Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 29-01-16, 18:14
Νικολέτα Ο χρήστης Νικολέτα δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Καλησπέρα παιδιά είμαι 14 μέρες σε dry start μέθοδο σε ενυδρειο 240 λιτρων με anubias ( barteri , barteri nana , barteri petit , flame moss , spiky moss , eleocharis mini sp. ) όλα πάνε καλά οι μος απλώνουν , η ελεοχαρις απλώνει επίσης δειλα δειλα , και οι ανουμπιες στην πλειοψιφια τους τα πάνε καλά δύο άνθησαν , καποιες έβγαλαν νεο φύλο και σε κάποιες όμως κάποια φύλλα άρχισαν να κιτρινίζουν και να σαπίζουν στα άκρα , υποθέτω λόγω του ότι είναι σε emerged καλλιεργεια απο submerged που ήταν προηγουμένως . Εν πάσει περιπτώση σε περιπου δύο βδομάδες ( συνολικά λοιπον 1 μήνα σε dry start ) το ενυδρειο θα γεμίσει και θα έχω και παροχή Co2 ταυτόχρονα . Οι ερωτήσεις μου είναι 3 και σας παρακαλώ οποιος γνωρίζει να απαντήσει

1. Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα στις άκρες σε ορισμένες ανουμπιες και κυριως αυτες που εκτιθετναι στο πολύ φως;

2. Θα ήταν χρήσιμο να γέμιζα λίγο λίγο μέρα με τη μέρα μέσω των ψεκασμών το ενυδρείο ώστε να ανέβει 2-3 εκ. η στάθμη και να καλύψει την ελεοχαρι για να προσαρμοστει πιο ευκόλα απο emerged σε submerged ή καλύτερα να το γεμίσω μια και καλή στο μήνα;

3. Οπώς ήδη μου είπατε κάποια θα πρέπει να πειραματιστώ πολύ με τη δόση Co2 όπως και με την θέση εισόδου της παροχής Co2 . Αυτο που θέλω να ρωτήσω στην άρχη με το που γεμίσω το ενυδρειο θα βάλω λογικά διπλή ή τριπλή παροχη Co2 και σταδιακά θα την μειώσω ή θα βάλω την παροχή που θα έχω μόνιμα αργότερα ? Επίσης λιπάσματα απο όσο ξέρω δεν θα ρίξω καθόλου για τις 2-3 πρώτες βδομάδες ισχύει ? Ήδη 1 μήνα δεν θα έχω ρίξει τιποτα στο dry start + 2-3 βδομάδες πάμε κον΄τα στο δίμηνο χωρίς λίπανση ισχυεί ;
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01479 seconds with 10 queries