|
|
|||
|
|||
![]()
Στο ενυδρειο μου του Carrefure εχω βασικα ζωοτοκα και καποια tetra.
Αρχισα να το βαριεμαι ετσι οπως ειναι, και λεω να το αλλαξω λιγακι. Θα μπορουσα να βαλω αμμο αντι για χαλικάκι? Υπόψιν οτι ειναι γεμάτο φυτά. Σκεφτόμουν να εβαζα κάποιο υπόστρωμα και απο πάνω αμμο. Να εβαζα τα φυτα, ισως λιγο διαφοροποιημενα και με καλύτερη τοποθέτηση, ειδικα αν εβρισκα και απο εδω μεσα κανενα ιδιαιτερο κλαδεμα. Να εβαζα μια μεγαλη ριζα mopani, καθόλου πέτρες και μπόλικο χαμηλό γρασίδι + java moss. Επίσης να εβγαζα το εσωτερικό φίλτρο και να άφηνα μόνο το eheim 2213. Background να εμενε το ιδιο μαυρο χαρτονι. Tο ενυδρειο ειναι στα 0.75watt/litro + CO2 μπουκαλα. Θα κοιτάξω σήμερα να σας ανεβάσω κάποια , όσο το δυνατόν πιο καθαρή φωτογραφία γίνεται, να δείτε πως ειναι τώρα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Αν βαλεις καποιο ειδικο υποστρωμα για φυτα, δεν συνισταται αμμος απο πανω, καλυτερα χαλικι που κραταει το υποστρωμα πιο καλα κατω, και ειναι πιο καλο για τα φυτα.
(Οχι πως με αμμο δεν γινονται και τα δυο, αλλά ειναι πιο δυσκολο). |
|
|||
|
|||
![]()
Αν δεν βαλω υποστρωμα απο κατω, φανταζομαι οτι δεν υπαρχει προβλημα να βαλω αμμο.
Σωστα? |
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν κάνω λάθος, έχω διαβάσει (εδώ στο forum) ότι η άμμος δεν είναι και ότι καλύτερο για τα φυτά....επειδή η διάμετρός της είναι σχεδόν ανύπαρκτη γίνεται μία μάζα και δεν επιτρέπει την καλή κυκλοφορία μέσα από το υπόστρωμα με αποτέλεσμα τις όχι καλύτερες συνθήκες για φυτά. (μέχρι και σάπισμα ριζών).
Αν κάνω λάθος ας με διορθώσετε. ![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θα σας αλλάξω τα φώτα !!! | halvas69 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 06-10-04 09:47 |
Παράγγειλα 2 νέες λάμπες ... πρέπει να αλλάξω starter; | pavloukos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 07-06-03 14:01 |