Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #22  
Παλιά 12-01-06, 22:53
Το avatar του χρήστη filoxenos
filoxenos Ο χρήστης filoxenos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 15-07-2005
Περιοχή: Αθήνα - Βύρωνας
Μηνύματα: 646
Προεπιλογή Αντιμετώπιση της ΒΒΑ μου...

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από netblues
Για διάβασε και αυτό
http://www.malawicichlidhomepage.com...de_greek1.html Η αυξηση του redox λογω χρησης οξυζενε για καποιο λογο ενοχλει τα γατοψαρα εκτός απο corydoras, με θλιβερα αποτελεσματα.
Καλό ειναι να απομακρυνθούν πριν απο τη χρηση οξυζενε.. Επισης, 24ωρη καραντινα δεν λεει και πολλά, με την εννοια οτι ειναι πολυ δυσκολο να εμφανιστει το πιθανο προβλημα σε 24 ωρες..
Θα έλεγα τουλαχιστον 3 24 ωρα..
Δικό μου φραστικό λάθος. Η σωστή λέξη δεν ήταν καραντίνα αλλά "προληπτική μερική απολύμανση", που τελικά διήρκησε 48 ώρες.
Τελικά, κατόπιν ωρίμου σκέψεως, είπα να αποφύγω προς το παρόν το οξυζενέ (εξάλλου έχω λίγη ΒΒΑ και στην αρχή της) και επέλεξα τη λύση της χλωρίνης, με ταυτόχρονο γενικό καθαρισμό του ενυδρείου (φοβήθηκα την ενδεχόμενη καταστροφή φυτών). Το ξήλωσα λοιπόν ΟΛΟ, το άδειασα τελείως, καθάρισα το χαλίκι (θεέ μου τι έβγαλε!!! ) και ξέπλυνα σχολαστικά όλα τα φυτά με 1:19 χλωρίνη, τα κλάδεψα (επί τη ευκαιρία), πέρασα από αλάτόνερο 3% όλα τα ψάρια, ΔΕΝ καθάρισα το φίλτρο και το ξανάστησα, ίσως και λίγο καλύτερα...
Αποτέλεσμα? ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ τα ίχνη της ΒΒΑ από παντού! (ελπίζω μόνιμα...).
Εβαλα και τα δύο SAE μέσα να φάνε τα τυχόν κατάλοιπα (τα άτιμα! Μόλις μπήκαν, ξαναβρήκαν αμέσως το χρώμα τους και πέσανε με τα μούτρα στη δουλειά, γυαλίζοντας τους βράχους!). Ο κινέζος βέβαια (CAE) ξενίστηκε λίγο, κοίταξε περίεργα στην αρχή, έδειξε λίγο τα "δόντια" του, πέσανε μερικά σπρωξίματα, αλλά μέχρι το βράδυ όλα καλά!
Τελικά ήταν εύκολο! Γιατί ομολογώ, με όλα αυτά που διάβασα για την ΒΒΑ, είχα τρομάξει λίγο. Ελπίζω να μην με ξαναεπισκευθεί, αλλά ούτε κι εσάς...
__________________
-ΒΓΑΛΤΕ τους Μονομάχους από τα βάζα! Δεν είναι ελιές..!
-Προσπαθώ να μαθαίνω για να γίνομαι καλύτερος...
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01693 seconds with 10 queries