Κάπως έτσι Γιάννη μου

τα κρατούσαν εσωτερικά μέσα στα σπίτια τους σε τσιμεντένιες λιμνούλες με τρεχούμενο νερό .Μέσα σε αυτες τις λιμνούλες πλέναν και τα φρούτα τους και τα πιάτα τους και με τα υπολείμματα του φαγητού ταίζαν και τα ψάρια . Με το πέρασμα του χρόνου κάποια έγιναν πορτοκαλί ,αυτα που σήμερα είναι γνωστα ως orenji ogon και κάπως έτσι ξεκίνησε η επιλεκτική αναπαραγωγή

Πιο πρόσφατα έγινε εισαγωγή απο την Γερμανία των doitsu (σημαίνει Γερμανός) .
Tα Κόι προέρχονται απο τον κοινό Κυπρίνο

Σαν αυτούς που βλέπεις στο ποτάμι στην Κρύα