Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 11-05-16, 15:06
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας

Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Προεπιλογή

Να πω και εγώ,
έχω 2 ενυδρεία στη ταράτσα, τα συννεφάκια και τα χρυσόψαρα,
τον Χειμώνα που δεν έχω τέντες,
τα συννεφάκια τα βλέπει ο Ήλιος από την ανατολή έως σχεδόν τη Δύση,
τα χρυσόψαρα από την ανατολή έως το μεσημέρι, υπάρχει τοίχος που κόβει τον Ήλιο,
Το καλοκαίρι τα βλέπει ο Ήλιος κάποια λεπτά το πρωί, το πολύ να τα δει 10-15 λεπτά, η αντηλιά όμως συνέχεια.
Τα συννεφάκια είναι φουλ έως καραφουλ φυτεμένο, με εύκολα φυτά, χωρίς ίχνος λίπασμα , χωρίς CO2 ή υποκατάστατο (excel κλπ), με πολλά σαλιγκάρια ramshorn και γαρίδες, άλγη δεν ξέρω τι σημαίνει.
Στα χρυσόψαρα δεν έχω σαλιγκάρια (1 λημναία έχει μείνει) με λίγα φυτά που τη παλεύουν με το ζόρι, η άλγη κάνει πάρτι, ειδικά το Χειμώνα η άλγη γίνεται στα πλαϊνά σαν μαύρος/καφέ χλοοτάπητας με μήκος ακόμα και τα 3 εκατοστά, τα φυτά γίνονται κατάμαυρα, πολλά φυτά χάνονται λόγω της άλγης, την ανούμπια την πρόλαβα στο παρα 5 και την έβγαλα, οι βαλισνέριες χάνουν όλα σχεδόν τα φύλλα, συνέχεια προσθέτω, και όλα αυτά όχι γιατί τα τρώνε τα χρυσόψαρα , αλλά γιατί γεμίζουν άλγη και χαλάνε.
Συμπέρασμα, ο Ήλιος ευνοεί την ανάπτυξη άλγης, επίσης και οι χαμηλές θερμοκρασίες γιατί τα φυτά δεν αναπτύσσονται και η άλγη δεν έχει ανταγωνιστές. Αλγοφάγα και πολλά φυτά (με τη θερμοκρασία που θέλουν για να να αναπτύσσονται) μειώνουν έως και εξαφανίζουν τυχόν άλγη.
---------------------------------------
Για το ενυδρείο σου θα συμφωνήσω με τον Σάκη, αυτή τη στιγμή δεν είναι το πρόβλημα σου η άλγη αλλά ο όγκος του ενυδρείου σου. Το ενυδρείο αυτό είναι μικρό για τα ψάρια που έχεις

Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01446 seconds with 10 queries