Θέμα: Διοξειδιο
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #17  
Παλιά 03-01-06, 23:07
Το avatar του χρήστη CASPER
CASPER Ο χρήστης CASPER δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 16-09-2005
Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
Μηνύματα: 679
Lightbulb

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από netblues
Αλλα δεν ειναι πρακτικο να μετρας καθε 10 λεπτα χωρις ηλεκτρονικο ph-metro...
Εχω της hanna. Τι στο καλό το χρυσοπλήρωσα !!!
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από netblues
Επισης να προσθεσω οτι εχω ενα φυτεμενο 180 λιτρων με φιαλη μονιμα ανοιχτη στη 1 φυσαλιδα το δευτερολεπτο και διαχυση με σκαλα. Το διοξειδιο ειναι μονιμα ανοικτο 24/7 με ΚΗ 4. Το διοξειδιο ειναι ετσι απο τα μεσα Ιουνιου, (στηθηκε στισ 29 Μαιου) και το ενυδρειο παει απο το καλό στο καλυτερο.. (φτου φτου).
Σε αλλο με Ph-controller πηγαινει απο το ενα προβλημα στο αλλο.. Η θεωρια (και η λογικη) λεει οτι δεν φταιει ο Ph-controller.. η πραξη ομως..
Πράγματι "φτου φτου"... εύχομαι να συνεχίσει να πηγαίνει έτσι!!!
Τώρα για να πώ την αλήθεια, με καθησυχάζει λίγο αυτό που λές. Controller δε θα ήθελα να πάρω,ακόμα τουλάχιστο, για διάφορους λόγους, έστω κιαν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μετράω μόνη μου κάθε τρεις και λίγο. Απλά δεν ήξερα αν κρίνεται ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για την ... "καλή λειτουργία" του όλου συστήματος.
Οπότε, για να ανακεφαλαιώσω (μην κάνω και καμιά πατατιά... ):
Μετά την αλλαγή, 1/4 περίπου κουτ. σόδα. Μόλις φτάσει το ΡΗ σε καλή τιμή, πάλι σόδα. Μετά από κανένα τέταρτο -που φαντάζομαι εννοείς ότι θα έχει αρχίσει να ανεβαίνει πάλι, οπότε και θα άρχιζε ο controller (αν είχα!!!) πάλι την παροχή-, ξανά μανά σόδα..... καλά το'πιασα?????

... αν και πιο δελεαστική μου φαίνεται η λύση να ανοίγω λίγο την παροχή για κάποιες ώρες μετά τις αλλαγές (ξέρω... αρκεί να μην ξεχάσω να την ξαναμειώσω).

Λέγοντας "επιθυμητή τιμή ΡΗ" εννοούμε τόσο ώστε σε συνδυασμό με το ΚΗ, να είμαι στην πράσσινη περιοχή του πίνακα. Σωστά???
Επικίνδυνο από πόσο και "κάτω" θεωρείται το ΡΗ? Ανάλογα με τις απαιτήσεις που έχουν τα ψαράκια μου δεν είναι? Δηλ. εφόσον τα ψάρια μου παίζουν από 6,5 περίπου έως 7,5, δεν πρέπει να πέφτω κάτω από 6,5, αν κατάλαβα σωστά?
__________________
Μαριλένα
το καμάρι μου
....
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02387 seconds with 10 queries