Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #7  
Παλιά 03-01-06, 19:15
Το avatar του χρήστη netblues
netblues Ο χρήστης netblues δεν είναι συνδεδεμένος
Nada
 
Εγγραφή: 02-05-2004
Περιοχή: ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Μηνύματα: 6.302
Προεπιλογή

Ψυχραιμια...
Να ιεραρχησουμε λιγο τους κινδυνους.
Α. Ph - Crash Οταν εξαντληθει το buffering capacity του ενυδρειου (μου διαφευγει ο ορος στα ελληνικά) τοτε το ph πεφτει αποτομα σκοτωνοντας τα ψαρια. Πολυ δυσκολο με Diy Co2 και σχεδόν αδύνατο με ΚΗ>4 ακομα και με φυαλη.

Β. Ασφυξια απο Co2. Προυποθετει παρα πολυ διοξείδιο. Σχεδον αδύνατο με DIY co2. Το φαινομενο εμφανίζεται προοδευτικά οταν παρατηρουμε ολα τα ψαρια να ανεβαινουν στην επιφανεια. Πειραματικά χρειαστηκε να ξεπερασω τα 60 ppm διοξειδιο για να αρχισει να συμβαινει. Με δεδομενο οτι το επιθυμητο ανω οριο ειναι τα 30ppm... ειναι παρα πολυ δυσκολο να γινει κατά λάθος.

Επι του πρακτέου τωρα, απο τη στιγμη που παιζεις με διοξειδιο χρειαζεσαι σχετικη ακριβεια στις μετρησεις KH, ph.. KH 3 με 6 ειναι η μερα με την νυχτα. Παρε ενα υγρο τεστ KH, δεν βγαινει ακρη ετσι.
Για το Ph, το σφαλμα μπορει ανετα να ειναι της ταξεως του μισου βαθμού, οπότε αδίκως ανυσηχείς.
Για να το πω πιο χοντρα...
Με DIY co2, 90 λιτρα ενυδρειο, ελαφρα αναταραξη επιφανειας απο την επιστροφη του φιλτρου, νερό βρυσης ΑΘήνας (και Θεσσαλονίκης ακομα περισσοτερο) και DIY CO2 δεν υπάρχει καμμια περίπτωση να αντιμετωπισεις καποιο σοβαρό πρόβλημα με το διοξείδιο.
Οντως, οι τιμές του ph θα μεταβάλλονται και ειναι αδυνατον να τις κρατήσεις σταθερές, χωρις αυτό να σημαίνει οτι θα προκαλεσει και αμεσα πρόβλημα.
Στα πλαίσια του οσο πιο σταθερα, τόσο πιο καλά, τοτε φιάλη, οσμωση, ph controller και αγιος ο Θεος. Αλλα αυτό είναι τελικά θέμα επιλογής....
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01516 seconds with 10 queries