Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-10-16, 13:43
matista Ο χρήστης matista δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Νέο Ηράκλειο
Προεπιλογή

Η αλήθεια είναι ότι εχει αρκετο ενδιαφέρον.Απλα επειδη ειναι η πρώτη μου φορα,υπαρχει και ανυπομονησια.
-------------------------
To ενυδρειο εχει αρχίσει και εμφανίζει κατι καφέ στίγματα στα τζάμια.
Εχθές είδα το πρωτο.Εβαλα το χερι μου και το καθαρισα.Σήμερα είδα ότι είχαν πολλαπλασιαστει στο εμπρός τζάμι.Επίσης είδα και στο πισω.Μπηκα επι τόπου στο υπόμνημα με τις άλγες.Τα στίγματα στο τζάμι είναι ιδια με της καφέ άλγης.Μόνο αυτα υπαρχουν εως τώρα.
Το ενυδρειο εχει διαστάσεις: 101x41x50cm,τα λίτρα είναι : 180 και με φωτισμός: 2 λάμπες Τ5 39W.
Φωτοπερίοδο 10 ώρες,όχι όμως συνεχες.δλδ 9-11 πρωι,1-3 μεσημερι, και 7-1 το βραδυ.
Τωρα βρήκα μια ιστοσελίδα (http://www.theaquatools.com/electric...ent-calculator ) και συμπληρωσα τα πεδια.Μου βγαζει ότι πρεπει να έχω 0,69 ανα λιτρο ,αλλα φαντάζομαι δεν αφαιρει τα χαμενα απο την διακοσμηση κ.τ.λ. ??? Εμένα απο όσο το ειχα υπολογισει (ειχα βρει μεσα στο φορουμ καποιο τροπο για να τα υπολογιζεις) ειναι 0,43watt ανα λιτρο. Το συμπερασμα και ερωτημα ταυτοχρονα είναι ότι πρεπει να αλλαξω λάμπες γιατι δεν εχει θεσεις για άλλες ή ebay led ή δεν υπαρχει προβλημα,αφου και τα φυτα που εχω είναι χαμηλων απαιτησεων σε φωτισμο?
-------------------------
Σημερα ανοιξα και το φιλτρο για να δω πως ειναι μεσα,μετα απο 18 περιπου μερες χρησης.Τα σφουγγαρια στα αριστερα ειχαν αλλαξει χρώμα.Ειχαν γινει καφε.Εχει σχεση με την καφε άλγη? Τα ξεπλυνα (νερο ενυδρειου) και ξανα μεσα.
NH3/NH4 :0
NO2:5
NO3: <5
ph :7,5-7,6
KH:4
GH : 9 όχι 3 που έγραψα,χαχα
Υγρα API

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη matista : 17-10-16 στις 13:43 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01337 seconds with 10 queries