|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων Υποβρύχιοι κήποι - aquascaping |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Για μέρες μετά από το θέμα που έγραψα με τις διάφορες τεχνικές aquascaping δεν μπορούσα να κοιμηθώ αφού στον νου μου έτρεχαν διάφορες πιθανές ιδέες για να δημιουργήσω ένα καινούργιο Aquascape παρόλο που ήξερα ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει σύντομα.
Έλα όμως που ένα ατύχημα με το Co2 σε συνδυασμό με θεραπεία melafix/pimafix/ektozon και τάισμα με σπιρουλινά από Λαϊκή με έκανε να βρεθώ με 10νεκρα ψάρια και πάνω από 150γαριδες . Και εκεί που είχα σαλέψει και μάζευα νεκρούς λέει η γυναίκα μου ‘’Γιατί δεν το ξεστήνεις να το καθαρίσεις’’ Τινγκ μια λάμπα άναψε στο κεφάλι μου ![]() Έτσι το ‘’The Wild Roots’’ ένα Aquascape που με γέμισε με γνώσεις και εμπειρίες ήρθε στο Τέλος του και την θέση του πήραν 55κιλα Ξυλοπέτρες που δημιούργησαν ένα νέο Aquascape που ανήκει στην κατηγορία Mountainscape το ‘’ Βraveheart's Valley’’ και έτσι ο Jiraiya έγινε νονός όχι μόνο της κόρης μου αλλά και του ενυδρείου μου. (δεν μου έφτανε μια φορά κουμπάρος ![]() ![]() Tην παρασκευή το βράδυ θα Ανεβάσω φωτο από το ενυδρείο ενώ τώρα θα σας δώσω μια γεύση για το τι θα δείτε καθώς και πως έχει δημιουργηθεί το τελικό αποτέλεσμα Αρχικά αγοράστηκαν από το Leroy Merlin 55κιλα Ξυλοπέτρες. Για να αποφασίσω τι πέτρες θα πάρω είχα μέσα στο κρύο τον jiraiya δυο πωλητές λίγο πιο μακριά και εγώ με χάρτινα μέτρα είχα κάνει στο πάτωμα του καταστήματος τις πραγματικές διαστάσεις του ενυδρείου και έφτιαξα στο μαγαζί το hardscape. ![]() Μετά επιλεχτήκαν από το παλιό Aquascape μόνο τα παρακάτω φυτά και τα υπόλοιπα χαριστήκαν: Marsilea hirsuta Echinodorus tenellus Riccia fluitans Flame moss Pogostemon helferi Maritima. Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν το δέσιμο της Riccia σε έναν τεράστιο βράχο αφού αυτό το φυτό κανονικά είναι φυτό επιφάνειας και δεν θα κάνει ποτέ του ρίζες και ο βράχος είναι τόσο μεγάλος που άμα έπρεπε να βγει στο μέλλον θα χαλούσε σχεδόν όλο το ενυδρείο έτσι πηρά πετονιά θερμό σιλικόνη κοπίδι και έπιασα δουλειά ![]() Tα υπόλοιπα την παρασκευή kingrim |
|
||||
|
||||
![]()
R.I.P. στα ψαράκια...
μπράβο kingrim!προβλέπεται πολύ όμορφο το νέο στήσιμο.καλή συνέχεια και αναμένουμε νέες φωτό! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται! (οχι το κομμάτι με τα νεκρά ψάρια
![]() Γιατί δεν διάλεξες κάποιο άλλο είδος γκαζόν για την μεγάλη πέτρα που δεν θα σε ταλαιπωρήσει τόσο; Οι πέτρες απο Pangea ε; :P Υ.Γ. δεν θα πιστέψεις τι διάβασα σαν τίτλο του θέματός σου.... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα πηγαίνει. Είχε μπει στο ενυδρείο μου απο σπόντα και είχε σχηματίσει ενα νησάκι-ορμητήριο των πολυ αγαπητων σε όλους σκουλικιών planaria. Οταν το εβγαλα απο το νερό και το έβαλα σε ενα μπωλ βγήκαν πανω απο 50 σκουλήκια.
