον Γιάννη, δεν με αφορά αν τα αγόρασες ή όχι . Απλά ρώτησα μια φορά απο που τα πήρες . Τέλος με αυτό ???

kalaitzakis
10-04-18, 22:21
Δεν ήθελα να συνεχίσω τον διάλογο, αν μπορεί να τον πει κάποιος έτσι , Αλλά ήθελα για τελευταία φορά να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.

Στην παρατήρηση της Αρτεμισίας Η όποια ταχύνει να είναι Moderator Ήθελα να δώσω τροφή για συζήτηση, και να έχουμε κάτι διαφορετικό, για να ξεφύγουμε τα συνηθισμένα , νούφαρα ,ελαφρόπετρες και liner
Όχι ότι αυτό είναι κακό αλλά όσο καιρό διαβάζω εδώ μόνο με αυτά ασχολείται , χωρίς να θέλετε Η να μπορείτε να πάτε παραπάνω (τέλος πάντων πολλά ζητώ).
Όταν Η Moderator επισημαίνει κάτι έχει περισσότερη ευθύνη να στηρίξει την άποψη της από ένα απλό μέλος, με λίγα λόγια, και να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε,
Αντί για αυτό μπήκαν στην συζήτηση Οι (δορυφόροι) να καθαρίσουν την τιμή Της Αρτεμισίας Λες και την πρόσβαλα ,ειρωνεία προσβολές και απαξίωση ,γιατί αμφισβήτησα την Moderator .λάδι στην φωτιά έριξε μόλις αναφέρθηκε το όνομα του Γιάννη koi ,λες και σας τρομάζει Η σκιά του .
Ιδία τακτική, μόλις ζοριστούμε μαζεύομαι τους (δορυφόρους) να ρίξουν λάσπη , με αποτέλεσμα να
Βγει εκτός έλεγχου , να βρίσει και εσείς σαν σωστοί και τίμιοι να τον διαγράψετε.
χωρίς να μπορεί να υποστηρίξει την θέση, του και σεις να φαίνεστε Οι καλοί .
Διώξατε ένα άτομο που μπορούσε να δώσει πολλά και να πάει το χόμπι μας πιο μπροστά , και πόσες φορές δεν βοήθησε παιδιά από το forum ( άσχετα ότι το κρύβετε ) από το τηλέφωνο , γιατί δεν έχει και την καλύτερη σχέση με το πληκτρολόγιο.
Γέννες ,αρρώστιες , επεμβάσεις τελικά μεγέθη ? ποιος από σας έχει φανταστεί ότι θα είναι έτοιμος κάποια στιγμή να, αντιμετωπίσει , Ναι είναι και μπετατζής και καλός μάλιστα,
Αλά εσύ alexkotsis είσαι καλός μόνο στην λάσπη , έχεις και άποψη για τα koi .
Σας πείραξε odin79 Η κατασκευή μου και ήταν εκτός δεοντολογίας , τα βρόμικα νερά από το μπετό ? ( εδώ γέλασα) Μα από σας τα περισσότερα είναι βούρκοι και νερόλακκοι και τους έχετε τρελάνει στα μπράβο , και σε πείραξε Η λίμνη μου, για μια μέρα που ήταν θολή (αλά ξέχασα ότι έχετε κανόνες δεοντολογίας )
Όσο καιρό γράφω είστε απλοί παρατηρητές λες και σας πειράζει ότι ξεφεύγω από τα στάνταρ που θέλετε.
Επιδερμικές πληροφορίες και συνέχεις παραπληροφόρηση έχουν (και το βλέπουμε )αποτέλεσμα σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε παιδί που θέλει να ασχοληθεί με λίμνες .
Ναι Αρτεμίσια σε τεστάρω αλά εσύ επιμελώς κρύβεσαι,
Και για ενημέρωση στα παιδιά που θέλουν να μάθουν , το ένα είναι έχει αυγά χωρίς κανένα πρόβλημα και σε 2 μήνες θα το βάλω για γέννα , Όσο για το Άλο είναι αρσενικό με πρόβλημα νεφρικής ανεπάρκειας και σε τακτά χρονικά διαστήματα του αφαιρούμε υγρό με παρακέντηση , και με αυτόν τον τρόπο τα ψάρι ζει τόσο καιρό ,εννοείται με την βοήθεια του Γιάννη koi ,αυτόν που
αποκαλείτε μπετατζή .
Αρτεμισία διάγνωση δεν μπορεί να γίνει με μια φωτογραφία ,
Δεν μπορεί να το κάνει Ο καλύτερος doctor koi ,χωρίς να παρατηρήσει, συμπεριφορά καταρχήν του ψαριού (πως κολυμπαει αν είναι νωχελικό αν κάθεται στον πάτο της λίμνης, αν είναι στην επιφάνια συνέχεια πως συμπεριφέρεται στα γεύματα) ,και μετά ψηλάφισμα και μικροβιολογική και μικροσκοπική εξέταση , για να έχεις σωστή διάγνωση για στοχευμένη θεραπεία.

