Να σας πω λοιπόν απολογισμό 1ης μέρας (συνεχής παρατήρηση από τις 10 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ!!)...
Στο 12λιτρο ΔΕΝ συμβαίνει απολύτως τίποτα. Ο καθένας κοιτάει τη δουλειά του. Η Κλάρα (μονομαχίνα) κάνει "πρόβες νυφικού" όλη την ημέρα (τεντώνεται, φερμάρει, κάνει κάθετες & κατακόρυφες γρήγορες πτήσεις, κυνηγάει τα φυλαράκια που της ρίχνω λες και είναι ψαράκια, όπως κάνει και με τις φυσαλίδες) και ούτε που γυρνάει να το κοιτάξει το UFO - ρε παιδιά, σαν εξωγήινο είναι αυτό το ψάρι...! Και στην εμφάνιση και στη συμπεριφορά. Οσο για το UFO, βεντουζάρισε στα τζάμια και δεν εννοεί να κατέβει στο χαλίκι. Τρώει συνέχεια (ήδη καθάρισε το μισό ενυδρείο).
Τώρα, στο κοινωνικό, μετά τα πρώτα αναγνωριστικά (φωτό 1) και την αναμενόμενη περιέργεια (-Τι 'ν' τούτ' ρε?! - φωτό 2), μια από τα ίδια. Μόνο σε κάποια φάση που έρριξα ταμπλέτα, έγινε ένας ψιλοτσαμπουκάς (ΟΛΟΙ με ΟΛΟΥΣ...!) και αυτό ήταν... Ο μικρός γλύφει όλη τη μέρα τα τζάμια (μιλάμε έχουν ΠΟΛΥ πράμα! - φωτό 3) και τα υπόλοιπα το συνηθισμένο χαβά τους.
Στο εκτροφείο με τα γκάπυς, λες και δεν μπήκε μέσα! Τα γκάππυς ούτε που γύρισαν να τον κοιτάξουν και το τρίτο UFO, αφού κρύφτηκε λίγο στη αρχή, μετά άρχισε "δουλειά"... Μόνο ο μεγάλος μου ο Σπίθας τον "μύρισε" λίγο και αυτό ήταν.
Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι, γιατί με κατααγχώσατε με τους κινέζους! Πάντως θέλω να πω, ότι ίσως να παίζουν και άλλοι λόγοι που γίνονται επιθετικά αυτά τα ψάρια όπως λέτε. Δεν ξέρω δηλαδή, μήπως βοήθησε στην περίπτωσή μου ότι μπήκαν και τα 3 σε διαφορετικά ενυδρεία, που έχουν τα συγκεκριμένα ψάρια, με τη συγκεκριμένη άλγη (!), τις συγκεκριμένες κρυψώνες και γενικότερα διάταξη, κλπ κλπ. Βέβαια ίσως είναι νωρίς ακόμα. ΄Ιδωμεν...
Πρέπει να πω όμως, ότι τους ΚΑΤΑΛΑΤΡΕΨΑ και τους 3! Μ' αρέσει η φάτσα τους τρομερά, γουστάρω απίστευτα την κίνησή τους και τις στάσεις που παίρνουν και έχω μεγάλη περιέργεια να δω τη συνέχεια του έργου...!
-Ερώτηση 1: Αν βάλω ένα και στο ενυδρείο "παιδικό σταθμό" (μόνο με νεογέννητα γκαππάκια εβδομάδας) υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα, δηλαδή να τα φάει? Οποιος ξέρει ας απαντήσει...
-Ερώτηση 2: Γιατί είναι φάουλ το 12άρι
mikenuke?
-Ερώτηση 3: Αν τελικά έχετε δίκιο και αποδειχτεί ότι δεν κάνουν, πως πρέπει να ζουν αυτά τα ψάρια σε ενυδρεία? Μόνα τους?