george και Filippos , ευχαριστω για τα σχολια σας ...
george , απαντησες αμεσα αλλα μαλλον ηταν λιγο αργα χθες βραδυ

, οποτε πρεπει να ξαναρωτησω :
κραταω τα ιδια νουμερα ερωτησεων οπως στο αρχικο μου ποστ:
1. ρωταω για ενα συγκεκριμμενο ειδος ψαριου , σε συγκεκριμμενο νουμερο και αναλογια αρσενικων/θυληκων και φυσικα σε συγκεκριμμενο τανκ. Αρα δεν πολυκαταλαβα την πρωτη σου απαντηση
2.Ρωταω την τιμη για ενα συγκεκριμμενο ειδος αφρικανας και μαλιστα σε συγκεκριμμενο μεγεθος .Γνωριζω πως '' ....δεν ειναι ιδια τιμη μιας φροντοζας και ενος λαμπιντο! ''
3.Ρωταω για τις πετρες με την εννοια οτι θα μπορουσα να τους παρασχω σαν τροφη φυσικη αλγη .... φαντασου δηλαδη οτι καθε 2-3 μερες να εβαζα και μια πετρα γεματη αλγη ...θα ηταν αρκετο αυτο σαν τροφη τους ?
4.Το ph της περιοχης μου το αναφερω στο αρχικο μου ποστ (7,5) . Το προβλημα με τις αλλαγες ειναι το εξης : ας πουμε οτι στηνω το ενυδρειο με αυτο το ph , βαζω ασβεστολιθικες πετρες και αμμο , στρωνω το ενυδρειο κλπ .Το ph θα ανεβει λογω της πετρας , ας πουμε σε 8,2-8,5...και ερχεται η ωρα της αλλαγης νερου (η οποια θα γινει με ph 7,5 ) ...αν αυτη η αλλαγη ειναι της ταξης του 40-50% , δεν θα πεσει αποτομα το ph εστω και κατα 0,5 μοναδα ? αυτη η αλλαγη στο Ph θα ειναι γρηγορη εφοσον θα συμβει μεσα σε μιση ωρα το πολυ ( οσο δηλαδη θα μου παρει η αλλαγη νερου). Ελπιζω να εγινα κατανοητος.