Το θέμα μας τελικά δεν είναι, Η δυστοκία αλά, Η συμπεριφορά σας.
Και αντί Ο Κλεόβουλος σαν διαχειριστής να μαζέψει τους δορυφόρους ( odin79 & alexkotsis και να κρατήσει το forum σε κάποιο επίπεδο μαγειρεύει τα post .
Πιο τίμιο δεν θα ήταν να ζητούσατε συγγνώμη από ένα άτομο το οποίο βάλλεται, χωρίς να μπορεί να απαντήσει ?
Όσο για σένα Αρτεμίσια τη αξιοπιστία την έχεις χάσει από την αρχή της συζητήσεις .
Και αν σου πω ,Ότι έχω sceenshot τα γραφόμενα σου θα άλλαζες την δήλωση σου?? .

Ο Γιάννης koi βέβαια τα έχει δει.
Για τον λόγο αυτό μεταφέρω για τον Γιάννη koi (μιας και δεν μπορεί να γράψει αυτός) προσβάλατε, και τον αποκαλέσατε έμπορο ψαριών. Απαιτεί την συγγνώμη στο forum , από Αρτεμίσια , odin, & alexkotsis διαφορετικά θα ο πάει δικαστικά

Όσο για μένα ,για τους παραπάνω λόγους απαιτώ την διαγραφή μου από το http://www.aquatek.gr
Μιας και δεν θέλω να συμμετέχω σε τέτοιο επίπεδο.

alexkotsis
10-04-18, 22:31
Άκου φίλε μου καλέ,

Εγώ δεν είμαι δορυφόρος και σελήνη κανενός.

Τα λόγια σου προς εμένα είναι κατ' ελάχιστο προσβλητικά.

Αν είχες ψυχραιμία να διαβάσεις τα σχόλια μου θα καταλάβαινες τόσο το χιούμορ όσο και την προτροπή μου να ασχοληθείς με τα ψάρια.

Εσύ παρόλα αυτά θέλεις μέσα από τα γραφόμενα σου να συνεχίσεις από όσο καταλαβαίνω μια παλιότερη κόντρα την οποία ούτε γνωρίζω ούτε με ενδιαφέρει να γνωρίσω μιας και δεν αφορά το χόμπι.

Στο δια ταύτα λοιπόν σε ότι με αφορά εσύ μου οφείλεις μια δημόσια συγγνώμη.

Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλάσσομαι πάντως νομίμου δικαιώματος μου.

Καλή επιτυχία με το χόμπι και αναμένω την συγνώμη σου!!!

