Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #180  
Παλιά 16-10-16, 14:41
manos3 Ο χρήστης manos3 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 09-02-2016
Περιοχή: Ηράκλειο
Μηνύματα: 624
Προεπιλογή Θάνατος ψαριού

Δυστυχώς σήμερα είχα την πρώτη απώλεια ψαριού στο λίγο χρόνο που ασχολούμαι με το κόσμο του ενυδρείου... Είναι το πρώτο ψάρι που απέκτησα και ο λόγος που ξεκίνησα το χόμπυ, ένα comet περίπου 1,5 χρόνου.

Από τα μέσα της εβδομάδας παρατήρησα ότι την περισσότερη ώρα ήταν μαζεμένο σε μία γωνιά αλλά όταν τάιζα έτρωγε και κολυμπούσε κανονικά, ενώ δεν είχε και κάποιο εξωτερικό σημάδι, από ότι μπόρεσα να δω τουλάχιστον (φωτό). Σήμερα το πρωί και ενώ ετοίμαζα τις αλλαγές νερού το είδα κάτω στην άμμο και το μαύρο common του τσιμπούσε την ουρά χωρίς να αντιδράει οπότε το πήρα και το έβαλα σε ένα πλαστικό δοχείο στο οποίο και κατέληξε το μεσημέρι...

Το δοχείο αυτό είναι ένα πλαστικό κουτί 70 lit (όπως συζητούσαμε τις προηγούμενες μέρες) το οποίο γέμισα χθες με νερό, τοποθέτησα ένα μικρό στρωμένο φίλτρο και έβαλα το μικρό χρυσόψαρο για να μην το έχω σε γεννήστρα. Πριν βάλω το νεκρό πλέον ψάρι σε αυτό, πήρα το μικρό και το έβαλα στο 15λιτρο που το είχα τις προηγούμενες μέρες.

Τί κάνω από δω και πέρα? Θέλω άμεσα να ξαναβάλω το μικρό στο 70 lit αφού το 15λιτρο που το έχω δεν έχει φίλτρο. Θα πρέπει να κάνω απολύμανση το πλαστικό δοχείο και το φίλτρο πριν βάλω το μικρό ή δεν χρειάζεται?

Σε ότι αφορά το κυρίως ενυδρείο, χρειάζεται να γίνει κάποια θεραπεία στα υπόλοιπα ψάρια? Αν ναι, τι θεραπεία από τη στιγμή που το ψάρι δεν έχει κάποιο εμφανές σύμπτωμα?

------------------------------
Edit: αλλαγή στα common και comet τα οποία είχα γράψει ανάποδα.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  dead fish.jpg
Εμφανίσεις:  245
Μέγεθος:  31,8 KB  
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02041 seconds with 11 queries