Μετράω σκληρότητες και στο βαρέλι πάντα πριν την αλλαγή νερου κάθε εβδομάδα, απλά δεν έκανα μετρήσεις αυτές τις δυο φορές στο νερο αναπλήρωσης που παρατήρησα την αύξηση του ph και αυτό γιατί έπρεπε καθε μέρα επί μια εβδομάδα να μετράω και δεν υπήρχε λόγος να το κάνω μέχρι να αντιμετωπίσω αυτό το πραγμα. Οι σκληροτητες μέσα σε ενα 24ώρο έχουν καλή πτώση, δηλαδή ενώ όταν βάζω το νερό βρύσης έχω Gh20 και kh17, μετά από 24 ώρες πάνε Gh14 και kh9 και ταυτόχρονα το ph από 8,2 πάει στο 6,5. Λογικά για να ανεβαίνει το ph μετά από μια εβδομάδα, δε θα πρέπει να έχω και αύξηση τιμών σε Gh και Kh; υπάρχει περίπτωση τα δύο τελευταία να μένουν χαμηλά και να αυξάνεται μόνο το ph; Σίγουρα αν το δοκιμάσω τρίτη φορά θα μου λυθεί η απορία αλλά δε νομίζω να το επιχειρήσω ξανά. Μου έσπασαν τα νεύρα. Βαρέλια και σωλήνες στο σαλόνι για μια εβδομάδα και γκρίνια από πάνω από τη σύζυγό δεν αξίζουν για να μου λυθεί η απορία. Απλά άνοιξα το θέμα να δω μήπως κάποιος γνωρίζει τι συμβαίνει και αν είναι φυσιολογικό κατι τέτοιο. Πρέπει να βρω τρόπο αναπληρωσης τώρα και βλέπω σα μόνη λύση το απιονισμένο του εμπορίου.
|