Καλησπέρα Βαρβάρα και από εμένα , στα είπε σχεδόν όλα ο Λάμπρος, εγώ θα μπω λίγο παραπάνω σε κάποιες λεπτομέρειες.
Άλλος ένας παράγοντας είναι το είδος των ψαριών που θα βάλεις, πχ αν βάλεις χρυσόψαρα ή μεγαλόσωμα ψάρια , τότε το φίλτρο θα πρέπει να είναι λίγο πιο δυνατό, και εννοώ δυνατό , και στη ροή λίτρα/ώρα αλλά και στον όγκο βιολογικού υλικού, κάτι παρόμοιο και για τον θερμαντήρα, αν πχ βάλεις χρυσόψαρα δεν τον χρειάζεσαι , αν βάλεις τροπικά , τα 200w με 300w το πολύ είναι εντάξει, αν όμως βάλεις δίσκους και ο χώρος δεν είναι και τόσο ζεστός το Χειμώνα, μπορεί και ο 300αρις να μη φτάνει.
Για αυτό καλό είναι να μας πεις και το είδος ψαριών που θα βάλεις.
Είπες πως το θες φυτεμένο , τι φυτά θες να βάλεις ; εύκολα ; μέτρια ; δύσκολα ; θα βάλεις και διοξείδιο ; λιπάσματα ; τι ύψος έχει το ενυδρείο ; χοντρικά από αυτά εξαρτάται ο φωτισμός.
Αρα και μια γενική περιγραφή με το τι θες να έχει το ενυδρείο από κάτοικους και φυτά θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο, να ξέρεις όμως πως όλα βρίσκονται και εύκολα.
Για τον βυθό, πόσο χαλίκι ή άμμο θες, μπορείς να το υπολογίσεις εύκολα με τον εξής τρόπο
ύψος βυθού Χ μήκος ενυδρείου Χ πλάτος ενυδρείου Χ 1,5 που είναι χοντρικά το ειδικό βάρος της άμμου/χαλικιού, με αυτό το τρόπο σπάνια θα πέσεις έξω, κάνε και μια στρογγυλοποίηση προς τα πάνω στα 5 κιλά και είσαι μια χαρά, δηλαδή αν σου βγει 38, κάντο 40 , αν 42-43 κάντο 45, αν βγει 36 ή 41 κάντο 35 ή 40, για ένα κιλό δεν νομίζω πως θα έχει θέμα
|