Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #8  
Παλιά 28-01-06, 10:33
Το avatar του χρήστη netblues
netblues Ο χρήστης netblues δεν είναι συνδεδεμένος
Nada
 
Εγγραφή: 02-05-2004
Περιοχή: ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Μηνύματα: 6.302
Προεπιλογή

Μιας και το συγκεκριμενο ενυδρείο "παιζει" πολυ, υπαρχουν δυο "βασικα" σεναρια με τις λαμπες.
Το πρωτο ειναι διατηρωντας την πλαστικη πλαφονιερα που έχει.
Εκει μπαινουν το πολυ 2 κοντες λαμπες.(25w 75cm αν θυμαμαι καλα) Γενικα αυτη η διασταση θεωρειται "special" και δεν εχει μεγαλη ποικιλια επιλογων.
Εδω θα "επαιζε" μια grolux (με τα οποια πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα) σε συνδυασμο με μια aquastar 10.000K να φωτισει λιγο μπας και δουμε κανα ψαρι ποτέ... Το φως δεν θα ειναι παρα πολυ ουτε κανει για απαιτητικα φυτά, απλα με αυτό το συνδιασμό ευκολα και μετρια φυτα εχουν ελπιδες.
Η πλαστικη πλαφονιερα πιανει αλατα με τον καιρο, κοβει μερος της ακτινοβολιας, και επιβαλει κοντες λάμπες... 75cm (που στις ακρες δεν ακτινοβολει.. σε 1 μετρο ενυδρειο. Πρακτικα στις γωνιες το φως ειναι ελάχιστο.

Η δευτερη δοκιμασμενη λυση ειναι πιο δραστική. Ξυλωνουμε την πλαφονιερα και βαζουμε 2 Τ5.. Μια για φυτα και μια με ψηλο φασμα (κυκλοφορυν 865 T5 στα ηλεκτρολογικα με χαμηλό κοστος.)
Με 2 Τ5 λαμπες υπαρχει απλετο φως για οποιαδηποτε απαίτηση φυτού.
Τις λαμπες μπορουμε να τις κρεμασουμε απο το καπακι φτιαχνωντας ενα H στο πλαι χρησιμοποιοντας μεταλικες ντιζες και πηχακια στην ακρη.
Την μια πλευρα του Η την χρησιμοποιουμε για να το στηριξουμε στο ελαφρυ καπάκι και στην αλλη ακουμπαμε τις λαμπες στερεωνοντας τες με πλαστικες δεστρες. Παιρνουμε και (κατα προτιμηση στεγανα ip65 και οχι splash proof) ακροφυσια για Τ5.
Χρησιμοποιουμε υποχρεωτικα ηλεκτρονικο ballast (και γιατι οχι dim ballast..)
Για το ballast τωρα, καθοτι ηλεκτρονικό, υπαρχει περιορισμος στο μηκος των δυο απο τα τεσσερα καλωδια που θελει η καθε λάμπα. Και βεβαια λογω υγρασιας αποκλειται να μπει ΜΕΣΑ στο καπάκι. Ισως η καλυτερη λυση ειναι το κολλημα με σιλικονη ενος κομματιου απο μαυρο προφιλ (Π) αλουμινιου στο πισω και πανω μερος του πισω τζαμιου και να μαζευτουν εκει όλα τα καλωδια..
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02989 seconds with 10 queries