Θέμα: Malawi 260l
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 14-01-17, 10:35
Το avatar του χρήστη Κλεόβουλος
Κλεόβουλος Ο χρήστης Κλεόβουλος δεν είναι συνδεδεμένος
Mratibu wa Afrika jeshi

Περιοχή: 41.192471Ν, 26.304201Ε
Προεπιλογή

Καλώς ήρθες!
Ας σχολιάσω κι εγώ αν μου επιτρέπεις
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από χρηστος33 Εμφάνιση μηνυμάτων
καλησπερα εχω ενα ενυδρειο 260l το οποιο τρεχει εδω και 5 μηνες, και θα ηθελα να μου πειτε γνωμες, διορθωσεις, βελτιωσεις, κτλ.
260 λιτρα ενυδρειο (120x46x64 cm)
αυτην την στιγμη εχει μεσα 11 Labidochromis caeruleus (5-8 cm), 11 Pseudotropheus demansoni (4-6 cm), ωραίος συνδυασμός ειδών-μείωσε τα λαμπίντο κρατώντας ένα χαρέμι 1αρσ+4 θηλ. 2 L144 Welse (πλεκο θυληκα), 4 (1+3) Ancistrus cirrhosus αυτά πρέπει να βγουν αν σ' ενδιαφέρει η ευζωία τους και μερικα σαλιγκαρια. Τα ψαρια τα πηραν απο μικρα και δινω κατα διαστηματα μεχρι να κρατησω στο τελος απο ενα χαρεμι (για τις κιχλιδες) τα demasoni είναι καλύτερα να τα έχεις σε ομάδα 12 περ. ατόμων για να ελαχιστοποιείς τις επιπτώσεις του ανταγωνισμού/διαμάχης μεταξύ κυρίως των αρσενικών και για τα πλεκο λεω επισης τα εχω απο μικρα και θελω καποια στιγμη να τα παω στο ενυδρειο με τις γαριδες, αλλα φοβαμαι γιατι οι γαριδες ειναι παρα πολλες 400 και πανω και τρωνε τα παντα κυριολεκτικα.
ενα εξωτερικο φιλτρο 900l/h,το φίλτρο με σωστή συντήρηση μπορεί νομίζω να σε στηρίξει βιολογικά αλλά χρειάζεσαι έναν κυκλοφορητή θερμανση 300 W (θερμοκρασια 23 C), για τη θερμοκρασία τα είπατε πιο πάνω φωτισμο 2Χ36 W λαμπες οι οποιες θα αντικατασταθουν με λεντοταινια 3 μετρα 36 W συνολικα.
Διαφορα φυτα απο κλαδεματα μπορεί κάποιοι να διαφωνούν επιμένοντας στην πιστή φωτογραφική αντιγραφή του βιότοπου αυτών των ψαριών αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι τα φυτά κάνουν κακό αλλά το αντίθετο, ότι προσδίδουν θετικά στην βιοχημική ισορροπία ενός κλειστού συστήματος. Αν βέβαια φροντίσουμε οι παράμετροι να είναι σωστοί και ο υπόλοιπος διάκοσμος να επιτρέπει τα ψάρια να ζουν άνετα. απο το δευτερο ενυδρειο που εχω μονο με γαριδες (160 λιτρα). σαν υποστρωμα εχω κοινο χαλικακι μικρης διαμετρου.το χαλικάκι είναι ακατάλληλο και θα πρέπει να αντικατασταθεί με ψιλή άμμο όπως σωστά επισημαίνεις πιο κάτω
αλλαγη 60 λιτρα την βδομαδα,αλλαγές νερού να κάνεις μεγαλύτερες- 30-50% μετρησεις δεν κανω πλεον (κραταω σταθερη ρουτινα).μετρήσεις χρειάζεται να γίνονται ακόμα και σε ώριμα ενυδρεία (ώριμο ενυδρείο θεωρώ αυτό που δουλεύει τουλ. πάνω από 6 μήνες) έστω περιοδικά ή όταν γίνονται κάποιες αλλαγές κλπ
Επισης θα ηθελα να βαλω ακομα ενα χαρεμι κατα προτιμηση κοκκινου χρωματος (μαλλον αυτο Aulonocara Firefish).αυτά είναι υβρίδια Η σε περιπτωση που δεν βρω κοκκινα μπορω να βαλω ενα χαρεμι απο Pseudotropheus saulosi η απο Melanochromis Maingano η θα υπαρχει θεμα υβριδισμου με αυτα που εχω ηδη (λογω ιδιον χρωματων, ιδιας οικογενειας κτλ). Παλι θα τα παρω απο μωρα καμια 10 και στο τελος θα κρατησω μονο ενα χαρεμι.δεν θα συνιστούσα να βάλεις κι άλλο είδος
Ενημερωτικα να πω οτι ξερω οτι καποια στιγμη πρεπει να βαλω αμμο για υποστρωμα και ισως περισσοτερες κρυψωνες (με καλυτερες / καταλληλες πετρες με καλυτερο σχηματισμο κτλ), οτι απο τα φυτα που εχω μεσα τα περισσοτερα εαν οχι ολα θα φαγωθουν / ξηλωθουν κτλ.
Και επειδη μια φωτογραφια ισον 1000 λεξεις δειτε το ενυδρειο και περιμενω τα σχολια σας
Δίνοντας προτεραιότητα στις ανάγκες των ψαριών (και όχι των φυτών) μπορείς να βελτιώσεις και την εικόνα του ενυδρείου (ακόμα και τα φυτά σου είναι ψιλοάναρχα τοποθετημένα).
*τα λαμπίντο που έχεις, απ' όσο μπορώ να διακρίνω στην πρώτη φωτο του 3ου ποστ, θεωρώ ότι είναι υβρίδια μάλλον με Ps.estherae

Καλή συνέχεια!
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01817 seconds with 10 queries