Artemisia
10-04-18, 23:02
Θα το ξαναπώ ούτε προβλημα έχω με τον Γιάννη , ούτε διαγνωση έκανα απο φωτό και όσο προσπαθουσα να μάθω τι το προκάλεσε αυτό εσυ μου έλεγες ότι τα ψάρια είναι υγιή. Ούτε τον Γιάννη αποκαλεσα έμπορο ψαριών .
Πραγματικά δεν ξέρω ποιο είναι το πρόβλημα σου .
Καλή συνέχεια .

odin79
10-04-18, 23:22
νούφαρα ,ελαφρόπετρες και liner
Όχι ότι αυτό είναι κακό αλλά όσο καιρό διαβάζω εδώ μόνο με αυτά ασχολείται , χωρίς να θέλετε Η να μπορείτε να πάτε παραπάνω (τέλος πάντων πολλά ζητώ). εισαι ο πρωτος που εκανε λιμνη με τσιμεντο??μαλλον διαβαζεις αλλο φορουμ.
μπήκαν στην συζήτηση Οι (δορυφόροι) να καθαρίσουν την τιμή Της Αρτεμισίας Λες και την πρόσβαλα ,ειρωνεία προσβολές και απαξίωση ,γιατί αμφισβήτησα την Moderator
Ιδία τακτική, μόλις ζοριστούμε μαζεύομαι τους (δορυφόρους) να ρίξουν λάσπη , με αποτέλεσμα να
Βγει εκτός έλεγχου , να βρίσει και εσείς σαν σωστοί και τίμιοι να τον διαγράψετε. μιλας εσυ για δορυφορους? εδω σου υπαγορευουν και εσυ γραφεις
χωρίς να μπορεί να υποστηρίξει την θέση, του και σεις να φαίνεστε Οι καλοί . .
Σας πείραξε odin79 Η κατασκευή μου και ήταν εκτός δεοντολογίας , τα βρόμικα νερά από το μπετό ? ( εδώ γέλασα) εσυ γελασες....τα ψαρια σου εκλαψαν ομως που εφαγαν τα χημικα απο τσιμεντο ταχειας πηξεως Μα από σας τα περισσότερα είναι βούρκοι και νερόλακκοι και τους έχετε τρελάνει στα μπράβο , και σε πείραξε Η λίμνη μου, για μια μέρα που ήταν θολή (αλά ξέχασα ότι έχετε κανόνες δεοντολογίας )καμια απο τις λιμνες μας δεν ειναι βουρκος φιλε μου και τα ψαρακια μασ ειναι concrete free
Όσο καιρό γράφω είστε απλοί παρατηρητές λες και σας πειράζει ότι ξεφεύγω από τα στάνταρ που θέλετε.
Επιδερμικές πληροφορίες και συνέχεις παραπληροφόρηση έχουν (και το βλέπουμε )αποτέλεσμα σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε παιδί που θέλει να ασχοληθεί με λίμνες .πως αντεξες εδω μεσα απορω
Ναι Αρτεμίσια σε τεστάρω αλά εσύ επιμελώς κρύβεσαι,
Και για ενημέρωση στα παιδιά που θέλουν να μάθουν , το ένα είναι έχει αυγά χωρίς κανένα πρόβλημα και σε 2 μήνες θα το βάλω για γέννα , Όσο για το Άλο είναι αρσενικό με πρόβλημα νεφρικής ανεπάρκειας και σε τακτά χρονικά διαστήματα του αφαιρούμε υγρό με παρακέντηση , και με αυτόν τον τρόπο τα ψάρι ζει τόσο καιρό ,εννοείται με την βοήθεια του Γιάννη koi ,αυτόν που
αποκαλείτε μπετατζή .
Αρτεμισία διάγνωση δεν μπορεί να γίνει με μια φωτογραφία ,
Δεν μπορεί να το κάνει Ο καλύτερος doctor koi ,χωρίς να παρατηρήσει, συμπεριφορά καταρχήν του ψαριού (πως κολυμπαει αν είναι νωχελικό αν κάθεται στον πάτο της λίμνης, αν είναι στην επιφάνια συνέχεια πως συμπεριφέρεται στα γεύματα) ,και μετά ψηλάφισμα και μικροβιολογική και μικροσκοπική εξέταση , για να έχεις σωστή διάγνωση για στοχευμένη θεραπεία.