![]() ![]() Είναι όντως όμορφο και διαφορετικό απο τα υπόλοιπα. Απλα θα πρέπει που και που να βγάζεις κομμάτια που είναι σε επαφή με την πέτρα γιατί λογικά θα χαλανε. Εδω η κάτω μερία του νησιού μου (δεν το αναποδογύριζα κάθε τόσο όπως έπρεπε) είχε αρκετα χαλασμένα "φυλλα". Επίσης να ξες οτι ρουφάει νιτρικά σαν δεν ξέρω κ εγώ τι, οπότε λογικά θα πρεπει να προσθέτεις για να τα διατηρείς στο 5-10 (εγω μαζι με κερατόφυλλο και φακή μετρούσα 0 νιτρικα ![]() Δεν σου λέω εδώ τι διάβασα γιατί θα μου κολλήσει τίποτα ο Κώστας διπλα απο το ονομα στο θέμα των συναντησεων κ θα μείνει ρετσινιά! ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Θαυμάζω το κουράγιο σου και την όρεξη να ξηλώσεις ένα τόσο όμορφο και πρόσφατα φτιαγμένο ενυδρείο. To the wild roots ήταν πανέμορφο. Υποψιάζομαι βέβαια τί αναμένουμε να δούμε....από το βράχο με τη ρίτσια
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Δώσε φωτό στο λαό!!!!
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν υπάρχει πλεον. Εφυγε απο το παράθυρο πριν τέσσερις μήνες οταν ξεστησα το προηγούμενο σετ-απ οταν βαρέθηκα να βγάζω σκουλικιά.
Αυτό για την riccia και τα νιτρικά με μια μικρή επιφύλαξη καθως έτσι μου είχαν πει αλλοι. Εγω με τόσο κερατόφυλλο και τόση φακή, δεν μπορούσα να καταλάβω διαφορα... Παράθεση:
Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Πως βαζεις συννημένο σε πμ; Μονο αν το ανεβάσω σε κανένα photobucket και μετά λινκ; |
|
|||
|
|||
![]()
Αν δεν το είχα δει από κοντά, θα έσκαγα από περιέργεια. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έστησες ένα από τα ομορφότερα ενυδρεία που έχω δει.
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
6792 αλλα ακομα δεν μπορω να κανω νανι
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλα σκεψου τοτε που θα βρεις γυαλινα lily pipe
![]()
|
||||
|
||||
![]() μην βαζεις ιδεες |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Πανελλαδικώς 2-3 μαγαζια μπορώ να σκεφτώ που υπάρχει μια ελαχιστη πιθανότητα να φέρουν. Απο εκεί και πέρα εγώ έχω βρεί στο Ebay! ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Raven : 16-12-10 στις 20:03 |
|
|||
|
|||
![]()
Απίστευτο στήσιμο!!! Τέτοια ενυδρεία βλέπω και ετοιμάζομαι να αλλάξω ξανα aquascape!! Ωραία τα ξύλα αλλά μπροστα σε τέτοιες πέτρες..... Πολλά μπράβο και ευχαριστω για τις ιδέες που μου έδωσες
|
|
||||
|
||||
![]()
μπραβο ρε γιαννη!!!!!ισως σε καποια γωνια εαν μπει καποιο ψηλο φυτο
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Πανεμορφο ειναι....
![]() *Τα σερπα θα τα εβγαζα παντως
|
|||
|
|||
![]()
καλημέρα και καλή χρονιά, πολύ ωραία παρουσίαση, όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται όλο και καλύτερο, οι πέτρες άραγε επιρρεάζουν τις παραμέτρους του νερού? Σε τι παραμέτρους διατηρείς τα rasboras?...
|
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω πολυ
Παράθεση:
ευχαριστω πολυ Παράθεση:
να αλλαξεις ![]() Παράθεση:
με φοβιζουν τα ψηλα φυτα θα χαθει η ισσοροπια το aquascape ειναι ενα βουνο (mountainscape) οποτε τι φυτο μπορει να ειναι τοσο μεγαλο οσο και το βουνο ![]() ευχαριστω πολυ τι ειναι τα σερπα δεν καταλαβα ------------------------- Παράθεση:
τωρα τα εχω σε Ph 6,5 GH 15 Kh 12 No2 0 Nh3/Nh4 0 No3 12,5 Fe 0 me o,25 (οταν ριχνω λιπασμα μετα απο 2 ωρες ξανα 0) Po4 0,1 τωρα ο στοχος ειναι το 0,5 οπως και στο παλιο aquascape co2 περιπου 30ppm (συνδιασμος drop checker Και Ph controller νομιζω καπου εκει ειναι) αλλα σε λιγο θα εχω Α/Ο οποτε Ph Gh Kh θα πεσουν Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kingrim : 05-01-11 στις 10:09 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βιότοπος Safia Valley Creeks - South-East Papua New Guinea | Dimis | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Αυστραλίας - Νέας Γουινέας | 223 | 23-02-15 18:28 |