Θέμα: Overskimming
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 18-01-06, 15:46
Το avatar του χρήστη Gorgi
Gorgi Ο χρήστης Gorgi δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αθηνα - Εξάρχεια
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Tricky
...Τωρα οσο αφορα το skimming , εγω το θεωρω καπως σαν το ζεολιθο του αλμυρου ...δηλαδη ως κατι που θα ''τραβηξει'' δουλεια απο το φιλτρο , παιρνωντας του ολα αυτα τα στοιχεια που θα γινουν αμμωνια πριν γινουν αμμωνια (αρα πριν ''τροφοδοτησουν'' το φιλτρο)
Καλα τα λες, αυτη ειναι η δουλεια του skimmer.

Παράθεση:
Και πρακτικα :εαν ενα red sea prizm που ανεφερεται για 400 λιτρα απο το κατασκευαστη , μπει σε ενα fish only 80 λιτρων δεν θα πρεπει λογικα να το κραταει σε τιπ-τοπ κατασταση ? οι αναγκες σε φιλτρανση δεν θα ειναι μικροτερες ? εγω αυτο καταλαβαινω αλλα μπορει να κανω και λαθος .
Οσους εχω ακουσει να μιλανε για το Prizm κανεις δεν το συστηνει για πανω απο 150 λιτρα, αλλα για τα 80 που λές πιστευω θα εισαι ΟΚ.

Παράθεση:
Απλοικα : λεμε οτι το φιλτρο στο θαλασσινο θα πρεπει να γυρναει το νερο τουλαχιστον 10 φορες την ωρα . Αυτο το ''αξιωμα'' παραμενει ανεξαρτητως ικανοτητας skimming ?
Ναι ειναι ανεξαρτητα απο το skimming που κανεις καθως ο skimmer συμβαλει ελαχιστα (εως καθολου) στην "κυκλοφορια" του νερου συνεπως ειναι εντελως ανεξαρτητος. Τωρα x10 φορες ειναι το κατωτατο οριο (αν μπορει να το πει κανεις ετσι) καλυτερα να εισαι κοντα στο x15 με x20 και ακομα καλυτερα η κυκλοφορια να προερχετε απο πολλους κυκλοφοριτες τοποθετημενους ετσι ωστε να προκαλουν "χαοτικη" κινηση του νερου.

Επομενο βημα ειναι το wavemaker αλλα για fish only ειναι περιτο.

Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01376 seconds with 10 queries