Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 27-11-16, 21:18
Το avatar του χρήστη AGGELOSAR
AGGELOSAR Ο χρήστης AGGELOSAR δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κηφισια
Προεπιλογή

Αγαπητέ Τάκη
Σε ευχαειστώ για την απάντησή σου. Είμαι και εγώ προβληματισμένος με τη ψαροσύνθεση. Εψαξα τη βιβλιογραφία και διαπίστωσα την οριακότητα των παραμέτρων για κάποια από τα ψάρια μου. Τα συννεφάκια ομολογώ ότι τα αγόρασα παρορμητικά χωρίς να γνωρίζω τις παραμέτρους συντήρησής τους, από πολύ γνωστό pet shop. Εκεί με διαβεβαίωσαν πως πάνε χωρίς κανένα πρόβλημα με τα Columbian red fin Tetra που ήθελα να αγοράσω. Mάλιστα και οι ίδιοι, τα διατηρούσαν μαζί, στο ίδιο ενυδρείο. Αποφάσισα να τα αγοράσω, όταν ο πωλητής, τα έπιανε συνεχώς κατά λάθος στην απόχη, μαζί με τα Columbian Tetra. Τότε έγινε η συζήτηση και αποφάσισα να πάρω και μερικά από αυτά.
Τα zebra Danio, τα αγόρασα από άλλο, πολύ γνωστό, εξειδικευμένο ενυδρειακό μαγαζί. Σε συζήτηση με τον πωλητή, του εξέφρασα την επιφύλαξή μου τόσο για το θέμα της θερμοκρασίας, όσο και της διαφορετικής καταγωγής τους από τα Tetra. Eκείνος μου είπε ότι τα Ζebra, είναι, πολύ ανεκτικά και προσαρμόσιμα ψάρια στο θέμα της θερμοκρασίας και των παραμέτρων νερού και μπορούν άνετα να ζήσουν με τα Neon Tetra στους 25 βαθμούς, που τότε είχα στο ενυδρείο μου, χωρίς να τους προκαλούν, κανένα απολύτως πρόβλημα. Oταν δε του είπα για το πρόβλημα του PH μου που κατσικώθηκε στο 7,2- 7,3, παρά το γεγονός ότι πριν τη μεγάλη αλλαγή είχα μόνιμα 6.9 και με πολύ λιγώτερη παροχή Co2, μου είπε πάλι, να μην ανησυχώ καθόλου. Εγώ τα Neon Tetra τα έχω με νερό βρύσης. Δεν είναι απαραίτητο να ρίξεις το PH πιο χαμηλά. Ολα τα ψάρια σου είναι ''εύκολα'' και μπορούν να ζήσουν με απλό νερό βρύσης. Έτσι τα διατηρούμε και εμείς και σε αυτές τις συνθήκες εκτρέφονται. Ομολογώ, πως ήταν η τρίτη φορά που άκουγα ακριβώς την ίδια απάντηση! Σε δύο από τα γνωστότερα ενυδρειακά μαγαζιά της Αθήνας και από έναν ιχθυολόγο σε pet shop! Έτσι πείστηκα και πήρα και τα Zebra Danio.
Τώρα, σκέπτομαι να απομακρύνω τα zebra και τα συννεφάκια από το ενυδρείο, ώστε να αυξήσω τη θερμοκρασία και να βρώ κάποιο τρόπο, να ρίξω και το ΡΗ. Δε θα ήθελα όμως να μπλέξω με αντίστροφη όσμωση ή να ''μαυρίσω'' το νερό με τύρφη. Αν ξέρεις Τάκη, μπορώ να αυξήσω το Co2 και να το ρίξω έτσι κάτω του 7; Εμπειρος ιδιοκτήτης ενυδρειακού μαγαζιού, μου είπε, ότι άνετα μπορώ με το μέγεθος του ενυδρείου και τη ποσότητα των φυτών που έχω, να φτάσω τις τέσσερις φυσαλίδες ανά δευτερόλεπτο χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Θα ήθελα όμως και τη γνώμη κάποιων έμπειρων πάνω σε αυτό το θέμα.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01613 seconds with 10 queries