Οχι.
Βαλε μονο λιγο φυσικο χοντρο αλατι 0,1-0,2%. (πχ
τυροκομικο ή φυσικο, μη ιωδιουχο, χωρις προσθετα πχ Χιων
http://www.chionsalt.gr/image/cache/...47-500x500.jpg)
10-20 γρ ανα 10 λιτρα νερου. (ενα κοφτο κουταλακι του γλυκου ειναι 5 γρ, κουταλια της σουπας ειναι 15γρ)
Το "σπαμε "εντελως" πριν το ριξουμε και το ριχνουμε σιγα σιγα στο νερο.
Πχ σε μια φραπεδιερα (πεντακαθαρη). Δεν βαζεις πολυ γιατι δεν σπαει ετσι ευκολα. Οταν σπαμε αλατι ετσι, βαζουμε το πολύ 5-7 κουταλιες της σουπας σε ενα λιτρο νερο και το χτυπαμε μεχρι να μη φαινεται καθολου το αλατι στο νερο.
Αφαιρειται σταδικα με τις αλλαγες νερου .
Εσυ ομως που πρεπει να το εχεις κανα μηνα στο νερο θα αναπληρωνεις το αλατι που βγαινει σε καθε αλλαγη.
Πχ αν κανεις αλλαγη 30%, θα εχεις βγαλει το 30% του αλατιου. Οποτε αν πχ εχεις βαλει 100 γρ αλατι θα εχεις βγαλει τα 30, οποτε προσθετεις 30γρ μετα την αλλαγη νερου.
Ελπιζω να εγινα κατανοητος.