Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 02-01-17, 15:11
Undertaker Ο χρήστης Undertaker δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: -
Προεπιλογή

Ένα update μιας και άλλαξα τύρφη. Με προτροπή του καλού μου φίλου Τάκη, πήγα και πήρα τύρφη από το Praktiker...... 200 λίτρα....... μου είπε ο καλός μου φίλος Τάκης να πάρω. Το θέμα είναι ότι θα σας μπερδέψω τώρα με τις μετρήσεις γιατί τα τεστ της Sera και της ΑΡΙ που έχω, δίνουν το ph με μια αρκετά μεγάλη απόκλιση μεταξύ τους και δε ξέρω ποιο να πιστέψω. Έχουμε και λέμε:
Με την παλιά τύρφη κηπουρικής, έβαζα στο βαρέλι 1100 γρ. τύρφη και κατέβαζα το ph στα 105 λίτρα νερό, από 8,2 στο 7,5 (ΑΡΙ) ή 7 (Sera), μετα από 24 ώρες επεξεργασίας.
Με την τύρφη από το Praktiker κατέβασα στα ίδια λίτρα νερου το ph στο 6,6 (ΑΡΙ) ή 5,8 (Sera) μετα από 18 ώρες επεξεργασίας, βάζοντας ΜΟΝΟ 400 γραμμάρια τυρφης. Νωρίς ανακάλυψα τα Praktiker........ Συνιστώ ανεπιφύλακτα την τύρφη από το Praktiker τόσο για λόγους οικονομίας (τα 200 λίτρα μόνο 18,9€) όσο και αποτελεσματικότητας και πρακτικότητας (πολύ μεγάλη πτώση του pH σε πολύ λίγο χρόνο με μικρή ποσότητα). Θα δοκιμάσω να ξαναχρησιμοποιησω την ίδια τυρφη αν και δε το βλέπω σκόπιμο μιας και τα 200 λίτρα θα τελειώσουν σε κανα χρόνο και βάλε.
Απορώ πραγματικά με καποιους κυρίους που επιμένουν στη ΜΗ χρήση της τύρφης κηπουρικής και προτείνουν τις επώνυμες τυρφες. Δηλαδή για το Θεό, εδώ μιλάμε για τσάμπα αποτελεσματικό πράμα που θα γλιτώσει τόσους χομπιστες από ένα κάρο πεταμένα λεφτά !!!!!
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01289 seconds with 10 queries