Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #16  
Παλιά 14-04-16, 08:03
Το avatar του χρήστη Πάνος
Πάνος Ο χρήστης Πάνος δεν είναι συνδεδεμένος
Μοδ
 
Εγγραφή: 13-01-2006
Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Μηνύματα: 11.341
Προεπιλογή

Με την προσωπικη μου εμπειρια εγω θα διαφωνησω. Οταν ειχα το φυτεμενο μου ειχα καταληξει να εχω 0,8 βατ/λιτρο φως, αφθονο διοξειδιο και λιπασματα να μη προλαβαινω να ριχνω. Δεν εβγαινα εστω και με ένα μονο ενυδρειο με τα λιπασματα της seachem και αγοραζα σκονες. Τα φυτα εκαναν pearling ολημερίς κι εκανα μετρήσεις, ακομη και τη συγκεντρωση σιδηρου. Τα νιτρικα ηταν παντα το πολύ 10 και κοπιαζα να τα ανεβασω τοσο, το φως δεν ενοχλουσε καθολου τα ψαρια ουτε εγω που κλαδευα ανα 2 μερες. χωνοταν αναμεσα στα χερια μου γιατι από το ανακατεμα εβγαινε και κανενα μεζεδακι.

Αν αυτό που λες συνεβαινε με μενα θα εψαχνα τις αιτιες καπου αλλου.
Οσο φως και να εχουμε το φως κατω από τον ηλιο είναι δυνατοτερο. Αν το CO2 ηταν το πρόβλημα λογικα τα ψαρια θα αναζητουσαν το οξυγονο στην επιφανεια. Οσα high tech εχω δει ο ιδιος προσωπικα από μελη που εχουν μεγαλουργησει στα φυτεμενα οπως ο Raven, στρατηγος κ.α. δεν αντιληφθηκα στρεςς στα ψαρια ουτε καποιος ιδιοκτητης μου εξεφρασε καποιο τετοιο προβληματισμο.

Για μενα λοιπον τετοιο διλημμα δεν τεθηκε ποτε. θα σκεφτομουν ισως ότι καποια ειδη που ζουν στα μαυρα η λασπωμένα νερα του αμαζονιου θα ειχαν θεμα με το φως....αλλα σε αυτό το βιντεακι http://s270.photobucket.com/user/pan...ml?sort=3&o=99 είναι το ενυδρειο που προανεφερα και κρατουσα τετοια ψαρια όπως μπορεις να δεις: νεον, τα πρωτα μου δισκακια (μια παραμορφωμενη γενια από συγχομπιστα) κ.α.

εδώ στο ιδιο ενυδρειο βλέπεις κατω από τοσο φως την εναποθεση των αυγων των σκαλαριων μου. http://s270.photobucket.com/user/pan...l?sort=3&o=101
νομιζω ότι καλλιστα μπορει να βρεθει το σημειο οπου φυτα και ψαρια θα είναι καλα.

υ.γ. μην κρινεις ακουασκειπ είναι ανυπαρκτο...ουτε ιχθυοσυνθεση
__________________
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01744 seconds with 10 queries