Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Diskus fan
Με buffer 6 και να ΜΗΝ "πέσει"... κάτι ΔΕΝ πάει καλά... ποίας εταιρίας είναι τα test (και σε ποία μορφή);
Το εμφιαλωμένο... εκτός του ότι είναι το χειρότερο νερό (κατά την άποψη μου) έχει υψηλό ΡΗ... (ΔΕΝ διάβασες το ταμπελάκι του; )... ΜΗΝ περιμένεις λοιπόν να "κατέβει".
Μονάδα απιονισμού... ΔΕΝ χρειάζεσαι. Ούτε φίλτρο εμπλουτισμού (ασβέστιο και μαγνήσιο θα αφαιρείς... για να το ξαναβάλεις; )
Η ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ)... είναι ο παράγοντας που ανεβάζει ή κατεβάζει το ΡΗ (για να το πω χονδρικά).
Αφού μένεις στο νομό Αττικής... λογικά έχεις ΡΗ 7,6-7,8, GH 5-8, KH 4-6.-
|
Τα τεστ είναι υγρά της api γιαi το kh θα το ξανά μετρήσω όταν είμαι σπίτι γιατί δεν θυμάμαι δεν νομίζω να είναι πάνω από 6 το ph σίγουρα είναι στο 7,8 και το buffer που χρησιμοποιώ είναι το discus buffer της seachem. Θα δοκιμάσω να αυξήσω την δόση γιατί λέει προσαρμόζετε ανάλογα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Να πω την αλήθεια φοβήθηκα να το αυξήσω μου φάνηκε καλύτερη λύση να πάρω την συσκευή. Το ήδα το ph στο εμφιαλωμένο γιατί με αυτό το κριτήριο το διάλεξα αλλά αφού ήταν χαμηλότερο από το δικό μου υποθέτω ότι έκανε..