Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #7  
Παλιά 02-01-17, 21:56
Το avatar του χρήστη AGGELOSAR
AGGELOSAR Ο χρήστης AGGELOSAR δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 23-03-2016
Περιοχή: Κηφισια
Μηνύματα: 166
Προεπιλογή

Οσον αφορά τη θολούρα, ίσως είναι το λιγώτερο που πρέπει να ανησυχείς. Το κάνουν αυτό κάποια από τα σκευάσματα βακτηριδίων, ειδικά αν προσπαθήσεις να συνδιάσεις στρώσιμο με τέτοια σκευάσματα και αμωνία. Την έπαθα και εγώ όταν βαρέθηκα να περιμένω να δω νιτρικά και έριξα στο ενυδρείο ένα τέτοιο σκεύασμα ενώ μέχρι τότε, πήγαινα αποκλειστικά με αμωνία. Σε λίγες ώρες το νερό θόλωσε εντελώς! Εκανα μεγάλη αλλαγή νερού ξαναέριξα και ξαναθόλωσε κάπως λιγώτερο. Είτε το σκεύασμα κάτι έκανε, είτε από τύχη τις επόμενες μέρες μέτρησα νιτρικά και τέσσερις πέντε έξι μέρες μετά, ξεθόλωσε από μόνο του. Για άλλα να ανησυχείς περισσότερο!
Δείξε αυτοσυγκράτηση. Μη βάλεις άλλα ψάρια, τουλάχιστον ακόμη. Μέτρα αμωνία νιτρώδη και νιτρικά, καθημερινά και... τα neon σου.
Ο Τάκης έχει δίκιο. Παρά τις καλές μετρήσεις, το πιο πιθανό, είναι, το ενυδρείο σου, να μην έχει στρώσει. Το μεγάλο φορτίο παραγωγής αμωνίας- νιτρωδών -νιτρικών (5 Αγγελόψαρα συν δέκα tetra με τη τροφή τους), αν κατάλαβα καλά , είναι μόλις 5 ημερών. Δεν έχει αποδείξει ακόμη το ενυδρείο σου, ότι είναι σε θέση να το διαχειριστεί, ασχέτως των μέχρι τώρα καλών μετρήσεων! Κάνε κράτει, για τουλάχιστον δέκα με δεκαπέντε μέρες ακόμη και μέτρα καθημερινά! Καταλαβαίνω απόλυτα, τον ενθουσιασμό και τη βιασύνη σου να προσθέσεις ψάρια, αλλά σε αυτό το χόμπι, η υπομονή και ο χρόνος είναι πάντα ''χρυσός''. Οσο το ενυδρείο ωριμάζει, και διατηρούμε, μία λογική ισσορροπία κατοίκων, είναι μόνο για καλό.
Ξανασκέψου πάλι, έχεις βάλει στο ίδιο κλουβί τίγρη, με αρνί και ακριβώς όπως το είπες, προς το παρρόν η τίγρη δε πειράζει τα αρνί! Μη ξεχνάς ότι τα αγγελόψαρα με το χρόνο μεγαλώνουν και τότε έχουν παρατηρηθεί συνήθως, οι ''εξαφανίσεις'' των neon συγκατοίκων τους! Και τότε τους μόνους που δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς είναι... τα αγγελόψαρα! Επιπλέον, υπενθυμίζω, πάντα με όσα είχα διαβάσει και ξαναδιάβασα για να σιγουρευτώ, τα neon, δεν είναι τα μόνα tetra που περιλαμβάνονται στο διαιτολόγιό τους. Δες και το θέμα της βλάστησης και των κρυψώνων του ενυδρείου σου. Φρόντισε τουλάχιστον τα εν δυνάμει θηράματα, να έχουν κάποιες ελπίδες ,να κρύβονται από τους θηρευτές τους, αν τελικά αποφασίσεις να παραμείνεις σε τέτοια ψαροσύνθεση! Πάντως μη θεωρείς αυτονόητο ότι 240λτ, είναι επαρκής χώρος για να επιβιώσουν δεκαεφτά tetra, αντιμέτωπα με 5 σκαλάρια, αν ξυπνήσουν τα άγρια ένστικτά τους! Εμένα σαν εν δυνάμει αρένα Hunger games, ή σκηνικό από Alien, μου φαίνεται!
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02020 seconds with 10 queries