Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 06-06-16, 13:40
Το avatar του χρήστη TheMiltos21
TheMiltos21 Ο χρήστης TheMiltos21 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Σέρρες
Προεπιλογή

Ναι, δυστυχως το ιδιο ενυδρειο ειναι, και τοτε ειχα κανει πολλες χαζομαρες, τις οποιες δεν θελω να επαναλαβω.

Το παρον φιλτρο ειναι ενα Hydor το οποιο στην συσκευασια του ελεγε οτι κανει για 30L. Το είχα από παλιά, και το χρησιμοποιύσα σε ένα πολύ μικρό ενυδρείο, κάπου στα 8L το υπολογιζω. Άμα το καθαρίσω καλά με τον τρόπο που ανέφερε ο φίλος πιο πάνω και αγοράσω ένα νέο σφουγγαράκι, άρχοντας ή το φίλτρο μου δεν κάνει; Αν αγοράσω κάτι τέτοιο, που βλέπω έχει και ένα άλλο υλικό, άρχοντας;

Την αεραντλία την ήθελα για ομορφιά, μ'αρέσει πολύ.Απ'αυτά που μου λέτε αποφάσισα να μην βάλω ψεύτικα διακοσμητικά, αλλά κάτι στυλ Πέτρα, με φυτά γύρω γύρω ή κάτι τέτοιο. Βρήκα ένα διακοσμητικό που μ'άρεσε (πέτρα, αληθινή) και έβγαλα φώτο και τα είδη φυτών που έχουν αυτήν την στιγμή στο PetShop. Τα φυτά τα φοβάμαι λόγω σαλιγκαριών βασικά, δεν τα πάω καθόλου θέλω να ξεμπλεξω. Ρίξτε μια ματιά και πείτε μου ποια θα ήταν καλά για το ενυδρείο

Επίσης, μερικά φυτά έχουν γύρω-γύρω κατι κλωστουλες (αλγη ειναι?) ρωτησα τον ιδιοκτητη του μαγαζιου γι'αυτο, και μου εδειξε μια γαριδουλα που λεει οτι κανει πολυ καλη δουλεια και οτι τα καθαριζει, νομιζω ηταν η Caridina Japonica δεν ειμαι σιγουρος. Κανει να μπει σε τοσο μικρο ενυδρειο ή οχι;

Ακόμη, αυτά τα τεστάκια κάνουν κοντά στο 20ρικο, αουτς, αλλα ειναι καλα;

Για μονομάχο το σκέφτηκα κι εγώ αλλά δεν ξέρω, είχα και παλιά και πολύ μοναχικός, ήθελα κάτι πιο στυλ κοπαδάκι. Γενικα πείτε μου δοκιμασμένους/εύκολους συνδιασμούς για το ενυδρειάκι μου εκτός αν η ιδέα μου για 5-6 τετρα νεον ειναι μια χαρα

Όσον αφορά το χαλίκι/άμμο, εγώ αρχικά σκεφτόμουν για άμμο αλλά ο ιδιοκτήτης είπε ότι δεν θα αναπνέουν τα φυτά και μου πρότεινε ένα χαλίκι-λίπασμα, που ψιλοκοκκίνιζε. Καλό θα'ναι;

Για καινουργιο ενυδρειο βασικα δεν το σκεφτομαι, γιατι εκτος του οτι θελει σχετικα αρκετα χρηματα για να αγορασω καινουργιο, εχω ενα τραπεζακι του ικεα που εδω και χρονια εχω πανω το ενυδρειο και οι διαστασεις ειναι τσιμα-τσιμα. Αμα παρω μεγαλυτερο θα χρειαστω και επιπλο και μετα το κοστος ανεβαινει κι'αλλο.

Οσον αφορα για το στρωσιμο, αμα παρω Sera Filter Biostart ή Bio Nitrivec, δεν θυμαμαι πιο ηταν, και ακολουθησω πιστα τις οδηγιες κλπ, θα ειμαι μια χαρα; Υπαρχει καποιος οδηγος που αφορα μονο τα ειδικα σκευασματα οπως αυτα;

Ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σας, εαν μπορειτε απαντηστε σε οσα περισσοτερα απο τα ερωτηματα μου γινεται, ωστε το απογευμα που εχω ελευθερο χρονο να αγοραζω οτι χρειαζεται και να ξεκινησω δουλεια!

-------------------------
Α και κάτι που ξέχασα, ο ιδιοκτήτης μου πρότεινε να μην πάρω αεραντλία και αερόπετρα σε συνδιασμό με τα φυτά, γιατί τα φυτά ενοχλούνται. Ισχύει;

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη TheMiltos21 : 06-06-16 στις 13:40 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01679 seconds with 10 queries