Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 13-12-05, 16:11
Το avatar του χρήστη filoxenos
filoxenos Ο χρήστης filoxenos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα - Βύρωνας
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από accnt
Χμμμμ! Έχεις αναρωτηθεί μήπως ασχολείσαι με λάθος χόμπι? Δηλαδή πως σκέφτεσαι ότι ξεκίνησε το χόμπι του ενυδρείου? Κάποτε έπιασαν τα ψάρια και τα έκλεισαν σε ένα ενυδρείο και ξεκίνησε η παρατήρηση. Επίσης υπάρχουν άλλα είδη ενυδρείων π.χ. Θαλασσινό, reef, Μεσογειακό που δεν υπάρχουν ψάρια εκτροφής. Είναι όλα άγρια πιασμένα.
Γιατί στην τελική άμα το καλοσκεφτούμε, δεν ασχολούμαστε και το "ηθικότερο" χόμπι!!!
Και επειδή ο Κάιν σκότωσε τον Αβελ, δεν σημαίνει ότι και εμείς θα σκοτώσουμε τον αδελφό μας και δεν τρέχει τίποτα...
Θέλω να πω ότι το "κακό" έγινε μεν παλαιότερα, εμείς το βρήκαμε, αλλά δεν θα το συνεχίσουμε στη χειρότερή του μορφή... Είναι άλλο ΠΛΕΟΝ, να παίρνεις ψαράκια γεννημένα σε ενυδρείο και να τα εκτρέφεις και άλλο να αιχμαλωτίζεις ΕΛΕΥΘΕΡΑ πλάσματα από τη φύση και να τα ΦΥΛΑΚΙΖΕΙΣ (γιατί γι' αυτά, αυτό είναι) έστω και σε φυλακές πολυτελείας... με όλα τα κομφόρ....
Εγώ αυτό πιστεύω και γι' αυτό είμαι κατά της σύλληψης ελεύθερων ψαριών (και όχι μόνο).
Αντ' αυτού, είμαι υπέρ της απελευθέρωσης από ενυδρεία (κατόπιν ωρίμου σκέψεως, βέβαια και σωστού προγραμματισμού), σε μέρη που χρειάζονται, μπορούν να επιβιώσουν και να εμπλουτίσουν την πανίδα, χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα (και ειδικότερα, ειδών υπό εξαφάνιση-απειλή).

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη filoxenos : 13-12-05 στις 22:51
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,02178 seconds with 10 queries