Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από redman
Αφου φτιαξαμε και το θεμα με το φως, παμε τωρα στο διακοσμο.
Περναγα σημερα απο το πετσιτυ και λεω κατσε να μπω μεσα να δω τι ξυλα εχει.
Οντως εχει κατι πολυ ωραιες ριζες, πανεμορφες. Βρηκα μια ωραια με 14 ευρουλακια. Σε συνδιασμο με κατι πετρες λαβας, που δε ξερω ακομα αν θα μπουν, νομιζω θα γινει ενα ωραιο hardscape.
Επεισης αυτο που με απασχολει ειναι τι "χωμα" να βαλω. Ειναι λιγα τα λιτρα και σκευτομουν να κανω μια μινι εενδυση πανω σε αυτο το κομματι, φυσικα να μη ξεφευγουμε κιολας και πολυ. Αν και εχω ενα χαλικι, ελεγα να βαλω ενα χωμα με αρκετα μαρκοσυστατικα, για να εχω την ανεση να βαζω πιο πολλα και διαφορετικα φυτα που εχω κατα νου. Τονιζω οτι θελω να αποφυγω το dry-start. Ετσι, κοιταξα το manado της jbl. Ναι μεν καλο, αλλα διαβασα σε ξενα φορουμ οτι ειναι πολυ ελαφρυ και ειναι παρα πολυ δυσκολο να σου κρατησει τα φυτα κατω οταν τα φυτευεις. Οποτε ειμαι σε αναζητηση οπως καταλαβαινετε. Καμια προταση?
|
Μια χαρά τα κρατάει κατω τα φυτά το manado,απλα ειναι πολυ ελαφρύ και δυσκολεύει στα γρασιδια, επισης καλο αλλα κι αυτο ελαφρύ για γρασίδι το stratum fluval και μετα ανεβαίνουμε σε τιμες, και πας σε seachem flourite seachem black sand και Eco complete σαφώς καλυτερα κ ακριβότερα, μετα η τιμες ανεβαίνουν πολύ πχ το Oliver knott natural soil 30ευρω τα 3lt, αυτα και κανα δυο τρια ακομα αναλόγως ακριβά ειναι τα μόνα που παίζουν ελλαδα ,αν σε ενδιαφέρουν πες να στα γράψω