Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #4  
Παλιά 13-01-17, 15:00
Λάμπρος.Τ Ο χρήστης Λάμπρος.Τ δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 10-11-2015
Περιοχή: Μοσχάτο
Μηνύματα: 1.520
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από DEXFISH Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν τον ήπιαμε γιατί δεν είχαμε γάλα
Λοιπόν, κάναμε ένα πείραμα στο σχολείο. Θέλαμε να δούμε αν η τύρφη μπορεί να κατεβάσει αμέσως τις σκληρότητες και το πεχα με τη μέθοδο του γαλλικού καφέ.
Τα αποτελέσματα είναι τα εξής
Πριν
ph 8,0
kh 19
gh 21
Μετά
ph 6,5
kh 10
gh 10

Τώρα θα κάνουμε το ίδιο αλλά χωρίς βραστό νερό
-------------------------
Το πείραμα συνεχίστηκε αλλά αυτή τη φορά με κρύο νερό. Το νερό πέφτει πολύ πολύ αργά περνώντας από ένα χωνί που μέσα υπάρχει ένα φίλτρο γαλλικού με τύρφη. Τα αποτελέσματα ήταν ίδια ακριβώς με το πείραμα που έγινε με κρύο νερό. Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν χρωματίστηκε ούτε 1% σε σχέση με το ζεστό.
Αυτό ίσως σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητη η επεξεργασία του νερού για 24 ώρες ή και παραπάνω, αρκεί να περνάει το νερό από την τύρφη πολύ αργά.
Θα κάνω και κάποιες άλλες δοκιμές και θα σας πω
Σταύρο,

Αυτές τις μετρήσεις τις πήρατε μετά από πόση ώρα ?
Πόσο νερό είχε περάσει από το φίλτρο με την τύρφη ?
Πόση τύρφη χρησιμοποιήσατε (σε γραμμάρια ) ?
Με τι ρυθμό έτρεχε το νερό μέσα από την τύρφη ?
Με βάση τις μετρήσεις αυτές για ένα ενυδρείο πχ 150 λίτρων πόση τύρφη θα χρειαστεί και σε πόση ώρα θα έχεις πετύχει αυτές τις τιμές ?
Μετά από πόση ώρα αλλάζεις την τύρφη με φρέσκια ή δεν την αλλάζεις καθόλου ?

αυτά τα ολίγα για αρχή ....
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01466 seconds with 10 queries