Το θέμα μας τελικά δεν είναι, Η δυστοκία αλά, Η συμπεριφορά σας.
Και αντί Ο Κλεόβουλος σαν διαχειριστής να μαζέψει τους δορυφόρους ( odin79 & alexkotsis και να κρατήσει το forum σε κάποιο επίπεδο μαγειρεύει τα post .
Πιο τίμιο δεν θα ήταν να ζητούσατε συγγνώμη από ένα άτομο το οποίο βάλλεται, χωρίς να μπορεί να απαντήσει ?
Όσο για σένα Αρτεμίσια τη αξιοπιστία την έχεις χάσει από την αρχή της συζητήσεις .
Και αν σου πω ,Ότι έχω sceenshot τα γραφόμενα σου θα άλλαζες την δήλωση σου?? .

Ο Γιάννης koi βέβαια τα έχει δει.
Για τον λόγο αυτό μεταφέρω για τον Γιάννη koi (μιας και δεν μπορεί να γράψει αυτός) προσβάλατε, και τον αποκαλέσατε έμπορο ψαριών. Απαιτεί την συγγνώμη στο forum , από Αρτεμίσια , odin, & alexkotsis διαφορετικά θα ο πάει δικαστικά να το σκεφτει καλα γιατι εχω και εγω σκρινσοτ απο απειλες που δεχτηκα για σωματικη βλαβη απο τον κυριο αυτον...θα θυμαται δεν μπορει... αλλωστε δεν αναφερθηκε πουθενα ονομαστικα κατι τετοιο

Όσο για μένα ,για τους παραπάνω λόγους απαιτώ την διαγραφή μου από το http://www.aquatek.gr
Μιας και δεν θέλω να συμμετέχω σε τέτοιο επίπεδο.οσο για σενα φιλε μου εχεις ξοδεψει κοπο χρονο και χρημα για την λιμνη σου κανεις δεν το αμφισβητει αυτο αυτο που σου ειπα εγω ειναι οτι επρεπε να βγαλεις τα ψαρια σου απο την λιμνη γιατι ηταν βουρκος απο το τσιμεντο και θα βαφοταν και με εποξικη με τα ψαρια μεσα συγνωμη αν ειπα την γνωμη μου ε?μετα επιδοθηκες σε ενα ρεσιταλ υποκρισιας με φωτογραφιες απο ψαρια που δεν υπηρχαν στην λιμνη σου τουλαχιστον δεν φαινονταν στις φωτογραφιες απο την λιμνη σου που κατα καιρους εχεις ποσταρει,ζητωντας επιτακτικα θεραπεια και οχι μονο αυτο τωρα παραδεχεσαι οτι ολα ηταν για να τεσταρεις δηλαδι μας μπαρουφιαζεις τοσες μερες..

alexkotsis
10-04-18, 23:29
Και μην ξεχαστούμε.

Πριν την διαγραφή που ζητάς περιμένω να ζητήσεις συγγνώμη και να διαγράψεις οποιαδήποτε αναφορά στο όνομα μου.

Τα screenshots τα έχω και εγώ.

Κλεόβουλος
11-04-18, 07:55
.....
Ο Κλεόβουλος ....μαγειρεύει τα post....
Με την μαγειρική δεν ασχολήθηκα ακόμη αλλά μπορώ να διακρίνω ότι εσύ το έκαψες το φαΐ. Γι αυτό είσαι "προτεινόμενος" με κάρτα (για να μη λες ότι δεν σου έδωσα και το δικαίωμα να απαντήσεις) :cool:

alexkotsis
11-04-18, 08:20
Με την μαγειρική δεν ασχολήθηκα ακόμη αλλά μπορώ να διακρίνω ότι εσύ το έκαψες το φαΐ. Γι αυτό είσαι "προτεινόμενος" με κάρτα (για να μη λες ότι δεν σου έδωσα και το δικαίωμα να απαντήσεις) :cool:Καλημέρα,

προτείνω να μεταφερθεί το thread στο "επί παντός επιστητού".
Από τα ψάρια και τις λίμνες, πήγαμε στην αστρονομία και τώρα στην μαγειρική.
Τι να πεις... υπάρχει ενυδρείο χωρίς νιτρικά άλατα???