Oι αποκελυφωμένες είναι καλύτερες διότι δε χρειαζεται να προσέχεις να μην πέσουν στο ενυδρείο αυτές που δεν έχουν εκκολαφθεί. Στις κανονικές (ξηρές), το εξωτερικό κέλυφος είναι άπεπτο από τα ψάρια και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα (ακόμα και θάνατο) αν καταναλωθεί από τα μικρά. Στις αποκελυφωμένες, λείπει το εξωτερικό σκληρό κέλυφος (υπάρχει μόνο ένα εσωτερικό διαφανές) και μπορείς να τις ταΐζεις και χωρίς να τις εκκολάπτεις πρώτα (σε ενήλικα ψάρια, γιατί τα μικρά μάλλον δε θα τις τρώνε αν δεν κουνιούνται...)

Βέβαια πρέπει πάντα να τις ξεπλένεις με λίγο νερό από το ενυδρείο πριν τις ριξεις μέσα γιατί, το υγρό που τις συντηρούν είναι μεγάλης αλατότητας.
Το μόνο πρόβλημα που έχουν είναι ότι δεν διατηρούνται πολύ καιρό όπως οι κανονικές...